Aktualitet

SPAK kërkon sekuestron e pronave të Rumit e Taullaut, por fal rrëmbyesin e Jan Prengës: T’i kthehet shtëpia Aldo Manishtës

SPKA kërkon gjithashtu miratimin e sekuestros për mjetin e blinduar "Audi A8", të rezulton të jetë e Pëllumb Ymerit, të njohur ndryshe si Rumi i Shujakut, i cili njihet për përfshirjen e tij në atentatin ndaj prokurorit Arjan Ndoj. Prokuroria e Posaçme nuk ka lënë jashtë sekuestros pronat e Saimir Taullaut, i njohur për rivalitetin me bandën e Aldo Bares. SPAK kërkon miratim sekuestroje për:
Featured image of article: SPAK kërkon sekuestron e pronave të Rumit e Taullaut, por fal rrëmbyesin e Jan Prengës: T’i kthehet shtëpia Aldo Manishtës
Përditësuar:

TIRANË– Prokuroria e Posaçme ka dërguar sot një kërkesë në Gjykatën e Posaçme të Shkallës së Parë për Korrupsionin dhe Krimin e Organizuar, për miratimin e disa pronave, të cilat kërkon t’i vendosë në sekuestro. Më konkretisht, SPAK, kërkon miratim sekuestroje për pronat e familjes Hajri të cilët rezultojnë të kenë në pronësi:

Vilë katërkatëshe e ndodhur në Pjezë, Durrës.

Kompleksi “Golden Resort”, i ndodhur në Pjezë, Durrës.

Karburanti “ALT OIL 2008”, i ndodhur në Pjezë, Durrës.

Vilë dykatëshe, e ndodhur në Pjezë, Durrës.

Pasuria tokë arë, me sipërfaqe 3280 m2, e ndodhur në Pjezë, Durrës.

Pasuria tokë arë, me sipërfaqe 398 m2, e ndodhur në Pjezë, Durrës.

Pasuria tokë arë, me sipërfaqe 561 m2, e ndodhur në Pjezë, Durrës.

SPKA kërkon gjithashtu miratimin e sekuestros për mjetin e blinduar “Audi A8”, të rezulton të jetë e Pëllumb Ymerit, të njohur ndryshe si Rumi i Shujakut, i cili njihet për përfshirjen e tij në atentatin ndaj prokurorit Arjan Ndoj.

Prokuroria e Posaçme nuk ka lënë jashtë sekuestros pronat e Saimir Taullaut, i njohur për rivalitetin me bandën e Aldo Bares. SPAK kërkon miratim sekuestroje për:

Pasuria, me sipërfaqe 700 m2, nga të cilat truall nën objekt 478 m2, godinë ekonomike 2 kate dhe ambiente shërbimi (Shoqëria “SABA-Taullau 3” shpk), e ndodhur në Lushnjë.

Pasuria me sipërfaqe 595 m2, nga të cilat truall nën objekt 418.72 m2, godinë ekonomike 2 (dy) kate, karburant dhe ambiente shërbimi, e ndodhur në Lushnjë.

Pasuria me sipërfaqe 235 m2, nga të cilat truall nën objekt 104.7 m2, godinë banimi 2 (dy) kate, e ndodhur në Lushnjë.

Pasuria me sipërfaqe 465 m2, nga të cilat truall nën objekt 155 m2, godinë ekonomike 1(një) kat dhe podrum, e ndodhur në Lushnjë.

Automjet tip “Nisan Pathfinder”, ngjyrë gri.

Automjeti tip “JEEP”, me ngjyrë të errët

Ndërsa, për pasurinë “Banesë 1 (një) kat, e ndodhur në Shkodër”, që rezulton në pronësi të Aldo Manishtes, SPKA kërkon heqjen e masës së sëkuestros pasi shprjegon se është sekuestruar në kushte emergjence, në kundërshtim me kërkesat e Aktit Normativ. Aldo Manishta është i shpallur në kërkim nga policia si pjesë e bashkëpunëtorëve për rrëmbimin dhe zhdukjen e trupit të Jani Prengës. Ai dyshohet se ka ndihmuar në fshehjen e rrobave të viktimës. 

NJOFTIM I PLOTË NGA SPAK 

 “Mbi vlerësimin e kërkesave për sekuestrim në kuadër të Aktit Normativ. Prokuroria e Posaçme, nga data 21.02.2020 deri me datën 24.02.2020 ka dërguar aktet për 7 (shtatë) raste, për miratim sekuestroje në Gjykatën e Posaçme të Shkallës së Parë për Korrupsionin dhe Krimin e Organizuar, për pasuritë e mëposhtme :

Për më shumë bëhu pjesë e grupit më viral në Facebook, Dosja.al

Ndërtesë katër kate me pishinë, e ndodhur në Shkodër.

Automjeti, marka “Jeep”, vit i prodhimit 2008.

Automjet, marka “Audi A8”.

Vilë katërkatëshe e ndodhur në Pjezë, Durrës.

Kompleksi “Golden Resort”, i ndodhur në Pjezë, Durrës.

Karburanti “ALT OIL 2008”, i ndodhur në Pjezë, Durrës.

Vilë dykatëshe, e ndodhur në Pjezë, Durrës.

Pasuria tokë arë, me sipërfaqe 3280 m2, e ndodhur në Pjezë, Durrës.

Pasuria tokë arë, me sipërfaqe 398 m2, e ndodhur në Pjezë, Durrës.

Pasuria tokë arë, me sipërfaqe 561 m2, e ndodhur në Pjezë, Durrës.

Pasuria, me sipërfaqe 700 m2, nga të cilat truall nën objekt 478 m2, godinë ekonomike 2 kate dhe ambiente shërbimi (Shoqëria “SABA-Taullau 3” shpk), e ndodhur në Lushnjë.

Pasuria me sipërfaqe 595 m2, nga të cilat truall nën objekt 418.72 m2, godinë ekonomike 2 (dy) kate, karburant dhe ambiente shërbimi, e ndodhur në Lushnjë.

Pasuria me sipërfaqe 235 m2, nga të cilat truall nën objekt 104.7 m2, godinë banimi 2 (dy) kate, e ndodhur në Lushnjë.

Pasuria me sipërfaqe 465 m2, nga të cilat truall nën objekt 155 m2, godinë ekonomike 1(një) kat dhe podrum, e ndodhur në Lushnjë.

Automjet tip “Nisan Pathfinder”, ngjyrë gri.

Automjeti tip “JEEP”, me ngjyrë të errët

Ndërkohë me datën 22.02.2020, është vendosur heqja e masës së sekuestros (në kushte emergjence) të vendosur me Urdhërin Nr.138 datë 04.02.2020, të Drejtorit të Përgjithshëm të Policisë së Shtetit, për pasurinë “Banesë 1 (një) kat, e ndodhur në Shkodër”, pasi u vlerësuar që është sekuestruar në kundërshtim me kërkesat e Aktit Normativ. Në lidhje me kërkesat e tjera të paraqitura për vlerësim nga Policia e Shtetit, vazhdojnë procedurat e vlerësimit nga prokurorët e Prokurorisë së Posaçme.

Që prej 3 shkurtit, OFL ka nisur goditjen dhe sekuestrimin e pasurive të emrave të njohur të botës së krimit. OFL ka dërguar tashmë formularin tek Suel Cela dhe Plarent Dervishaj, Dash Gjoka, Emiljano Hysenaj, Lulzim Berisha, Edlir Hysenaj, Altin Hajri, Ardian Capja, grupi i Dukagjinit, Saimir Taullau, Ben Qimja, Durim Bami, Landi Muharremi, Bardhok Pllanaj, Alberto Lamaj, Dritan Dajtit, Xhevdet Troplinit, Emiljano Shullazit, Gjergj Cukalit, Orges Jahelezi dhe Pajtim Serjanit, Gazmend Mahmutajt, Edison Çobos, Ervis Martinajt dhe Arben dhe Valentino Kaçorrit. OFL u dërgoi formularin dhe tre subjekteve të tjerë Eduart Dushkut, Ferdinand Durdës dhe Arben Bërballës.

(f.m/dosja.al)

Shto Koment