LIVE UPDATES
Aktualitet

137 kg kokainë/ Malindi: Gjyqtarët dënojnë të pafajshëm për të mbrojtur bosët e vërtetë të drogës

Më 19 gusht 2019 kontenierët mbërritën nga Ekuadori në portin e Pireut në Greqi. Destinacion final kishin Durrësin, por grekën zbuluan kokainën dhe e zëvendësuan me miell orizi. Ata, nën koordinimin e DEA dhe autoriteteve greke njoftuan palën shqiptare.

28 Maj 2022, 19:54 Nga DOSJA
137 kg kokainë/ Malindi: Gjyqtarët dënojnë të
Ilir Malindi

TIRANË- Ilir Malindi, avokati i tre të akuzuarve dhe dënuarve për transportimin e 137 kilogramëve kokainë nga Ekuadori drejt Durrësit (ngarkesë që u zbulua në Greqi e u zëvendësua me miell orizi, por që u gjurmua) ka depozituar një kallëzim penal kundrejt prokurorit Edvin Kondili dhe gjyëtarëve Iliriana Olldashi, Flora Hajredinaj dhe Dhimitër Lara. Në shkresën të cilin vetë Malini e ka bërë publike në profiling e tij në Facebook shkruan se Altin Myslihaka, Ardian Bega dhe Gentian Malindi janë dënuar pa të drejtë si dhe janë trajtuar në mënyrë mizore nga trupi gjykues, pasi nuk u është dhënë e drejta për tu mbrojtur në gjyqë, gjë që sipas tij është shkeje e lidjit. Avokat Malindi ka vënë në dijeni edhe ambasadoren e Shteteve të Bashkuara të Amerikës për ngjarjen në fjalë dhe të dërguarin e ONM-së në Tiranë për procesin e Vettingut. Malindi pretendon se në sallë nuk janë zbatuar as të drejtat themelore të njeriut, pasi jo vetëm të akuzuarit, por edhe avokatët janë trajtuar si të burgosur e kriminelë. Malindi shton se që në hyrje kontrollohet dhe në sallën e gjyqit nuk lejohen familjarë, nuk u jepet mundësia të paraqesë provat nga pala mbrojtëse si dhe kohën që flasin në gjyq e kanë të caktuar me minuta. Në momentin që përfundon koha, trupa e gjytarëve firmos shkresat pa i parë fare.

Ilir Malindi që është njëkohësisht edhe babai i të akuzuarit Gentian Malindi përmed se ka depozituar padi më herët për prokurorin Edvin Kondili dhe Drejtorin e Përgjithshëm të Policisë Ardi Veliu për “shperdorim detyre”. Në padinë e dorëzuar nga lir Malindi, thuhet se Gentian Malindi nuk e kishte të tijën drogën dhe se sipas tij ai akuzohet pa të drejtë për të mbrojtur bosët e vërtetë të drogës që prisnin ngarkesën në Durrës. Avokati shton se edhe padia e tij nuk është marrë parasysh e nuk është përfillur nga instancat përkatëse, duke e lejuar Kondilin të vijojë me procesin gjykues ndaj të birit e dy të tjerëve. Në shkresë ai ka listuar disa pyetje, ndërkohë që sugjeron se për Dhimitër Larën duhet bërë edhe një analizë psikiatrike, pasi nuk i duket mirë mendërisht.

Më 19 gusht 2019 kontenierët mbërritën nga Ekuadori në portin e Pireut në Greqi. Destinacion final kishin Durrësin, por grekën zbuluan kokainën dhe e zëvendësuan me miell orizi. Ata, nën koordinimin e DEA dhe autoriteteve greke njoftuan palën shqiptare. Në port u prangosën Ardian Bega, oficeri i sigurisë në Portin e Durrësit, si dhe punëtori në anijen e Gentian Malindit, Altin Myslihaka. Gentian Malindi dyshohet se është porositësi i 137 kilogramëve kokainë të kapura në portin e Durrësit. Në dhjetor të vitit 2021 Gjykata e Posaçme ka dënuar me 15 vite burg Altin Myslihakën dhe Ardian Begën me 12 vite e 6 muaj. Myslihaka dhe Bega përfituan nga gjykimi i shkurtuar duke u dënuar përkatësisht me 10 dhe 8 vite e 4 muaj burg. 

DENONCIMI I PLOTË:

Per dijeni:

Zotit Theo Jacobs , zyra e Vetingut ne Tirane (Ish Lidhja e Shkrimtarve)

Zonjes Juri Kim,Ambasadore e Amerikes ne Tirane

Avokatit te Popullit  Tirane

Zonjes Lindita Nikolla,Kryetare e Parlamentit

Zotit Ulsi Manja  Minister i Drejtesise

Keshillit te Larte te Prokurorise

Kjo ceshtje i dergohet Prokurorise se Rrethit Gjyqesor Durres ku eshte dhe vendi i ngjarjes se dates 19 shtator 2019.Me qe une akuzoj per veprimtari kriminale prokuror te SPAK-ut dhe gjyqtar te Gjykates se Posacme i takon kesaj Prokurorie dhe Gjykate te Rrethit Gjyqesor Durres per kopetence qe te hetoj dhe gjykoj kete veprimtari teper te rrezikshme kriminale te shtetasve te akuzuar nga une dhe qe vjen ndesh me Kodin e Procedures Penale,Kodin Penal dhe Kushtetuten e Shqiperise ne shkeljen flagrante te te drejtave te njeriut me qellim vetvrasjen e tyre.SPAK per rastin konkret eshte pjese e krimit se bashku me Gjykten e Posacme Tirane dhe nuk mund te hetoj dhe gjykoj veteveten sic ndodhi me Prokurorine e Pergjithshme qe kallzimin tim kunder prokurorit Kondili ja kaloi SPAK-ut dhe qe nuk u fillua nga prokurorja Dolorez Musabelliu e cila me dashje kriminale mbuloi krimet ne vazhdim te prokurorit Edvin Kondilit.     

          K A L L Z I M   P E N A L

Kallzuesi:Avokat Ilir Malindi me nr licence 775 i Dhomes se Avokatise Tirane banues ne Plazh Durres,Lagja nr 13,Rruga e “Enkelejdve” nr 50 me telefon 0675357552 dhe e mail [email protected]

Te akuzuar:

1.Iliriana Olldashi gjyqtare ne Gjykaten e Posacme Tirane

2.Flora Hajredinaj   gjyqtare ne Gjykaten e Posacme Tirane

3.Dhimiter Laro gjyqtar ne Gjykaten e Posacme te Apelit Tirane 

4.Edvin Kondili prokuror i SPAK ne Tirane

5.Dolorez Musabelliu prokurore ne SPAK- Tirane

Objekti:

Te gjithe se bashku ne funksion te detyres si prokuror dhe gjyqtar kane manipuluar dhe denuar pa asnje prove duke mbuluar veprimet kriminale te prokurorit Edvin Kondili me qellimin e vetem denimin krejtesisht te pa drejte te shtetasve romin Altin Myslihaka,Ardian Bega dhe Gentian Malindi.Veprimtaria e tyre bije ndesh me Kushtetuten si dhe me Kodin Penal,Kodin e Procedures Penale dhe Kushtetuten e Shqiperise qe se bashku me manipulimet nuk e perfillen bazen ligjore te tyre qe garanton mbrojtje te te drejtave te shtetasve shqiptar.Te gjithe keta kane shperdoruar detyren si dhe vepra te tjera te parashikuara nga Kodi Penal bazuar ne Nenin 248 ne te cilen thuhet:

Kryerja ose moskryerja me dashje e veprimeve a e mosveprimeve në kundërshtim me ligjin, që përbën mospërmbushje të rregullt të detyrës, nga personi që ushtron funksione publike, kur i kanë sjellë atij ose personave të tjerë përfitime materiale ose jomateriale të padrejta a kanë dëmtuar interesat e ligjshëm të shtetit, të shtetasve dhe të personave të tjerë juridikë, nëse nuk përbën vepër  tjetër penale, dënohet me burgim deri në shtatë vjet.

Neni 313 i Kodit Penal ku thuhet:

Fillimi i paligjshëm i ndjekjes penale nga prokurori kundër një personi që dihet se është i pafajshëm dënohet me gjobë ose me burgim gjer në pesë vjet.

Baza Ligjore:Neni 283 i Kodit te Procedures Penale ,Nenet 248 dhe 313 i Kodit Penal.    

       

                    Zoti Prokuror

Duke pare praktiken e refuzimit te kallzimeve te ketij lloji ju a beje me dije se ne rastin konkret kemi te bejme me nje “organizate te strukturuar kriminale brenda Gjykates se Posacme” qe eshte kthyer ne noter te prokurorve te SPAK-ut dhe te filloni hetimin dhe te merni te pandehur dhe te arestoni personat e me siperm te akuzuar nga une.Edhe pse ne vitin 2008 Gjykata Kushtetuese cfuqizoi nje dispozite te Kodit Penal per krimet e gjyqtarve ne dhenjen e nje vendimi te pa drejte ne Nenin 315 te tij,keta prokuror dhe gjyqtar duke perfituar nga heqja e kesaj dispozite nga Kodi Penal po marin jeten padrejtesisht te te akuzuarve dhe duhen denuar rreptesisht.Mos u friksoni por veproni drejte.Jane informuar mbi 30 institucione shtetrore dhe nderkombetare per kete krim monstruoz te ketyre shtetasve ne funksione zyrtare te pa pergjegjeshem me detyra e tyre qe qellimisht kane mare persiper te denojne sa me shume shtetas shqiptar me faj ose pa faj qe te mbrojne priviligjet e tyre financiare.Ky eshte krimi me i madhe ne drejtesi.Veproni dhe mos hezitoni zotrinj Prokuror te Rrethit Gjyqesor Durres.Kurajo!

Zoti Prokuror

Kam ngritur zerin kunder menyres se hetimit nga prokurori i SPAK-ut Edvin Kondili per veprimet dhe hetimin e nje ceshtje ku akuzohen tre te pandeur pa asnje prove ne lidhje me trafikimin e lendeve narkotike por qe dyshoj se eshte kombinacion i Policise se ish policit Ard Veliu si dhe OPGJ Ermal Milorit and compani nen drejtimin e prokurorit qe une akuzoj Edvin Kondili.

Per trafikimin e 137 kg kokaine nga Ekuadori per ne Shqiperi akuzohen juristi Gentian Malindi,punonjesi i sigurise portuale i portit te Durresit Ardian Bega dhe romi Altin Myslihaka puntor ne portin e Durresit.

Ne kundershtim te hapur flagrant me Nenin 30 te Kushtetutes,me Nenin 4 te Kodit Procedures Penal apo dhe artikullin 11 te Deklarates Universale te se Drejtave te Njeriut si dhe  Konventa për Mbrojtjen e të Drejtave të Njeriut dhe Lirive Themelore e Këshillit të Evropës qe thotë ( Artikulli 6.2) se:

"Çdo person i akuzuar për një vepër penale prezumohet i pafajshëm, derisa fajësia e tij të provohet ligjërisht".

Eshte fjala per prezumimin e pafajsise.

Si prokurori Edvin Kondili ashtu dhe polici Ard Veliu dhe Tonin Vocaj deklaruan ne daten 25 shtator 2019 para gjithe televizioneve dhe shtypit shqiptar se kishin zbuluar dhe kapur autoret e 137 kg kokaine qe kishte ardhur nga Ekuadori ne Durres.

Pa filluar akoma hetimi prokurori Edvin Kondili se bashku me keta police kishte paragjykuar gjithe veprimet e mevonshme kriminale te hetimit qe do te kryenin me pas dhe duke i akuzuar krejtesisht pa drejtesisht dhe pa asnje prove te vetme keta tre shtetas.

Keto une si avokat i kam shtjelluar ne te gjitha konkluzionet dhe ankimimet qe kemi bere ne SPAK ne Gjykaten e Posacme Shkalle e Pare ashtu dhe ate te Apelit

Gjyqtarja paraprake Ilirjana Olldashi jo vetem nuk e kishte lexuar dosjen e kesaj ceshtje por ajo nuk pranoi asnje prove tonen dhe nuk na lejoi qe te sqaronim gjykaten ne lidhje me te verteten duke na nderprere ne kundershtim me proceduren penale mbasi ishte e zene dhe u terhoq dhe dha vendimin per kalimin e metejshme ne gjyq per vetem 7 minuta .Dukej se ajo kete vendim e kishte vendosur pa filluar gjykimi dhe pa lexuar te pakten dy faqe te fashikullit te dosjes prej 2000 faqesh.

Institucioni SPAK dhe Gjykate e Posacme eshte bere nje bunker inkuzicioni anti ligjor dhe i tipit policesko diktatorial.Kjo fillon qysh ne kontrollin trupor nga policia deri edhe prania e mbi tre policve ne cdo seance ku kemi te bejme me nje burg brenda burgut.Sipas Kodit te Procedures Penale gjykimet jane me dyer te hapura dhe jo te turturoemi psikologjikisht ne qe mbrojme te drejtat e shtetasve te cilat ne kete bunker inkuzicioni policor shkelen me te dy kembet.Pse e themi kete:

Sa hyne ne kete institucion menjehere mbas skanerit fillojne kontrollet trupore nga policia per ne avokatet a thua se po hyjme ne burgjet shqiptare.Per familjaret as behet fjale qe te hyjne dhe te marin e te degjojne procesin gjyqesor.Te shoqeruar nga dy police na tregohet salla ku do zhvillohet gjyqi.Aty jane ne gadishmeri dy roje civile qe nuk e di nese kane arme dhe nje police me uniforme i armatosur te cilet bejne komanden ne salle per cdo levizje tonen si avokat.Na duket vetja si te denuar,kaq keq na trajtojne edhe pse kemi te drejta te barabarta me prokuroret qe privilegjohen sikur te ishin zotet e salles se gjykimit.

Kur fillon seanca,ne avokatve nga gjyqtari relator qe kryeson gjykimin nuk na lejohet te argumentojme provat tona apo ti lexojme ato mbasi si gjyqtaret Iliriana Olldashi,Flora Hajredinaj si dhe gjyqtari i Apelit Dhimiter Lara i cili me sa konstatoj nuk eshte mire dhe psiqikisht mbasi mendoj duhet te vizitohet urrgjentisht tek psiqatri na japin nje kohe mbrojtje me minuta dhe na nderpresin mbasi kaloi koha qe ata vendosin per marjen e provave ku ne nuk kemi paraqitur akoma provat tona per te sqaruar trupin gjykues tresh ku dy ansoret per mua jane thjesht numra dhe per te firmosur.

Kjo eshte kriminale dhe anti proceduriale dhe aq me teper ne kete institucion gjyqesor qe nuk perfill aspak provat tona por eshte kthyer ne noter te Prokurorit sic eshte rasti per prokurorin Edvin Kondili.

Ne kemi shtjelluar gjithe skemen e ngjarjes se dates 19 shtator 2019 ne portin e Durresit ku keta te denuar nuk jane autoret e vjedhjes se pakove qe nuk dihet se cfare kishin brenda por qe dy prej tyre u denuan krejtesisht ne menyre te  pa drejte dhe kriminale si romi Altin Myslihaka me 10 vjet burg pa bere absolutisht asnje gje dhe Ardian Bega me 8.4 vjet qe dhe ky nuk di gje pse eshte ne burg dhe per se u denua.Per kete une mbaj pergjegjesi penale dhe ju them se prokurori Edvin Kondili nuk thiri qellimisht absolutisht asnje deshmitar te mbrojtjes apo te bente ndonje ballafaqim,apo kerkesa te tjera te avokatve,veprime qe perbejne shperdorim te paster te detyres si dhe manipulim te provave me qellimin e vetem te denoj qytetar te pa fajshem shqiptar.Ai ne nje raste te konkluzioneve te tij fallsifikon bisedat telefonike me te vetmin qellim qe te denoj shtetas pa asnje faj dhe te perfitoj grada apo lavderime nga ata qe e emruan apo dhe qe e komandojne.Me keq akoma gjykata me keta gjyqtar qe une akuzoj hyjne  ne sallen e gjyqit pa lexuar absolutisht dosjen qe do te gjykoje.Me sa kuptohet ka nje marveshje te fshehur dhe te heshtur midis prokurorve te SPAK-ut dhe gjyqtarve te Gjykates se Posacme per te denuar shtetasit shqiptar sic eshte rasti ne fjale.

Veprimtaria e ketyre gjyqtarve si Iliriana Olldashi,Flora Hajredinaj,Dhimiter Lara si dhe prokurorit Edvin Kondili apo prokurores Dolorez Musabelliu qe mbuloi veprimet kriminale te shokut te zyres se saj prokurorit Kondili mbas kallzimit penal qe une i bera ketij te fundit, perben nje veprim kriminal ne dem te jetes se ketyre shtetasve te denuar pa drejtesisht duke mbuluar veprimtarine kriminale te shokut te zyres se saj prokurorit Edvin Kondilit. Me poshte po ju sqaroj ne lidhje me te vertetat qe keta te pandeur duhej te ishin liruar nga Gjykata e Posacme e Shkalles se Pare dhe te Apelit ne Tirane.

                     Zoti Prokuror!

Qysh ne fillim ne ankimimet tona une kam kerkuar qe te lexohen konkluzionet e mija per te mbrojturin prej meje Altin Myslihaka dhe te krijohet plotesisht bindja juaj mbi bazen e provave qe ju kemi paraqitur mbasi ato hedhin drite per kete hetim dhe gjykim dhe qe u manipuluan dhe u interpretuan ne menyren me skandaloze kriminale si nga organi i akuzes me prokuror Edvin Kondilin ashtu dhe nga Gjykata e Posacme e Shkalles se Pare qe vendosi denimin e ketyre te pandeurve krejtesisht te pa fajshem dhe pa asnje prove po ashtu edhe Gjykata e Posacme e Apelit me relator me sa kuptova nje njeri jo normal dhe i semure menderisht sic mu duke relatori Dhimiter Lara duke lene ne vend vendimin e Gjykates se Shkalles se Pare.

 Ne ankimimin tone ne kemi relatuar shume shkelje me qellimin kriminal te prokurorit Edvin Kondili i cili ka shkelur sidomos ato te Kodit te Procedures Penale ne Leter Porosite qe jane sanksionuar ne nenet 505-511 dhe qe jane koncetrime te konventave dhe marveshtjeve nderkombetare te shtetit shqiptar me shtetet e huaja dhe qe ja u kemi paraqitur saktesisht ne Konkluzionet per Gjykaten e Posacme te Shkalles se Pare dhe ne dy Ankimimet drejtuar Gjykates se Apelit.Si gjyqtarja Iliriana Olldashi,Flora Hajredinaj dhe Dhimiter Lara and compani refuzuan ta trajtonin kete ceshtje qe eshte kapitulli i Kodit te Procedures Penale i emertuar “Leter Porosit” te parashikuara nga Nenet 505-511 i po ketij Kodi.Veprimet e ketyre gjyqtarve kishin mare karakterin kriminal me qellimin e vetem denimin e shtetasve te akuzuar pa drejtesisht dhe pa asnje prove te vetme per trafikim te lendeve narkotike.

Ja cfare shkruet ne kete Kod per Leter Porosite:

Neni 505

1-Ministria e Drejtësisë vendos që t’i jepet rrugë letërporosisë së një autoriteti të huaj për komunikimet, njoftimet dhe për marrjen e provave, përveçse kur çmon se veprimet e kërkuara rrezikojnë sovranitetin, sigurimin ose interesa të rëndësishme të shtetit.

Neni 506

2- Letërporosia e huaj nuk mund të vihet në ekzekutim pa u marrë më parë vendimi në favor i gjykatës së vendit ku duhet të procedohet.

a-Prokurori i rrethit, pasi merr aktet nga Ministria e Drejtësisë, paraqet kërkesën në gjykatë, brenda 5 ditëve nga paraqitja e akteve nga Ministria e Drejtësisë.

b-Gjykata disponon ekzekutimin e letërporosisë me vendim, brenda 10 ditëve nga paraqitja e kërkesës.

Neni 507

1-Gjykata që pranon kërkesën për ekzekutimin e letërporosisë, kryen dhe veprimin e kërkuar ose autorizon për këtë qëllim prokurorin, në rastet kur ligji e lejon.

Te hetohet nga ana juaj zoti Prokuror i Prokurorise se Rrethit Gjyqesor Durres nese shtetasi me detyre prokuror i SPAK-ut Edvin Kondili ka ndonje vendim gjykate sipas percaktimit te neneve 505-511 te Kodit te Procedures Penale.A ekziston ne dosjen e hetimit dhe gjykimit nje vendim i tille per te cilen ky prokuror Edvin Kondili dhe keta gjyqtar si Iliriana Olldashi,Flora Hajredinaj dhe Dhimiter Lara and compani denojne ne menyren me kriminale shtetas te pa fajshem pa asnje prove te vetme.Ne vendimin Nr. 77 e dates 2 dhjetorit 2021 te relatores Flora Hajredinaj anashkalohet ky fakt dhe kjo gjyqtare falsifikon dhe manipulon kunder percaktimeve strikt te Kodit te Procedures Penale ne nenet e me siperme dhe eshte bashkpuntore ne krim me prokurorin Edvin Kondili ne denimin inkuzicionis perfundimtar qe me propotence u dha dy te akuzuarve Ardian Bega dhe Altin Myslihakes me 10 vjet dhe 8.4 vjet per secilin ku perfituan nga gjykimi i shkurtuar ku njerit u kerkua 15 vjet dhe tjetrit 13 vjet.Se bashku keta prokuror dhe gjyqtar per te mbrojtur priviligjet e tyre financiale si dhe te tjera ne detyrat zyrtare te tyre ne keto institucione kane mare ne menyre krejtesisht kriminale dhe ne bashkpunim te heshtur ,te hapur apo te fshehet njeri me tjetrin vendimin qe Gjykata e Posacme ne te dy shkallet te behet notere e prokurorit Kondoli dhe te japin denime kunder shtetasve shqiptar pa asnje prove Sic do ta shini dhe konstatoni ne hetimin kunder ketyre kriminelve se si prokurori Edvin Kondili ashtu dhe tre gjyqtaret Iliriana Olldashi,Flora Hajredinaj dhe Dhimiter Lara and compani absolutisht nuk perfillen provat e mbrojtjes qe ne kete hetim dhe gjykim mungonte nje nga figurat me te rendesishme te nje vepre penale qe eshte objekti i gjykimit ose “Kokaina” e cila nuk ka ardhur ne Shqiperi.I gjithe hetimi sic e kemi thene ne Konkluzionet dhe Ankimimet tona eshte zero ose nul.Kjo tregon se te gjitha veprimet e organit te akuzes jane tendecioze dhe kriminale dhe pa asnje vlere proceduriale.Hetimi nuk duhej te fillonte per vete faktin se prokurori Edvin Kondili nuk kishte perfillur Kodin e Procedures Panale qysh ne fillim ne kapitullin “Leter Porosit” por me dashje kriminale vazhdon hetimin e paragjykuar qysh kur dolen neper televizione ne 25 shtator 2019 se gjoja kishin kapur grupin e strukturuar me 137 kg kokaine te perbere nga juristi Gentian Malindi,nepunesi Ardian Bega dhe romi Altin Myslihaka.Tani prokurori Edvin Kondili nuk e permend fare kete sasi apo ate qe erdhi ne rruge private nga kufiri i Kakavise ne sasine 2.3 kg dhe qe nuk guxoi ta permendete ne konkluzionet e dates 29 qershor 2021 para relatores Flora Hajredinaj ne Gjykaten e Shkalles se pare.

Qellimisht provat dhe shkeljet e Kodit te Procedures Penale jo vetem nuk u moren parasysh nga gjyqtarja Ilirjana Olldashi por edhe nga relatorja Flora Hajredinaj qe as u permenden ne vendimin e saj me nr 77 date 2 dhjetor 2021 mbasi mendoj se eshte metode pune e tyre ne kundershtim me Kodin e Procedures Penale i cili udheheq gjithe punen e Prokurorive dhe Gjykatave shqiptare.Cdo veprim tjeter ne kundershtim me kete Kod eshte kriminal dhe i qellimshem per te shkatruar me dashje jeten e shtetasve shqiptar te garantuara nga Kushtetuta e Shqiperise.Te gjitha ndryshimet qe ndodhin ne marveshjet nderkombetare apo dhe vendime unifikuese te Gjykates se Larte apo dhe vendime te Gjykates Kushtetuese jane pasqyruar ne kete Kod Procedurial dhe qe duhet te zbatohen rreptesisht pa i lene rruge interpretimeve dashakeqe dhe kriminale te disa prokurorve si dhe gjyqtarve te ndryshem sic eshte rasti i ketij procedimi dhe gjykimi ne akuzat kunder ketyre dy te pandeurve krejtesisht te pa fajshem dhe pa asnje te prove te vetme.

Prokurori i çeshtjes te cilin e kemi cituar gati ne cdo faqe te Konkluzioneve dhe Ankimimeve tona ka manipuluar te gjitha provat dhe se bashku me Gjykaten e Posacme te Shkalles se Pare si dhe ajo e Apelit i denoi keta te pandeur krejtesisht te pa fajshem me denime dragoniane pa asnje prove te vetme apo prova te mbeshtetura nga rrethana te tjera.

Gjykata e Posacme e Shkalles se Pare ne vendimin e saj si dhe ajo e Apelit nuk iu pergjigj qellimisht pyetjeve tona te cilat ne shume raste na nderprisnin mbasi sic po kuptoja te dy relatoret Flora Hajredinaj dhe Dhimiter Lara e kishin mare vendimin shume dita para se te fillonte gjyqi.Kjo bije ne kurriz te jetes dhe te ardhmes se ketyre te akuzuar dhe pandeurve sic eshte rasti i ketyre te mjereve qe akoma nuk po dine pse jane ne burg. Denimi i ketyre te pafajshmeve krejtesisht e pa drejte shkateron familjet e tyre,jeten e femijve te tyre si dhe prek nje rreth shume te madhe te shoqerise etj.,per kete padrejtesi qe do te thosha anti ligjore dhe anti kushtetuese dhe kriminale.Ajo shkatron me dashje jeten e tyre nga veprimet e te akuzuarve prej meje sic jane prokurori i ceshtjes Ervin Kondili,gjyqtaret Ilirjana Olldashi,Flora Hajredinaj dhe Dhimiter Lara per te cilen dikush duhet te pergjigjet si para Ligjit por edhe para Zotit.Kete e dine shume mire prokuroret Edvin Kondili,Dolorez Musabelliu si dhe gjyqtaret Ilirjana Olldashi,Flora Hajredinaj si dhe Dhimiter Lara and compani qe me qellimin e posacem kriminal te tyre denojne keta shtetas pa me te voglen prove! Zoti pa tjeter do godasi mbi familjet e tyre!

Cfare kane bere keta tre te mjere qe u denuan aq mizorisht zoti Prikuror?

Keta hyne legalisht ne portin e Durresit dhe dolen po legalisht nga ky port ne kontrollin e jashtezakonshem policor ato dite brenda ketij portit.Ky eshte krimi qe keta te pandeur bene dhe u denuan ne menyren me kriminale dhe me mizore.

Zoti Prokuror:

Shikoni ankimimet tona si dhe provat qe nuk exzistojne absolutisht dhe orentouni ne veprimet kriminale te ketyre prokurorve dhe gjyqtarve te cilet per mua duhen arrestuar menjehere qe te zene mend te tjeret aty ku ata punojne.Sekuestroni dosjen gjyqsore perkatese te dy te denuarve me nr. 167/2019 qe ndodhet ne Gjykaten e Posacme ne Tirane.

Per te nxjere veprimtarine kriminale te prokurorit Edvin Kondili,mbuleses se tij prokurores Dolorez Musabelliut,noterve gjyqtar Iliriana Olldashi,Flora Hajredinaj dhe Dhimiter Lara and compani duhet te hetoni per se me veprimet dhe mos veprimet e tyre denuan ne menyren me kriminale shtetasit e pa fajshem Altin Myslihaka dhe Ardian Bega per te cilet nuk ka asnje prove te vetme vec dyshime te qellimshme te te akuzuarit prej meje prokurorit Edvin Kondilit,mbrojtesja e tij prokurorja Dolorez Musabelliu ,gjyqtarve Ilirjana Olldashi,Flora Hajredinaj dhe Dhimiter Lara qe me sa duket ky i fundit nuk eshte mire menderisht dhe duhet te vuaj nga ndonje semundje e rrezikshme mendore.

Duhet te meren ne pyetje prokurori Edvin Kondili,Iliriana Olldashi,Flora Hajredinaj dhe Dhimiter Lara,per se qellimisht nuk ju pergjigjen pyetjeve tona si mbrojtje ku te pandeurit nuk kane gisht ne vjedhjen e 21 pakove qe nuk dihet me se ishin mbasi mungon expertiza e Policise Shkencore.Per se me dashje ju shmangen kerkesave tona qe tregonin te verteten dhe ne menyren me kriminale denojne keta shtetas te pa fajshem.Duhet bere nje hetim i gjithanshem dhe kompleks per te kuptuar per se keta shtetas me keto detyra teper te rendesisheme si prokuror dhe gjyqtar shfrytezojne postin zyrtar me qellimin e vetem vrasjen e te akuzuarve ne formen akuzave dhe denimeve monstruoze.Cfare provash fshihu prokurori Kondili i cili me nje vendim gjykate asgjesoi te gjitha ato qe tregonin per pa fajsi te ketyre te akuzuarve qysh nga leter kembimet me Drejtorine e Policise ne rreth 160 te tilla,pergjimin ambiental,pergjimet telefonike nga nje pseudo gjyqtar i korruptuar i quajtur Biba ne kundershtim me Kodin e Procedures Penale per te cilen ne avokatet u informuan per keto pergjime ne perfundim te hetimeve,kthimin e pergjigjes nga Interpoli qe keta persona nuk kishin lidhje me jashte etj. etj.

Keto pyetje dhe te tjera ne Ankimimet tona u shmangen tju pergjigjeshin si prokurori Edvin Kondili gjate hetimeve ashtu dhe gjyqtaret qe une i akuzoj si kriminel ordiner te neveritshem qe duan te vrasin shtetas te pa fajshem te cilet i mbron Kushtetuta e Shqiperise.

Ne marjen ne pyetje te ketyre kriminelve te Drejtesise per kete veprimtari teper te rrezikshme ne formen e “Grupit te strukturuar kriminal” do tju beni keto pyetje te me poshteme ketyre antarve te ketij grupi,por edhe pyetje te tjera qe ndodhen ne konkluzionet tona dhe dy ankimimet per Gjykaten e Posacme te Apelit qe ata me qellimin e posacem kriminal nuk i perfillen ne shkelje te detyres se tyre ne kundershtim me Kodin e Procedures Penale.

Po fillojme nga pyetjet:

1-A u kap ne flagrance ndonje nga te tre te pandeurit ne vend ngjarje tek sheshi i kontenierve ne portin e Durresit apo dhe tek Shkembi i Kavajes ku u gjeten pakot sipas organit te akuzes me kokaine? Percaktoni duke u mbeshtetur ne prova se kush jane autoret e vjedhjes se pakove qe pretendohet me kokaine,keta te pandeur apo te tjere?

2-A u gjeten gjurme gishterinjsh te tre te pandeurit neper 21 pakot qe nuk dihet se me cfare ishin brenda dhe qe ishin kapur me duar nga te pandeurit sic pretendon organi i akuzes?Te pandeurve nuk ju gjeten gjurme gishtash kurse organit te Prokurorise ju gjeten gjurme te tilla.Oficeri i OPGJ Ermal Milorit ju gjeten gjurmet e gishtrinjve por Kondili e perjashton se gjoja ka kapur pakot me duar ne portin e Pireut ne Greqi ne te ashuquajturen “dorzim i kontrolluar”.Mashtrim!Cfare kerkonte OPGJ Ermal Milori i Edvin Kondilit qe vajti ne Greqi se bashku me pronarin e kontenierve me banane Eduart Dauti,sot i arrestuar per kete qellim dhe te prekte pakot e dyshuara me dore ne Athine?Absolutisht nuk lejohen prekjet nga OPGJ vec nga expertet por edhe keta profesionalisht mbasi kane veshur doreza plastike per te mos lene gjurme gishtash apo te tjera.Kthimi i pergjigjes nga prokurori Edvin Kondili per mua si avokat i Altin Mysliakes eshte jo veten jo profesionale dhe idjote por ai mendon se po genjente nje femije me ato pergjigje skandaloze.Kjo le per te dyshuar se Mafia e Policise qe drejtonte Ard Veliu eshte teper e rrezikshme por qe ka gjetur mbeshtetje edhe ketu ne SPAK si ne rastin ne fjale qe u hetua dhe u gjykua.

3-A u gjeten gjurme biologjike tek te tre te pandeurit te ADN qe sipas organit te akuzes keto 21 pako ishin prekur nga keta te pandeur? Absolutisht nuk u gjeten.

4-Per sasine prej 137 kg kokaine a kishin mundesi financiare keta te tre te pandeur qe te blenin kete sasi kokaine nga Ekuadori dhe qe kushtonte rreth 10 milion euro?Ku eshte kjo sasi kokaine.Mos e pervetesoi dhe e shiti vet policia?Apo keta mashtrojne me qellim te caktuar qe te denohen shtetas te pa fajshem,mbasi kjo polici vret edhe popull dhe fsheh provat qe nuk fshihen sic eshte vrasja e nje shtetasi ne komisariatin Korces apo ne Kamez kur u vra nje i ri dhe ne menyren me kriminale mashtronte opinieni publik ashtu sic beri dhe disa dite para zgjedhjeve te 25 prillit 2021 me vrasjen e nje shtetasi ne Elbasan apo tani me vrasjen brenda policies se Kavajes nje shtetasi.

5-A u respektuan dispozitat e Kodit te Procedures Penale ne Nenet 505-506  e vazhdim per Leter Porosite qe vijne nga jashte?Qe ketu fillon veprimtaria kriminale e organit te akuzes dhe dy gjykatave duke futur ne burg dhe akuzuar dhe denuar dy te pa fajshem qe nuk kane absolutisht lidhje me pakot e vjedhura tek sheshi i trageteve kur ne Shqiperi nuk ka ardhur as edhe nje gram kokaine sipas percaktimeve strikte te Kodit te Procedures Penale ne Nenet 505 -511.Pra sic e thame edhe me larte mungon objekti i hetimit dhe gjykimit dhe organi i akuzes duhet te pergjigjet penalisht per kete krim te permasave kombetare dhe nderkombetare dhe prokurori Edvin Kondili duhet te arrestohet menjehere.

6-Ku eshte sasia prej 137 kg kokaine qe mashtruan me paturpesi rrugacesh organi i akuzes perfaqesuar nga prokurori Edvin Kondili dhe polici Ard Veliu ne daten 25 shtator 2019 para televizioneve dhe gjithe opinionit shoqeror ne Shqiperi?Po sasia ne dy dergesa qe erdhi ne rruge toksore besoj privatisht nga Kakavia e Gjirokastres rreth 2.3 kg kokaine gjoja me Leter Porosi duke shkelur me te dy kembet Kodin e Proceures Penale si dhe paragjykuar ngjarjen pa filluar akoma hetimi ne kundershtim me Nenin 30 te Kushtetutes,Nenin 4 te Kodit Penal apo artikullin 11 te Deklarates Universale te se Drejtave te Njeriut , Konventen për Mbrojtjen e të Drejtave të Njeriut dhe Lirive Themelore e Këshillit të Evropës thotë ( Artikulli 6.2) ku thuhet se:

"Çdo person i akuzuar për një vepër penale prezumohet i pafajshëm, derisa fajësia e tij të provohet ligjërisht".

Kjo konventë është adoptuar përmes një traktati, dhe është detyruese mbi të gjithë shtetet anëtare të Këshillit të Evropës qe nga 5 maj 1949 per “Prezumimi i Pafajsise”?

Kush jane keta kriminel te veshur me petkun e zyrtarit sic eshte prokurori Kondili apo ish polici Ard Veliu si dhe qe u mbeshteten nga gjyqtaret Iliriana Olldashi,Flora Hajredinaj,Dhimiter Lara and company qe dalin dhe llomotisin dhe mashtrojne para opinionit publik shqiptar ende pa u zbardhur fajsia e te akuzuarve se u kapen autoret e 137 kg kokaines?Prokurori Kondili duhet ti pergjegjet kesaj pyetje para jush qe do ta hetoni si Prokurori e Rrethit Gjyqesor Durresit se bashku me mbulesen e tij prokuroren Dolorez Musabelliu e cila mashtron ne mos fillimin e procedimit penal karshi mikut te saj ne te njejten zyrer prokurorit Edvin Kondili ku me veprimet e tij kriminale edhe pse i mbrojtur nga Ligja nje dite do te pergjigjet para Zotit per kete veper monstruoze kunder tre te pa fajshmeve qe ai ka akuzuar dhe qe Gjykata e Posacme me kerkese te tij i denoi krejtesisht pa faj.

 

7-Cfare permbajtje kishin pakot me peshe secila prej 4.6 kg sic na eshte bere e ditur verbalisht nga policet ne vend ngjarje dhe qe u vodhen nga kontenieri me targa MNBU 3132724 tek sheshi i kontenierve te portit te Durresit dhe qe u gjeten tek Shkembi i Kavajes por qe nuk kishte autor te kapjes ne flagrance per kete vjedhje edhe pse ato dite ishte ngritur ne kembe e gjithe policia e shtetit per kete qellim qe te ruanin keto pako.A ka ndonje Akt Expertize nga Policia Shkencore qe tregon permbajtjen e ketyre pakove? Absolutisht nuk ka.Prokurori Edvin Kondilli pretendon se i pandeuri Altin Myslihaka kishte ne krah thesin me “droge”,nje fantazi e njeriut jo normal,keqadashes dhe qesharak me nje sadizen te theksuar.Pse nuk e kapi policia me kete cante apo thes te pandeurin Altin Mysliaken kur ate  dite ishin mbi 50 police per turn dhe qe Altini u pershendet me te gjithe keta police si dhe shkembeu cigare me ta apo i kompromentoi uniformat blu ardhur nga Tirana me euro, kur ne shtepine e tij nuk u gjet as nje prove e vetme vec varferi ku familja me femije te mitur flinin pa krevat si ne mesjete dhe qe gjate kontrollit policia gjeti vetem buke te mykur dhe femije te uritur?A kishte mundesi i mbrojturi prej meje Altin Myslihaka te mbante ne kurriz nje peshe mbi 90 kg dhe te bente rrugen ne eresire prej me shume se 2000 metra tek sheshi i kontenierve per 15-20 minuta vajtje ardhje dhe hapje kapakesh pa u konstatuar nga policia e cila ishte e fshehur pak me large se kontenieri qe u vodh kur vet ai peshon rreth 50-55 kg?Vetm per keto duhen marre te pandeur dhe arestuar prokurori Edvin Kondili, gjyqtaret kriminel Iliriana Olldashi,Flora Hajredinaj dhe i semuri psiqik me sa kuptova gjyqtari I Apelit,Dhimiter Lara.

8.Cfare biseda telefonike kane bere te pandeurit me jashte si dhe me Ekuadorin per te sjelle sasine imagjinare prej 137 kg kokaine ne Greqi dhe qe u zvendesua me oris (Dorzim i Kontrolluar) sic thote organi i akuzes por katerciperisht e pa provuar nga Policia shkencore ne permbajtjen e 21 pakove.Po me Leter Porosine qe eshte mare dhe administruar ne menyre krejtesisht ilegale dhe anti proceduriale duke shperfillur Ministria e Drejtesise ku prokuror Edvin Kondili por edhe gjyqtaret e akuzuar nga une Iliriana Olldashi,Flora Hajredinaj dhe Dhimiter Lara kane bere nje veper te paster penale ne shume te tilla ne kete ceshtje te “Shperdorimit te detyres” duke shqelmosur Kodin e Procedures Penale ne nenet 505-511 si dhe vet Ministrine e Drejtesise dhe duke zbatuar Kodin e Organizates se Strukturuar Kriminale ne SPAK dhe Gjykaten e Posacme?

Te gjitha provat sic e thame edhe me larte si dhe tek Konkluzionet dhe Ankimimet qe i nxirnin te pa fajshem keta te pandeur prokurori Edvin Kondili i asgjesoi me nje vendim gjykate ne marveshje pa dijenine tone per te mbuluar veprimtarine kriminale te tij.Ky prokuror kerkoi nepermjet Interpolit ne se keta te tre te pandeur ose njeri prej tyre ishte i lidhur me organizata mafjozesh jashte Shqiperise qe mereshin me droge.Pergjigja erdhi negative por kjo prove u asgjesua,ku eshte pergjimi ambiental midis Myslihakes dhe Beges? Si shume te tjera Kondili i asgjesoi me qellimin e posacem kriminal qe te denoj keta viktima qe nuk kane kryer asnje faj.

9-Pse na u mohua experimenti hetimor per te caktuar saktesisht kohen e hyrjes dhe daljes si dhe kohen e hapjes se frigoriferit te kontenierit e cila do vertetonte saktesisht ne se perputhej me hyrjen dhe daljen nga sheshi i kontenierve apo porti i Durresit te tre te pandeurve Malindi,Bega dhe Mysliaka?Keto kerkesa i kemi bere para se te kerkonim gjykim te shkurtuar mbasi po kuptonim se organi i akuzes kerkonte me deomos denimin e ketyre te pa fajshme pa asnje prove dhe se avokatit te dyte te Beges, Robert Karati ky prokuror e kishte paralajmeruar qe i pandeuri Ardian Bega te mos ndryshonte deklarimet e treta nga gjashte te tilla te ndryshme mbasi do kerkonte mase denimi te madhe.Ne deklarimet e Ardian Beges as qe u permend ndonje here droga apo tjeter sic e kemi sqaruar ne konkluzionet ne shkallen e pare si dhe dy ankimimet ne Gjykaten e Apelit.Sic dihet avokati Karati hoqi dore nga mbrojtja mbasi pa qe i pandeuri Bega do te denohej krejtesisht pa asnje prove dhe keshtu ne vend te tij u porosit nje avokat tjeter me porosi te relatores Flora Hajredinaj dhe ne marveshje me  prokurorin e ceshtjes Edvin Kondili mbasi gruaja e ketij avokati te caktuar kryesisht nga orkestra Kondili-Hajredini punon e SPAK,pra nje konflikt i paster interesi ne favor te prokurorit Edvin Kondili.Po keshtu edhe avokati i pare i Altin Myslihakes hoqi dore nga mbrojtja mbasi prokurori Edvin Kondili e la te pandeurin Myslihaken me shume se 800 dite pa e pyetur dhe pa komunikuar absolutisht vetem diten qe i komunikuan akuzen ne 25 nentor 2020.Altini u arestua kater dite mbasi kishte ndodhur vjedhja e pakove ne 24 shtator 2019 kur ishte duke pire kafe me gruan prane shtepise se tij me qera ne nje lokal.Edhe nje qen i zgjebosur po u mbajte me shume se nje muaj i mbyllur,per te do ngriheshin ne kembe shoqatat e mbrojtjes se kafsheve.U shkel ne menyre me te poshter  kriminale nga prokurori Edvin Kondili, Kodi i Procedures Penale Neni 246 pika 6 thuhet:

“Ҫdo dy muaj nga zbatimi i vendimit të arrestit, gjykata që ka dhënë vendimin duhet të informohet nga prokurori për të arrestuarin. Informacioni jepet me shkrim dhe përmban të dhëna për gjendjen e procedimit, për pyetjen e të pandehurit dhe të personave të tjerë, për përshkrimin e të dhënave të marra dhe shoqërohet me kopje të akteve të fashikullit. Kur është rasti, gjykata mund të revokojë ose të zëvendësojë masën e sigurimit”.

Vetem per kete rast Edvin Kondili prokuror duhej arrestuar dhe perplasur ne burg ne shperdorim te paster te detyres me pasoja shendeti dhe te drejtat kushtetuese dhe proceduriale penale te te mbrojturit prej meje Altin Myslihaka.Ky prokuror i konsideron te arestuarit me keq se nje kafshe ku per mbrojtjen e tyre ka Ligje te vecanta.

U kerkua disa here me shkrim dhe verbalisht ballafaqimi i te akuzuarit Altin Myslihaka me te akuzuarin tjeter Ardian Begen si dhe ballafaqimi midis deklarates noteriale te akuzuarit Gentian Malindi me te deklarimet e te dy te tjerve por prokurori Edvin Kondili refuzonte te beheshin keto veprime proceduriale.Lexoni ankimimet e mija dhe do kuptoni veprimtarin kriminale vrastare te prokurorit Edvin Kondili se bashku me grupin e tij te strukturuar kriminal,Iliriana Olldashi,Flora Hajredinaj,Dhimiter Lara and company.

10-Cfare elementesh kerkon grupi i strukturuar per te cilen akuzohen te pandeurit e cila nuk ka te beje absolutisht me miqesine dhe shoqerine midis ketyre te akuzuarve dhe qe eshte percaktuar  nga Kolegjit Penal i Gjykates se Larte me Nr. 00-2015-585 i Vendimit (38) date 11.03.2015 ne faqen 25-26?

Sipas organit te akuzes pjese e ketij te ashuquajturi “grup i strukturuar kriminal” duhej te isha edhe une avokati 69 vjecar Ilir Malindi mbasi ate mbremje isha edhe une ne biseden midis ketyre shtetasve por fantazia e Kondilit dhe noterve te tij gjyqtar te cituar me siper nuk deshi ta percaktonte se kush eshte “grup i strukturua”.Mbase tani do nxjeri prokurori Kondili urredher arrestin kunder meje ashtu sic kerkonte marjen te pandeur per nje mesazh te cilin e kam cituar ne Ankimimin qe ja kisha drejtuar 7 muaj para fillimit te gjykimit ne date 5 tetor 2020 dhe ja nxirja te verteten e manipulimeve kriminale te provave dhe deshiren e tij te dyshimt dhe te cuditeshme personale me siptomat e nje sadisti por kriminale qe te denonte pa tjeter keta shtetas te pa fajshem. 

 

11-Kur eshte bere vjedhja e pakove nga kontenieri me targa MNBU 3132724,para ores 19.45-50 minuta apo mbas ores 22 sic manipulon prokurori ?Te tre te pandeurit hyne me cekin ne portin e Durresit ne ora 20.06 minuta dhe dolen po rregullisht me cekin ne ora 20.45 minuta ose 39 minuta duke bere edhe levizje te tjera brenda portit per tek anija e peshkimit te bashkpronarve Gentian Malindi dhe nje tjetri si dhe dalje jashte portit te Durresit nga tjeter dalje nga ku ata hyne.Qe do te thote se vjedhja e pakove nga frigoriferi i kontenierit ne fjale ishte bere shume kohe me perpara se te hynin keta te akuzuar dhe te pandeur ne ora 20.06 minuta.Si zakonisht organi i akuzes me prokuror Edvin Kondilin si ne rastet e tjera dhe ne kete rast mashtron dhe interpreton provat me qellimin e caktuar qe te denoj shtetas shqiptar te pa fajshem.Ne ja dorzuam Gjykates oret e hyrjes se teknikut te frigoriferve te kontenierve deshmitarin e prokurorise Ermir Kuci i cili tregon te verteten dhe jo mashtrimin e organit te akuzes i cili ate dite ky shtetas ka hyre mbi 8 here tek sheshi i Kontenierve.Cfare thone tre proces verbalet sekrete te dates 17-18-19 shtator 2019 e grupit operacional te policise se shtetit ardhur nga Tirana dhe te drejtuar nga prokurori Kondili dhe qe ato dite ishin ne gjendje gadishmerie mbi 50 police per turn me gjithe mjetet kamera me reze infra te kuqe edhe per naten te kontenieret dhe ne nje pallat 15 katesh perball portit ,aparate fotografike,motorcikleta,makina civile policie,pergjime telefonash, dhjetra agjent civile etj. per te kapur elementet qe do tentonin te vidhnin pakot nga frigoriferi i kontenierit.Faktikisht nuk u konstatua asnje person ti afrohej kontenierve sic thone proces verbalet sekrete vec nje foto ku i mbrojturi prej meje Altin Myslihaka eshte fiksuar me thesin apo canten me hekura qe do ti shiste te nesermen si dhe foto te personelit te policise per sigurine portuale ato dite.Fotot e medha me ngjyra ja kam dhene une prokurorit Kondili ne vend ngjarje ku tregohet edhe kacavida e kuqe si dhe dy vida  dhe qe ishin fotografuar nga tekniku i frigoriferve te kontenierve deshmitari i organit te akuzes para se te vinte policia ne vend ngjarje.Deshmitari i Prokurorise Ermir Kuci i cili me tregoi edhe tabletin elektronik me oraret fikse kur kishte shkuar ne vend ngjarje dhe lajmeruar eproret e tij dhe me pas policine qe ja kemi shpjeguar Gjykates ne ankimimet tona qe ndodhen ne fashikullin e gjykimit.Te tre te pandeurit kishin hyre ne portin e Durresit rreth 20 minuta me vone se te konstatoheshin vjedhjet e pakove nga tekniku Ermir Kuci i cili me sa jem informuar per keto deklarime te cilat nuk i ndryshoi e pushuan nga ai vend pune .Policia nuk konstatoi absolutisht asnje tentative vjedhje tek frigoriferi i kontenierit ku ishin futur pakot.

I nderuar zoti Prokuror!

12- Per se nuk u thiren deshmitaret qe vertetonin katerciperish te verteten e ngjarjes sic jane Ervin Fezja , Kristel Prifti pergjegjesit e kompanise se kontenierve me banane “Alba Exsoci Fruit”,pse nuk u thirre Saimir Tahiri punonjes i mirmbajtjes se kontenierve ne portin e Durresit dhe Ilda Mustafa dhe pse prokurori Kondili la pa pyetur dhe ballafaquar per mbi 800 dite te pandeurin i perkatesise rome Altin Myslihaka i cili u pyet vetem nje here ne daten 25 nentor 2021 diten kur ju komunikua akuza?Ky eshte krimi i bere nga organi i akuzes per te fshehur te verteten.Mua si shtetas me doli emri ne deklarimet e treta nga gjashte te tilla te te pandeurit Ardian Bega dhe prokurori Kondili duhet te me theriste per te deshmuar ne lidhje me bisedat qe u bene ate mbremje tek lokali perball “Kalit te Trojes” pavarsisht se nuk me detyronte dot procedurialisht edhe pse verbalisht ju luta te me merej deshmija qysh ne fillim te ketij hetimi ne shtator 2019 kur i dergova fotografite e medha me ngjyra ne vend ngjarje fotografuar nga deshmitari i prokurorit Kondilit,tekniku i frigoriferve Ermir Kuci dhe qe une te jepja shpjegime mbasi mungonit te gjitha provat per vec thenjeve te treta kontraditore te te akuzuarit Ardian Bega i cili ne gjendje te renduar psiqike ne te njejten ore dhe date jepte dy deklarime te menjehershme qe kundershtonin njera tjetren sipas interesave te prokurorit Kondilit duke rrezikuar dy te pa fajshmit Gentian Malindi dhe romi Altin Myslihaka por jo per droge sic fantazon prokurori Edvin Kondili i akuzes por per vjedhje hekurash te pa perdorshem.Sic e kemi thene edhe ne konkluzionet tona dhe ankimimet as edhe roboti me i sofistikuar nuk mund te japi dy variante te ndryshme ne te njejten ore dhe ne te njejten dite sic deklaronte i pandeuri Ardian Bega.Absolutisht nuk eshte lapsus por nje falsifikim i bere me qellim poshter kriminal nga prokurori Edvin Kondili.Gjyqtaret u njohen aq sa na lejuan me keto fallsifikime dhe mashtrime te prokurorit Edvin Kondili por si bashkpuntor ne krim midis tyre heshten dhe denuan shtetasit e pa fajshem Altin Myslihaka dhe Ardian Bega.

13- Per se prokurori Kondili ngatron me qellimin e poshter bisedat telefonike te deshmitarit tone Saimir Tahiri me nr.telefoni 0692120340 qe gjenden brenda fashikullit dhe qe nuk u pyet kurr ky punonjes i mirmbajtjes se kontenierve deshmitar teper i rendesishem se gjoja eshte folur per kontenierin me targe MNBU pa numer identifikimi dhe GPS individual?Ne e kerkuam te merej si prove por na u refuzua nga prokurori Edvin Kondili.Per mbrojtjen keto jane veprime kriminale te qellimshme per denimin pa drejtesisht te ketyre te pandeurve.

I nderuar zoti Prokuror!

14- Te meret procedurialisht ne pyetje i akuzuari prej meje shtetasi Edvin Kondili me detyre prokuror, se ku eshte e rregjistruar biseda e dates 3 shtator 2019 e cila nuk gjendet ne dosjen hetimore te procedimit penal 167/2019 prej 2000 faqesh qe u paraqit nga ky prokuror ne Konkluzionet Perfundimtare te dates 29 qershor 2021 para gjyqtarve te Gjykates se Posacme te Shkalles se Pare me relatore Flora Hajredinaj? Lexoni ne rreshtin e 3 te faqes 21 te Konkluzioneve te ketij prokurori te dates 29 qershor 2021 qe ja dorzoi relatores Flora Hajredinaj.Fallsifikime haptazi kriminale dhe cmendurie te prokurorit Edvin Kondili per te denuar keta te pa fajshem.

Prokurori Kondili mashtroi me paturpesi kriminale gjykaten kur shkruan:

“Gjithshtu ne daten 03.09.2019 i pandeuri Gentian Malindi per shkak te voneses se mbritjes se kontenierit shpreh edhe shqetesimin per faktin se mund te jete kapur ne Greqi lenda narkotike.”

Simbas ketij prokurori te lajthitur nga mendja por me veprime kriminale,ne se ishte informuar me te vertete se ishte kapur lenda narkotike ne Greqi cfare kerkonte i akuzuari Gentian Malindi me shok ne portin e Durresit qe te kapej nga policia ne se ishin keta bleresit apo pritesit? Nga e mori vesh i pandeuri Gentian Malindi se ishte kapur kjo lende narkotikesh.Ku jane bisedat telefonike me jashte Shqiperise?Kujt personi ja shprehu kete te ashuquajtur shqetesim per kapjen e droges ne Greqi i pandeuri Gentian Malindi, mos valle ne bisedat telefonike me jashte apo mos foli me drejtorin e policise se shtetit Ard Veliu apo me OPGJ Ermal Milori te prokurorit Kondili dhe te cilit ju gjeten gjurmet e gishtave?Perallat te neveritshme kriminale te prokurorit Edvin Kondili i cili duhet te meret ne pyetje dhe te jap sqarime per keto mashtrime dhe fallsifikime kriminale me qellimin e vetem burgosjen e pa drejte te ketij nepunesi shtetror.Biseda me Saimir Tahirin punonjes i mirmbajtjes se kontenierve eshte bere nje jave para se kontenieret e bananeve te mbrinin ne Greqi sic jane pasqyruar ne dosjen hetimore prej 2000 faqesh dhe koncentruar nga une mbrojtesi i Altin Mysliakes ne Konkluzione dhe ne dy Ankimimet tona.Aty i kini me data dhe ore per gjithe rrjedhen e ngjarjes per te cilen u akuzuan keta tre te pandeur por qe jane fshehur nga krimineli Edvin Kondili prokuror i ceshtjes.Ja u kemi sqaruar gjersisht ne konkluzjonet qe ju paraqiten relatores Flora Hajredinaj ne Shkallen e Pare si dhe Ankimimin tone ne dy ndarje qe ju derguan Gjykates se Apelit duke ju lutur gjyqtarve  qe duhen lexuar per te nxjere konkluzionet perfundimtare ne Vendimin qe do te mernin dhe te mos hynin ne gjyq pa lexuar me pare si beri relatorja Flora Hajredinaj qe edhe pse ju luta disa here te lexonte konkluzionet si dhe te vlersonte provat nuk e kishte idene per se po gjykonte dhe cfare gjykonte.Kete gje beri edhe gjyqtari Dhimiter Lara qe mua mu duke si nje i semure mendor dale nga spitali psiqatrik ne menyren se si fliste dhe reagonte.

Zoti Prokuror!

Shikoni ku kemi aritur ne organet e drejtesise ku gjyqtaret absolutisht nuk lexojne dosjen dhe automatikisht ne marveshje te heshtuar apo te hapur midis tyre dhe prokurorit Kondili denojne keta mjerane te cilet nuk dijne pse jane ne burg.Godisni pa frike keta kriminel te poshter qe jane veshur me petkun e prokurorit dhe gjyqtarit.Provat i kini!

15- Vepra duhej te kualifikohet edhe sikur te provohet ne se do ishin keta autoret e kapur ne flagrance nga Neni 283/2 i Kodit Penal mbasi nuk provohet absolutisht dhe nuk kemi importim,exportim,tranzitim dhe tregetim ne kuptimin e Nenit 283/a/1 vec transportim nepermjet vjedhjes ne se jane keta autoret e vjedhjes gje qe nuk vertetohet katerciperisht,ne brendesi te teritorit te Shqiperise dhe kualifikimi i kesaj vepre me dispozita renduese eshte e qellimshme dhe kriminal nga ana e prokurorit Edvin Kondili.Vet prokuroi Kondili pranon nga e keqja ne faqen 20 te konkluzioneve perfundimtare te dates 29 qershor 2021 dorzuar Gjykate se Posacme te Shkalles se Pare me  fantazine e tij se:

“Konfirmohen takimet e tyre,komunikimet midis tyre si para ashtu edhe hyrjes ne portin e Durresit me qellim nxjerrje lendesh narkotike nga ky port” .

Te na jepte nje komunikim ne se exziston per kete qellim qofte edhe nje te vetem prokurori Kondili.Si gjyqtarja Flora Hajredinaj dhe ai i Apelit and compani Dhimiter Lara nuk denjuan ti hynin kesaj kerkese tone qellimisht mbasi qysh para fillimit te gjyqit dhe pse nuk kishin lexuar nje faqe te dosjes 2000 faqesh apo ankimimet tona ata e kishin vendosur denimin e ketyre te pa fajshmeve.Kjo eshte kriminale dhe keta shtetas ne keto detyra zyrtare te Shtetit jane teper te rrezikshem per fatet e shqiptarve dhe duhen arestuar pa ju u dridhur dora nga ana e Prokurorise se Rrethit Gjyqsor Durres menjehere.Jane pjese e grupeve te strukturuara kriminale ne Drejtesi.

16-A hetonte te tjere persona prokurori Kondili ne lidhje me kete ceshtje dhe pse perkedhelnin pronarin Eduart Dauti i kompanie “Alba Exsoci Fruit” i cili ne gjashte raste ishin kapur ne kontenieret e tij rreth 140 kg kokaine nga Malta deri ne Shqiperi brenda nje viti?Pse i fshinte keto prova prokurori Edvin Kondili per te arratisurin Eduart Dauti dhe gjithe krimet e tij ja u veshen ketyre te pandeurve qe nuk kishin asnje lidhje me 137 kg kokaine e sjelle nga Ekuatori ne Greqi,gjithnje sipas policise shqiptare dhe prokurorit Edvin Kondili dhe te pa provuar sipas percaktimeve te Kodit te Procedures Penale ne Nenet 505-511? Kete sasi ne se eshte e vertete e kishte sjelle Eduart Dauti pronar i kompanise se bananeve “Alba Exsoci Fruit” dhe jo keta te mjere qe u bene kurban per te mbuluar veprimtarine kriminale te kesaj organizate teper te rrezikshme te strukturuar kriminale Polici e Shtetit-SPAK-Gjykate e Posacme.

Perfundimisht kerkoj marjen te pandeur dhe arrestimin e shtetasve Edvin Kondili prokuror i ceshtjes ne SPAK,Iliriana Olldash gjyqtare ne Gykaten e Posacme,Flora Hajredinaj gjyqtare ne kete gjykate,Dolorez Musabelliu prokurore ne SPAK dhe Dhimiter Lara ne gjyqtar ne Gjykaten e Apelit aty se bashku me ish policin Ard Veliun,policin tjeter Tonin Vocaj and compani te cilet me veprimet dhe mos veprimet e tyre kriminale qellimisht akuzuan dhe denuan shtetasit Altin Myslihaka me 10 vjet burg,Ardian Bega me 8.4 vjet duke mos pasur asnje prove te vetme per te mbuluar veprimtarine e tyre kriminale si organizate e strukturuar teper e rrezikshme kriminale ne Polici dhe SPAK dhe Gjykate e Posacme dhe duke akuzuar tre te pandeurit Malindi,Bega dhe Myslihaka ne kurriz te jetes se tyre qe mbrohet nga Kushtetuta e Shqiperise.

Avokati   Ilir Malindi

Tirane 6 maj 2022

(F.m/dosja.al)

Sondazh

Poll

VIDEO-VIRALE/ Po fliste në Rrugën e Salës, demokrati 'kapet mat' nga gruaja

VIDEO-VIRALE/ Po fliste në Rrugën e Salës, demokrati 'kapet mat' nga gruaja

"Injoranca nuk është argument" Nuk i pëlqeu pyetja, Rama prek në faqe gazetaren Ambrozia Meta

Del VIDEOJA, Elia godet Princ Lekën: Familja ime të ka mbajtur me bukë

VIDEO/ Noka i jep Spiropalit pankartën, Ministrja ofrohet ta mbaj para fytyrës

Publikohen pamjet nga brenda bazës ajrore të Kuçovës, Komandanti: E gatshme për stërvitjen e trupave

Tempulli 2/ Me kanabis gati për shitje dhe shuma parash, arrestohen 4 të rinj në Tiranë

Dalin pamjet nga kasollja ku u vra 50-vjeçari në Durrës

Kontrabandonin ilaçe dhe telefona, arrestohen dy persona në Tiranë, sekuestrohen 47 iPhone

I vunë flakën eskavatorit me vlerë 150 mijë euro, arrestohen 2 autorët e ngjarjes

Reshjet e shiut dhe borës në vend, policia: Moderoni shpejtësinë e mos kryeni parakalime të gabuara

Kampioni Alvin Karaqi mes lotësh: Për besë u ndjeva si Gjergj Kastrioti kur mora flamurin

'Dokumentar horror'/ Berisha publikon pamjet: Do ju paraqes terrorin që Bajrajt ushtruan më 14 maj

Krimi në Bulqizë/ Fqinji: Po hante bukë në banesë kur erdhën dy makina!

Dosja "Gjici"/ Zv.kryetari i bashkisë së Kukësit shkon në SPAK

Newsroom 11 |XAMA: LAJMI I FUNDIT FAKE QË PASHË, ISHTE PËR MUA

Newsroom 11 |XAMA: KËSHILLË QYTETARËVE- MOS LEXONI VETËM NJË BURIM

Newsroom 11 | XAMA: GAZETARËT NUK SHKRUAJNË ME EMËR, KJO S'ËSHTË ETIKE

Xama në Newsroom: Lajmet e rreme përhapin panik! Më akuzuan se kisha marrë para për një shkrim

Muka në Newsroom: Në Shqipëri ka portale gjobaxhie, u bëjnë shantazh njerëzve

Xama në Newsroom: Fake News shpërndahet më shumë në Facebook e Tik Tok! Gazetarët të shkruajnë emrin

Newsroom 11 |Kush prodhon lajme të rreme në Shqipëri

Newsroom 10 |SENJA: NE S'REAGOJMË NDAJ GJUHËS SË URREJTJES

Newsroom 10 |HAZIZAJ: 'ÇOHU ENVER', PJESË E GJUHËS SË URREJTJES

Newsroom 10 | HAZIZAJ KEMI MARRËVESHJE PËR TË MBROJTUR 'VIKTIMAT'

Newsroom 10 |HAZIZAJ: GJUHA E URREJTJES KA SHKAKTUAR DHE KRIME

Newsroom 10 |GAZETARI: GJUHA E URREJTJES, PJESË E SHOQËRISË

Newsroom 10 |HAZIZAJ: GJUHA E URREJTJES, E FRIKSHME NË SHQIPËRI

Vidhnin në banesa duke përdorur çelësa të klonuar, vihet në pranga 1 person,nje tjeter në kërkim

Newsroom 10 |GJUHA E URREJTJES PËRDORET NGA POLITIKA, AMA TË KONTROLLOJË GJUHËN E URREJTJES

Newsroom 10 | HAZIZAJ: STEREOTIPET NXISIN GJUHËN E URREJTJES

Newsroom 10 | HAZIZAJ: GJUHA E URREJTJES LUFTOHET ME EDUKIM

Newsroom 10 | Gjuha e urrejtjes në media, si dhe kush e shpërndan?

Ndryshimet në PS/ Gjiknuri: S'është fundi, por fillimi i diçkaje të re.

Inceneratorët/ S’kam dhënë asnjë kontratë pa garë, ato janë publike!

Ndihet 'i shitur' nga Rama? Gjiknuri: Nuk ndjej braktisje, kam komunikim me të prej 20 vitesh

Klosi: Kemi primare reformimin e partisë, PS synon mandatin e katërt

U shkarkua si Sekretar i Përgjithshëm, Gjiknuri: PS edhe kur fiton, refekton!

Digjet shtëpia në Shkodër, në banesë ndodhej një i moshuar, përfundon në spital

Vazhdon përplasja në PD! Basha kërkon mbledhjen e Komisionit të Etikës për të, Bardhi: Shenjë humbje

Vrasja e Jetmirës/ Autori u dënua me 28 vite burg, nëna e viktimës: Duhet dënim përjetë!

Newsroom 9 | Kallanxhi: Threads? S`besoj se do zgjasë shumë

Newsroom 9 | Eksperti i IT: Mos merrni për bazë asgjë thuhet në rrjet

Newsroom 9 | Gazetarja: po ndodhin vrasje nga tik tok

Newsroom 9 | Eksperti i IT: Fake News dallohet vetëm po të jemi kritikë

Newsroom 9 | Kallanxhi: Shqiptarët besojnë gjithçka shohin në rrjet

Newsroom 9 | Eksperti i IT, Tomi Kallanxhi: Tik Tok ka "fake news" sepse s'ka censurë

Newsroom 9 | Gazetarja: Shqipëria do kohë të përshtatet me Tik Tok

Newsroom 9| Eksperti i IT: Çdo rrjet është i përkohshëm, duhet të kujdesemi për vlerat

A mund të mbyllet TikTok për Shqipërinë? Flet për Newsroom eksperi i IT

Fëmija mbyllet brenda në shtëpi, nëna e alarmuar njofton zjarrfikësit, NDËRHYRJA nga ballkoni