Aktualitet

SPAK/ Dita e fundit e aplikimeve, dorëzojnë dosjen edhe 4 prokurorë (EMRAT)

Numri i aplikantëve për t'u bërë pjesë e SPAK shkon në 27. Sipas kriterëve të vendosura me ligjet e Reformës në Drejtësi, për këtë pozicion mund të kandidojnë të gjithë prokurorët që kanë mbi 10 vite eksperiencë dhe nuk kanë pasur masë disiplinore në fuqi.
Featured image of article: SPAK/ Dita e fundit e aplikimeve, dorëzojnë dosjen edhe 4 prokurorë (EMRAT) Mbledhja e KLP-së

TIRANË- Ashtu siç ishtë paralajmëruar edhe më herët, sot është dita e fundit e pranimit të aplikimeve për prokurorët që kandidojnë për Strukturën e Posaçme kundër Korrupsionit dhe Krimit të Organizuar”, njohur ndryshe si  SPAK.

Të fundit që kanë dorëzuar dosjet e aplikimeve janë Irena Nino ( Vujoshi),  drejtuese në Prokurorinë pranë Gjykatës së Shkallës së Parë për Krime të Rënda, Manjola Kajana, Prokurore në Prokurorinë pranë Gjykatës së Shkallës së Parë për Krime të Rënda, dhe Ndini Tavani, Prokuror ne Prokurorinë Pranë Gjykatës së Shkallës së Parë Tiranë.

Theksojmë se ditët e fundit ka patur një boom aplikimesh, ku vetëm gjatë ditës së djeshme paraqiten kërkesat e tyre 7 prokuror midis të cilëve edhe Donika Prela, drejtuese në Prokurorinë pranë Gjykatës së Shkallës së Parë për Krime të Rënda.

Me 4 kanditaturat e ditës së sotme shkon në 27 numri i prokurorëve që kanë aplikuar deri tani.

Lista e aplikimeve për SPAK

1-Klodjan Braho, Prokuror në Prokurorinë pranë Gjykatës së Shkallës së Parë për Krime të Rënda Tiranë.

2-Besnik Muci, Prokuror në Prokurorinë pranë Gjykatës së Shkallës së Parë Tiranë.

3-Anton Martini, Prokuror në Prokurorinë pranë Gjykatës së Rrethit Gjyqësor Shkodër.

4-Edvin Kondili, Prokuror pranë Prokurorisë për Krime të Rënda.

5-Ened Nakuci, Prokuror në Prokurorinë pranë Gjykatës së Shkallës së Parë për Krime të Rënda

6-Eugen Beci, Prokuror në Prokurorinë pranë Gjykatës së Shkallës së Parë për Krime të Rënda

7-Doloreza Musabelliu, Prokurore në  Prokurorinë pranë Gjykatës së Shkallës së Parë për Krime të Rënda.

8-Arben Kraja, Prokuror në Prokurorinë e Përgjithshme.

9-Vladimir Mara, Prokuror në Prokurorinëpranë Gjykatës së Shkallës së Parë për Krime të Rënda.

10-Dritan Prenci, Prokuror në Prokurorinë pranë Gjykatës së Shkallës së Parë për Krime të Rënda.

11-Shkelzen Cena, Prokuror pranë Prokurorisë së Rrethit Gjyqësor Diber, aktualisht i komanduar në Prokurorinë e Tiranës.

12-Behar Dibra, Prokuror pranë Prokurorisë për Krime të Rënda.

13-Besim Hajdarmataj, Prokuror në Prokurorinë pranë Gjykatës së Shkallës së Parë për Krime të Rënda

Për më shumë bëhu pjesë e grupit më viral në Facebook, Dosja.al

14-Dorina Bejko, Prokuroria e Rrethit Gjyqësor Pogradec.

15-Vate Staka, Prokuror në Prokurorinë pranë Gjykatës së Shkallës së Parë Shkodër

16-Fatmir Hoxhaj, Drejtor në Drejtorinë e Administrimit të Pronës Shtetërore, Ministrinë e Financave, 12 vite në sistemin e Prokurorisë

17-Altin Dumani, Prokuror në Prokurorinë e Apelit Tiranë

18-Enkeleda Osmani (Xhengo), Prokurore në Prokurorinë e Gjykatës së Shkallës së Parë Durrës

19-Elida Kackini (Selami), Prokurore në Prokurorinë e Gjykatës së Shkallës së Parë Tiranë

20-Enkeleda Millonai, Prokurore në Prokurorinë e Gjykatës së Shkallës së Parë Elbasan, aktualisht drejtuese e kësaj Prokurorie.

21-Maksim Sota, Prokuror në Prokurorinë pranë Gjykatës së Shkallës së Parë Vlorë

22-Donika Prela, Prokurore në Prokurorinë pranë Gjykatës së Shkallës së Parë Durrës. Aktualisht drejtuese në Prokurorinë pranë Gjykatës së Shkallës së Parë për Krime të Rënda.

23-Elizabeta Imeraj, Prokurore në Prokurorinë pranë Gjykatës së Shkallës së Parë për Krime të Rënda.

24-Irena Nino ( Vujoshi),  drejtuese në Prokurorinë pranë Gjykatës së Shkallës së Parë për Krime të Rënda

25-Manjola Kajana, Prokurore në Prokurorinë pranë Gjykatës së Shkallës së Parë për Krime të Rënda.

26- Ndini Tavani, Prokuror ne Prokurorinë Pranë Gjykatës së Shkallës së Parë Tiranë.

27- Anita Jella, Prokurore në Prokurorinë pranë Gjykatës së Shkallës së Parë Durrës.

Çfarë është SPAK ose siç njihet ndryshe Prokuroria e Posaçme?

SPAK është njësia që do të ndjekë çështjet penale në emër të shtetit shqiptar kundër korrupsionit të niveleve të larta drejtuese dhe krimit të organizuar. SPAK ka të drejtë të përfaqësojë shtetin në të trija shkallët e gjyqësorit siç janë Gjykata e Shkallës së Parë, Gjykata e Apelit dhe ajo e Lartë.

SPAK është e pavarur në funksionim dhe ushtron detyrën përmes prokurorëve të Posaçëm që do të emërohen nga Këshilli i Lartë i Prokurorisë. Prokurorët e SPAK do të kenë një mandat 9-vjeçar dhe ky mandat mund të ndërpritet vetëm nga Inspektoriati i Lartë i Drejtësisë.

(a.m/dosja.al)

Shto Koment