SPAK pushton Bashkinë e Tiranës, 8 flet-arreste për “3 Drejtorët” e Veliajt, Qato dhe Molla në burg
Arrestimet në Bashkinë e Tiranës, SPAK njoftim zyrtar: Akuzohen për korrupsion dhe shkelje në tendera 28 Mars, 17:51 ...
Arrestimet në Bashkinë e Tiranës, SPAK njoftim zyrtar: Akuzohen për korrupsion dhe shkelje në tendera 28 Mars, 17:51 ...
"Mos të fshihet roli i Olsi Ramës në trafikun e drogës", Bardhi- Dumanit: Provoni që në Shqipëri hetohet kush...
Akuzohet për korrupsion dhe shpërdorim detyre, jepet sot masa e sigurisë për kryebashkiakun Jorgo Goro 26 Mars, 07:37 ...
Miratohet në Këshillin e Sigurimit rezoluta për armëpushim të menjëhershëm në Gazë, SHBA abstenon ...
Në Expocity janë mbledhur shefat më të mirë të kuzhinës në Mesdhe, por edhe artizanët vendas më në zë të traditës kulinare shqiptare.
Ushqimi po bëhet një element i rëndësishëm në promovimin e turizmit në vend. Në Expocity janë mbledhur shefat më të mirë të kuzhinës në Mesdhe, por edhe artizanët vendas më në zë të traditës kulinare shqiptare.
“Ushqimi, tradita klima dhe biodiversiteti janë faktorë kryesorë për bujqësinë. Kemi një trashëgimi të të parëve tanë, dituria e tyre na ka mësuar si të ruajmë edhe më shumë këtë sektor.
Çdo vakt është një festë për të kujtuar traditën dhe vlerën tonë”, – tha ministrja e Bujqësisë Frida Krifca, e pranishme në ceremoninë e hapjes së Edicionit të 5-të të Panairit Ndërkombëtar “Food and Drink Expo 2023”, organizuar nga Expocity Albania në bashkëpunim me Ministrinë e Bujqësisë dhe Zhvillimit Rural dhe Bashkinë e Tiranës.
“Promovimi i produkteve shqiptare është një nga qëllimet kryesore të ministrisë dhe aktivitete të tilla ndihmojnë gjithmonë e më shumë”.
Ministrja shtoi se qasja e re në agroturizëm ka ngjallur kureshtje më të madhe për vizitorët e huaj, por edhe vendas dhe kjo është bërë një pikë e rëndësishme për pasaportën e vendit tonë.
“Vitin e fundit e mbyllëm me 500 milionë euro eksporte pasi kemi ndërtuar infrastrukturën të cilat kanë ndërthurur përpjekjet individuale dhe bashkësive për fermerët.
Jemi munduar që së bashku me prodhuesit tanë të promovojmë kudo ku mundemi me më shumë se 10 panaire ndërkombëtare. Vetëm gjatë 4 muajve të fundit kemi rritur eksportin e vajit e ullirit me më shumë se 14 herë në krahasim me 4-mujorin e fundit të 2022. Ministrja gjithashtu njoftoi edhe krijimin e një Panairi ndërkombëtar në Shqipëri për prodhimin e brumërave me bukën shqiptare si simbol të eventit.
“Jemi në fazë pune për krijimin e një panairi ndërkombëtar për prodhimin e brumërave, bukës, ëmbëlsirave dhe për çdo produkt Made in Albania.”
Aulona Hoxha, Drejtoreshë Ekzekutive pranë Expocity Albania, tha se veçantia e këtij panairi është se i bën të gjitha këto produkte më të prekshme. Panairi do promovojë dy nga vlerat kryesore të Shqipërisë, mirëpritjen dhe ushqimin. Ne të do të mbahen për tre ditë forume dhe konkurse të shkollave, bizneseve, institucioneve dhe 80 subjekte të ndryshme.
Andi Seferi, zv.kryetar i Bashkisë së Tiranës u shpreh që ushqimi dhe pijet shqiptare kanë qenë disa nga faktorët kryesorë të ngritjes së turizmit.
“Këto panaire na sjellin ide të reja për të promovuar më shumë produktet shqiptare. Jemi në një moment ku u mbyll një vit shumë i suksesshëm nga ana turistike dhe kjo ka ndodhur edhe falë pijeve dhe ushqimeve shqiptare
Ai përmendi pjesëmarrjen e Fakultetit të Bujqësisë në këtë panair, pasi me ekspertizën e tyre e çon edhe më tej këtë industri. Shtete si Kosova, Turqia, dhe Italia do të ofrojnë eksperiencën e tyre dhe një dritare më shumë bashkëpunimi për bizneset e këtij sektori në Shqipëri.
Gjatë ditëve të panairit do të zhvillohen takime të rëndësishme B2B duke ndërtuar një event referues për këtë sektor, ku të gjithë pjesëmarrësit do të munden të prezantojnë dhe promovojnë produktin e tyre dhe të lidhin marrëveshje të reja e afatgjata. Panairi do të jetë i hapur për të gjithë nga data 23 deri më 25 Maj në Expocity Albania.
Kryetari i Shoqatës së Restoranteve dhe Bujtinave, Kujtim Dervishi, u shpreh se turizmi është i rëndësishëm si dhe bashkëpunimi midis institucioneve dhe bizneseve por duhet t’i kushtohet rëndësi të veçantë edhe individëve, fermerëve dhe bizneseve të vogla që përcjellin denjësisht produktet shqiptare.
Marrë nga Monitor.al
Foto Ilustruese TIRANË- Shqipëria po bën përpjekje për ta shtrirë turizmin përgjatë gjithë vitit, por sër...
Foto Ilustruese TIRANË- Tregu i fondeve të investimit i është rikthyer rritjes në tremujorin e parë të këtij viti. ...
Foto Ilustruese Shifrat për regjistrimet në vitin shkollor 2023-2022 zbuluan se gjithnjë e më shumë studimet në arsimin e mes...
Sektori i prodhimit në vendin tonë po kalon vështirësi nga rritja e kostove në tregun e brendshëm dhe ulja e kërkesës ...
Ndërsa bizneset gjithnjë e më shumë po hasin vështirësi në gjetjen e punonjësve të kualifikuar, e ardhmja nuk pri...
Foto ilustruese Numri i nxënësve të regjistruar në shkolla shënoi rënie të shpejtë në vitin shkollor 2022-2023...
Edi Rama Qytetarët shqiptarë do të paguajnë edhe për 10 vjet të tjera taksën private të markimit në çmi...
Foto ilustruese TIRANË- Teksa konsumi dhe importet e produkteve ushqimore po ulen me shpejtësi, importi i medikamenteve dhe produkteve farmaceuti...
Foto ilustruese TIRANË- Vepra penale e mashtrimit me kreditë pësoi rënie të ndjeshme vitin e kaluar. Sipas informacionit nga Proku...
Importet TIRANË- Përveç produkteve të mishit dhe bulmetit, që pasqyrojnë krizën e sektorit të blegtorisë, im...