LIVE UPDATES
Aktualitet

ZBARDHET DOSJA E PLOTË E FBI/ McGonigal takoi Ramën disa herë në Shqipëri e New York, 225 mijë $ u paguan për të hetuar lobimin e opozitës

Dosja e plotë e FBI-së rendit shkeljet e kryera nga ish-agjenti i FBI-së në New York, përfshirë këtu udhëtimet në Shqipëri dhe kontaktet me kryeministrin Edi Rama e persona të tjerë. Për mediat e huaja, Personi A dhe Personi B nuk kanë emra, por kreu i Partisë Demokratike, Sali Berisha pretendon se janë Dorian Duçka dhe Agron Neza.

24 Janar 2023, 15:08 Nga k.m.

ZBARDHET DOSJA E PLOTË E FBI/ McGonigal takoi Ramën disa herë

TIRANË- Dosja.al ka mundur të sigurojë dosjen dhe akuzën e plotë që ka ngritur Departamenti i Shtetit ndaj ish-agjentit special të FBI lidhur me prangosjen e Charles McGonigal. Faktet shpjegojnë shumë për zhvillimet politike të 3-4 viteve të fundit edhe në Shqipëri, ku protagonist është kryeministri Edi Rama dhe lufta e tij kundër opozitës. 

Dosja e plotë e FBI-së rendit shkeljet e kryera nga ish-agjenti i FBI-së në New York, përfshirë këtu udhëtimet në Shqipëri dhe kontaktet me kryeministrin Edi Rama e persona të tjerë. Për mediat e huaja, Personi A dhe Personi B nuk kanë emra, por kreu i Partisë Demokratike, Sali Berisha pretendon se janë Dorian Duçka dhe Agron Neza. Por ka edhe persona të tjerë të përfshirë; ‘Personi C’ është shtetas i Bosnjë-Hercegovinës dhe këshilltar i një anëtari boshnjak të Presidencës. Personi C gjithashtu ka qenë ministër i mbrojtjes i Bosnjës dhe ‘Personi D’ është shtetas i Bosnje-Hercegovinës dhe themelues e Drejtor i Përgjithshëm i një kompanie farmaceutike me bazë në Bosnje dhe Hercegovinë.

SKEMA: 

Zyrtari i lartë McGonigal është paguar nga njerëz pranë kryeministrit Edi Rama, 3 herë, me shumën e plotë rreth 225 mijë dollarë, për të ndikuar që FBI të hapë një hetim për një nga firmat e lobimit në SHBA. Paratë janë dhënë nga një person me nënshtetësi amerikane, i cili është i njohur edhe si "Personi A” në dosje.

DOSJA E PLOTË

Juria e Madhe akuzon se, në ose rreth orëve dhe datave të përcaktuara këtu: akuzat e përgjithshme. Gjatë gjithë kohës materiale për këtë aktakuzë, përveç rasteve kur tregohet ndryshe: Departamenti i Drejtësisë i Shteteve të Bashkuara ishte një departament brenda Ekzekutivit Dega e qeverisë së Shteteve të Bashkuara. Byroja Federale e Hetimit ("FBI") ishte krahu kryesor hetimor i Departamentit të Drejtësisë të Shteteve të Bashkuara dhe ishte një organizatë e sigurisë kombëtare me përgjegjësi si të inteligjencës ashtu edhe të zbatimit të ligjit.

I pandehuri CHARLES F. MCGONIGAL ishte një agjent special i ngarkuar ("SAC") i zyrës së FBI-së në Nju Jork nga tetori 2016 deri në pensionimin e tij nga FBI më 14 shtator 2018, dhe gjatë asaj kohe ishte anëtar i Shërbimit të Lartë Ekzekutiv ("SES"). I pandehuri McGonigal ishte përgjegjës për mbikëqyrjen e kundërzbulimit dhe sigurisë kombëtare  ka rëndësi si SAC, duke përfshirë vende evropiane si Shqipëria dhe Bosnja dhe Hercegovina. 

Zbulimet financiare ishin bërë në Formularin 278 të Zyrës së Etikës Qeveritare ("OGE") ("OGE-278"), qëllimi i të cilit ishte që: (a) të nxiste transparencën, besimin dhe besimin në integritetin dhe vendimmarrjen e Degës së Ekzekutivit; dhe (b) të ndihmojë punonjësit publikë dhe agjencitë e tyre në shmangien aktuale ose të dukshme konfliktet e interesit ndërmjet detyrave zyrtare dhe interesave financiare private. U kërkuan skedarë t'i zbulojë me saktësi publikut, ndër të tjera, të ardhurat, aktivet më të mëdha se 1000 dollarë, detyrimet mbi 10,000 dollarë, dhuratat dhe rimbursimet e udhëtimit dhe transaksione të tjera financiare. Informacioni i dhënë në formularët OGE-278 mund të rezultojë në marrjen e masave për punësim kundër parashtruesit.

Formularët OGE-278 u dorëzuan në mënyrë elektronike dhe u dërguan në selinë e FBI-së në Uashington, D.C.

4. I pandehuri McGonigal kishte një detyrë dhe kërkohej nga Direktivat e Politikave të FBI-së dhe Politika e FBI-së në përgjithësi, për të raportuar me saktësi tek FBI-ja çdo udhëtim jozyrtar jashtë vendit, dhe çdo kontakt të vazhdueshëm profesional ose zyrtar me shtetas të huaj, dhe ai gjithashtu duhej të raportonte me saktësi udhëtime zyrtare të huaja në FBI. Zbulimet e kontakteve me shtetas të huaj kërkoheshin të bëheshin në Raportin e FBI-së për Formularët e Kontaktit të Huaj. Informacioni i dhënë në forma të ndryshme kishte implikime të sigurisë kombëtare dhe mund të rezultonte në veprime punësimi duke përfshirë revokimin e lejeve të sigurisë kur është e përshtatshme. 

6. Personi A ishte shtetas i natyralizuar i Shteteve të Bashkuara, i lindur në Shqipëri dhe i cili banonte në Nju Xhersi. Personi A kishte qenë disa punonjës i një agjencie të inteligjencës shqiptare dekada më parë. 7. Kompania A ishte një organizatë biznesi në Delaware e regjistruar nga Personi A në janar 2018. 8. Personi B ishte shtetas shqiptar i punësuar nga një energji elektrike kineze. Personi B vepronte si këshilltar informal i Kryeministrit të Shqipërisë, duke mbajtur një llogari zyrtare emaili dhe pasaportë të qeverisë shqiptare dhe ishte një ish-shqiptar zyrtar i lartë i qeverisë. Personi A dhe personi B ishin miq dhe bashkëpunëtorë biznesi me secilin tjera. 9. Personi C ishte shtetas i Bosnjë-Hercegovinës dhe këshilltar i një anëtari boshnjak të Presidencës. Personi C ishte një ish-ministër i mbrojtjes i Bosnjës. 10. Personi D ishte shtetas i Bosnje-Hercegovinës dhe ishte themelues dhe Drejtor i Përgjithshëm i një kompanie farmaceutike me bazë në Bosnje dhe Hercegovinë. Skema u realizua në këtë mënyrë dhe mjete, ndër të tjera: 14. Ndërmjet qershorit 2018 dhe majit 2019, i pandehuri McGonigal, në baza vjetore, ka dorëzuar dhe ka bërë që të dorëzohen formularët OGE-278 që kanë deklaruar dhe vërtetuar në mënyrë të rreme se i pandehuri McGonigal nuk kishte detyrime më të mëdha se 10,000 dollarë dhe nuk arriti të identifikonte asnjë pasuri më të madhe se 1,000 dollarë të marrë nga Personi A, kur, siç e dinte i pandehuri McGonigal, ai kishte kërkuar dhe marrë jo më pak se 225,000 dollarë nga Personi A për të cilin duhej të raportonte. 15. Midis shtatorit 2017 dhe qershorit 2018, i pandehuri McGonigal paraqiti dhe formularët FD-772 dhe FD-7726 që falsifikonin, fshihnin dhe mbulonin marrëdhënien dhe udhëtimin e tij me personin A. Pra, në të njëjtën kohë me periudhën kur paratë u kërkua dhe u prit, i pandehuri McGonigal udhëtoi me personin A në Shqipëri dhe të tjerë
vende në Evropë në disa raste, dhe raportuan në mënyrë të rreme natyrën dhe qëllimin e udhëtimit në FBI në formularët FD-772 dhe FD-772b, duke përfshirë: mosidentifikimin e personit A si një udhëtim shoqërues, duke dështuar në identifikimin e vendeve të vizituara, duke karakterizuar në mënyrë të rreme qëllimin e udhëtimit dhe duke raportuar në mënyrë të rreme se nuk do të kishte kontakte të huaja të raportueshme në udhëtim, pavarësisht se i pandehuri McGonigal synonte dhe takohej me shtetas të huaj, duke përfshirë ndër të tjera Personi B, me të cilin i pandehuri McGonigal kishte një marrëdhënie të vazhdueshme. 16. Të paktën ndërmjet gushtit 2017 dhe shtatorit 2018, i pandehuri McGonigal gjithashtu nuk arriti të zbulonte kontaktet e vazhdueshme me shtetas të huaj duke përdorur formularin FD-981 siç kërkohet. 17. I pandehuri McGonigal u angazhua në një marrëdhënie financiare private me Personin A që në fakt ose në dukje binte ndesh me detyrat e tij zyrtare të FBI-së. Për shembull, ndër të tjera, i pandehuri McGonigal bëri që FBI-NY të hapte një hetim penal të një shtetasi amerikan në të cilin Personi A do të shërbente si një burim njerëzor konfidencial, dhe i pandehuri McGonigal u përpoq për të rregulluar një takim midis Personave C dhe D dhe autoriteteve të qeverisë së SHBA-së që do të përfitonte financiarisht Personin A, të gjitha duke fshehur nga i pandehuri i FBI-së, McGonigal marrjen e të paktën 225,000 dollarë nga Personi A.

Ekzekutimi i Skemës

Në vazhdim të skemës për të fshehur natyrën e marrëdhënies së tij me Personin A që i pandehuri McGonigal kishte për detyrë të zbulonte dhe të përmbushte qëllimin e tij, të pandehurin McGonigal18. Jo më vonë se gushti 2017, i pandehuri McGonigal u takua me personin A dhe e pyeti Personin A mund t'i siguronte para atij. 19. Më 5 shtator 2017, i pandehuri McGonigal dorëzoi një formular FD-772 në FBI për udhëtimet e ardhshme “jozyrtare” në Shqipëri. Paraqitja në mënyrë të gabuar nuk arriti: (a) të identifikonte që Personi A do të ishte shoqërues udhëtimi, (b) të deklaronte se akomodimi dhe akomodimi do të ishin të ofruara pa pagesë dhe kush do të paguante për to, (c) deklaroni se i pandehuri McGonigal do të udhëtonte për në Kosovë përveç Shqipërisë, dhe (d) identifikonte çdo kontakt të huaj të pritshëm të raportueshëm, duke përfshirë Personin B, ose ndonjë shtetas tjetër të huaj me të cilin i pandehuri McGonigal kishte një marrëdhënie të vazhdueshme.

20. Më 7 shtator 2017, i pandehuri McGonigal u takua me Personin A dhe diskutoi se Personi A po punonte për paratë dhe personi A mund t'ia jepte McGonigal-it pak nga pak. 21. Më 7 shtator 2017, i pandehuri McGonigal udhëtoi me Personin A nga Shtetet e Bashkuara në Shqipëri, ku gjatë disa ditëve në vijim u takuan me personin B dhe shtetas të tjerë të huaj. As McGonigal dhe as FBI nuk kanë paguar për strehimin e McGonigal gjatë kohës që ishte në Shqipëri. 

22. Më 9 shtator 2017, në Shqipëri, i pandehuri McGonigal është takuar me Personin B dhe Kryeministrin e Shqipërisë. Me kërkesë të personit A, i pandehuri McGonigal i kërkoi Kryeministrit të Shqipërisë që të ishte i kujdesshëm për dhënien e licencave për shpimin e vendburimeve të naftës në Shqipëri për kompanitë ruse të frontit. Personi A dhe personi B kishin të dy interes financiar në vendimet e Qeverisë së Shqipërisë për dhënien e licencave të shpimit të fushës së naftës. I pandehuri McGonigal i ofroi Kryeministrit të Shqipërisë pajisje të FBI-së në prani të personit B. 23. Në shtator 2017, në Shqipëri, i pandehuri McGonigal u prezantua nga Personi A me një biznesmen dhe politikan shqiptar, i cili i tha të pandehurit McGonigal se donte që dikush të hetonte një komplot i dyshuar për të vrarë biznesmenin dhe politikanin shqiptar. Më 10 shtator 2017, i pandehuri McGonigal udhëtoi me makinë nga Shqipëria për në Kosovë, së bashku me personin A dhe të tjerë, ku i pandehuri McGonigal u takua me dhe i dha mjetet e FBI-së për një politikan nga Kosova. Menjëherë pas këtij udhëtimi në Kosovë, i pandehuri McGonigal dhe personi A, duke udhëtuar së bashku, janë kthyer në Shtetet e Bashkuara. 25. Pas udhëtimit të tij në Shqipëri në shtator, i pandehuri McGonigal mbajti një marrëdhënie të vazhdueshme me Kryeministrin e Shqipërisë. 26. Më 5 tetor 2017, jashtë një restoranti, në një makinë të parkuar në qytetin e Nju Jorkut, i pandehuri McGonigal mori afërsisht 80,000 dollarë para të gatshme nga Personi A. 27. Në vjeshtën e vitit 2017, në rezidencën e Personit A në Nju Xhersi, i pandehuri McGonigal mori edhe dy herë të tjera para të gatshme nga Personi A, në shumat prej përafërsisht 80,000 dollarë dhe 65,000 dollarë. I pandehuri McGonigal i kishte treguar personit A se paratë do të ktheheshin. 28. Më 16 tetor 2017, i pandehuri McGonigal paraqiti një FD-772b në lidhje me Udhëtimi i shtatorit në Shqipëri dhe Kosovë. Parashtresa në mënyrë të gabuar nuk zbuloi se i pandehuri McGonigal ishte takuar me Kryeministrin e Shqipërisë në Shqipëri dhe me një kosovar. politikan në Kosovë, dhe në mënyrë të rreme mohoi se i pandehuri McGonigal kishte zbuluar punësimin e tij për një shtetas të huaj jashtë biznesit zyrtar të FBI-së. 29. Më 15 nëntor 2017, i pandehuri McGonigal paraqiti një FD-772 për të ardhmen. Udhëtimi "zyrtar" në Austri. Paraqitja në mënyrë të pahijshme nuk arriti: (a) të identifikonte se Personi A do ta bënte shoqëri, (b) të identifikojë se çdo akomodim ose akomodim do të sigurohet pa pagesë ngarkuar ose kush do të paguante për to, (c) deklaroni se i pandehuri McGonigal do të udhëtonte në Shqipëri, përveç Austrisë, dhe (d) të identifikojë çdo kontakt të jashtëm të parashikuar të raportueshëm.

30. Më 17 nëntor 2017, i pandehuri McGonigal udhëtoi me avion për në Austri. 31. Më 18 nëntor 2017, i pandehuri McGonigal dhe një prokuror i Departamentit të Drejtësisë intervistuan të njëjtin biznesmen shqiptar dhe politikan i pandehur McGonigal. u takua gjatë udhëtimit të tij në shtator 2017. Personi A mori pjesë në intervistë si përkthyes. Asnjë dokument që autorizonte ose financonte shërbimet e interpretimit nuk iu dorëzua FBI-së nga i pandehuri McGonigal. FBI nuk ka të dhëna zyrtare të intervistës. 32. Më datë 18.11.2017, pas intervistimit, i pandehuri McGonigal dhe personi A udhëtuan me avion nga Austria në Shqipëri, ku u takuan sërish me të njëjtin shqiptar
biznesmen dhe politikan, këtë herë pa pjesëmarrjen e Departamentit të Drejtësisë prokurorit. Biznesmeni dhe politikani shqiptar diskutuan mundësitë e biznesit me të i pandehuri McGonigal dhe Personi A. 33. Më 19 nëntor 2017, i pandehuri McGonigal u takua me personin B në Shqipëri për darkë dhe pije. 34. Më 20 nëntor 2017, i pandehuri McGonigal u takua me Kryeministrin. 35. Më 21 nëntor 2017, i pandehuri McGonigal ka udhëtuar me avion nga Shqipëria për në Austri, dhe më pas u kthye në Shtetet e Bashkuara. As McGonigal, as FBI, nuk paguan Strehimi i McGonigal-it ndërsa ai ishte në Shqipëri. 36. Më 25 nëntor 2017, i pandehuri McGonigal informoi Departamentin e Drejtësisë prokurori i përmendur më lart për një hetim të ri të mundshëm penal që përfshin një shtetas amerikan (i paidentifikuar në dosje me emër), i cili ishte regjistruar për të kryer punë lobimi në Shtetet e Bashkuara në emër të një politike shqiptare, parti e ndryshme nga ajo në të cilën ishte anëtar kryeministri (opozita). Një ditë më parë, ai kishte mori informacion nga Personi B në lidhje me "lobistin amerikan". 37. Në dhjetor 2017, McGonigal darkoi në Uashington, D.C me Personin A dhe zyrtarë të qeverisë shqiptare, dhe darkoi në New York City me Personin A dhe Kryeministrin e Shqipërisë. 38. Më 4 janar 2018, i pandehuri McGonigal mori informacion në lidhje me U.S. (qytetari lobist) që e kishte origjinën nga Personi A, dhe ai ia përcolli informacionin një tjetër agjenti të FBI-së. 39. Më 22 janar 2018, i pandehuri McGonigal paraqiti një FD-772b në lidhje me udhëtimi i nëntorit në Austri i përmendur më sipër. Parashtresa në mënyrë të gabuar nuk e zbuloi atë i pandehuri McGonigal kishte udhëtuar si në Shqipëri ashtu edhe në Austri, ose që ishte takuar me të dyja Personi B ose Kryeministrin e Shqipërisë, ose se ai i kishte bërë të ditur punësimin e tij në FBI. 40. Më 22 janar 2018, i pandehuri McGonigal mori informacion nga Personi A, i cili e kishte marrë informacionin nga Zyra e Kryeministrit Shqiptar. 41. Nga 21 shkurt 2018, deri më 24 shkurt 2018, i pandehuri McGonigal udhëtoi me personin A në Shqipëri, por ai nuk e raportoi udhëtimin në FBI siç kërkohej duke përdorur Format FD-772 ose FD-772b. 42. Më 26 shkurt 2018, FBI-NY hapi zyrtarisht një hetim penal u përqendrua te lobisti qytetar amerikan me kërkesën e të pandehurit McGonigal dhe me udhëzimin e tij. Personi A u identifikua më vonë nga FBI-NY si një burim njerëzor konfidencial që e mbështet hetimi dhe Personi A i dha informacion FBI-NY gjatë hetimit. Personi B më vonë ndihmoi në lehtësimin e një takimi midis FBI-NY dhe dëshmitarëve të vendosur në Evropë nga, mes gjëra të tjera, duke paguar shpenzimet e udhëtimit të dëshmitarit. I pandehuri McGonigal nuk e kishte pasur në asnjë moment i zbuloi FBI-së marrëdhënien e tij financiare me Personin A dhe as i pandehuri McGonigal zbuloi kontaktet e tij të vazhdueshme me Personin B siç kërkohej duke përdorur formularin FD-981. 43. Më 4 mars 2018, i pandehuri McGonigal darkoi në Uashington, D.C., me, midis të tjerët, Personi A, Kryeministri i Shqipërisë dhe një ish-agjent special i FBI-së që punonte në një firmë ndërkombëtare shërbimesh profesionale. 44. Nga 26 prilli 2018, deri më 2 maj 2018, i pandehuri McGonigal udhëtoi me Personi A në Evropë, përfshirë Shqipërinë, por nuk e raportoi udhëtimin në FBI siç kërkohej duke përdorur formularët FD-772 ose FD-772b. 45. Më 27 prill 2018, i pandehuri McGonigal u takua me personin C dhe personin D në Gjermani. Në takim, personi C dhe personi D kërkuan një mundësi për t'u takuar me SHBA. Ambasadori në Kombet e Bashkuara ose një zyrtar tjetër i nivelit të lartë të qeverisë amerikane të kërkojë nga SHBA mbështesin një qëllim politik që do të ndikonte në rajonin e Bosnjë-Hercegovinës. 46. Më 8 maj 2018, i pandehuri McGonigal komunikoi me ndërlidhësin e FBl me Kombet e Bashkuara dhe kërkuan ndihmë në organizimin e takimit që Personi C dhe Personi D patën kërkuar. 47. Më 10 qershor 2018, i pandehuri McGonigal dorëzoi një formular OGE-278 që gabimisht nuk arriti të përfshijë ndonjë informacion në lidhje me rreth 225,000 dollarë që ai kishte marrë nga personi A. 48. Më 25 qershor 2018, i pandehuri McGonigal i propozoi personit A që personi A dhe Kompania A hyn në një marrëdhënie kontraktuale me Personin D dhe Farmaceutikën e Personit D. Propozimi i të pandehurit McGonigal përfshinte që Kompania A do të paguhej 500,000 dollarë nga Personi D dhe kompania farmaceutike e Personit D në këmbim të caktimit të një takimi ndërmjet kompanisë farmaceutike të personit D dhe një përfaqësuesi nga delegacioni i SHBA-së në Kombet e Bashkuara. 49. Më 1 korrik 2018, i pandehuri McGonigal i konfirmoi personit A përmes elektronikës komunikimi se ai kishte ridërguar të njëjtën gjuhë kontraktuale të propozuar të përshkruar më sipër, dhe i pandehuri McGonigal i kërkoi personit A të "mbronte emrin e [të pandehurit McGonigal]". 50. Më 18 korrik 2018, siç u propozua nga i pandehuri McGonigal, Personi A propozoi marrëveshje kontraktuale për Personin D në të cilën Kompania A do të merrte 500,000 dollarë në këmbim për caktimin e një takimi ndërmjet kompanisë farmaceutike të personit D dhe një përfaqësuesi nga delegacioni i SHBA-së në Kombet e Bashkuara. 51. Më 26 korrik 2018, i pandehuri McGonigal i ofroi ndërlidhësit të FBI-së me Shtetet e Bashkuara Kombet propozuan data për takimin që Personi C dhe Personi D kishin kërkuar. 52. Më 13 gusht 2018, i pandehuri McGonigal mori pjesë në një takim ku ai dha informacion për një zyrtar të lartë nga delegacioni i SHBA në Kombet e Bashkuara në lidhje me kërkesën bërë nga Personi C dhe Personi D për një takim. I pandehuri McGonigal nuk ndau në asnjë moment informacion në lidhje me interesin financiar të personit A në takim, ose për të pandehurin McGonigal marrëdhëniet financiare me personin A. 53. Midis gushtit 2017 dhe daljes në pension të të pandehurit McGonigal nga FBI në ose rreth shtatorit 2018, i pandehuri McGonigal nuk raportoi asnjë profesionist apo zyrtar në vazhdim kontakte me shtetas të huaj në FBI sipas kërkesës duke përdorur formularët FD-981. 54. Më 6 maj 2019, rreth nëntë muaj pas daljes në pension nga FBI, i pandehuri McGonigal dorëzoi një formular OGE-278 që në mënyrë të gabuar nuk përfshinte ndonjë informacion rreth tij përafërsisht 225,000 dollarë që ai kishte marrë nga Personi A ose si aktiv ose detyrim. 55. Paragrafët 1 deri në 10 dhe 14 deri në 54 janë përfshirë këtu. 56. Më 5 shtator 2017, në Distriktin e Kolumbisë dhe gjetkë, i pandehuri Charles McGonigal me dashje dhe me vetëdije bëri dhe bëri që të bëhej materialisht i rremë, deklarata dhe përfaqësime fiktive dhe mashtruese në një çështje brenda juridiksionit të Dega Ekzekutive e Qeverisë së Shteteve të Bashkuara, përkatësisht FBI, në atë të pandehur McGonigal deklaroi dhe përfaqësoi në mënyrë të rreme në një formular FD-772 se, për udhëtimin e ardhshëm në Evropë, ai nuk kishte shoqërues udhëtimi, nuk do t'i sigurohej strehim dhe akomodim pa pagesë, do të udhëtonte vetëm në Shqipëri dhe nuk parashikonte ndonjë të huaj të raportueshme. kontaktet, kur, në të vërtetë dhe në fakt, siç e dinte mirë dhe besonte atëherë i pandehuri McGonigal, i pandehuri McGonigal do të shoqërohej nga Personi A, do të merrte strehim dhe akomodim falas, të udhëtojë në Kosovë përveç Shqipërisë dhe do të kishte kontakte të huaja të raportueshme me personin B dhe të tjerët. 57. Paragrafët 1 deri në 10 dhe 14 deri në 54 janë përfshirë këtu. 58. Më 16 tetor 2017, në Distriktin e Kolumbisë dhe gjetkë, i pandehuri Charles McGonigal me dashje dhe me vetëdije bëri dhe bëri që të bëhej materialisht i rremë, fiktive, dhe deklarata dhe përfaqësime mashtruese në një çështje brenda juridiksionit të Ekzekutivit Dega e Qeverisë së Shteteve të Bashkuara, përkatësisht FBI, në atë të pandehur McGonigal deklaroi dhe përfaqësuar në mënyrë të rreme në një formular FD-772b që, për të udhëtuar në Evropë muajin e kaluar, ai nuk kishte asnjë kontakt me një përfaqësues të një qeverie të huaj jashtë biznesit zyrtar të FBI-së, dhe nuk ia bëri të ditur punësimin e tij asnjë shtetasi të huaj jashtë biznesit zyrtar të FBI-së, kur, në të vërtetë dhe në fakt, siç e dinte mirë dhe besonte atëherë i pandehuri McGonigal, i pandehuri McGonigal ishte takuar me Kryeministrin e Shqipërisë dhe me një politikan kosovar dhe me personin B. , dhe u zbuloi atyre punësimin e tij, jashtë biznesit zyrtar të FBI-së.  

60. Më 15 nëntor 2017, në Distriktin e Kolumbisë dhe gjetkë, i pandehuri. Charles McGonigal me dashje dhe me vetëdije bëri dhe shkaktoi që të bëhen deklarata dhe përfaqësime materiale të rreme, fiktive dhe mashtruese në një çështje brenda juridiksionit të Dega Ekzekutive e Qeverisë së Shteteve të Bashkuara, përkatësisht FBI, në atë të pandehur McGonigal deklaroi dhe përfaqësoi në mënyrë të rreme në një formular FD-772 se, për udhëtimet e ardhshme në Evropë, ai nuk kishte shoqërues udhëtimi, nuk do t'i sigurohej strehim dhe akomodim pa pagesë, do të udhëtonte vetëm për në Austri dhe nuk kishte parashikuar ndonjë kontakt të huaj të raportueshëm, kur, në të vërtetë dhe në fakt, siç e dinte dhe besonte mirë i pandehuri McGonigal atëherë, i pandehuri McGonigal do të shoqërohej nga personi A, do të merrte strehim dhe akomodim falas, do të udhëtonte në Shqipëri përveç Austrisë dhe do të kishte kontakte të huaja të raportueshme me personin B. 

62. Më 22 janar 2018, në Distriktin e Kolumbisë dhe gjetkë, i pandehuri Charles McGonigal me dashje dhe me vetëdije bëri dhe bëri që të bëhej materialisht i rremë, fiktive, dhe deklarata dhe përfaqësime mashtruese në një çështje brenda juridiksionit të Ekzekutivit Dega e Qeverisë së Shteteve të Bashkuara. McGonigal ka deklaruar dhe përfaqësuar në mënyrë të rreme në një formular FD-772b që, për udhëtim në Evropë dy muaj më parë, ai kishte udhëtuar vetëm në Austri, nuk kishte kontakte me një përfaqësues të një qeverie të huaj jashtë biznesit zyrtar të FBI-së dhe nuk ia bëri të ditur punësimin e tij asnjë shtetasi të huaj jashtë biznesit zyrtar të FBI-së, kur, në të vërtetë dhe në fakt, siç e dinte mirë atëherë i pandehuri McGonigal dhe besohej se i pandehuri McGonigal kishte udhëtuar në Shqipëri përveç Austrisë, kishte takuar Kryeministrin e Shqipërisë dhe gjithashtu u takua me Personin B, dhe i kishte bërë të ditur punësimin e tij, jashtë biznesit zyrtar të FBI-së. 

64. Më 10 qershor 2018, në Distriktin e Kolumbisë dhe gjetkë, i pandehuri Charles McGonigal me dashje dhe me vetëdije bëri dhe shkaktoi që të bëhen deklarata dhe përfaqësime materiale të rreme, fiktive dhe mashtruese në një çështje brenda juridiksionit të Ekzekutivit
Dega e Qeverisë së Shteteve të Bashkuara, përkatësisht FBI dhe OGE, në atë të pandehur McGonigal deklaroi dhe përfaqësoi në mënyrë të rreme në një formular OGE-278 se ai nuk kishte detyrime më të mëdha se 10,000 dollarë dhe nuk arriti të zbulonte asetet dhe detyrimet e marra nga Personi A, kur, në të vërtetë dhe në fakt, siç e dinte mirë dhe besonte i pandehuri McGonigal atëherë, i pandehuri McGonigal kishte marrë, afërsisht 225,000 dollarë nga Personi A.

66. Më 6 maj 2019, në Distriktin e Kolumbisë dhe gjetkë, i pandehuri Charles McGonigal me dashje dhe me vetëdije bëri deklarata dhe përfaqësime materiale të rreme. McGonigal deklaroi në mënyrë të rreme dhe përfaqësoi në një formular OGE-278 se ai nuk kishte detyrime më të mëdha se 10,000 dollarë dhe nuk zbuloi asetet dhe detyrimet e marra nga Personi A, kur, në të vërtetë dhe në fakt, siç e dinte mirë dhe besonte atëherë i pandehuri McGonigal, i pandehuri McGonigal kishte marrë afërsisht 225,000 dollarë nga Personi A. 

68. Më 10 qershor 2018, në Distriktin e Kolumbisë dhe gjetkë, i pandehuri Charles McGonigal, me qëllimin për të penguar, penguar dhe influencuar, dhe në lidhje me dhe meditimin të, hetimin dhe administrimin e duhur të një çështjeje brenda juridiksionit të një departamenti
ose agjenci e Shteteve të Bashkuara, me vetëdije fshehu, mbuloi, falsifikoi dhe bëri shënime të rreme në një procesverbal, dokument dhe objekt të prekshëm, për të kuptuar, i pandehuri McGonigal dorëzoi dhe bëri që t'i dorëzohej një formular OGE-278 pranë FBI-së dhe OGE-së, i cili në mënyrë të rreme nuk raportoi pasuritë më shumë se 1,000 dollarë dhe detyrime më të mëdha se 10,000 dollarë, kur, siç e dinte mirë dhe besonte atëherë i pandehuri McGonigal, i pandehuri McGonigal kishte marrë afërsisht 225,000 dollarë nga Personi A.

70. Më 6 maj 2019, në Distriktin e Kolumbisë dhe gjetkë, i pandehuri Charles McGonigal, me qëllimin për të penguar dhe influencuar hetimin dhe administrimin e duhur të një çështjeje brenda juridiksionit të një departamenti fshehu, mbuloi, falsifikoi dhe bëri shënime të rreme. Madje mori edhe afërsisht 225,000 dollarë nga Personi A. 

charles mcgonigal arrestohet charles mcgonigal

Sondazh

Poll

Deputeti i PS kapet duke shtypur butonin “pro” edhe për kolegen e tij

Deputeti i PS kapet duke shtypur butonin “pro” edhe për kolegen e tij

VIDEO- Deputetët e PD-së i bien bilbilave në seancë

Nallbati: Na përjashtoni të gjithëve dhe vazhdoni! Jeni turpi i këtij vendi

"Jemi tek pazari i gjësë"/ Vasili ngre tonet në Kuvend, Nikolla i mbyll mikrofonin, deputeti:Turp

"Mos e fshini Ramën, po vrisni demokracinë"/ Bardhi kërkon llogari në Kuvend për dosjen McGonigal

Boçi kërkon Ramën: Autori i krimit të vijë këtu, ka korruptuar Parlamentin!

Operacioni 'Fijet'/ Zbulohen kamerat e sigurisë në lagjet e Dibrës, Shkodrës dhe Lezhës

Me armë zjarri e kokainë në makinë, arrestohen dy personat që lëviznin në ish-Bllok

Celibashi: U kap në veprintari politike. Përfaqësuesi: Sako e publikoi në profilin personal

Berisha rrezikon të mos regjistrohet në zgjedhje, Celibashi: KQZ njeh vetëm një PD

Harta e Re Gjyqësore, Llagami: Ky proces na mori 3 vite, ishim në një rrugë pa kthim

'Fijet' në Tiranë, çmontohen 155 kamera të tjera sigurie, 44 persona nën hetim

Sekuetrohen 9 mln lekë në Lushnje, arrestohet shitësi i kokainës, 10 konsumuesit nën hetim

Operacioni 'Fijet', hiqen 37 kamera sigurie në Elbasan

Kontrabandë celularësh, arrestohen 4 persona në Tiranë, sekuestrohen 763 telefona

Operacioni "Fijet", çmontohen 155 kamera sigurie në Tiranë, 37 persona nën hetim

Përfshihet nga flakët apartamenti në Vlorë, shkak dyshohet shkëndija elektrike

"Big Brother" vazhdon në Korçë/ Kapen nëntë kamera të vendosura nga grupet kriminale

Hiqej si punonjës i Forcave Speciale, arrestohet 40-vjeçari me armë në Tiranë

19 të arrestuar nga 'Rrugorja', drejtonin makinën në gjendje të dehur

"Saga Big Brother vazhdon"/ Çmontohen 20 kamera të vendosura në Fier dhe Lushnje

Skafi me turistë pëson avari, bllokohet në det, policia e nxjerr në breg, momenti i shpëtimit

Drift si i 'çmendur' në rrugët e Vlorës, gjobitet me 750 mijë lekë i riu në Vlorë, i hiqet patenta

35-vjeçari përplas të miturën me makinë dhe arratiset, momenti kur kalimtarët rrethojnë të voglën

'Big Brother' në Shqipëri, zbulohen 3 kamera sigurie në lagjet e Memaliajt dhe 1 në Burrel

Hiqen 39 kamera në Korçë dhe Pogradec

Dalin të tjera pamje nga zjarri në parking, zona e rrethuar me polici, banorët në panik

Dalin të tjera pamje nga zjarri në parkingun e kullës, zona e rrethuar me polici, banorët në panik

Zjarri nisi nga parkingu, dalin pamjet nga djegia e kullës 41-katëshe, zona e mbuluar nga tymi

Momenti i arrestimit të Xhevit Sinanit, vrau gruan e vëllain e tij në Gramsh

Vodhën 8 dyqane dhe banesa, në pranga 16-vjeçari, në kërkim shoku i tij

ME VIDEO- Zbulohen 47 kamera sigurie në Durrës, Shijak dhe Krujë

Nxirrnin inerte pa asnjë dokument, arrestohet administratori i një guroreje në Krujë

Aksioni në Vlorë, policia çmonton 16 kamera sigurie të vendosura nga grupet kriminale

"Meta e ka djalë halle", Kryemadhi flet për Dorian Duçkën: Sa ishte te ne qe në rregull

Me dosje në duar, Shkëlzen Berisha mbërrin në SPAK

"Mik është fjalë e madhe"/ Rama tërheq fjalët: Fola anglisht

Rama: Drejtësia amerikane foli, unë jam ulur në Strasburg me njerëz non-grata

"Mik është fjalë e madhe"/ Rama tërheq fjalët: Fola anglisht për marrëdhënien

Rama: Nezajn e njoha përmes agjentit të FBI-së. Duçka ka punuar pa pagesë për mua

Rama pranon takimet me ish-agjentin e FBI: Ndodhën! Po keqlexohen hetimet për të sfumuar 21 janarin

Dosja e FBI/ Rama: Drejtësia amerikane nuk flet për vrasje nga pakujdesia kur urdhrat i jep shteti!

VIDEO-ja që përgënjeshtron Ramën, në shtator e konsideronte mik ish-agjentin e FBI, sot e tërhoqi

Gjenden 38 kamera të tjera në qytetin e Shkodrës

“Manipulimi”/ Iu prezantua si avokat dhe i mori 1.2 mln lekë një gruaje, arrestohet 54-vjeçari

Aksident tragjik në Fushë Kuqe, përplasen dy makina me njëra-tjetrën, ndërron jetë në vend 2-vjeçari

Kanabis i kultivuar në vazo, pamje nga vila në Shijak që ishte kthyer në 'shtëpi bari'

Aksident i frikshëm në Lezhë, 3 automjete përplasen kokë më kokë, një person në gjendje të rëndë

Hoxha në Drejtori: Rama e Berisha tu përgjigjen fëmijëve të të vrarëve, Garda ekzekutoi të pafajshëm

Artan Hoxha batuta nga dera e Drejtorisë së Policisë: Jam me pallto leshi se do rri gjatë