LIVE UPDATES

homoseksualiteti

Insights 26 Tetor 2020, 06:03

Homoseksualiteti, një barrë për katolikët

Kjo ndodhi duke u kthyer me avion nga Rio për në Romë. Pas Takimit mbresëlënës Botëror të Rinisë në Copacabana në korrik 2013 Papa Françesku iu kthye gaz...

Insights 5 Nëntor 2019, 19:12

Homoseksualiteti nuk është sëmundje

GJERMANI– Është një sinjal sa i qartë, aq dhe i rëndësishëm që ministri gjerman i Shëndetësisë Jens Spahn dërgoi në fillim të kësaj jave. “Homo...

Çfarë do të thotë saktësisht një virus që bëhet endemik?

Çfarë do të thotë saktësisht një virus që bëhet endemik?

Presidenti Biden rikonfirmon angazhimin amerikan

Rama në SHBA, merr pjesë në samitin e OKB-së/ Nesër takim

Covidi në SHBA, CDC paralajmëron/ Ja vendet drejt të cilave

Altin Goxhaj përballë Ylli Rakipit dhe Arjan Currit – Të Paekspozuarit në MCN TV

Altin Goxhaj përballë Ylli Rakipit dhe Arjan Currit – Të Paekspozuarit në MCN TV

Homoseksualiteti është sëmundje e lindur, apo një mëkat i neveritshëm? - Insights
LIVE UPDATES
Insights

Homoseksualiteti është sëmundje e lindur, apo një mëkat i neveritshëm?

17 Maj 2019, 07:04 Nga DOSJA
Homoseksualiteti është sëmundje e lindur, apo një mëkat

Tiranë- 17 maj është caktuar si dita ndërkombëtare e grupeve LGBT ku grupime gei, lesbikesh, baiseksualësh dhe transeksualësh, mblidhen dhe performojnë publikisht devijacionin e tyre seksual. Sa herë shohim të tilla parada paradoksale, pasi orientim seksual është personal, intim dhe jo publik, lind pyetja që do patjetër një përgjigje: Homoseksualiteti është sëmundje e lindur, apo është një mëkat i neveritshëm?

Homoseksualiteti është trajtuar në klinikat psikiatrike si sëmundje e shëndetit mendor, ose si diçka e lindur që transmetohej gjenetikisht, por zhvillimi i shkencës së mjekësisë solli rezultate krejt të ndryshme, se homoseksualiteti nuk është as sëmundje apo diçka e trashëguar, kështu që terapia konvertuese me injektimin e hormoneve edhe me çdo mënyre klinike, ishte krejtësisht e padobishme.

Në vitet 1990-1992 klasifikimi ndërkombëtar i homoseksualitetit si sëmundje mendore hiqet nga shoqata e psikiatërve. Dr. Dean Hamer, një prej gjeneticienëve më të mëdhenj në botë, aktivist gei dhe vetë gei thotë: “Nuk mund të thuhet se ka një gen gei”.

Pavarsisht rezultateve dhe debateve të ekspertëve, ende nuk ka një teori shkencore të përbashkët, që të tregojë origjinën dhe shkaqet e homoseksualitetit si deviacion seksual.

Shkenca e mjeksisë vërtet nuk mund të japë një përgjigje mbi origjinën dhe shkakun e homoseksualitetit, sepse homoseksualiteti nuk është vetëm një problem i instiktit seksual të trupit, por më shumë është problem shpirtëror. Prandaj për t’iu përgjigjur pyetjes se cili është shkaku i këtij deviacioni seksual, duhet t’i drejtohemi shkencës së teologjisë, që pa e tepruar, është shkenca e shkencave, sepse me shqisën e gjashtë të besimit egzaminon dhe jep terapinë e sëmundjeve shpirtërore, që janë dhe shkaku i sëmundjeve trupore.

Sipas teologjisë së krishterë, e cila mbështetet në Shkrimin e Shenjtë (Bibla), homoseksualiteti është mëkat si çdo mëkat tjetër, vrasja, vjedhja, kurvëria, gënjeshtra, etj. Por ndryshe nga mëkatet e tjera, homoseksealiteti është cilësuar nga drejtësia Hyjnore i neveritshëm dhe i dënueshëm pa tolerance, këtë e shohim te libri i Levetikut, ku thuhet se: “Në qoftëse dikush ka marrëdhënie seksuale me një burrë, ashtu si ato që bëhen me një grua, që të dy kanë kryer një degjenerim të neveritshëm, do të dënohen pa tjetër me vdekje; gjaku i tyre do të bjerë mbi ta” (Levetiku 20:13)

Zoti e quan mëkatin e homoseksualitetin të neveritshëm, sepse është kundër instiktit natyror të riprodhimit (mashkull dhe femër), instikt edhe rregull ky i gjendur në të gjithë krijesën që riprodhohet seksualisht, si tek njeriu, kafshët madje dhe tek bimët.

Për të kuptuar më mirë se cfarë është ky mëkat i neveritshëm i cili është një keq përdorim dhe deviacion i instiktit seksual, duhet të sqarojmë deri diku se çfarë është mëkati në vetëvete. Në hebraisht në gjuhën që u shkruajt në fillim Bibla, fjala që korespondon me mëkatin është: “HATATH” dhe në greqisht që u përkthye Bibla, quhet “AMARTIA”. Të dyja këto fjalë kanë të njëjtin kuptim, që do të thotë dështimin në përpjekjen për të arritur qëllimin e caktuar, ose humbja e rrugës për ku është drejtuar krijesa njerëzore, në ngjashmërinë me Perëndinë. Mëkat quhet çdo mendim, fjalë, apo veprim i njeriut që vjen nga egoizmi, krenaria, lakmia dhe çon në rebelimin ndaj Krijuesit dhe në rënie nga rregulli i rendit të krijimit.

Virusin e mëkatit e solli midis njerëzve djalli, një ëngjëll i rrëzuar nga parajsa qiellore. Njerëzit u krijuan që në fillim nga Perëndia mashkull dhe femër në marrëdhënie heteroseksuale, por pa pasion: “Kështu Perëndia krijoi njeriun. Ai krijoi mashkullin e femren. Dhe Perëndia i bekoi dhe u tha atyre: “Të jeni të frytshëm dhe shumëzohuni” […] Dhe buri e gruaja ishin që të dy lakuriq dhe nuk kishin turp prej kësaj” (Zbulesa 1: 27 – 28:2 -25).

Mbasi çifti i njerëzve dëgjuan propozimin e djallit për rebelim që të hanin frutin e ndaluar nga Zoti: “mos ha nga pema e njohjes së të mirës edhe të së kreqes, sepse ditën që do të hash prej saj, ke për të vdekur me siguri” (Zanafilla 2:16–17). Atëhere gjarpri i tha gruas: “Ju skeni për të vdekur aspak; por Perëndia e di që ditën që do të hani, sytë tuaj do të hapen dhe do të jeni në gjendje si Perëndia të njihni të mirën nga e keqja” (Zbulesa 3:4-5), tek njerëzit u shfaq epshi. Kjo një ndjesi e turpshme dhe e sikletshme të paprovuar më parë: “Atëherë u hapën sytë e tyre dhe panë që ishin lakuriq; kështu ata qepën gjethe fiku dhe bënë breza për t’u mbuluar” (Zanafilla 3:7).

Mëkati i rebelimit që solli ndarjen e njerëzve nga Zoti i Dashurisë, futi tek njerëzit edhe ndarjen midis tyre dhe që prej atij momenti e tutje, marrëdhëniet seksuale që ishin një mundësi për shoqëri intime deri në bashkimin unik në një mish, siç tha vetë Zoti: “Burri do braktisë babanë edhe nënën e tij edhe do bashkohet me gruan e tij, dhe do jenë një mish i vetëm” (Zbulesa 2:24), do të ishin të turbullta, sepse mëkati futi dëshirën e zotërimit egoist që është epshi. Shtytja seksuale e karakterizuar nga ekstraversioni është turbulluar nga lëvizje e introversionit, ku në vend që personi të kthehet tek tjetri, ndrydhet në vetvete.

Mos menaxhimi i mirë i epshit i drejtoi njerzit gradualisht nga një marrdhënie heteroseksuale monogamike, në marrëdhënje poligamike: “dhe Lameku mori dy gra” (Zanafilla 4:19) dhe pastaj përtej natyrës deri në perversion, sa njeriu humbi të qënit një qenie shpirtërore edhe u bë vetëm mish: “Dhe Zoti tha: Fryma ime nuk do të hahet gjithnjë me njeriun, sepse në shthurjen e tij nuk është gjë tjetër, përveçse mish” (Zanafilla 6:3).

Djalli dhe demonët që janë shkaktarë të mëkatit fillestar (stërgjyshor) edhe të çdo mëkati tjetër, në fillim veprojnë tek njerëzit me anën e mendimeve ndërhyrëse, që cilësohen si farat e mëkatit në psiqikën njerëzore. Këto mendime tunduese mbillen në psiqikën njerëzore të ndihmuar edhe nga shqisat. Kur mendimi tundues, që vjen nga shikimi, dëgjimi, prekja, apo fantazia, lejohet të mbillet në mendje e cila është syri i shpirti, atëherë ai zbret në zemrën, tek selia e shpirtit. Organi ku mëkati trasmetohet nga shpirti tek trupi është zemra, dmth zemra nga njëra anë është organ jetik i trupit dhe nga ana tjetër qëndra e egzistencës sonë, brenda të cilës bëhet bashkimi ynë me Perëndinë ose me djallin. Prandaj Zoti Jisu Krishti mësonte: “Sepse nga zemra dalin mendimet e liga, vrasjet, kurorëshjeljet, kurvëria, vjedhjet, dëshmitë e rreme, blasfemitë, këto janë gjëra që e ndotin njeriun” (Mateu 15:19). Mëkati pastaj robëron dëshirën edhe vullnetin dhe me anën e sistemit nervor fillon të shfaqet në gjymtyrët e trupit. Kur trupi e kryen mëkatin, atëhere mëkati materializohet si një vepër mëkatare.Ky është parimi se si fillon edhe kryet çdo mëkat, gjë që vlen edhe për mëkatin e homoseksualitetit.

Të gjithë njerëzit janë pre e mendimeve hyrëse tunduese nga demonët edhe këto tundime fillojnë që në fëmijëri. Në fillim të jetës fëmijnore dhe adoleshente, meqënëse njeriu nuk e ka kryer mëkatin si veprim, reziston përballë tundimit, ndjen turp, nuk e pranon menjëherë, përpiqet ta luftojë, sepse ka vrasje të ndërgjegjes, e cila është zëri i Zotit brënda psiqikës sonë dhe na thotë “mos mëkato”, ashtu siç i foli dhe Kainit që tundohej të vriste vëllain e tij, Abelin: “Mëkati po të ruan tek porta dhe dëshirat e tij drejtohen drejt teje, por ti duhet ta sundosh.” (Zanafilla 4:7).

Kur mëkati i ekspozuar që në fëmijëri, jo vetëm në mëndje por edhe me pamje, biseda apo rethana tunduese, lë gjurmë në subkoshiencën tonë edhe bëhet material për tundimin, i cili forcohet edhe bëhet i papërballueshëm me kalimin e kohës, ashtu si virusi fiton terren mbi sistemin imunitar të trupit. Ndaj dhe fëmijët që rriten në mjedise jo të moralshme, me prindër të papërgjegjshëm, apo me shoqëri të pa moralshme dhe abuzuese, janë më të riskuar që të mëkatojnë shumë më shpejt.  Duke qenë të paaftë psikologjikisht për të dalluar të mirën nga e keqja, kësaj moshe delikate mëkati iu duket si diçka e natyrshme dhe i nështrohen e atij. Çdo njeri para se të mëkatojë, edhe në mëkatin e homoseksualitetit edhe çdo perversioni, ka kaluar nga gjendje të tilla tunduese në këtë moshë para se të rrëzohet.Prandaj grupet LGBT janë të interesuara për këtë moshë.

Kur mëkati kryhet disa herë dhe nuk parandalohet, atëhere ai kthehet në pasion që të skllavëron, prandaj Shën Makario i Egjiptit (300-391) thotë: “Mëkati nuk është gjë tjetër vëçse takimi i shpirtit me diçka të huaj, që vjen në shpirt me gjithë mekanizmat dhe vepron me me pasionet” dhe shton se: “Thurja e shpirtit me mëkatin arrin në një bashkim të tillë, saqë njeriu është i paaftë t’i ndajë. Shpirti i njeriut avash avash formohet sipas ikonës së mëkatit edhe vepron vetëm sipas tundimit dhe kthehet në mish, si një kafshë istiktive. Ai bëhet lodër e demonëve edhe vepron si duan ata, pavarsisht se njeriu mendon se është vetvetja”.

Karakteristika e mëkatit është se ai nuk mbetet vetëm tek mëkatari, por përhapet edhe tek të tjerët, duke u bërë në këtë mënyrë “kolektiv” dhe kjo ndodh për dy arsye,së pari mëkati është si një virus që përhapet nga prindrit tek fëmijët edhe tek të afërmit që imitojnë njëri-tjetrin dhe së dyti, mëkatarin që e vret ndërgjegjja, por që nuk do të pendohet e të ndryshojë, sepse është i robëruar nga pasioni, kërkon që mëkati i tij të bëhet kolektiv, sepse sipas tij kur mëkati bëhet kolektiv, ai nuk mund të quhet më i tillë edhe kështu justifikon rënien e tij. Në këtë rast njeriu bëhet si demonët, të cilët ranë nga Pararjsa Qiellore dhe nuk deshën të ngrihen më me pendim dhe përulësi.

Pavarsisht se njerëzit duan ta justifikojnë mëkatin dhe zakonet e tyre të liga duan t’i ligjërojnë dhe përgjithësojnë, Zoti i Shejntë nuk pajtohet kurrë me mëkatin, sepse mëkati është kundër shejntërisë së tij dhe gjë e huaj në veprën e madhe të krijimit, që në thelb është i mirë. Perëndia e lufton mëkatin që gjendet tek mëkatari, ashtu si mjeku sëmundjen tek pacienti dhe që mëkati të mos bëhët kolektiv dhe të trasmetohet në brezat e tjerë të degëzimit njerëzor, ndërhyn ashtu si bujku që krasit degët e thara dhe të infektuara pemës. Tek Dekalogu, porosia II na thuhet: “Unë jam një Perëndi që dënon padrejtësinë e etërve mbi fëmijët e tyre deri në brezin e tretë edhe të katërt për ata që më urrejnë” (Eksodi 20:5), ose siç u thoshte profeti Joan Pagëzori turmave: “Dhe tashmë sopata u vu në rrënjë të pemëve; çdo pemë që nuk jep fryt të mirë do të pritet edhe do të hidhet në zjarr” (Luka 8:9).

Homoseksualiteti është një gjëndje mallkimi, vula e turpit për mëkatarët e papenduar, të cilët i rebelohen pa kthim Krijuesit dhe Zotit të tyre: “Sepse zemërimi i Perëndisë zbulohet nga qielli për çdo pabesi e padrejtësi të njerëzve, që mbysin të vërtetën në padrejtësi… Sepse, megjithëse e njohën Perëndinë, nuk e përlëvduan, as e falënderuan si Perëndi, përkundrazi u bënë të pamend në arsyetimet e tyre dhe zemra e tyre pa gjykim u errësua. Prandaj Perëndia i dorëzoi ata në pasione të ulëta, sepse edhe gratë e tyre i shndërruan marrëdhëniet natyrore në atë që është kundër natyrës. Në të njëjtën mënyrë burrat, duke lënë marrëdhëniet e natyrshme me gruan, u ndezën në epshin e tyre për njëri-tjetrin, duke kryer akte të pandershme burra me burra, duke marrë në vetvete shpagimin e duhur për gabimin e tyre.” (Romakëve1:18, 21, 24, 27).

Mëkati i homoseksualitetit dhe të gjitha perversionet, janë shenja se brezi ka kaluar çdo limit të durimit të Perëndisë edhe e nxit të ndërhyjë me qortim shëmbullor, ashtu si ndërhyri ndaj banorëve të Sodomës edhe Gomorës, 2000 vjet pr.K:“Atëherë Zoti bëri që nga qielli të binte squfur dhe zjarr mbi Sodomën dhe Gomorën, nga ana e Zotit. Kështu ai shkatërroi ato qytete, tërë fushën, tërë banorët e qytetit e gjithçka mbinte mbi tokën” (Zanafilla 19:24-25).

Në vëndin ku kanë qënë këto dy qytete perverse, sot shtrihet Deti i Vdekur, që ka një përmbajtje të madhe squfuri, prandaj asnjë gjallesë nuk mund të jetojë në atë. Ky vend i frikshëm, ikona e vdekjes kolektive, është lënë për gjithë brezat si shëmbull se si përfundojnë ata njerëz dhe qytete që përligjin mëkatin e neveritshëm të homoseksualitetit. Ky do të jetë edhe fundi tragjik i brezit të fundit, që si sodomitët do ta përligjin homoseksualitetin, sepse Zoti Jisu Krishti ka parathënë: “Dhe njerëzit në kohën e fundit do të jenë si në kohën e Sodomës dhe Gomorrës” (Luka 17:28) Kjo profetësi siç po e shikojmë po ndodl me të vërtetë në këtë brez të pabesë, sepse Krishti ka paralajmëruar: “Qielli dhe Toka do të shkojnë, por fjalët e mia nuk do të shkojnë” (Mattheu 24:35).

Por pavarsisht bashkimit të shpirti me mëkatin, përsëri shpirti dhe mëkati ruajnë karakterin edhe natyrat e tyre. Ndryshimet midis shpirtit dhe mëkatit nuk humbasin, por mëkati banon në të si një trup tjetër, si diçka e huaj, si një parazit. Një tjetër karekteristikë e mëkatit është se ai nuk ka esencë. Mëkati nuk mund të bashkohet kurrë absolutisht me shpirtin, thjesht bashkëjeton me shpirtin si, psh: vaji me ujin, prandaj çdo kush që mëkaton nuk ndihet mirë. Mëkatari ka vrasje ndërgjegje, një barrë që i peshon çdo ditë në zemrën e tij edhe s’është i lumtur ose i përmbushur. Shpirit i tij është i uritur sepse mëkati nuk ngop, pasi ai nuk ka esencë. Por edhe pse mëkati nuk të ngop shpirtërisht dhe njeriu e di në vetvete se po gabon, përsëri ai mëkaton. Kjo ndodh sepse shpirti, vullneti, mendja, ndjenjat, shqisat dhe trupi, janë në prangat e mëkatit dhe drejtohen nga demonët, kjo është skllavëria e mëkatit, ashtu si e trajton edhe apostull Pavli gjëndjen e tij të dyzuar para se të besonte tek Krishti: “Unë pra gjej këtë ligj, se kur dua të bëj të mirën, gjendet tek unë e liga, sepse unë, sipas njeriut të brendshëm, ngazëllehem në ligjin e Perëndisë. Por shoh një tjetër ligj në gjymtyrët e trupit tim që lufton kundër ligjit të mendjes sime, edhe më skllavëron në ligjin e mëkatit që është në gjymtyrët e trupit tim” (Romakeve 7:21-23).

Madje mëkati ndikon në të gjithë mënyrën e jetesës së mëkatarit si individ, por edhe si shoqëri, në mënyrën sesi mendon, si jeton, në art, kulturë, filozofi, shkencë dhe fe, gjithshka është e përlyer me mëkatin. Njeriu mëkatar mendon se është i lirë, por ai ndodhet në një rreth vicioz, ku siç thamë ai dëshiron të bëjë diçka të mire pë vete edhe bën të kundërtën, të keqen që e dëmton, prandaj mëkatarët kanë një lodhje mendore, vrasje ndërgjegjeje, hidhërim në shpirt, sëmundje në trup dhe vdekje të shpejtë.  Mëkati e bën njeriun jo vetëm fajtor, por edhe armik të Perëndisë, sepse bashkohet me demonët që e urrejnë pa shkak Zotin, kështu ku do që të jetë ai nuk është në paqe, por plot frikë edhe ankth, si gjendja e demonëve.

Perëndia është drejtësi dhe kërkon ndëshkimin e mëkatit, por edhe dashuri edhe nuk do vdjekjen e mëkatarit, por do të mbetet edhe të jetë gjallë. E gjithë kjo kontraditë në dukje e pazgjidhur, është zgjidhur nga vetë Perëndia: “Sepse Pertëndia aq shumë e deshi botën sa dha Birin e Tij të Vetëlimdur që kush do që beson në të të mos humbasë, por të ketë jetë të përjetëshme. Sepse Perëndia nuk e dërgoi të Birin e vet në botë që ta gjykojë botën, por bota të shpëtojë me anën e atij” (Joani 3:16-17). Prandaj Vetëm në Krishtin bëhet e mundur falja e mëkateve, sepse vetëm ai u flijua vullnetarisht për mëkatarin, duke derdhur gjakun e tij si shpagim të mëkateve si: “Qingji i Perrëndisë që ngre mëkatin e botës” (Joani 1:29), sepse mëkati lahet me gjak, se tek gjaku është jeta e njeriut.( Heb. 9-23; Lev. 17-11) Vetëm kështu çdo njeri ka mundësi që t’i falet mëkati dhe të lirohet nga pasioni dhe të rikthehet në gjendjen e tij natyrale para se të mëkatonte. Çdo terapi tjetër është e pavlefshme; është njësoj të pretendosh se mund ta shërosh plagën e kancerit duke e lyer nga jasht më jodio.

Krishti është miku i mëkatarëve dhe mjeku për të sëmurët, i Cili vazhdon dhe u thërret mëkatarëve: “Pendohuni dhe besoni në Ungjillin” (Marku 1:15). Zoti Jisu Krisht nëpërmjet Kishës së Tij, që është një klinikë shpirtërore dhe me anën e mistereve të shejnta, si Pagëzimi që fal çdo mëkat të trashëguar dhe personal dhe e bashkon njeriun me Krishtin: “Sepse të gjithë ju që jeni pagëzuar në Krishtin, Krishtin keni veshur.”(Galatasve 3:27), ose Pendim-Rrëfimi, me anë të të cilit falen mëkatet e bëra me dashje ose pa dashje mbas pagëzimit: “Rrëfeni fajet njeri tjetrit dhe lutuni për njeri tjetrin” (Jakobi 5:16), shpëton çdo mëkatar edhe ata që u rrëzuan në mëkatin e neveritshëm të homoseksualitetit: “Sepse ajo që është e pamundur për njerëzit është e mundur për Perëndinë” (Luka 18:27). Apostull Pavli u thotë korinthasve të shquar për degjenerimin e tyre pagan deri në perversion: “Dhe të tillë ishit disa nga ju; por u latë, por u shenjtëruat, por u shfajësuat në emër të Zotit Jisu me anë të Frymës së Perëndisë sonë” (1 Korinthasve 6:9-11).

Si përfundim Kisha Orthodhokse duke dashur mëkatarin dhe duke urryer mëkatin, e shikon dhe ekzaminon homoseksualitetin dhe çdo devijim seksual jo si sëmundje mendore ose gjenetike që ka nevojë për terapi mjekësore, por si sëmundje që vjen nga mëkati, ashtu siç janë edhe mëkatet e tjera: vjedhja, gënjeshtra, vrasja, kurvëria, tradhtia bashkëshortore, lakmia etj, duke qenë simptomat e natyrës së rënë të njeriut, i cili kontrollohet nga instiktiktet shtazore të frymëzuara nga djalli dhe demonët. Kisha me dashurinë dhe të vërtetën, i mban dyert hapur për të gjithë mëkatarët, për t’ju dhënë falas në emër të Krishtit faljen e mëkateve dhe shërimin e shpirtit dhe trupit, që vuajnë nga pasojat e mëkatit.

Por ai që mbetet në mëkat dhe nuk do të shpëtojë nga barra e tij e rëndë, mban mbi vete përjetësisht zëmërimin e Perëndisë edhe në këtë jetë por edhe në tjetrën.  Ata që nuk pendohen do jenë të dënuar përjetësisht: “Mos u gënjeni: as kurvarët, as idhujtarët, as shkelësit e kurorës, as të zhburrëruarit, as homoseksualët … nuk do të trashëgojnë Mbretërinë e Perëndisë” (1 Korinthasve 6:9). “Do të kenë pjesën e tyre në liqenin që digjet me zjarr dhe squfur, që është vdekja e dytë” (Zbulesa 21:8).

Vini re: Dosja.al publikon këtë opinion por jo domosdoshmërisht ndajmë të njëjtin qëndrimin me autorin e shkrimit.

Tirana është boshatisur për ditët e pushimit. Cilën nga ritet e shenjta po ndiqni:

View Results

opinione opinione homoseksualiteti si sëmundje miron cako homoseksualiteti si sëmundje miron cako

Sondazh

Poll
Insights 14 Maj 2019, 17:07

Ai i quan shqiptarët banditë, ti i thua mik!

Kryetari i Serbisë Aleksandër Vuçiç ka mendim të qartë për shqiptarët e Kosovës. Ata i quan banditë, kretenë (nga frëngjishtja: crétin: kokëbosh),...

Insights 13 Maj 2019, 10:07

Bëhuni trima, durojeni dhunën

Debati mbi tejkalimin e dhunës nga protestuesit, është debat i konsumuar. Çdo protestë politike vendos vetë nëse do të jetë e dhunshme, apo paqësore. Par...

Insights 13 Maj 2019, 08:26

Edi Rama, njeriu që luan me zjarrin dhe helmin

Historia ka treguar që plot protesta të nisura si paqësore janë përshkallëzuar në të dhunshme si pasojë e provokimeve të jashtme. Shpeshherë është policia e sup...

Insights 13 Maj 2019, 08:10

50 mijë lekëshi i tmerron shitësit shqiptarë!

“Ou, 50 mijë lekë, kaq nuk i fitoj gjithë javën”, më tha një shitës në Berat. U ndjeva keq që i dhashë aq shumë para për 2 mijë lekë mall. Po nuk kisha të tjera...

Sherri në PD-në e vulës, Berisha fton deputetët 'anti-Basha': Ejani, të bëjmë më të mirën

Sherri në PD-në e vulës, Berisha fton deputetët 'anti-Basha': Ejani, të bëjmë më të mirën

'Mos u bëj protagonist'/ debat Shehu-Kodhelin, socialistja: Keni nga 10 vite që keni mbetur në klasë

Berisha: Janë lejuar të votojnë fëmijë në moshën 10-vjeçare

Balla 'lëshon gojën' në Kuvend: Ti Sali, kësaj pjese do vazhdosh t'ja hash gjithmonë...

Manja-Berishës: Ti do shkosh para meje përballë drejtësisë, mezi pres....

Basha rikthehet në Kuvend, momenti kur flet me dy deputetët e PD që ishin kundër ...

Berisha sulmon Ulsi Manjën: Vendin e ke te Gjushi, je kriminel elektoral

Drafti Ramës për asosacionin, Berisha: Rama shpalosi veten si vasal i Vuçiç

Rrezikon Albin Kurti të shpallet non grata nga SHBA-të? Rama: Nuk i hy këtyre gjërave...

Rama per dialogun Kosove Serbi: Situata po behet alarmante

Basha: PD nuk e drejton Berisha, është përjashtuar

Basha: Nuk jam takuar asnjëherë me Taulant Ballën spekulime

Fillimisht e mohon, pastaj flet për dhunën,Basha për OFENDIMET e mbështetësve të tij: S'i kam parë..

Zgjedhjet në PD/ Bardhi i kthehet Alibeajt: S'jam emocional, qëndrimi im është parimor

Salianji: Opozita do të duhet të ribëhet

A do e mbështesë Bashën për kryetar, përgjigjet Alibeaj

Tensionet në mbledhjen e PD, Alibeaj: Asnjë nga anëtarët e kryesisë nuk ka qenë në presion.

'Duhet t'i lëvizim makinat'/ Numërimi i votave, kryetari i KAS: Do ndërpresim seancën

Pallati qe “fundosi” kryebashkiakun Dako

Arrestimi i Dakos, Berisha: Gjushi shkoi si ai në vresht për kokë të Tahirit, e meriton plotësisht..

Arrestimi i Dakos, Balla: Rama ishte i qartë

Votimi në burgun e Rrogozhinës, Berisha sulmon Rusmalin: Kriminel elektoral, ëndërron të bëhet ....

Arrestimi i Dakos, Ibrahimaj refuzon të flasë: Nuk shprehemi për çështjet e drejtësisë

Vendim i Këshillit të Ministrave: Shfuqizohet bordi i transparencës për çmimin e karburanteve

Rënia euros Ibrahimaj Deri në mars të vitit të ardhshëm,eskportuesit nuk do paguajnë tatim mbi fitim

“Dhunë, kërcënime dhe sharje”, kurthi që iu ngrit deputetëve nga mbështetësit e Bashës

'Nuk është e lehtë...'/ Arrestimi i Vangjush Dakos, reagon për herë të parë Rama: Deri dje krah....

Arrestimi Dakos/ Drejtoria e Policisë merr masa, mbulon godinën

Vihet në pranga 31-vjeçari, sekuestrohen 3 biçikleta të dyshuara të vjedhura prej tij dhe...

“A jeni në vete? Po jo ore tani” Silva Bino acarohet nga prania e gazetarëve pasi dëshmoi në SPAK

Silva Bino 1 orë në SPAK: Kisha një punë, s’kam asgjë për të thën

'Kadastra është portreti i turpit tonë'/ Rama: Dyert e saj do t'i mbyllim, brenda muajit....

"Deputeti nuk mban përgjegjësi për atë që thotë” Basha: Nevojitet ligj i duhur për referendumet

dosja sot 5 qershor

“Në spitalin e Lushnjës bëhen vetëm synetlliqe”, Korreshi: Daja im do të bënte operacion tëmthin…

Balla 'ngacmon' Berishën: Humbe Tropojën, po të dilja ashtu në Librazhd, s'do vija më këtu...

Tensionet në veri të Kosovës/ Berisha: Padroni i Vuçiçit në Tiranë po nxit luftën!

Berisha thirrje për protesta: Jam i bindur se shqiptarët do ngrihen, nuk ka rrugë tjetër

Arrestimi i sekretares së 'MSH', Braçe opozitës: Të fundit që duhet të flasin për korrupsion.

Kuvendi nis me PËRPLASJE/ Bardhi: Manastirliu të dorëhiqet. Braçe i lë fjalën Sulës.

E kishte parkuar poshtë pallatit në Shëngjin/ I thyhen xhamat makinës anëtares së këshillit Bashkiak

Dash Sula: Zoti ju dhentë mend. Keni krijuar grup parlamentar ne burg

Gazment Bardhi pyet Ramën: Pse Vangjush Dako po hyn e del shumë shpesh nga SPAK?

Aksident tek Zogu i Zi në Tiranë, një i plagosur

Ku e dinte?Arrestimi i sekretares së Ministrisë së Shëndetësisë,Rama: Si mund të ndodhë? Na vë në...

'Bashkëshortja e tij ka kriza shëndetësore'/ Avokati: Plotësoi 5 kushte për t'u liruar

'Është dita e fundit e durimit...'/ Lirimi i Tahirit, Berisha: U bë me urdhër nga Rama

Kallëzimet për zgjedhjet vendore, Flamur Noka 1 orë në SPAK: Do më shihni më shpesh këtu

'Nesër publikojmë provat'/ Berisha KQZ-së:Dorëzoni dokumentet për farsën zgjedhore, Rama po i pengon

Basha: Nuk jam bërë pishman për përjashtimin e Berishës.