LIVE UPDATES
LIVE UPDATES

'Furtunë' në burgun e Fierit/ "VIP-ve" u ulej dënimi me dokumente false, 18 zyrtarë “arrest shtëpie”

• 18 punonjës të Burgjeve janë lënë në "arrest me burg". • Pas më shumë se një viti hetim nga Prokuroria e Tiranës, është zbuluar se të gjithë në bashkëpunim me njëri-tjetrin, jepnin raporte fiktive për të ulur kohën e dënimit për të dënuarit në Fier. • Kallëzimi u bë nga Drejtoria e Përgjithshme e Burgjeve për korrupsion, por u finalizua gati një vit më pas. • Të ndaluarit janë: Gerard Nonaj, Ervis Alliaj, Bashkim Meçi, Eris Isufaj, Albi Rezhda, Dorjan Nukaj, Arbëri Gjermeni, Enflor Hoxha, Florida Mata, Fatos Lika, Neritan Mataj, Mato Mataj, Ermal Liçaj, Xheniana Buzi, Denisa Bendaj, Sidorela Vogli, Jonida Qato, Eduart Rrapaj. • Të ndaluarit mbajnë postet e përgjegjësve të një sërë sektorëve në burgje, si ai i shëndetësisë, ligjor, i kujdesit social apo burimeve njerëzore. • Ata akuzohen për vepra të ndryshme penale, kryesisht falsifikime në favor të uljes së dënimeve të të burgosurve, por edhe për vjedhje energjie. • Në mesin e tyre janë edhe disa gardianë të një burgu në kryeqytet. • Dosja.al ka siguruar dosjen hetimore, ku ndër përfituesit për uljen e kohës së dënimit janë kriminelë “VIP”. • Ndër ta përmendim Viktor Ymerajn, Bledar Yzeri, Bledar (Arben) Zeqiraj dhe personazhe të tjerë të botës së krimit. • Asnjë nga ta nuk kishte bërë asnjë ditë punë, por letrat tregonin të kundërtën, duke iu ulur kohën që duhet të kalonin pas hekurave të qelisë.

19 artikuj për këtë temë.

2 MUAJ ME PARE

Sillte "ëmbëlsira" nga Lushnja në Tiranë, Aldjon Pirra përfitoi 7 ditë ulje dënimi, ske bërë asnjë ditë pune

'Furtunë' në burgun e Fierit/ "VIP-ve" u ulej
Kanabis

FIER- Një tjetër i dënuar që ka përftuar nga skema e mashtrimit për ditët e punës në burgun e Fierit është Aldjon Pirra. Në dosjen hetimore, të siguruar nga Dosja.al, theksohet se në kartelën e punës së Pirrës janë shënuar 52 ditë, ndërkohë që ai nuk ka punuar asnjë ditë. Nga ditët që janë shënuar në punë, Pirra ka përfituar 7.8 ditë ulje dënimi. Aldjon Pirra është dënuar në vitin 2010, pasi u kap duke trafikuar kanabis nga Lushnja në Tiranë.

Pjesë nga dosja hetimore:

Në dosjen penale të dënuarit Aldjon Pirra, ka rezultuar se ; Për këtë të dënuar nga ana jonë janë verifikuar 52 ditë pune në IEVP Fier, të shënuara në kartelat e punës, për periudhën muajit Qershor-Korrik viti 2019. Nga këqyrja në regjistrin e hyrje daljeve nr.1182 prot datë 15.12.2017, i cili fillon me datën 10.02.2018 dhe përfundon me datë 14.09.2019 dhe rezulton se i dënuari Aldjon Pirra, nuk ka dalë në punë e konvertuar në ulje dënimi 0 ditë konkretisht;

Për muajt Qershor, Korrik 2019 nuk ka dalë për punë dhe në kartelën e punës është e shënuar 26 ditë punë për cdo muaj.

Referuar Urdhërit nr.2259, datë 18.03.2008 të Drejtorit të Përgjithshëm të Burgjeve “Mbi punësimin e të dënuarve në burgje dhe paraburgime". Komisioni i Punësimit i burgosurve ka në përbërje shefat e sektorit ligjor, social, shëndetësisë dhe sigurisë, të cilët ndjekin në dinamikë frekuentimin e procesit të punësimit nga i burgosuri. Personat përgjegjës që nuk kanë verifikuar frekuentimin e punës nga të dënuarit janë Përgjegjësi i Sektorit të Burimeve Njerëzore Albi Rrezhda Përgjegjësi i Sektorit të Cështjeve Shoqërore, Eris Isufaj, Përgjegjësi i Sektorit Ligjorë Ervis Alliaj Shefi i Policisë Fatos Lika Përgjegjësi i Sektorit Shendetsorë Arbëri Gjermeni.

Personat përgjgjës të cilët kanë nënshkruar kartelat e punës janë, evidencieri Ervis Alliaj dhe Miratuar nga Drejtori i IEVP Si rezultat i falsifikimit të ditëve të punës nga IEVP Fier në kundërshtim me kriteret e saj i dënuari ka përfituar rreth 7.8 ditë ulje dënimi, nga veprime haptazi të kundra ligjshme kur realisht duhej të përfitonte 0 ditë ulje dënimi nga puna.

Por çka ndodhur në burgun e Fierit?

18 punonjës dhe ish-punonjës të Burgut të Fierit akuzohen për vepra të ndryshme penale të zbuluara gjatë një hetimi disa mujor, të nisur që nga muaji maj në bashkëpunim me Prokurorinë e Tiranës dhe SHKB-në e Burgjeve. Të ndaluarit mbajnë postet e përgjegjësve të një sërë sektorëve në burgje, si ai i shëndetësisë, ligjor, i kujdesit social apo burimeve njerëzore. Të gjithë, në bashkëpunim me njëri-tjetrin, ata akuzohen për vepra të ndryshme penale, kryesisht falsifikime në favor të uljes së dënimeve të të burgosurve, duke i liruar para kohës së caktuar për të vuajtur dënimin e tyre.

Shkeljet e gjetura: -19 raste vlerësime sjellje për ulje dënimi janë pasqyruar fakte dhe rrethana të rreme në lidhje me procesin e rehabilitimit e të dënuarve; -6 raste vlerësim sjellje për lirim me kusht janë pasqyruar fakte dhe rrethana të rreme në lidhje me procesin e rehabilitimit e të dënuarve; -28 të dënuarve ju janë dhënë ditë pune në mënyrë fiktive nga IEVP Fier, nëpërmjet falcifikimit të dokumenteve ose shpërdorimit të detyrës e kryer nga punonjës të IEVP Fier: -1 rast i të dënuarit që ka përfituar amnisti, për të cilën nuk ka asnjë dokument referues për dhënien e amnistisë.

2 MUAJ ME PARE

I dënuar për tregti kanabisi, Vasil Balliu përfitoi 203 ditë pune ekstra në burgun e Fierit

'Furtunë' në burgun e Fierit/ "VIP-ve" u ulej
Foto Ilustruese

FIER- Një i burgosur që ka përfituar nga mashtrimi në burgun e Fierit për ulje dënimi është Vasil Balliu. Në dosjen hetimore të siguruar nga Dosja.al, shihet se në kartelën e Balliut janë vendosur 234 ditë pune, ku në fakt ai ka punuar vetëm 31 ditë. Ndërkohë që ai ka përfituar 35.1 ditë ulje dënimi, kur duhet që të përfitonte vetëm 4.65 ditë. Balliu, ishte dënuar më parë nga Gjykata me 4 vite burg për veprën penale “Prodhimi dhe shitja e narkotikëve".

Pjesë nga dosja hetimore:

Në dosjen penale të dënuarit Vasil Balliu, ka rezultuar se ; Për këtë të dënuar nga ana jonë janë verifikuar 234 ditë pune në IEVP Fier, të shënuara në kartelat e punës, për periudhën muajit Qershor, Korrik, Gusht, Shtator, Tetorë Dhjetorë 2019, Janar Shkurt Mars 2020. Nga këqyrja në regjistrin e hyrje daljeve nr.660 prot datë 20.06.2016, i cili fillon me datën 23.11.2018 dhe përfundon me datë 19.09.2019 dhe në regjistrin e hyrje daljeve nr.112 prot datë 10.05.2019, i cili fillon me datën 20.09.2019 dhe përfundon me datë 23.11.2020 dhe rezulton se i dënuari Vasil Balliu, ka dalë në punë 31 e konvertuar në ulje dënimi 4.65 ditë konkretisht;

Për muajn Qershor 2019 nuk ka dalë për punë dhe në kartelën e punës është e shënuar 26 ditë punë.
Për muajn Korrik 2019 nuk ka dalë për punë dhe në kartelën e punës është e shënuar 26 ditë punë.
Për muajn Gusht 2019 nuk ka dalë për punë dhe në kartelën e punës është e shënuar 26 ditë punë.
Për muajn Shtator 2019 nuk ka dalë për punë dhe në kartelën e punës është e shënuar 26 ditë punë.
Për muajn Tetorë 2019 nuk ka dalë për punë dhe në kartelën e punës është e shënuar 26 ditë punë.
Për muajn Dhjetor 2019 ka dalë për punë në datë 10,12,17,25,31 (5 ditë gjithsej) dhe në kartelën e punës është e shënuar 26 ditë punë.
Për muajn Janar 2020 ka dalë për punë në datë 10, 13, 14, 15, 16, 20, 24, 27 ,28, 29, 31 (11 ditë gjithsej) dhe në kartelën e punës është e shënuar 26 ditë punë.
Për muajn Shkurt 2020 ka dalë për punë në datë 5, 7, 8, 11, 12, 20, 21, 26, 26 (9 ditë gjithsej) dhe në kartelën e punës është e shënuar 26 ditë punë.
Për muajn Mars 2020 ka dalë për punë në datë 2, 4, 6, 7, 19 (5 ditë gjithsej) dhe në kartelën e punës është e shënuar 26 ditë punë.

Referuar Urdhërit nr.2259, datë 18.03.2008 të Drejtorit të Përgjithshëm të Burgjeve “Mbi punësimin e të dënuarve në burgje dhe paraburgime". Komisioni i Punësimit i burgosurve ka në përbërje shefat e sektorit ligjor, social, shëndetësisë dhe sigurisë, të cilët ndjekin në dinamikë frekuentimin e procesit të punësimit nga i burgosuri. Personat përgjegjës që nuk kanë verifikuar frekuentimin e punës nga të dënuarit janë Përgjegjësi i Sektorit të Burimeve Njerëzore Albi Rrezhda, Dorjan Nukaj, Përgjegjësi i Sektorit të Cështjeve Shoqërore, Eris Isufaj, Përgjegjësi i Sektorit Ligjorë Gerald Nonaj, Ervis Alliaj Shefi i Policisë Bashkim Meci, Fatos Lika Përgjegjësi i Sektorit Shendetsorë Arbëri Gjermeni, Enflor Hoxha.

Personat përgjgjës të cilët kanë nënshkruar kartelat e punës janë, evidencieri Ervis Alliaj, Gerald Nonaj dhe Miratuar nga Drejtori i IEVP Si rezultat i falsifikimit të ditëve të punës nga IEVP Fier në kundërshtim me kriteret e saj i dënuari ka përfituar rreth 35.1 ditë ulje dënimi, nga veprime haptazi të kundra ligjshme kur realisht duhej të përfitonte 4.65 ditë ulje dënimi nga puna.

Por çka ndodhur në burgun e Fierit?

18 punonjës dhe ish-punonjës të Burgut të Fierit akuzohen për vepra të ndryshme penale të zbuluara gjatë një hetimi disa mujor, të nisur që nga muaji maj në bashkëpunim me Prokurorinë e Tiranës dhe SHKB-në e Burgjeve. Të ndaluarit mbajnë postet e përgjegjësve të një sërë sektorëve në burgje, si ai i shëndetësisë, ligjor, i kujdesit social apo burimeve njerëzore. Të gjithë, në bashkëpunim me njëri-tjetrin, ata akuzohen për vepra të ndryshme penale, kryesisht falsifikime në favor të uljes së dënimeve të të burgosurve, duke i liruar para kohës së caktuar për të vuajtur dënimin e tyre.

Shkeljet e gjetura: -19 raste vlerësime sjellje për ulje dënimi janë pasqyruar fakte dhe rrethana të rreme në lidhje me procesin e rehabilitimit e të dënuarve; -6 raste vlerësim sjellje për lirim me kusht janë pasqyruar fakte dhe rrethana të rreme në lidhje me procesin e rehabilitimit e të dënuarve; -28 të dënuarve ju janë dhënë ditë pune në mënyrë fiktive nga IEVP Fier, nëpërmjet falcifikimit të dokumenteve ose shpërdorimit të detyrës e kryer nga punonjës të IEVP Fier: -1 rast i të dënuarit që ka përfituar amnisti, për të cilën nuk ka asnjë dokument referues për dhënien e amnistisë.

2 MUAJ ME PARE

Si përfitoi Genis Mëhillaj ulje dënimi me vetëm 1 ditë punë, bashkëpunëtori i "Ujkut të Vetmuar" donte lirinë nga burgu i Fierit

'Furtunë' në burgun e Fierit/ "VIP-ve" u ulej
Genis (Gentjan) Mëhillaj

FIER- Një nga të burgosurit që ka përfituar nga skema e mashtrimit në burgun e Fierit është edhe Genis (Gentjan) Mëhillaj. Në dosjen hetimore, të siguruar nga Dosja.al, thuhet se në kartelën e Mëhillajt, është shënuar që ai ka dalë 52 ditë pune, ndërkohë që ai ka punuar vetëm 1 ditë. Teksa duhet që të kishte përfituar vetëm 0.15 ditë ulje dënimi, ai ka marrë 42.9 ditë ulje dënimi. 

Pjesë nga dosja hetimore: 

Në dosjen penale të dënuarit Genis (Gentjan) Mëhillaj, ka rezultuar se ; Për këtë të dënuar nga ana jonë janë verifikuar 286 ditë pune në IEVP Fier, të shënuara në kartelat e punës, për periudhën Janar, Shkurt, Mars, Prill, Maj, Qershor, Korrik, Gusht, Shtator, Tetorë, Nëntor 2020. Nga këqyrja në regjistrin e hyrje daljeve nr.112 prot datë 10.05.2019, i cili fillon me datën 20.09.2019 dhe përfundon me datë 23.11.2020 dhe rezulton se i dënuari Genis (Gentjan) Mëhillaj, ka dalë në punë 1 ditë e konvertuar në ulje dënimi 0.15 ditë konkretisht;

Për muajt Janar, Shkurt, Mars, Prill, Maj, Qershor, Korrik, Gusht, Shtator, Tetorë 2020 nuk ka dalë për punë dhe në kartelën e punës është e shënuar 26 ditë punë.
Për muajn Nentor 2020 ka dalë për punë me datë 23 dhe në kartelën e punës është e shënuar 26 ditë punë.

Referuar Urdhërit nr.2259, datë 18.03.2008 të Drejtorit të Përgjithshëm të Burgjeve “Mbi punësimin e të dënuarve në burgje dhe paraburgime". Komisioni i Punësimit i burgosurve ka në përbërje shefat e sektorit ligjor, social, shëndetësisë dhe sigurisë, të cilët ndjekin në dinamikë frekuentimin e procesit të punësimit nga i burgosuri. Personat përgjegjës që nuk kanë verifikuar frekuentimin e punës nga të dënuarit janë Përgjegjësi i Sektorit të Burimeve Njerëzore Albi Rrezhda, Dorjan Nukaj, Përgjegjësi i Sektorit të Cështjeve Shoqërore, Eris Isufaj, Përgjegjësi i Sektorit Ligjorë Gerald Nonaj, Ervis Alliaj Shefi i Policisë Bashkim Meci, Fatos Lika, Mato Mataj Përgjegjësi i Sektorit Shendetsorë Arbëri Gjermeni, Enflor Hoxha, Përgjegjës i Sektorit të Financës, Florida Mata.

Personat përgjgjës të cilët kanë nënshkruar kartelat e punës janë, evidencieri, Gerald Nonaj dhe Miratuar nga Drejtori i IEVP Si rezultat i falsifikimit të ditëve të punës nga IEVP Fier në kundërshtim me kriteret e saj i dënuari ka përfituar rreth 42.9 ditë ulje dënimi, nga veprime haptazi të kundra ligjshme kur realisht duhej të përfitonte 0.15 ditë ulje dënimi nga puna.

Genis Mëhillaj është dënuar me 10 vjet burg nga gjykata e Krimeve të Rënda. Ai ishte pjesë e gjyqit të famshëm të “bandës së tritolit” i cili kishte si protagonist kryesor Julian Sinanajn. Ai është dënuar për akuzat “Vrasje me paramendim, për interes”, “Vepra me qëllime terroriste”, “Pjesëmarrje në grup të strukturuar kriminal”, “Kryerje e veprave nga grupi i strukturuar kriminal” si dhe “Sigurimi i kushteve për të kryer vrasjen”.

Por çka ndodhur në burgun e Fierit?

18 punonjës dhe ish-punonjës të Burgut të Fierit akuzohen për vepra të ndryshme penale të zbuluara gjatë një hetimi disa mujor, të nisur që nga muaji maj në bashkëpunim me Prokurorinë e Tiranës dhe SHKB-në e Burgjeve. Të ndaluarit mbajnë postet e përgjegjësve të një sërë sektorëve në burgje, si ai i shëndetësisë, ligjor, i kujdesit social apo burimeve njerëzore. Të gjithë, në bashkëpunim me njëri-tjetrin, ata akuzohen për vepra të ndryshme penale, kryesisht falsifikime në favor të uljes së dënimeve të të burgosurve, duke i liruar para kohës së caktuar për të vuajtur dënimin e tyre.

Shkeljet e gjetura: -19 raste vlerësime sjellje për ulje dënimi janë pasqyruar fakte dhe rrethana të rreme në lidhje me procesin e rehabilitimit e të dënuarve; -6 raste vlerësim sjellje për lirim me kusht janë pasqyruar fakte dhe rrethana të rreme në lidhje me procesin e rehabilitimit e të dënuarve; -28 të dënuarve ju janë dhënë ditë pune në mënyrë fiktive nga IEVP Fier, nëpërmjet falcifikimit të dokumenteve ose shpërdorimit të detyrës e kryer nga punonjës të IEVP Fier: -1 rast i të dënuarit që ka përfituar amnisti, për të cilën nuk ka asnjë dokument referues për dhënien e amnistisë.

2 MUAJ ME PARE

I dënuar për vrasje, por u kap edhe me eksploziv/ Kush është Kastriot Prenga, si përfitoi ulje dënimi në Fier

'Furtunë' në burgun e Fierit/ "VIP-ve" u ulej
Kastriot Prenga

TIRANË- Një nga të burgosurit që ka përfituar ulje dënimi falë falsifikimit të orëve të punës është dhe Katriot Prenga, i cili rezulton të ketë një skedë të "pasur" kriminale.

Ai është arrestuar nga Policia e Vlorës më 01 dhjetor të viti 2014 ku iu gjetën 0 kallëpe eksploziv të llojit C4 që mendohet se kanë hyrë nga Mali i Zi. Më parë ai ishte dënbuar për akuzën e vrasjes. Në dosjen hetimire të siguriuar nga Dosja.al shihet se Prenga ka përfituar 15 ditë ulje dënimi falë falsifikimeve të kryera nga punonjësit e burgut vtë Fierit.

 Pjesë nga dosja:

Në dosjen penale të dënuarit Kastriot Prenga, ka rezultuar se ;

Për këtë të dënuar nga ana jonë janë verifikuar 78 ditë pune në IEVP Fier, të shënuara në kartelat e punës, për periudhën Janar, Shkurt, Mars 2020.
Nga këqyrja në regjistrin e hyrje daljeve nr.68 prot datë 26.02.2018, i cili fillon me datën 04.07.2019 dhe përfundon me datë 05.09.2020 dhe rezulton se i dënuari Kastriot Prenga, ka dalë në punë 1 ditë e konvertuar në ulje dënimi 0.15 ditë konkretisht;

Për muajn Janar, nuk ka dalë për punë dhe në kartelën e punës është e shënuar 26 ditë punë.
Për muajn Shkurt ka dalë për punë me datë 2 dhe në kartelën e punës është e shënuar 26 ditë punë.

Për muajn Mars 2020 nuk ka dalë për punë dhe në kartelën e punës është e shënuar 26 ditë punë.

Referuar Urdhërit nr.2259, datë 18.03.2008 të Drejtorit të Përgjithshëm të Burgjeve “Mbi punësimin e të dënuarve në burgje dhe paraburgime". Komisioni i Punësimit i burgosurve ka në përbërje shefat e sektorit ligjor, social, shëndetësisë dhe sigurisë, të cilët ndjekin në dinamikë frekuentimin e procesit të punësimit nga i burgosuri.

Personat përgjegjës që nuk kanë verifikuar frekuentimin e punës nga të dënuarit janë Përgjegjësi i Sektorit të Burimeve Njerëzore Albi Rrezhda, Dorjan Nukaj, Përgjegjësi i Sektorit të Cështjeve Shoqërore, Eris Isufaj, Përgjegjësi i Sektorit Ligjorë Gerald Nonaj Shefi i Policisë Bashkim Meci Përgjegjësi i Sektorit Shendetsorë Arbëri Gjermeni, Enflor Hoxha.

Personat përgjgjës të cilët kanë nënshkruar kartelat e punës janë, evidencieri Gerald Nonaj dhe Miratuar nga Drejtori i IEVP

Si rezultat i falsifikimit të ditëve të punës nga IEVP Fier në kundërshtim me kriteret e saj i dënuari ka përfituar rreth 11.7 ditë ulje dënimi, nga veprime haptazi të kundra ligjshme kur realisht duhej të përfitonte 0.15 ditë ulje dënimi nga puna.

Por çka ndodhur në burgun e Fierit?

18 punonjës dhe ish-punonjës të Burgut të Fierit akuzohen për vepra të ndryshme penale të zbuluara gjatë një hetimi disa mujor, të nisur që nga muaji maj në bashkëpunim me Prokurorinë e Tiranës dhe SHKB-në e Burgjeve. Të ndaluarit mbajnë postet e përgjegjësve të një sërë sektorëve në burgje, si ai i shëndetësisë, ligjor, i kujdesit social apo burimeve njerëzore. Të gjithë, në bashkëpunim me njëri-tjetrin, ata akuzohen për vepra të ndryshme penale, kryesisht falsifikime në favor të uljes së dënimeve të të burgosurve, duke i liruar para kohës së caktuar për të vuajtur dënimin e tyre.

Shkeljet e gjetura: -19 raste vlerësime sjellje për ulje dënimi janë pasqyruar fakte dhe rrethana të rreme në lidhje me procesin e rehabilitimit e të dënuarve; -6 raste vlerësim sjellje për lirim me kusht janë pasqyruar fakte dhe rrethana të rreme në lidhje me procesin e rehabilitimit e të dënuarve; -28 të dënuarve ju janë dhënë ditë pune në mënyrë fiktive nga IEVP Fier, nëpërmjet falcifikimit të dokumenteve ose shpërdorimit të detyrës e kryer nga punonjës të IEVP Fier: -1 rast i të dënuarit që ka përfituar amnisti, për të cilën nuk ka asnjë dokument referues për dhënien e amnistisë.

2 MUAJ ME PARE

Bëri namin me vjedhje nën kërcënimin e armës, si Nardi Idrizi përfitoi ulje dënimi më shumë se sa ditë pune

'Furtunë' në burgun e Fierit/ "VIP-ve" u ulej
Foto Ilustruese

FIER- Një nga të burgosurit që ka përfituar ulje dënimi në burgun e Fierit nga mashtrimi është Nardi (Fatbardh) Idrizi. Në dosjen hetimore, të siguruar nga Dosja.al, thuhet se Idrizi ka dalë në punë 7 ditë, të cilat konvertohen në ulje dënimi me 1.2 ditë. Ndërkohë që në fakt, atij në kartel i janë shënuar 7.8 ditë ulje dënimi. Idrizi u arrestua në vitin 2012 pasi ishte pjesë e një bande që vidhnin në seri në Vlorë, nën kërcënimin e armës.

Pjesë nga dosja hetimore:

Në dosjen penale të dënuarit Nardi (Fatbardh) Idrizi, ka rezultuar se; Për këtë të dënuar nga ana jonë janë verifikuar 52 ditë pune në IEVP Fier, të shënuara në kartelat e punës, për periudhën Janar, Shkurt 2020. Nga këqyrja në regjistrin e hyrje daljeve nr.320 prot datë 27.11.2018, i cili fillon me datën 14.09.2019 dhe përfundon me datë 29.04.2021 dhe në regjistrin e hyrje daljeve nr.68 prot datë 26.02.2018, i cili fillon me datën 04.07.2019 dhe përfundon me datë 05.09.2020 rezulton se i dënuari Nardi (Fatbardh) Idrizi, ka dalë në punë 7 ditë e konvertuar në ulje dënimi 1.2 ditë, konkretisht;

Për muajn Janar 2020 ka dalë për punë në datat 18, 19, 21, 30 dhe në kartelën e punës është e shënuar 26 ditë punë.
Për muajn Shkurt 2020 ka dalë për punë me datë 1, 28, 29 dhe në kartelën e punës është e shënuar 26 ditë punë.

Referuar Urdhërit nr.2259, datë 18.03.2008 të Drejtorit të Përgjithshëm të Burgjeve “Mbi punësimin e të dënuarve në burgje dhe paraburgime". Komisioni i Punësimit i burgosurve ka në përbërje shefat e sektorit ligjor, social, shëndetësisë dhe sigurisë, të cilët ndjekin në dinamikë frekuentimin e procesit të punësimit nga i burgosuri.
Personat përgjegjës që nuk kanë verifikuar frekuentimin e punës nga të dënuarit janë Përgjegjësi i Sektorit të Burimeve Njerëzore Albi Rrezhda, Dorjan Nukaj, Përgjegjësi i Sektorit të Cështjeve Shoqërore, Eris Isufaj, Përgjegjësi i Sektorit Ligjorë Ervis Alliaj, Gerald Nonaj, Shefi i Policisë Bashkim Meci, Përgjegjësi i Sektorit Shendetsorë Arbëri Gjermeni, Enflor Hoxha.

Personat përgjgjës të cilët kanë nënshkruar kartelat e punës janë, evidencieri, Gerald Nonaj dhe Miratuar nga Drejtori i IEVP Si rezultat i falsifikimit të ditëve të punës nga IEVP Fier në kundërshtim me kriteret e saj i dënuari ka përfituar rreth 7.8 ditë ulje dënimi, nga veprime haptazi të kundra ligjshme kur realisht duhej të përfitonte 1.2 ditë ulje dënimi nga puna.

Por çka ndodhur në burgun e Fierit?

18 punonjës dhe ish-punonjës të Burgut të Fierit akuzohen për vepra të ndryshme penale të zbuluara gjatë një hetimi disa mujor, të nisur që nga muaji maj në bashkëpunim me Prokurorinë e Tiranës dhe SHKB-në e Burgjeve. Të ndaluarit mbajnë postet e përgjegjësve të një sërë sektorëve në burgje, si ai i shëndetësisë, ligjor, i kujdesit social apo burimeve njerëzore. Të gjithë, në bashkëpunim me njëri-tjetrin, ata akuzohen për vepra të ndryshme penale, kryesisht falsifikime në favor të uljes së dënimeve të të burgosurve, duke i liruar para kohës së caktuar për të vuajtur dënimin e tyre.

Shkeljet e gjetura: -19 raste vlerësime sjellje për ulje dënimi janë pasqyruar fakte dhe rrethana të rreme në lidhje me procesin e rehabilitimit e të dënuarve; -6 raste vlerësim sjellje për lirim me kusht janë pasqyruar fakte dhe rrethana të rreme në lidhje me procesin e rehabilitimit e të dënuarve; -28 të dënuarve ju janë dhënë ditë pune në mënyrë fiktive nga IEVP Fier, nëpërmjet falcifikimit të dokumenteve ose shpërdorimit të detyrës e kryer nga punonjës të IEVP Fier: -1 rast i të dënuarit që ka përfituar amnisti, për të cilën nuk ka asnjë dokument referues për dhënien e amnistisë.

2 MUAJ ME PARE

U dënua në Shqipëri dhe u arratis në Greqi/ Gentian Ruli provoi 'fatin' për të dalë nga burgu i Fierit

'Furtunë' në burgun e Fierit/ "VIP-ve" u ulej
Foto ilustruese

TIRANË- Gentian Ruli, i dënuar me 7 vite heqje lirie për trafik droge ka kërkuar të lirohet nga burgu i Fierit më herët nga çfarë i takon. Sipas dosjes hetimore të siguruar nga Dosja.al, si rezultat i falsifikimit të ditëve të punës nga IEVP Fier në kundërshtim me kriteret e saj i dënuari ka përfituar rreth 15.6 ditë ulje dënimi, kur realisht duhej të përfitonte 5.7 ditë ulje dënimi nga puna

Ruli, është dënuar me 7 vjet në burg, nga Gjykata e Rrethit Gjyqësor Sarandë por në mungesë. Ai u ekstradua nga Greqia më 3 Maj 2017, vend ku edhe ishte arratisur. 

PJESË NGA DOSJA HETIMORE: 

15. Në dosjen penale të dënuarit Gentian Ruli, ka rezultuar se; Për këtë të dënuar nga ana jonë janë verifikuar 104 ditë pune në IEVP Fier, të shënuara në kartelat e punës, për periudhën Tetorë, Nëntor, Dhjetorë 2020 dhe Janar 2021. Nga këqyrja në regjistrin e hyrje daljeve nr.ë prot datë 12.03.2019, i cili fillon me datën 06.09.2020 dhe përfundon me datë 11.08.2021 dhe rezulton se i dënuari Gentian Ruli, ka dalë në punë 38 ditë e konvertuar në ulje dënimi 5.7 ditë konkretisht; Për muajn Tetorë 2020 ka dalë për punë me datë 6, 19, 20, 19, 21, 22, 24, 25, 26, 28, 29, 31 dhe në kartelën e punës është e shënuar 26 ditë punë. Për muajn Nëntor 2020 ka dalë për punë me datë 1, 2, 3, 4, 5, 9, 11, 12, 14, 15, 17, 16, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24 ,25, 26, 27dhe në kartelën e punës është e shënuar 26 ditë punë. Për muajn Dhjetorë 2020 ka dalë për punë me datë 29 dhe në kartelën e punës është e shënuar 26 ditë punë. Për muajn Janar 2021 ka dalë për punë me datë 6, 28, 29 dhe në kartelën e punës është e shënuar 26 ditë punë.

Referuar Urdhërit nr.2259, datë 18.03.2008 të Drejtorit të Përgjithshëm të Burgjeve “Mbi punësimin e të dënuarve në burgje dhe paraburgime". Komisioni i Punësimit i burgosurve ka në përbërje shefat e sektorit ligjor, social, shëndetësisë dhe sigurisë, të cilët ndjekin në dinamikë frekuentimin e procesit të punësimit nga i burgosuri.

Personat përgjegjës që nuk kanë verifikuar frekuentimin e punës nga të dënuarit janë Përgjegjësi i Sektorit të Burimeve Njerëzore Albi Rrezhda, Dorjan Nukaj, Përgjegjësi i Sektorit të Cështjeve Shoqërore, Eris Isufaj, Përgjegjësi i Sektorit Ligjorë Gerald Nonaj Shefi i Policisë Bashkim Meci, Mato Mataj Përgjegjësi i Sektorit Shendetsorë Arbëri Gjermeni, Enflor Hoxha, Përgjegjës i Sektorit të Financës, Florida Mata. Personat përgjgjës të cilët kanë nënshkruar kartelat e punës janë, evidencieri Gerald Nonaj dhe Miratuar nga Drejtori i IEVP. Si rezultat i falsifikimit të ditëve të punës nga IEVP Fier në kundërshtim me kriteret e saj i dënuari ka përfituar rreth 15.6 ditë ulje dënimi, nga veprime haptazi të kundra ligjshme kur realisht duhej të përfitonte 5.7 ditë ulje dënimi nga puna.

Por çka ndodhur në burgun e Fierit?

18 punonjës dhe ish-punonjës të Burgut të Fierit akuzohen për vepra të ndryshme penale të zbuluara gjatë një hetimi disa mujor, të nisur që nga muaji maj në bashkëpunim me Prokurorinë e Tiranës dhe SHKB-në e Burgjeve. Të ndaluarit mbajnë postet e përgjegjësve të një sërë sektorëve në burgje, si ai i shëndetësisë, ligjor, i kujdesit social apo burimeve njerëzore. Të gjithë, në bashkëpunim me njëri-tjetrin, ata akuzohen për vepra të ndryshme penale, kryesisht falsifikime në favor të uljes së dënimeve të të burgosurve, duke i liruar para kohës së caktuar për të vuajtur dënimin e tyre.

Shkeljet e gjetura: -19 raste vlerësime sjellje për ulje dënimi janë pasqyruar fakte dhe rrethana të rreme në lidhje me procesin e rehabilitimit e të dënuarve; -6 raste vlerësim sjellje për lirim me kusht janë pasqyruar fakte dhe rrethana të rreme në lidhje me procesin e rehabilitimit e të dënuarve; -28 të dënuarve ju janë dhënë ditë pune në mënyrë fiktive nga IEVP Fier, nëpërmjet falcifikimit të dokumenteve ose shpërdorimit të detyrës e kryer nga punonjës të IEVP Fier: -1 rast i të dënuarit që ka përfituar amnisti, për të cilën nuk ka asnjë dokument referues për dhënien e amnistisë.

2 MUAJ ME PARE

Anëtar i grupit “Kokaina”, Batku i dënuar në Itali për trafik droge! Përfitoi ulje dënimi duke falsifikuar orët e punës

'Furtunë' në burgun e Fierit/ "VIP-ve" u ulej
Pamje nga aksioni i Policisë në Xibrakë

TIRANË- Saimir Batku, njëri nga anëtarët e grupit “kokaina” ku u arrestua dhe nipi i ish-diktatorit Enver Hoxha, Ermal Hoxha, rezulton të jetë dënuar në Itali me 14.1 vite burg. Dënimi i Batkut është dhënë në qershor të 2008 nga gjykata Italiane si i implikuar në trafikun e drogës në këtë shtet.

Ky vendim penal mësohet t'i jetë përcjellë autoriteteve të drejtësisë Shqiptare, të cilat në fund të muajit korrik të këtij viti kanë kryer njohjen e vendimit të gjykatës së Milanos, duke e dënuar Batkun me 14 vite e 1 muaj e dhjetë ditë heqje lirie. Në dosjen hetimore të siguruar nga Dosja.al shihet se si Batku falë falsifikimit të orëve të punës ka përfituar 7.8 ditë ulje dënimi.

Pjesë nga dosja hetimore:

Për këtë të dënuar nga ana jonë janë verifikuar 52 ditë pune në IEVP Fier, të shënuara në kartelat e punës, për periudhën Nëntor, Dhjetor të vitit 2019.
Nga këqyrja në regjistrin e hyrje daljeve nr.320 prot datë 27.11.2018, i cili fillon me datën 14.09.2019 dhe përfundon me datë 29.04.2021, rezulton se për periudhën kohore Nëntor, Dhjetor të vitit 2019 i dënuari Saimir Batku, ka dalë në punë 8 ditë e konvertuar në ulje dënimi 1.2 ditë konkretisht;
Për muajn Nentor 2019 ka dalë për punë në datat 12,14,21,22, 23, 26 dhe në kartelën e punës është e shënuar 26 ditë punë.
Për muajn Dhjetor 2019 ka dalë për punë në datat 13, 15 dhe në kartelën e punës është e shënuar 26 ditë punë.
Referuar Urdhërit nr.2259, datë 18.03.2008 të Drejtorit të Përgjithshëm të Burgjeve “Mbi punësimin e të dënuarve në burgje dhe paraburgime". Komisioni i Punësimit i burgosurve ka në përbërje shefat e sektorit ligjor, social, shëndetësisë dhe sigurisë, të cilët ndjekin në dinamikë frekuentimin e procesit të punësimit nga i burgosuri.
Personat përgjegjës që nuk kanë verifikuar frekuentimin e punës nga të dënuarit janë Përgjegjësi i Sektorit të Burimeve Njerëzore Albi Rrezhda, Përgjegjësi i Sektorit të Cështjeve Shoqërore, Eris Isufaj, Përgjegjësi i Sektorit Ligjorë Ervis Alliaj, Shefi i Policisë Bashkim Meci, Përgjegjësi i Sektorit Shendetsorë Arbëri Gjermeni.
Personat përgjgjës të cilët kanë nënshkruar kartelat e punës janë, evidencieri, Ervis Alliaj dhe Miratuar nga Drejtori i IEVP
Si rezultat i falsifikimit të ditëve të punës nga IEVP Fier në kundërshtim me kriteret e saj i dënuari ka përfituar rreth 7.8 ditë ulje dënimi, nga veprime haptazi të kundra ligjshme kur realisht duhej të përfitonte 1.2 ditë ulje dënimi nga puna.

Momentalisht Batku ndodhet i izoluar në qelitë e burgut të Fushë-Krujës, ku ndodhet i arrestuar për llogari të Prokurorisë së Krimeve të Rënda e cila e akuzon si pjesë e grupit të kokainës që sillte drogën nga ekuadori në Tiranë dhe më pas e përpunonte në një laborator të ngritur në fshatin Xibrakë të Librazhdit. Veç dënimit që do marrë nga drejtësia Shqiptare, tashme mbi Batkun rëndon dhe dënimi me 14.1 vite burg.

Por çka ndodhur në burgun e Fierit?

18 punonjës dhe ish-punonjës të Burgut të Fierit akuzohen për vepra të ndryshme penale të zbuluara gjatë një hetimi disa mujor, të nisur që nga muaji maj në bashkëpunim me Prokurorinë e Tiranës dhe SHKB-në e Burgjeve. Të ndaluarit mbajnë postet e përgjegjësve të një sërë sektorëve në burgje, si ai i shëndetësisë, ligjor, i kujdesit social apo burimeve njerëzore. Të gjithë, në bashkëpunim me njëri-tjetrin, ata akuzohen për vepra të ndryshme penale, kryesisht falsifikime në favor të uljes së dënimeve të të burgosurve, duke i liruar para kohës së caktuar për të vuajtur dënimin e tyre.

Shkeljet e gjetura: -19 raste vlerësime sjellje për ulje dënimi janë pasqyruar fakte dhe rrethana të rreme në lidhje me procesin e rehabilitimit e të dënuarve; -6 raste vlerësim sjellje për lirim me kusht janë pasqyruar fakte dhe rrethana të rreme në lidhje me procesin e rehabilitimit e të dënuarve; -28 të dënuarve ju janë dhënë ditë pune në mënyrë fiktive nga IEVP Fier, nëpërmjet falcifikimit të dokumenteve ose shpërdorimit të detyrës e kryer nga punonjës të IEVP Fier: -1 rast i të dënuarit që ka përfituar amnisti, për të cilën nuk ka asnjë dokument referues për dhënien e amnistisë.

2 MUAJ ME PARE

16 vite burg se grabiti 13 mijë lekë, Shaban Tusha përfitoi 12 ditë më pak burg nga skema e mashtrimit në Fier

'Furtunë' në burgun e Fierit/ "VIP-ve" u ulej
Foto ilustruese

FIER- Gjykata e Tiranës e ka dënuar me 16 vite burg Shaban Tushën, por ky i fundit kërkon lirim më të hershëm nga koha qëështë caktuar për të shlyer fajin. Sipas dosjes hetimore, të siguruar nga Dosja.al, si rezultat i falsifikimit të ditëve të punës nga punonjësit e burgut të Fierit, Tusha ka përfituar rreth 19.5 ditë ulje dënimi, kur realisht duhej të përfitonte 11.55 ditë ulje dënimi nga puna.

DOSJA HETIMORE: 

16. Në dosjen penale të dënuarit Shaban Tusha, ka rezultuar se; Për këtë të dënuar nga ana jonë janë verifikuar 130 ditë pune në IEVP Fier, të shënuara në kartelat e punës, për periudhën Korrik, Gusht, Shtator, Tetor, Nëntor 2020. Nga këqyrja në regjistrin e hyrje daljeve nr.320 prot datë 27.11.2018, i cili fillon me datën 14.09.2019 dhe përfundon me datë 29.04.2021 dhe rezulton se i dënuari Shaban Tusha, ka dalë në punë 77 ditë e konvertuar në ulje dënimi 11.55 ditë konkretisht; Për muajn Korrik 2020 ka dalë për punë me datë 2, 3, 6, 7, 9, 10, 12, 19, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 29, 30 (gjithsej 16 ditë) dhe në kartelën e punës është e shënuar 26 ditë punë. Për muajn Gusht 2020 ka dalë për punë me datë 3, 5, 6, 7, 8, 10, 11, 12, 14, 15, 17, 19, 24, 25 (gjithsej 14 ditë) dhe në kartelën e punës është e shënuar 26 ditë punë. Për muajn Shtator 2020 ka dalë për punë me datë 4, 6, 7, 8, 9, 10, 14, 19, 22, 24, 25, 30 (gjithsej 12 ditë) dhe në kartelën e punës është e shënuar 26 ditë punë. Për muajn Tetor 2020 ka dalë për punë me datë 1, 2, 3, 5, 7, 9, 10, 11, 12, 14, 15, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23 (gjithsej 18 ditë) dhe në kartelën e punës është e shënuar 26 ditë punë. Për muajn Nëntor 2020 ka dalë për punë me datë 4,5, 6, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 16, 23, 24,25, 26, 27, 28, 30 (gjithsej 17 ditë) dhe në kartelën e punës është e shënuar 26 ditë punë. Referuar Urdhërit nr.2259, datë 18.03.2008 të Drejtorit të Përgjithshëm të Burgjeve “Mbi punësimin e të dënuarve në burgje dhe paraburgime". Komisioni i Punësimit i burgosurve ka në përbërje shefat e sektorit ligjor, social, shëndetësisë dhe sigurisë, të cilët ndjekin në dinamikë frekuentimin e procesit të punësimit nga i burgosuri.

Personat përgjegjës që nuk kanë verifikuar frekuentimin e punës nga të dënuarit janë Përgjegjësi i Sektorit të Burimeve Njerëzore Albi Rrezhda, Ernest Duka Përgjegjësi i Sektorit të Cështjeve Shoqërore, Eris Isufaj, Përgjegjësi i Sektorit Ligjorë Gerald Nonaj, Erion Plepi Shefi i Policisë Bashkim Meci, Fatos Lika, Përgjegjësi i Sektorit Shendetsorë Arbëri Gjermeni, Enflor Hoxha, Përgjegjës i Sektorit të Financës, Florida Mata. Personat përgjgjës të cilët kanë nënshkruar kartelat e punës janë, evidencieri Gerald Nonaj dhe Miratuar nga Drejtori i IEVP. Si rezultat i falsifikimit të ditëve të punës nga IEVP Fier në kundërshtim me kriteret e saj i dënuari ka përfituar rreth 19.5 ditë ulje dënimi, nga veprime haptazi të kundra ligjshme kur realisht duhej të përfitonte 11.55 ditë ulje dënimi nga puna.

Grabitja ka ndodhur në vitin 2013 në Vorë, kur Shaban Tusha dhe Etmond Shera, të cilët kanë qenë të maskuar duke vënë në kokë nga një çorape të hollë si ato që përdorin gratë, i kanë marrë Haxhi Gjikolës 13 mijë lekë të vjetra. Por edhe pse të maskuar, ata janë njohur dhe janë dënoncuar. Dy të rinjtë u dënuan me 30 vjet burg në total nga Gjykata e Tiranës, ku Tusha mori 16 vite heqje lirie. 

Por çka ndodhur në burgun e Fierit?

18 punonjës dhe ish-punonjës të Burgut të Fierit akuzohen për vepra të ndryshme penale të zbuluara gjatë një hetimi disa mujor, të nisur që nga muaji maj në bashkëpunim me Prokurorinë e Tiranës dhe SHKB-në e Burgjeve. Të ndaluarit mbajnë postet e përgjegjësve të një sërë sektorëve në burgje, si ai i shëndetësisë, ligjor, i kujdesit social apo burimeve njerëzore. Të gjithë, në bashkëpunim me njëri-tjetrin, ata akuzohen për vepra të ndryshme penale, kryesisht falsifikime në favor të uljes së dënimeve të të burgosurve, duke i liruar para kohës së caktuar për të vuajtur dënimin e tyre.

Shkeljet e gjetura: -19 raste vlerësime sjellje për ulje dënimi janë pasqyruar fakte dhe rrethana të rreme në lidhje me procesin e rehabilitimit e të dënuarve; -6 raste vlerësim sjellje për lirim me kusht janë pasqyruar fakte dhe rrethana të rreme në lidhje me procesin e rehabilitimit e të dënuarve; -28 të dënuarve ju janë dhënë ditë pune në mënyrë fiktive nga IEVP Fier, nëpërmjet falcifikimit të dokumenteve ose shpërdorimit të detyrës e kryer nga punonjës të IEVP Fier: -1 rast i të dënuarit që ka përfituar amnisti, për të cilën nuk ka asnjë dokument referues për dhënien e amnistisë.

2 MUAJ ME PARE

Hetimet në burgun e Fierit/ U arrestua për trafik kanabisi, si përfitoi Julian Byzyka ulje dënimi

'Furtunë' në burgun e Fierit/ "VIP-ve" u ulej
Kanabisi i sekuestruar

FIER- Një nga të burgosurit që ka përfituar ulje dënimi në burgun e Fierit nga mashtrimi është Julian Byzyka. Në dosjen hetimore të siguruar nga Dosja.al, shihet se Byzyka ka përfituar 23.4 ditë ulje dënimi kur në fakt duhet që të përfitonte 3.3 ditë, pasi gjithsej ka punuar 22 ditë në burg. Julian Byzyka është arrestuar në vitin 2014, pasi gjurmët e tij të gishtave u gjetën në një sasi kanabisi në Portin e Durrësit. Ai u shpall përgjegjës për trafikun e mbetur në tentativë të 2.365 kg lëndë narkotike kanabis sativa.

Pjesë nga Dosja:

Në dosjen penale të dënuarit Julian Byzyka, ka rezultuar se; Për këtë të dënuar nga ana jonë janë verifikuar 1ë ditë pune në IEVP Fier, të shënuara në kartelat e punës, për periudhën Tetor, Nentor, Dhjetor 2019; Janar, Shkurt, Mars 2020. Nga këqyrja në regjistrin e hyrje daljeve nr.320 prot datë 27.11.2018, i cili fillon me datën 14.09.2019 dhe përfundon me datë 29.04.2021 dhe rezulton se i dënuari Julian Byzyka, ka dalë në punë 22 ditë e konvertuar në ulje dënimi 3.3 ditë, konkretisht;

Për muajn Tetor 2019 nuk ka dalë për punë dhe në kartelën e punës është e shënuar 26 ditë punë.
Për muajn Nentor 2019 ka dalë për punë në datat 11, 12, 17, 23, 24, 26 dhe në kartelën e punës është e shënuar 26 ditë punë.
Për muajn Dhjetor 2019 ka dalë për punë në datat 5, 6, 7, 12 dhe në kartelën e punës është e shënuar 26 ditë punë.
Për muajn Janar 2020 ka dalë për punë në datat 10, 15, 16, 17, 24, 27, 28, 31 dhe në kartelën e punës është e shënuar 26 ditë punë.
Për muajn Shkurt 2020 nuk ka dalë për punë dhe në kartelën e punës është e shënuar 26 ditë punë.
Për muajn Mars 2020 ka dalë për punë në datat 9, 13, 16, 18 dhe në kartelën e punës është e shënuar 26 ditë punë.

Referuar Urdhërit nr.2259, datë 18.03.2008 të Drejtorit të Përgjithshëm të Burgjeve “Mbi punësimin e të dënuarve në burgje dhe paraburgime". Komisioni i Punësimit i burgosurve ka në përbërje shefat e sektorit ligjor, social, shëndetësisë dhe sigurisë, të cilët ndjekin në dinamikë frekuentimin e procesit të punësimit nga i burgosuri.

Personat përgjegjës që nuk kanë verifikuar frekuentimin e punës nga të dënuarit janë Përgjegjësi i Sektorit të Burimeve Njerëzore Albi Rrezhda, Dorjan Nukaj, Përgjegjësi i Sektorit të Cështjeve Shoqërore, Eris Isufaj, Përgjegjësi i Sektorit Ligjorë Ervis Alliaj, Gerald Nonaj, Shefi i Policisë Bashkim Meci, Përgjegjësi i Sektorit Shendetsorë Arbëri Gjermeni, Enflor Hoxha.

Personat përgjgjës të cilët kanë nënshkruar kartelat e punës janë, evidencieri, Ervis Alliaj, Gerald Nonaj dhe Miratuar nga Drejtori i IEVP Si rezultat i falsifikimit të ditëve të punës nga IEVP Fier në kundërshtim me kriteret e saj i dënuari ka përfituar rreth 23.4 ditë ulje dënimi, nga veprime haptazi të kundra ligjshme kur realisht duhej të përfitonte 3.3 ditë ulje dënimi nga puna.

Por çka ndodhur në burgun e Fierit?

18 punonjës dhe ish-punonjës të Burgut të Fierit akuzohen për vepra të ndryshme penale të zbuluara gjatë një hetimi disa mujor, të nisur që nga muaji maj në bashkëpunim me Prokurorinë e Tiranës dhe SHKB-në e Burgjeve. Të ndaluarit mbajnë postet e përgjegjësve të një sërë sektorëve në burgje, si ai i shëndetësisë, ligjor, i kujdesit social apo burimeve njerëzore. Të gjithë, në bashkëpunim me njëri-tjetrin, ata akuzohen për vepra të ndryshme penale, kryesisht falsifikime në favor të uljes së dënimeve të të burgosurve, duke i liruar para kohës së caktuar për të vuajtur dënimin e tyre.

Shkeljet e gjetura: -19 raste vlerësime sjellje për ulje dënimi janë pasqyruar fakte dhe rrethana të rreme në lidhje me procesin e rehabilitimit e të dënuarve; -6 raste vlerësim sjellje për lirim me kusht janë pasqyruar fakte dhe rrethana të rreme në lidhje me procesin e rehabilitimit e të dënuarve; -28 të dënuarve ju janë dhënë ditë pune në mënyrë fiktive nga IEVP Fier, nëpërmjet falcifikimit të dokumenteve ose shpërdorimit të detyrës e kryer nga punonjës të IEVP Fier: -1 rast i të dënuarit që ka përfituar amnisti, për të cilën nuk ka asnjë dokument referues për dhënien e amnistisë.

2 MUAJ ME PARE

I dënuar me burg përjetë, por e provoi 'fatin'/ Anëtari i bandës së Tan Kateshit përfitoi nga skema e mashtrimit në burgun e Ferit

'Furtunë' në burgun e Fierit/ "VIP-ve" u ulej
Taulant Balliu

FIER- I dënuar me burg përjetë, por kjo nuk e ka ndaluar Taulant Balliun për të kërkuar uljen e dënimit. Anëtari i bandës së Tan Kateshit kërkon lirinë, pasi ka kryer rreth 25 vite burgim dhe tani kërkon ndryshimin e vendimit për të. Ndërkohë që ka nisur betejën ligjore, ai po punon brenda burgut për ulur edhe më shumë kohën që duhet të vuajë brenda qelisë. Sipas dosjes hetimore të siguruar nga Dosja.al, Balliu ka përfituar rreth 19.5 ditë ulje dënimi, kur realisht duhej të përfitonte 9 ditë ulje dënimi nga puna.

Përballë Gjykatës, Balliu pretendon të fitojë lirinë me pretekstin se nëna e tij jeton e vetme pasi vëllai që kujdesej për të ndërroi jetë. Taulant Balliu është i njohur ndryshe me pseudonimin “Cikja”, krahu i djathtë i kreu të grupit kriminal Tan Kateshi të ngritur në vitin 1997 në qytetin e Elbasanit.

PJESË NGA DOSJA HETIMORE: 

Në dosjen penale të dënuarit Taulant Balliu , ka rezultuar se; Për këtë të dënuar nga ana jonë janë verifikuar 130 ditë pune në IEVP Fier, të shënuara në kartelat e punës, për periudhën muajit Tetirë, Nëntor, Dhjetor viti 2019 dhe Janar, Shkurt viti 2020. Nga këqyrja në regjistrin e hyrje daljeve nr.68 prot datë 26.02.2018, i cili fillon me datën 04.07.2019 dhe përfundon me datë 05.09.2020 dhe rezulton se i dënuari Taulant Balliu, ka dalë në punë 60 e konvertuar në ulje dënimi 9 ditë konkretisht; Për muajn Tetor 2019, ka dalë për punë në datat 2, 3, 14 (gjithsej 3 ditë) dhe në kartelën e punës është e shënuar 26 ditë punë. Për muajn Nentor 2019, ka dalë për punë në datat 21, 26, 28, 29, 30 (gjithsej 5 ditë) dhe në kartelën e punës është e shënuar 26 ditë punë. Për muajn Dhjetor 2019 ka dalë për punë në datat 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 21, 24, 26 (gjithsej 22 ditë) dhe në kartelën e punës është e shënuar 26 ditë punë. Për muajn Janar 2020, ka dalë për punë në datat 8, 10, 11, 13, 14, 22, 24, 27, 28, 29 (gjithsej 10 ditë) dhe në kartelën e punës është e shënuar 26 ditë punë. Për muajn Shkurt 2020 ka dalë për punë në datat 3, 4, 5, 6, 7, 8, 10, 11, 12, 14, 17, 18, 19, 20, 21, 24, 25, 27, 28, 29 (gjithsej 20 ditë) dhe në kartelën e punës është e shënuar 26 ditë punë.

Referuar Urdhërit nr.2259, datë 18.03.2008 të Drejtorit të Përgjithshëm të Burgjeve “Mbi punësimin e të dënuarve në burgje dhe paraburgime". Komisioni i Punësimit i burgosurve ka në përbërje shefat e sektorit ligjor, social, shëndetësisë dhe sigurisë, të cilët ndjekin në dinamikë frekuentimin e procesit të punësimit nga i burgosuri. Personat përgjegjës që nuk kanë verifikuar frekuentimin e punës nga të dënuarit janë Përgjegjësi i Sektorit të Burimeve Njerëzore Albi Rrezhda, Dorjan Nukaj, Përgjegjësi i Sektorit të Cështjeve Shoqërore, Eris Isufaj, Përgjegjësi i Sektorit Ligjorë Gerald Nonaj, Ervis Alliaj Shefi i Policisë Bashkim Meci Përgjegjësi i Sektorit Shendetsorë Arbëri Gjermeni, Enflor Hoxha. Personat përgjgjës të cilët kanë nënshkruar kartelat e punës janë, evidencieri Ervis Alliaj, Gerald Nonaj dhe Miratuar nga Drejtori i IEVP. Si rezultat i falsifikimit të ditëve të punës nga IEVP Fier në kundërshtim me kriteret e saj i dënuari ka përfituar rreth 19.5 ditë ulje dënimi, nga veprime haptazi të kundra ligjshme kur realisht duhej të përfitonte 9 ditë ulje dënimi nga puna.

Por çka ndodhur në burgun e Fierit?

18 punonjës dhe ish-punonjës të Burgut të Fierit akuzohen për vepra të ndryshme penale të zbuluara gjatë një hetimi disa mujor, të nisur që nga muaji maj në bashkëpunim me Prokurorinë e Tiranës dhe SHKB-në e Burgjeve. Të ndaluarit mbajnë postet e përgjegjësve të një sërë sektorëve në burgje, si ai i shëndetësisë, ligjor, i kujdesit social apo burimeve njerëzore. Të gjithë, në bashkëpunim me njëri-tjetrin, ata akuzohen për vepra të ndryshme penale, kryesisht falsifikime në favor të uljes së dënimeve të të burgosurve, duke i liruar para kohës së caktuar për të vuajtur dënimin e tyre.

Shkeljet e gjetura: -19 raste vlerësime sjellje për ulje dënimi janë pasqyruar fakte dhe rrethana të rreme në lidhje me procesin e rehabilitimit e të dënuarve; -6 raste vlerësim sjellje për lirim me kusht janë pasqyruar fakte dhe rrethana të rreme në lidhje me procesin e rehabilitimit e të dënuarve; -28 të dënuarve ju janë dhënë ditë pune në mënyrë fiktive nga IEVP Fier, nëpërmjet falcifikimit të dokumenteve ose shpërdorimit të detyrës e kryer nga punonjës të IEVP Fier: -1 rast i të dënuarit që ka përfituar amnisti, për të cilën nuk ka asnjë dokument referues për dhënien e amnistisë.

2 MUAJ ME PARE

Hetimet në burgun e Fierit/ Altin Dhamo i dënuar me burg përjetë... por përfitoi ulje dënimi

'Furtunë' në burgun e Fierit/ "VIP-ve" u ulej
Altin Dhamo

TIRANË- Altin Dhamo është një nga personat që ka përfituar nga mashtrimi në burgun e Fierit. Dhamo rezulton të ketë një skedë të "pasur" kriminale pasi rezulton i dënuar disa herë për vrasje dhe vjedhje nga drejtësia greke.

43-vjeçari ishte dënuar me burgim të përjetshëm nga Gjykata e Trikalonit për veprat penale “Vrasje me dashje”, Vjedhje me dhunë” e kryer në bashkëpunim, e mbetur në tentativë, “Vjedhje e kryer në bashkepunim”, “Armbajtje pa leje”, të parashikuara nga Kodi Penal Grek dhe e ka dënuar atë me burgim të përjeteshëm. Në dosjen hetimore të siguruar nga Dosja.al shihet sesi Dhamo ka përfituar 3.45 ditë ulje dënimi falë falsifikimit të orëve të punës të kryer nga efektivët e burgut të Fierit.

Pjesë nga dosja hetimore: 

Për këtë të dënuar nga ana jonë janë verifikuar 260 ditë pune në IEVP Fier, të shënuara në kartelat e punës, për periudhën Nëntor, Dhjetor 2019; Janar, Tetor, Nëntor, Dhjetor 2020 dhe Janar, Shkurt, Mars, Prill 2021.
Nga këqyrja në regjistrin e hyrje daljeve nr.320 prot datë 27.11.2018, i cili fillon me datën 14.09.2019 dhe përfundon me datë 29.04.2021, rezulton se për periudhën kohore Nëntor, Dhjetor 2019; Janar, Tetor, Nëntor, Dhjetor 2020 dhe Janar, Shkurt, Mars, Prill 2021, i dënuari Altin Dhamo, ka dalë në punë 23 ditë e konvertuar në ulje dënimi 3,45 ditë konkretisht;
Për muajn Nentor 2019 ka dalë për punë në datat 23,26 dhe në kartelën e punës është e shënuar 26 ditë punë.
Për muajn Dhjetor 2019 ka dalë për punë në datat 3, 5, 12, 13 dhe në kartelën e punës është e shënuar 26 ditë punë.
Për muajn Janar 2020 ka dalë për punë në datat 15 dhe në kartelën e punës është e shënuar 26 ditë punë.
Për muajn Tetor 2020 ka dalë për punë në datat 15, 16, 23 dhe në kartelën e punës është e shënuar 26 ditë punë.
Për muajn Nëntor 2020 ka dalë për punë në datat 26 dhe në kartelën e punës është e shënuar 26 ditë punë.
Për muajn Dhjetor 2020 ka dalë për punë në datat 1, 7, 29 dhe në kartelën e punës është e shënuar 26 ditë punë.
Për muajn Janar 2021 ka dalë për punë në datat 2, 5, 6, 12, 13 dhe në kartelën e punës është e shënuar 26 ditë punë.
Për muajn Shkurt 2021 ka dalë për punë në datë 26 dhe në kartelën e punës është e shënuar 26 ditë punë.
Për muajn Mars 2021 ka dalë për punë në datë 11 dhe në kartelën e punës është e shënuar 26 ditë punë.
Për muajn Prill ka dalë për punë në datë 8 dhe në kartelën e punës është e shënuar 26 ditë punë.

Referuar Urdhërit nr.2259, datë 18.03.2008 të Drejtorit të Përgjithshëm të Burgjeve “Mbi punësimin e të dënuarve në burgje dhe paraburgime". Komisioni i Punësimit i burgosurve ka në përbërje shefat e sektorit ligjor, social, shëndetësisë dhe sigurisë, të cilët ndjekin në dinamikë frekuentimin e procesit të punësimit nga i burgosuri.
Personat përgjegjës që nuk kanë verifikuar frekuentimin e punës nga të dënuarit janë Përgjegjësi i Sektorit të Burimeve Njerëzore Albi Rrezhda, Përgjegjësi i Sektorit të Cështjeve Shoqërore, Eris Isufaj, Përgjegjësi i Sektorit Ligjorë Ervis Alliaj, Gerald Noanaj, Shefi i Policisë Bashkim Meci, Fatos Lika, Përgjegjësi i Sektorit Shendetsorë Arbëri Gjermeni, Enflor Hoxha, Përgjegjësi i Sektorit të Financës Florida Mata. Personat përgjgjës të cilët kanë nënshkruar kartelat e punës janë, evidencieri, Ervis Alliaj, Gerald Nonaj miratuar nga Drejtori i IEVP Si rezultat i falsifikimit të ditëve të punës nga IEVP Fier në kundërshtim me kriteret e saj i dënuari ka përfituar rreth 39 ditë ulje dënimi, nga veprime haptazi të kundra ligjshme kur realisht duhej të përfitonte 3,45 ditë ulje dënimi nga puna.

Por çka ndodhur në burgun e Fierit?

18 punonjës dhe ish-punonjës të Burgut të Fierit akuzohen për vepra të ndryshme penale të zbuluara gjatë një hetimi disa mujor, të nisur që nga muaji maj në bashkëpunim me Prokurorinë e Tiranës dhe SHKB-në e Burgjeve. Të ndaluarit mbajnë postet e përgjegjësve të një sërë sektorëve në burgje, si ai i shëndetësisë, ligjor, i kujdesit social apo burimeve njerëzore. Të gjithë, në bashkëpunim me njëri-tjetrin, ata akuzohen për vepra të ndryshme penale, kryesisht falsifikime në favor të uljes së dënimeve të të burgosurve, duke i liruar para kohës së caktuar për të vuajtur dënimin e tyre.

Shkeljet e gjetura: -19 raste vlerësime sjellje për ulje dënimi janë pasqyruar fakte dhe rrethana të rreme në lidhje me procesin e rehabilitimit e të dënuarve; -6 raste vlerësim sjellje për lirim me kusht janë pasqyruar fakte dhe rrethana të rreme në lidhje me procesin e rehabilitimit e të dënuarve; -28 të dënuarve ju janë dhënë ditë pune në mënyrë fiktive nga IEVP Fier, nëpërmjet falcifikimit të dokumenteve ose shpërdorimit të detyrës e kryer nga punonjës të IEVP Fier: -1 rast i të dënuarit që ka përfituar amnisti, për të cilën nuk ka asnjë dokument referues për dhënien e amnistisë.

2 MUAJ ME PARE

Rrëmbeu biznesmenin Halit Nazifi për 1 mln $, si tentoi të ulte dënimin Gentian Caka

'Furtunë' në burgun e Fierit/ "VIP-ve" u ulej
Gentian Caka

TIRANË- Ish-anëtari i bandës së ashtuquajtur ‘Hakmarrja për Drejtësi’, Gentian Caka është një nga të burgosurit që ka përfituar nga skema e mashtrimit në burgun e Fierit. Sipas dosjes hetimore të siguruar nga Dosja.al për të ulur dënimin me 12 vite burg, për rrëmbimin e biznesmenit Halit Nazifi në vitin 2002, me qëllim për t’i zhvatur 1 milionë USD, Caka ka punuar brenda burgun. E si pasojë ka përfituar rreth 31.2 ditë ulje dënimi, kur në fakt duhej të përfitonte 3.75 ditë ulje dënimi nga puna. 

DOSJA HETIMORE: 

24. Në dosjen penale të dënuarit Gentian Caka, ka rezultuar se; Për këtë të dënuar nga ana jonë janë verifikuar 208 ditë pune në IEVP Fier, të shënuara në kartelat e punës, për periudhën muajit Shtator, Tetor, Nëntor, Dhjetor viti 2020 dhe muajit Janar, Shkurt, Mars, Prill viti 2021. Nga këqyrja në regjistrin e hyrje daljeve nr.320 prot datë 27.11.2018, i cili fillon me datën 14.09.2019 dhe përfundon me datë 29.04.2020 dhe rezulton se i dënuari Gentian Caka, ka dalë në punë 25 ditë e konvertuar në ulje dënimi 3.75 ditë konkretisht;

Për muajn Shtator 2020 ka dalë për punë me datë 10 dhe në kartelën e punës është e shënuar 26 ditë punë.
Për muajn Tetor 2020 ka dalë për punë në datat 5,15,16,23 dhe në kartelën e punës është e shënuar 26 ditë punë.
Për muajn Nentor 2020 ka dalë për punë me datë 24, 25 dhe në kartelën e punës është e shënuar 26 ditë punë.
Për muajn Dhjetor 2020 ka dalë për punë me datë 1,2,3,17,22 dhe në kartelën e punës është e shënuar 26 ditë punë.
Për muajn Janar 2021 ka dalë për punë në datat 5,14 dhe në kartelën e punës është e shënuar 26 ditë punë.
Për muajn Shkurt 2021 nuk ka dalë për punë dhe në kartelën e punës është e shënuar 26 ditë punë.
Për muajn Mars 2021 ka dalë për punë në datat 1,5,8,24,25 dhe në kartelën e punës është e shënuar 26 ditë punë.
Për muajn Prill 2021 ka dalë për punë në datat 2,7, 13, 21, 22, 23 dhe në kartelën e punës është e shënuar 26 ditë punë.

Personat përgjegjës që nuk kanë verifikuar frekuentimin e punës nga të dënuarit janë Përgjegjësi i Sektorit të Burimeve Njerëzore Albi Rrezhda, Dorjan Nukaj, Përgjegjësi i Sektorit të Cështjeve Shoqërore, Eris Isufaj, Përgjegjësi i Sektorit Ligjorë Gerald Nonaj Shefi i Policisë Bashkim Meci, Mato Mataj, Fatos Lika Përgjegjësi i Sektorit Shendetsorë Arbëri Gjermeni, Enflor Hoxha, Përgjegjës i Sektorit të Financës, Florida Mata. Personat përgjgjës të cilët kanë nënshkruar kartelat e punës janë, evidencieri Gerald Nonaj dhe Miratuar nga Drejtori i IEVP. Si rezultat i falsifikimit të ditëve të punës nga IEVP Fier në kundërshtim me kriteret e saj i dënuari ka përfituar rreth 31.2 ditë ulje dënimi, nga veprime haptazi të kundra ligjshme kur realisht duhej të përfitonte 3.75 ditë ulje dënimi nga puna.

PSE U DËNUA GENTIAN CAKA?

Në qershor të vitin 2002 biznesmeni Halit Nazifi u mor peng nga persona të veshur si efektivë policie. Personat u kërkuan familjarëve të tij 1 milion dollarë kundrejt lirimit të tregtarit. Dy anëtarët e “Hakmarrjes për Drejtësi”, Kreshnik Spahiu dhe Gentian Çaka, ishin autorët e pengmarrjes së biznesmenit Halit Nazifi. Dy ditë pas rrëmbimit, policia organizoi një operacionin për lirimin e pengut. Operacioni u karakterizua me shkëmbim zjarri, ku një nga pengmarrësit, Gentian Çaka, mbeti i plagosur. Policia arriti të lironte biznesmenin. Gjykata dënoi edhe Kreshnik Spahiun, por ky i fundit arriti të merrte azil politik në Zvicër.

Por çka ndodhur në burgun e Fierit?

18 punonjës dhe ish-punonjës të Burgut të Fierit akuzohen për vepra të ndryshme penale të zbuluara gjatë një hetimi disa mujor, të nisur që nga muaji maj në bashkëpunim me Prokurorinë e Tiranës dhe SHKB-në e Burgjeve. Të ndaluarit mbajnë postet e përgjegjësve të një sërë sektorëve në burgje, si ai i shëndetësisë, ligjor, i kujdesit social apo burimeve njerëzore. Të gjithë, në bashkëpunim me njëri-tjetrin, ata akuzohen për vepra të ndryshme penale, kryesisht falsifikime në favor të uljes së dënimeve të të burgosurve, duke i liruar para kohës së caktuar për të vuajtur dënimin e tyre.

Shkeljet e gjetura: -19 raste vlerësime sjellje për ulje dënimi janë pasqyruar fakte dhe rrethana të rreme në lidhje me procesin e rehabilitimit e të dënuarve; -6 raste vlerësim sjellje për lirim me kusht janë pasqyruar fakte dhe rrethana të rreme në lidhje me procesin e rehabilitimit e të dënuarve; -28 të dënuarve ju janë dhënë ditë pune në mënyrë fiktive nga IEVP Fier, nëpërmjet falcifikimit të dokumenteve ose shpërdorimit të detyrës e kryer nga punonjës të IEVP Fier: -1 rast i të dënuarit që ka përfituar amnisti, për të cilën nuk ka asnjë dokument referues për dhënien e amnistisë.

2 MUAJ ME PARE

Pagoi 80 mijë euro për atentatin ndaj aktorit Mishel Prela, burgu i Fierit i uli 35 ditë nga dënimi Ervin Zallumit

'Furtunë' në burgun e Fierit/ "VIP-ve" u ulej
Ervin Zallumi dhe Mishel Prela

TIRANË- Në dosjen e siguruar nga Dosja.al për punonjësit e burgut të Fierit, bëhet me dije se të dënuarit Ervin Zallumi, iu ulën 35 ditë nga dënimi i plotë, me arsyetimin se kishte punuar në burg 234 ditë, por në fakt nuk kishte punuar realisht vetëm 18 ditë. Zallumi u shpall fajtor për vrasjen e mbetur në tentativë të aktorit Mishel Prela, korrikun e vitit 2017 në Tiranë. Autor i krimit ishte Shkëlzen Buci dhe porositësi i tij ishte Ervin Zallumi, madje premtoi edhe 80 mijë euro për vrasjen. Për ngjarjen, Zallumi dhe Buci u dënuan me nga 12 vite burg për akuzën e “vrasjes me paramendim”, mbetur në tentativë, “prodhim e mbajtje narkotikësh” dhe “armëmbajtje pa leje”.

DOSJA HETIMORE: 

Në dosjen penale të dënuarit Ervin Zallumi, ka rezultuar se; Për këtë të dënuar nga ana jonë janë verifikuar 234 ditë pune në IEVP Fier, të shënuara në kartelat e punës, për periudhën muajit Shkurt, Mars, Prill, Maj, Qershor, Korrik, Gusht, Shtator, Tetor 2020. Nga këqyrja në regjistrin e hyrje daljeve nr.226 prot datë 10.09.2019, i cili fillon me datën 03.11.2019 dhe përfundon me datë 14.03.2021 dhe rezulton se i dënuari Ervin Zallumi, ka dalë në punë 18 ditë e konvertuar në ulje dënimi 2.1 ditë konkretisht; Për muajn Shkurt 2020 ka dalë për punë me datë 11,24,25,26 dhe në kartelën e punës është e shënuar 26 ditë punë. Për muajn Mars 2020 ka dalë për punë me datë 2,3,4,5,6,9dhe në kartelën e punës është e shënuar 26 ditë punë. Për muajn Prill 2020 nuk ka dalë për punë dhe në kartelën e punës është e shënuar 26 ditë punë.

Për muajn Maj 2020 nuk ka dalë për punë dhe në kartelën e punës është e shënuar 26 ditë punë. Për muajn Qershor 2020 nuk ka dalë për punë dhe në kartelën e punës është e shënuar 26 ditë punë. Për muajn Korrik 2020 nuk ka dalë për punë dhe në kartelën e punës është e shënuar 26 ditë punë. Për muajn Gusht 2020 nuk ka dalë për punë dhe në kartelën e punës është e shënuar 26 ditë punë. Për muajn Shtator 2020 ka dalë për punë me datë 30 dhe në kartelën e punës është e shënuar 26 ditë punë. Për muajn Tetor 2020 ka dalë për punë me datë 1,2,5,7,12,14,19 dhe në kartelën e punës është e shënuar 26 ditë punë. Referuar Urdhërit nr.2259, datë 18.03.2008 të Drejtorit të Përgjithshëm të Burgjeve “Mbi punësimin e të dënuarve në burgje dhe paraburgime”. Komisioni i Punësimit i burgosurve ka në përbërje shefat e sektorit ligjor, social, shëndetësisë dhe sigurisë, të cilët ndjekin në dinamikë frekuentimin e procesit të punësimit nga i burgosuri.

Personat përgjegjës që nuk kanë verifikuar frekuentimin e punës nga të dënuarit janë Përgjegjësi i Sektorit të Burimeve Njerëzore Albi Rrezhda, Dorian Nukaj Përgjegjësi i Sektorit të Cështjeve Shoqërore, Eris Isufaj, Përgjegjësi i Sektorit Ligjorë Gerald Nonaj, Ervis Alliaj Shefi i Policisë Bashkim Meci, Fatos Lika, Mato Mataj Përgjegjësi i Sektorit Shendetsorë Arbëri Gjermeni, Përgjegjës i Sektorit të Financës, Florida Mata. Personat përgjegjës të cilët kanë nënshkruar kartelat e punës janë, evidencieri Gerald Nonaj dhe Miratuar nga Drejtori i IEVP. Si rezultat i falsifikimit të ditëve të punës nga IEVP Fier në kundërshtim me kriteret e saj i dënuari ka përfituar rreth 35.1 ditë ulje dënimi, nga veprime haptazi të kundra ligjshme kur realisht duhej të përfitonte 2.1 ditë ulje dënimi nga puna.

Por çka ndodhur në burgun e Fierit?

18 punonjës dhe ish-punonjës të Burgut të Fierit akuzohen për vepra të ndryshme penale të zbuluara gjatë një hetimi disa mujor, të nisur që nga muaji maj në bashkëpunim me Prokurorinë e Tiranës dhe SHKB-në e Burgjeve. Të ndaluarit mbajnë postet e përgjegjësve të një sërë sektorëve në burgje, si ai i shëndetësisë, ligjor, i kujdesit social apo burimeve njerëzore. Të gjithë, në bashkëpunim me njëri-tjetrin, ata akuzohen për vepra të ndryshme penale, kryesisht falsifikime në favor të uljes së dënimeve të të burgosurve, duke i liruar para kohës së caktuar për të vuajtur dënimin e tyre.

Shkeljet e gjetura: -19 raste vlerësime sjellje për ulje dënimi janë pasqyruar fakte dhe rrethana të rreme në lidhje me procesin e rehabilitimit e të dënuarve; -6 raste vlerësim sjellje për lirim me kusht janë pasqyruar fakte dhe rrethana të rreme në lidhje me procesin e rehabilitimit e të dënuarve; -28 të dënuarve ju janë dhënë ditë pune në mënyrë fiktive nga IEVP Fier, nëpërmjet falcifikimit të dokumenteve ose shpërdorimit të detyrës e kryer nga punonjës të IEVP Fier: -1 rast i të dënuarit që ka përfituar amnisti, për të cilën nuk ka asnjë dokument referues për dhënien e amnistisë.

2 MUAJ ME PARE

Hetimet në burgun e Fierit/ Si u favorizua Bledar Qemalaj, i dënuar pasi ekzekutoi vrasësin e vëllait

'Furtunë' në burgun e Fierit/ "VIP-ve" u ulej
Bledar Qemalaj

FIER- Një nga personat që kanë përfituar nga mashtrimi në burgun e Fierit është edhe Bledar Qemalaj. I dënuar për vrasje me paramendim dhe trafik heroine nga Shqipëria drejt Italisë, Qemalaj pretendihet se ka punuar në burg dhe si "shpërblim" ka marrë rreth 15.6 ditë ulje dënimi, kur në fakt duhej të përfitonte 0 ditë. Sipas dosjes hetimore të siguruar nga Dosja.al, rezulton se puna pretendohet se është kyer nga muaji janar deri në prill të vitit 2020.

Në dosjen penale  të dënuarit Bledar Qemalaj, ka rezultuar se ;

Për këtë të dënuar nga ana jonë janë verifikuar 104 ditë pune në IEVP Fier, të shënuara në kartelat e punës, për periudhën Janar, Shkurt, Mars, Prill 2020. Nga këqyrja në regjistrin e hyrje daljeve nr.320 prot datë 27.11.2018, i cili fillon me datën 14.09.2019 dhe përfundon me datë 29.04.2021 dhe rezulton se i dënuari Bledar Qemalaj, nuk ka dalë në punë e konvertuar në ulje dënimi 0 ditë konkretisht;

Për muajn Janar 2020, nuk ka dalë për punë dhe në kartelën e punës është e shënuar 26 ditë punë.

Për muajn Shkurt 2020 nuk ka dalë për punë dhe në kartelën e punës është e shënuar 26 ditë punë.

Për muajn Mars 2020 nuk ka dalë për punë dhe në kartelën e punës është e shënuar 26 ditë punë.

Për muajn Prill 2020 nuk ka dalë për punë dhe në kartelën e punës është e shënuar 26 ditë punë.

Referuar Urdhërit nr.2259, datë 18.03.2008 të Drejtorit të Përgjithshëm të Burgjeve “Mbi punësimin e të dënuarve në burgje dhe paraburgime". Komisioni i Punësimit i burgosurve ka në përbërje shefat e sektorit ligjor, social, shëndetësisë dhe sigurisë, të cilët ndjekin në dinamikë frekuentimin e procesit të punësimit nga i burgosuri.

Personat përgjegjës që nuk kanë verifikuar frekuentimin e punës nga të dënuarit janë Përgjegjësi i Sektorit të Burimeve Njerëzore Albi Rrezhda, Dorjan Nukaj, Përgjegjësi i Sektorit të Cështjeve Shoqërore, Eris Isufaj, Përgjegjësi i Sektorit Ligjorë Gerald Nonaj, Ervis Alliaj Shefi i Policisë Bashkim Meci Përgjegjësi i Sektorit Shendetsorë Arbëri Gjermeni, Enflor Hoxha.

Personat përgjgjës të cilët kanë nënshkruar kartelat e punës janë, evidencieri Gerald Nonaj dhe Miratuar nga Drejtori i IEVP. Si rezultat i falsifikimit të ditëve të punës nga IEVP Fier në kundërshtim me kriteret e saj i dënuari ka përfituar rreth 15.6 ditë ulje dënimi, nga veprime haptazi të kundra ligjshme kur realisht duhej të përfitonte 0 ditë ulje dënimi nga puna.

Qemalaj nga Fieri është i dënuar për vrasje me paramendim dhe trafik heroine nga Shqipëria drejt Italisë dhe u ekstradua nga Holanda për të vuajtur dënimin në vendin tonë. Më 3 mars 2004 Bledar Qemalaj vrau me armë zjarri Edmond Vruhon, 4 vite pasi Vruho i kishte vrarë të vëllanë. Në atë kohë Bledar Qemalaj ishte 25 vjeç dhe kishte kohë që e ndiqte gjakësin e tij edhe ky nga Fieri.  Për këtë krim u dënua me 23 vite burg. Dënimit iu shtua edhe 1 vit burg, për veprën penale “Mbajtja pa leje e municioneve luftarake”. Në datën 25-26 gusht 2004, Bledar Qemalaj në bashkëpunim me disa persona të tjerë ka arritur që të trafikojë nga Shqipëria drejt Italisë 15 kg heroinë. Vepër penale për të cilën u dënua me 8 vite burg, gjithmonë në mungesë.

Por çka ndodhur në burgun e Fierit?

18 punonjës dhe ish-punonjës të Burgut të Fierit akuzohen për vepra të ndryshme penale të zbuluara gjatë një hetimi disa mujor, të nisur që nga muaji maj në bashkëpunim me Prokurorinë e Tiranës dhe SHKB-në e Burgjeve. Të ndaluarit mbajnë postet e përgjegjësve të një sërë sektorëve në burgje, si ai i shëndetësisë, ligjor, i kujdesit social apo burimeve njerëzore. Të gjithë, në bashkëpunim me njëri-tjetrin, ata akuzohen për vepra të ndryshme penale, kryesisht falsifikime në favor të uljes së dënimeve të të burgosurve, duke i liruar para kohës së caktuar për të vuajtur dënimin e tyre.

Shkeljet e gjetura: -19 raste vlerësime sjellje për ulje dënimi janë pasqyruar fakte dhe rrethana të rreme në lidhje me procesin e rehabilitimit e të dënuarve; -6 raste vlerësim sjellje për lirim me kusht janë pasqyruar fakte dhe rrethana të rreme në lidhje me procesin e rehabilitimit e të dënuarve; -28 të dënuarve ju janë dhënë ditë pune në mënyrë fiktive nga IEVP Fier, nëpërmjet falcifikimit të dokumenteve ose shpërdorimit të detyrës e kryer nga punonjës të IEVP Fier: -1 rast i të dënuarit që ka përfituar amnisti, për të cilën nuk ka asnjë dokument referues për dhënien e amnistisë.

2 MUAJ ME PARE

Krahu i djathtë i Mile Çamit/ Torturoi mamanë e Lul Cakës, si u favorizua nga administrata e burgut të Fierit Bledar Yzeiri

'Furtunë' në burgun e Fierit/ "VIP-ve" u ulej
Foto ilustruese

TIRANË- Bledar Yzeriri, i dënuar për vrasje ka përfituar nga administrata e burgut të Fierit duke marrë disa ditë pune, të cilat realisht nuk i kishte bërë. Sipas dosjes hetimore të siguruar nga Dosja.al, rezulton se Yzeiri ka përfituar nga 26 ditë pune, të cilat do të ndikonin në uljen e dënimit. Personat përgjegjës që nuk kanë verifikuar frekuentimin e punës nga të dënuarit janë: Përgjegjësi i Sektorit të Burimeve Njerëzore Ilir Nathanaili, Albi Rrezhda, Dorjan Nukaj, Përgjegjësi i Sektorit të Cështjeve Shoqërore, Denisa Filco, Eris Isufaj, Përgjegjësi i Sektorit Ligjorë Jezerca Krasniqi, Gerald Nonaj, Ervis Alliaj Shefi i Policisë Mina Velo, Bashkim Meci. Po ashtu, më mashtrim ka gisht edhe përgjegjësi i Sektorit Shendetsorë Arbëri Gjermeni, Enflor Hoxha.

"Si rezultat i falsifikimit të ditëve të punës nga IEVP Fier në kundërshtim me kriteret e saj i dënuari ka përfituar rreth 15.6 ditë ulje dënimi, nga veprime haptazi të kundra ligjshme kur realisht duhej të përfitonte 0 ditë ulje dënimi nga puna,"-shkruhet ndër të tjera në dosje. 

20. Në dosjen penale të dënuarit Bledar Yzeiri, ka rezultuar se ;

Për këtë të dënuar nga ana jonë janë verifikuar 104 ditë pune në IEVP Fier, të shënuara në kartelat e punës, për periudhën muajit Dhjetor 2017, Janar 2018, Nëntor, Dhjetor 2019 dhe Janar 2020.
Nga këqyrja në regjistrin e hyrje daljeve nr.860 prot datë 11.01.2017, i cili fillon me datën 27.03.2017 dhe përfundon me datë 16.12.2017; në regjistrin e hyrje daljeve nr.1184 prot datë 15.12.2017, i cili fillon me datën 16.12.2017 dhe përfundon me datë 04.03.2019; në regjistrin e hyrje daljeve nr.38 prot datë 15.02.2019, i cili fillon me datën 04.03.2019 dhe përfundon me datë 27.09.2020 dhe rezulton se i dënuari Bledar Yzeiri, nuk ka dalë në punë e konvertuar në ulje dënimi 0 ditë konkretisht;

Për muajn Dhjetor 2017, Janar 2018, Nentor, Dhjetor 2019, Janar 2020 nuk ka dalë për punë dhe në kartelën e punës është e shënuar 26 ditë punë për cdo muaj.

Referuar Urdhërit nr.2259, datë 18.03.2008 të Drejtorit të Përgjithshëm të Burgjeve “Mbi punësimin e të dënuarve në burgje dhe paraburgime". Komisioni i Punësimit i burgosurve ka në përbërje shefat e sektorit ligjor, social, shëndetësisë dhe sigurisë, të cilët ndjekin në dinamikë frekuentimin e procesit të punësimit nga i burgosuri.

Personat përgjegjës që nuk kanë verifikuar frekuentimin e punës nga të dënuarit janë Përgjegjësi i Sektorit të Burimeve Njerëzore Ilir Nathanaili, Albi Rrezhda, Dorjan Nukaj, Përgjegjësi i Sektorit të Cështjeve Shoqërore, Denisa Filco, Eris Isufaj, Përgjegjësi i Sektorit Ligjorë Jezerca Krasniqi, Gerald Nonaj, Ervis Alliaj Shefi i Policisë Mina Velo, Bashkim Meci Përgjegjësi i Sektorit Shendetsorë Arbëri Gjermeni, Enflor Hoxha.

Personat përgjgjës të cilët kanë nënshkruar kartelat e punës janë, evidencieri Ervis Alliaj, Gerald Nonaj dhe Dhe miratuar nga Drejtori i IEVP, Elidon Kurti. Si rezultat i falsifikimit të ditëve të punës nga IEVP Fier në kundërshtim me kriteret e saj i dënuari ka përfituar rreth 15.6 ditë ulje dënimi, nga veprime haptazi të kundra ligjshme kur realisht duhej të përfitonte 0 ditë ulje dënimi nga puna.

Bledar alias Arben Yzeiri është i dënuar për torturimin dhe masakrimin e nënës së të fortit të Lushnjës, Lulzim Caka në korrik të 1999 në Fier si dhe për vrasjen e Neki dhe Idriz Calës në dhjetor të 1997 në Lushnjë. Ai u ekstradua nga Belgjika dhe vuan dënimin në burgun e Fierit. Yzeiri bënte pjesë në bandën famëkeqe të Fatmir Eminit, i njohur ndryshe me nofkën "Mile Çami".

Por çka ndodhur në burgun e Fierit?

18 punonjës dhe ish-punonjës të Burgut të Fierit akuzohen për vepra të ndryshme penale të zbuluara gjatë një hetimi disa mujor, të nisur që nga muaji maj në bashkëpunim me Prokurorinë e Tiranës dhe SHKB-në e Burgjeve. Të ndaluarit mbajnë postet e përgjegjësve të një sërë sektorëve në burgje, si ai i shëndetësisë, ligjor, i kujdesit social apo burimeve njerëzore. Të gjithë, në bashkëpunim me njëri-tjetrin, ata akuzohen për vepra të ndryshme penale, kryesisht falsifikime në favor të uljes së dënimeve të të burgosurve, duke i liruar para kohës së caktuar për të vuajtur dënimin e tyre.

Shkeljet e gjetura: -19 raste vlerësime sjellje për ulje dënimi janë pasqyruar fakte dhe rrethana të rreme në lidhje me procesin e rehabilitimit e të dënuarve; -6 raste vlerësim sjellje për lirim me kusht janë pasqyruar fakte dhe rrethana të rreme në lidhje me procesin e rehabilitimit e të dënuarve; -28 të dënuarve ju janë dhënë ditë pune në mënyrë fiktive nga IEVP Fier, nëpërmjet falcifikimit të dokumenteve ose shpërdorimit të detyrës e kryer nga punonjës të IEVP Fier: -1 rast i të dënuarit që ka përfituar amnisti, për të cilën nuk ka asnjë dokument referues për dhënien e amnistisë.

2 MUAJ ME PARE

DOSJA/ Mes tyre 'Tori i Xhihanes'! Kush janë të dënuarit që përfituan ulje dënimi me raporte fiktive

'Furtunë' në burgun e Fierit/ "VIP-ve" u ulej
Viktor Ymeraj

TIRANË- Dosja.al ka siguruar dosjen për 18 punonjësit dhe ish-punonjës të Burgut të Fierit, të cilët u lanë në masën e sigurisë ‘arrest shtëpie’ pas shkeljeve të shumta që kishin bërë. Një prej tyre janë edhe falsifikimet  në favor të uljes së dënimeve të të burgosurve, duke i liruar para kohës së caktuar për të vuajtur dënimin e tyre. Në listën e dosjes gjenden dhe emrat e 19 të dënuarve që përfituan ulje të dënimit me raportime fiktive. Mes tyre përmendet emri i Viktor Ymerajt.

"I dënuari Viktor Shefqet Ymeraj , në rubrikën me amnisti është pasqyruar se ka përfituar 1 vit ulje dënimi në bazë të ligjit nr.22/2014 e cila është nënshkruar vetëm më firmë dhe nuk ka asnjë akt të administruar në dosjen penale të këtij të dënuari. Kjo amnisti është njohur nga ana IEVP Fier në kundërshtim me kriteret ligjore pasi në kohën që është dhënë, ky i dënuar nuk ka qenë në Republikën e Shqipërise. Gjithashtu në kohën që është zbatuar ligji nr. 22/2014 për amnistinë, IEVP Fier nuk ka ekzistuar si institucion, pasi IEVP Fier është hapur për herë të parë në vitin 2015, mbetet e paqartë se me cfar akti është njohur amnistia këtij të dënuari rreth 2 vite më vonë (arrestuar me datë 24.04.2016). Përsa më sipër nga ana jonë, u këqyr dhe u morë në cilësinë e provës materiale, fotokopje e dosjes penale e njësuar me origjinalin, për të dënuarin Viktor Ymeraj. Në kartelën personale të dënuarit Viktor Ymeri në rubrikën përfitimet me dekret, amnisti, ulje dënimi dhe punë, me amnisti është e shënuar, nr ligji 22/2014, data e dekretit 10.03.2014, sasia e falur 1 (një) vit dhe ka një nënshkrim, rubrika firma e titullarit është e pa nënshkruar. Referuar kartelës personale të të dënuarit, ku vihet se nënshkrimi në rubrikën është i ngjashëm me nënshkrimin e përgjegjësit të sektorit ligjorë Ervis Alliaj dyshohet se ka falsifikuar kartelën personale të të dënuarit duke shkruajtur një vit të falur me amnisti,"- shkruhet ndër të tjera në dosje.

'Furtunë' në burgun e Fierit/ "VIP-ve" u ulej
Dosja

Viktor Ymeraj, i njohur me nofkën “Tori i Xhihanes”, është dënuar për vrasjen e Arben Pajës dhe Ilir Xhungës, në qershor të vitit 1999.

Lista e dënuarve:

1.      Albin Jakë Mexhaj, ishte dënuar me 20 ditë izolim por nuk është paraqitur në vlerëismin e sjelljes

2.       Bebeto Kapo Basha ishte dënuar 4 herë me 14 ditë izolim por nuk është paraqitur në vlerësimin e sjelljes

3.      Gent Kapo Tota ishte dënuar me 20 ditë izolim por nuk është paraqitur në vlerësimin e sjelljes

4.      Andrea Xhelal Boci i dënuar me masën disiplinore “Këshillim individual” por nuk është [paraqitur në vlerësimin e sjelljes

5.      Fatjon Kujtim Karafili i dënuar me 10 ditë izolim por nuk është paraqitur në vlerësimin e sjelljes

6.      Arben Zeqiraj , i dënuar me 10 ditë izolim por nuk është paraqitur në vlerësimin e sjelljes

7.      Muhamed Abaz Sallahi ishte dënuar me 20 ditë izolim por nuk është paraqitur në vlerësimin e sjelljes

8.       Falsifikim dokumenti në rastin kur i dënuari Maksim Sota kërkoi ulje të dënimit

9.       Sokol Çuman Burhamaj (Lamaj) ishte dënuar me 20 ditë izolim por nuk është paraqitur në vlerësimin e sjelljes

10.  Armand Memisha Hoda , ishte dënuar me 20 ditë izolim por nuk është paraqitur në vlerësimin e sjelljes

11.  dënuarit Kaman Rexhep Lumani ishte dënuar me 20 ditë izolim por nuk është paraqitur në vlerësimin e sjelljes

12.  Anastasios Joannis Exadaktylos ishte dënuar me 20 ditë izolim por nuk është paraqitur në vlerësimin e sjelljes

13.  Pjetro Maria Agim Meçaj ishte dënuar me 10 ditë izolim por nuk është paraqitur në vlerësimin e sjelljes

14.  Alban Elmaz Çoku u dënuar me 10 ditë izlo dhe “Këshillim individual”, janë fshehur në raportin për vlerësimin e sjelljes

15.  Gazmend Bajram Allkaj ishte dënuar me 20 ditë izolim por nuk është paraqitur në vlerësimin e sjelljes

16.  Viktor Shefqet Ymeraj ishte dënuar me 20 ditë izolim por nuk është paraqitur në vlerësimin e sjelljes

17.   Halil Luan Shyti ishte dënuar me 20 ditë izolim por nuk është paraqitur në vlerësimin e sjelljes

18.  Hekuran Muçaj ishte dënuar me 20 ditë izolim por nuk është paraqitur në vlerësimin e sjelljes

18 punonjës dhe ish-punonjës të Burgut të Fierit akuzohen për vepra të ndryshme penale të zbuluara gjatë një hetimi disa mujor, të nisur që nga muaji maj në bashkëpunim me Prokurorinë e Tiranës dhe SHKB-në e Burgjeve. Të ndaluarit mbajnë postet e përgjegjësve të një sërë sektorëve në burgje, si ai i shëndetësisë, ligjor, i kujdesit social apo burimeve njerëzore. Të gjithë, në bashkëpunim me njëri-tjetrin, ata akuzohen për vepra të ndryshme penale, kryesisht falsifikime në favor të uljes së dënimeve të të burgosurve, duke i liruar para kohës së caktuar për të vuajtur dënimin e tyre. 

Shkjeljet e gjetura:

-19 raste vlerësime sjellje për ulje dënimi janë pasqyruar fakte dhe rrethana të rreme në lidhje me procesin e rehabilitimit e të dënuarve;
-6 raste vlerësim sjellje për lirim me kusht janë pasqyruar fakte dhe rrethana të rreme në lidhje me procesin e rehabilitimit e të dënuarve;
-28 të dënuarve ju janë dhënë ditë pune në mënyrë fiktive nga IEVP Fier, nëpërmjet falcifikimit të dokumenteve ose shpërdorimit të detyrës e kryer nga punonjës të IEVP Fier:
-1 rast i të dënuarit që ka përfituar amnisti, për të cilën nuk ka asnjë dokument referues për dhënien e amnistisë.

2 MUAJ ME PARE

Të burgosurit përfituan ulje dënimi në mënyrë të padrejtë, ZBARDHEN abuzimet në burgun e Fierit

'Furtunë' në burgun e Fierit/ "VIP-ve" u ulej
Foto ilustruese

TIRANË- Ministria e Drejtësisë ka reaguar pas dhënies së masës “arrest shtëpie” për plot 18 punonjës dhe ish-punonjës të Burgut të Fierit, të akuzuar për vepra të ndryshme penale të zbuluara gjatë një hetimi disa mujor në bashkëpunim me Prokurorinë e Tiranës dhe SHKB-në e Burgjeve. Të ndaluarit mbajnë postet e përgjegjësve të një sërë sektorëve në burgje, si ai i shëndetësisë, ligjor, i kujdesit social apo burimeve njerëzore. Të gjithë, në bashkëpunim me njëri-tjetrin, ata akuzohen për vepra të ndryshme penale, kryesisht falsifikime në favor të uljes së dënimeve të të burgosurve, duke i liruar para kohës së caktuar për të vuajtur dënimin e tyre. 

Shkjeljet e gjetura:

19 raste vlerësime sjellje për ulje dënimi janë pasqyruar fakte dhe rrethana të rreme në lidhje me procesin e rehabilitimit e të dënuarve;
6 raste vlerësim sjellje për lirim me kusht janë pasqyruar fakte dhe rrethana të rreme në lidhje me procesin e rehabilitimit e të dënuarve;
28 të dënuarve ju janë dhënë ditë pune në mënyrë fiktive nga IEVP Fier, nëpërmjet falcifikimit të dokumenteve ose shpërdorimit të detyrës e kryer nga punonjës të IEVP Fier:
1 rast i të dënuarit që ka përfituar amnisti, për të cilën nuk ka asnjë dokument referues për dhënien e amnistisë.
Njësia tregtare brenda institucionit IEVP Fier, nuk ka përmbushur detyrimet që lindin nga kontrata e qirasë për tu pajisur me aparat matës të energjisë elektrike dhe të ujit të pijshëm duke sjellë për pasojë dëm në buxhetin e IEVP, (vërtetuar dhe verifikuar nga organet FSHU se nuk ka aparat matës të energjisë elektrike).

Njoftimi i plote:

'Furtunë' në burgun e Fierit/ "VIP-ve" u ulej'Furtunë' në burgun e Fierit/ "VIP-ve" u ulej'Furtunë' në burgun e Fierit/ "VIP-ve" u ulej

Hetimi i SHKB dhe DPB, 18 punonjës dhe ish-punonjës në IEVP Fier në “arrest shtëpie”

Pas një pune voluminoze të Drejtorisë së Kontrollit të Brendshëm në Ministrinë e Drejtësisë, Drejtorisë së Përgjithshme të Burgjeve në bashkëpunim edhe me Prokurorinë e rrethit gjyqësor Tiranë, janë kryer ekzekutimet e vendimit të gjukatës, masë me “arrest shtepie”, për një numër të konsiderueshëm punonjësish të IEVP Fier, të cilët kanë konsumuar një sërë veprash penale si: “Falsifikim i dokumentave”, “Falaifikim i vulave stampave dhe formularëve”, “Shpërdorim detyre”, “Vjedhje e energjisë elektrike” të kryera në bashkëpunim.

1. G.N, me detyrë Përgjegjës i Sektorit Ligjor në IEVP Fier, që nga muaji Qershor i vitit 2018, i dyshuar për kryerjen e veprave penale “Falsifikim i dokumenteve”, “Falsifikim i vulave, stampave dhe formularëve”, “Shpërdorim detyre” parashikuar nga nenet 186,190, 248 dhe të K.Penal. (Në cilësinë e përgjegjësit të sektorit juridik nuk ushtron detyrat e përcaktuara nga ligji, lejon dhe kryen falsifikimin e dokumenteve dhe falsifikimin e formularëve për të dënuarit, të cilët kanë përfituar ulje dënimi në mënyrë të pa drejtë në 41 raste).

2. E.A, me detyrë Përgjegjës i Sektorit Ligjor (larguar nga detyra) i dyshuar për kryerjen e veprave penale “Falsifikim dokumenteve” dhe “Falsifikim i vulave, stampave dhe formularëve” parashikuar nga nenet 186 dhe 190 K.Penalë. (Në cilësinë e shefit të sektorit juridik nuk ushtron detyrat e përcaktuara nga ligji, shënon në kartelën personale përfitimin e amnistisë dhe lejon kryerjen falsifikimin e dokumenteve dhe falsifikimin e formularëve për të dënuarit në 21 raste).

3. B.M, me detyrë ish Përgjegjës i Sektorit të Policisë i dyshuar për kryerjen e veprave penale “Shpërdorim detyre”, “Falsifikim i dokumenteve”, parashikuar nga nenet 186 dhe 248 K.Penalë. (Në cilësinë e shefit të policisë duke qenë anëtar në komisionin e vlerësimit të sjelljes në bashkëpunim me sektorë të tjerë në IEVP Fier, pasqyrojnë të dhëna të rremë në lidhje me procesin e rehabilitimit të dënuarve nga të cilat janë përfituar ulje dënimi në gjykatë dhe falsifikimin e formularëve për të dënuarit, të cilët kanë përfituar ulje dënimi në mënyrë të pa drejtë në 40 raste).

4. E.I, me detyrë Përgjegjës i Sektorit të Kujdesit Social, i dyshuar për kryerjen e veprave penale “Shpërdorim detyre”, “Falsifikim i dokumenteve”, parashikuar nga nenet 186 dhe 248 K.Penal. (Në cilësinë e shefit të sektorit social nuk ka hapur regjistër për përllogaritjen e ditëve të punës, si dhe duke qenë anëtar në komisionin e vlerësimit të sjelljes në bashkëpunim me sektorë të tjerë në IEVP Fier, pasqyrojnë të dhëna të rremë në lidhje me procesin e rehabilitimit të dënuarve nga të cilat janë përfituar ulje dënimi në gjykatë dhe falsifikimin e formularëve për të dënuarit, të cilët kanë përfituar ulje dënimi në mënyrë të pa drejtë në 46 raste).

5. A.R, me detyrë ish Përgjegjës i Sektorit të Burimeve Njerëzore, i dyshuar për veprën penale “Shpërdorim detyre”, parashikuar nga neni 248 i K.Penal. (në cilësinë e kryetarit të Komisionit të përllogaritjes për verifikimin e të dënuarve dhe paraburgosurve të cilët janë të punësuar, të ngritur me Urdhrin nr.83 Prot., datë 07.01.2021, me mosveprim nuk e zbatojnë urdhrin e ligjshëm për pasojë kanë sjell regjistrim fiktiv të dënuarit për dalje në punë dhe nuk kanë marrë masa konkrete për aktivizimin e saktë e të dënuarve në punë në 28 raste).

6. D.N, me detyrë Përgjegjës i Sektorit të Burimeve Njerëzore (i Komanduar), i dyshuar për veprën penale “Shpërdorim detyre”, parashikuar nga neni 248 i K.Penal. (në cilësinë e kryetarit të Komisionit të përllogaritjes për verifikimin e të dënuarve dhe paraburgosurve të cilët janë të punësuar, të ngritur me Urdhrin nr.83 Prot., datë 07.01.2021, me mosveprim nuk e zbatojnë urdhrin e ligjshëm për pasojë kanë sjell regjistrim fiktiv të dënuarit për dalje në punë dhe nuk kanë marrë masa konkrete për aktivizimin e saktë e të dënuarve në punë në 22 raste).

7. A.Gj, me detyrë Përgjegjës i Sektorit të Shëndetësisë, i dyshuar për veprën penale “Shpërdorim detyre”, parashikuar nga neni 248 i K.Penal. (në cilësinë e kryetarit të Komisionit të përllogaritjes për verifikimin e të dënuarve dhe paraburgosurve të cilët janë të punësuar, të ngritur me Urdhrin nr.83 Prot., datë 07.01.2021, me mosveprim nuk e zbatojnë urdhrin e ligjshëm për pasojë kanë sjell regjistrim fiktiv të dënuarit për dalje në punë dhe nuk kanë marrë masa konkrete për aktivizimin e saktë e të dënuarve në punë në 28 raste).

8. E. H, me detyrë Përgjegjës i Sektorit të Shëndetësisë (i komanduar), i dyshuar për veprën penale “Shpërdorim detyre”, parashikuar nga neni 248 i K.Penal. (në cilësinë e kryetarit të Komisionit të përllogaritjes për verifikimin e të dënuarve dhe paraburgosurve të cilët janë të punësuar, të ngritur me Urdhrin nr.83 Prot., datë 07.01.2021, me mosveprim nuk e zbatojnë urdhrin e ligjshëm për pasojë kanë sjell regjistrim fiktiv të dënuarit për dalje në punë dhe nuk kanë marrë masa konkrete për aktivizimin e saktë e të dënuarve në punë në 23 raste).

9. F.M me detyrë Përgjegjëse e Sektorit të Financës e dyshuar se ka konsumuar element të veprës penale “Vjedhje të energjisë elektrike” dhe “Shpërdorim detyre” e parashikuar nga nenet 137, 248 dhe 25 i K.Penal. (Në cilësinë e shefes së financës, pasi vihet në dijeni të lidhjes së kontratës së qirasë me subjektin tregtarë në IEVP Fier lejon vjedhjen e energjisë elektrike nga subjekti tregtarë duke plotësuar fatura afrofe të pagesës së energjisë elektrike në kundërshtim me aktet ligjore në fuqi, si dhe në parashikimet kontraktuale në kontratë me subjektin tregtarë në dy ambiente të ndryshëm dhe ka nënshkruar organikën e punës, për të dënuar që nuk kanë dalë në punë rregullisht, për pasojë kanë përfituar ulje dënimi nga puna të dënuarit, në 12 raste).

10. F.L, me detyrë Përgjegjës i Sektorit të Policisë i komanduar në këtë detyrë dhe shefit të regjimit të brendshëm, i dyshuar për kryerjen e veprave penale ”Falsifikim i dokumenteve”, “Falsifikim i vulave, stampave dhe formularëve”, “ Shpërdorim detyre”, parashikuar nga nenet 186,190 dhe 248 të K.Penal. (Në cilësinë e shefit të shefit të regjimit të brendshëm duke qenë anëtar në komisionin e vlerësimit të sjelljes në bashkëpunim me sektorë të tjerë në IEVP Fier, pasqyrojnë të dhëna të rremë në lidhje me procesin e rehabilitimit të dënuarve nga të cilat janë përfituar ulje dënimi në gjykatë dhe ka nënshkruar organikën e punës, për të dënuar që nuk kanë dalë në punë rregullisht, për pasojë kanë përfituar ulje dënimi nga puna të dënuarit, në 23 raste).

11. N.Xh me detyrë Specialist i Regjimit të Brendshëm, i dyshuar për kryerjen e veprave penale “Falsifikim i dokumenteve”, “Falsifikim i vulave, stampave dhe formularëve”, “Shpërdorim detyre”, parashikuar nga nenet 186,190 dhe 248 të K.Penal. (Në cilësinë e shefit të regjimit të brendshëm duke qenë anëtar në komisionin e vlerësimit të sjelljes në bashkëpunim me sektorë të tjerë në IEVP Fier, pasqyrojnë të dhëna të rremë në lidhje me procesin e rehabilitimit të dënuarve nga të cilat janë përfituar ulje dënimi në gjykatë në 6 raste).

12. M.M me detyre Specialist i regjimit të brendshëm i dyshuar për kryerjen e veprave penale ”Falsifikim i dokumenteve”, “Falsifikim i vulave, stampave dhe formularëve”, “Shpërdorim detyre”, parashikuar nga nenet 186,190 dhe 248 të K.Penal. (Në cilësinë e shefit të regjimit të brendshëm duke qenë anëtar në komisionin e vlerësimit të sjelljes në bashkëpunim me sektorë të tjerë në IEVP Fier, pasqyrojnë të dhëna të rremë në lidhje me procesin e rehabilitimit të dënuarve nga të cilat janë përfituar ulje dënimi në gjykatë dhe ka nënshkruar organikën e punës, për të dënuar që nuk kanë dalë në punë rregullisht, për pasojë kanë përfituar ulje dënimi nga puna të dënuarit, në 12 raste).

13. E.L me detyrë Specialist i sektorit social i dyshuar për kryerjen e veprave penale ”Falsifikim i dokumenteve”, “Falsifikim i vulave, stampave dhe formularëve”, “Shpërdorim detyre”, parashikuar nga nenet 186, 190 dhe 248 të K.Penal. (Në cilësinë e specialistit të sektorit social duke qenë anëtar në komisionin e vlerësimit të sjelljes në bashkëpunim me sektorë të tjerë në IEVP Fier, pasqyrojnë të dhëna të rremë në lidhje me procesin e rehabilitimit të dënuarve nga të cilat janë përfituar ulje dënimi në gjykatë në 1 rast).

14. Xh.B me detyre Specialist i sektorit social e dyshuar për kryerjen e veprave penale ”Falsifikim i dokumenteve”, “Falsifikim i vulave, stampave dhe formularëve”, “ Shpërdorim detyre”, parashikuar nga nenet 186, 190 dhe 248 të K.Penal. (Në cilësinë e specialistit të sektorit social ka paraqitur dokument me përmbajtje të ndryshëm nga ai që është administruar në dosje për të një të dënuar dhe duke qenë anëtar në komisionin e vlerësimit të sjelljes në bashkëpunim me sektorë të tjerë në IEVP Fier, pasqyrojnë të dhëna të rremë në lidhje me procesin e rehabilitimit të dënuarve nga të cilat janë përfituar ulje dënimi në gjykatë në 10 raste).

15. D.B me detyre specialist i sektorit social e dyshuar për kryerjen e veprave penale ”Falsifikim i dokumenteve”, “Falsifikim i vulave, stampave dhe formularëve”, “ Shpërdorim detyre”, parashikuar nga nenet 186, 190 dhe 248 të K.Penal. (Në cilësinë e specialistit të sektorit social duke qenë anëtar në komisionin e vlerësimit të sjelljes në bashkëpunim me sektorë të tjerë në IEVP Fier, pasqyrojnë të dhëna të rremë në lidhje me procesin e rehabilitimit të dënuarve nga të cilat janë përfituar ulje dënimi në gjykatë në 5 raste).

16. S.V me detyre specialist i sektorit social e dyshuar për kryerjen e veprave penale ”Falsifikim i dokumenteve”, “Falsifikim i vulave, stampave dhe formularëve”, “Shpërdorim detyre”, parashikuar nga nenet 186, 190 dhe 248 të K.Penal. (Në cilësinë e specialistit të sektorit social duke qenë anëtar në komisionin e vlerësimit të sjelljes në bashkëpunim me sektorë të tjerë në IEVP Fier, pasqyrojnë të dhëna të rremë në lidhje me procesin e rehabilitimit të dënuarve nga të cilat janë përfituar ulje dënimi në gjykatë në 4 raste).

17. J.Q me detyre specialist i sektorit social e dyshuar për kryerjen e veprave penale ”Falsifikim i dokumenteve”, “Falsifikim i vulave, stampave dhe formularëve”, “ Shpërdorim detyre”, parashikuar nga nenet 186, 190 dhe 248 të K.Penal. (Në cilësinë e specialistit të sektorit social duke qenë anëtar në komisionin e vlerësimit të sjelljes në bashkëpunim me sektorë të tjerë në IEVP Fier, pasqyrojnë të dhëna të rremë në lidhje me procesin e rehabilitimit të dënuarve nga të cilat janë përfituar ulje dënimi në gjykatë në 3 raste). 18. E.Rr administrator i njësisë tregtare në IEVP Fier, i dyshuar se ka konsumuar element të veprës penale “vjedhje të energjisë elektrike” në bashkëpunim me punonjës të IEVP Fier e parashikuar nga nenet 137 dhe 25 i K.Penal.

2 MUAJ ME PARE

'Hyrje-dalje' pa limit për të burgosurit/ Prokuroria nisi hetimet 1 vit më parë për punonjësit e burgjeve në Fier

'Furtunë' në burgun e Fierit/ "VIP-ve" u ulej
Foto ilustruese

FIER- Punonjësit e burgut të Fierit janë njohur sot me masën "arrest shtëpie" në mungesë për shpërdorim detyre dhe falsifikim dokumentash për të burgosurit. Ata dyshohet se kanë abuzuar me lejet e hyrje-daljeve të të dënuarve, duke marrë ryshfet në favor të dokumentave që lëshonin nga IEVP. Kallëzimi për ta është bërë nga Drejtoria e Burgjeve, para një vitit, më pas hetimet janë ndjekur nga Prokurori i Tiranës Bledar Valikaj, dhe Shërbimi i Kontrollit të Brendshëm të Burgjeve ka bërë ekzekutimin e masave të sigursisë. Aksioni është finalizuar sot, pasi gjyqtari Kastriot Gramshi ka caktuar edhe masat e sigurisë për të gjithë të akuzuarit nga Prokuroria e Tiranës.  

Bëhet fjalë për: Gerard Nonaj, Ervis Alliaj, Bashkim Meçi, Eris Isufaj, Albi Rezhda, Dorjan Nukaj, Arbëri Gjermeni, Enflor Hoxha, Florida Mata, Fatos Lika, Neritan Mataj, Mato Mataj, Ermal Liçaj, Xheniana Buzi, Denisa Bendaj, Sidorela Vogli, Jonida Qato, Eduart Rrapaj. Nga ana e Prokurorisë nuk ka ende një njoftim zyrtar për të bërë me dije se cilët janë personat që kanë favorizuar punonjësit që janë zbuluar nga Prokuroria si pjesë e skemës së mashtrimit. 

Aksioni vjen fill pas denoncimit të bërë në emisionin investigativ "Stop" brenda burgut të Fierit, ku dëshmia e penalitetit pastrohej pas pagesës së një shumë prej 600 eurosh. Një qytetar ka treguar për emisionin se në vitin 2012 ishte dënuar me 8 vite burgim. Duke përfituar nga amnistia, ai u lirua, e më pas në vitin 2022 ka kërkuar një dëshmi penaliteti, iu 'pastrua' për 600 euro.

Burgu i Fierit është i sigurisë së zakonshme me kapacitet për 600 të burgosur dhe 180 të paraburgosur. Fillimisht aty u dërgua të vuante dënimin edhe ish-ministri i Brendshëm, Saimir Tahiri. Emra të tjerë që kanë kaluar apo ende vuajnë dënimin në atë burg janë: Safet Bajri, Albet Zaja, Andon Golemi, Elvis Gurra, Artan Koçeku, etj.

2 MUAJ ME PARE

Falsifikim dokumentesh dhe shpërdorim detyre, kush janë 18 punonjësit e burgut të Fierit

'Furtunë' në burgun e Fierit/ "VIP-ve" u ulej
Foto ilustruese

TIRANË- Gjykata e Tiranës ka vendosur masat e sigurisë "arrest shtëpie" për 18 punonjësit e burgut të Fierit. Pas një hetimi që nisi gati një vit më parë, të gjithë punonjësit e burgut të Fierit u është caktuar masa në mungesë, pasi akuzohen për shpërdorim detyre. Ata dyshohet se kanë abuzuar me lejet e hyrje-daljeve të të dënuarve.

Ata akuzohen: Për kryerjen e veprave penale të “Falsifikimi i dokumenteve”, “Falsifikimi i vulave, stampave dhe formularëve”, “Shpërdorimi i detyrës”.

Gjykata e Tiranës caktoi masën e sigurimit “arrest në shtëpi” ndaj:

Gerald Nonaj, lindur e banues ne Fier;

Ervis Alliaj me detyre Përgjegjës i Sektorit Ligjor pranë IEVP Fier, larguar nga detyra në sistemin e burgjeve;

Bashkim Meçi, lindur ne Librazhd e banues në Tiranë;

Eris Isufaj lindur ne Fier e banues në Patos;

Albi Rezhda me detyrë ish përgjegjës i Sektorit të Burimeve Njerëzore pranë IEVP Fier;

Dorjan Nukaj me detyrë përgjegjës i Sektorit të Burimeve Njerëzore pranë IEVP Fier, i komanduar;

Arbëri Gjërmeni lindur në Lushnje dhe banues në Tiranë me arsim të lartë;

Enflor Hoxha me detyrë përgjegjës i Sektorit të Shëndetësisë pranë IEVP Fier (i komanduar);

Florida Mata me detyrë përgjegjëse e Sektorit të Financës pranë IEVP Fier;

Fatos Lika me detyrë përgjegjës i Sektorit të Policisë i komanduar në këtë detyrë dhe të shefit të regjimit të B

Mato Mataj me detyrë Specialist i regjimit të brendshëm pranë IEVP Fier;

Ermal Liçaj me detyrë Specialist i sektorit social, pranë IEVP Fier;

Xheniana Buzi me detyrë Specialist i sektorit social, pranë IEVP Fier;

Denisa Bendai lindur e banuese në Berat;

Sidorela Vogli e lindur në Lushnje e banuese në Fier;

Jonida Qato me detyrë specialist i sektorit social, pranë IEVP Fier dhe

Eduart Rrapaj administrator i njësisë tregtare në IEVP Fier

Aksioni vjen fill pas denoncimit të bërë në emisionin investigativ "Stop" brenda burgut të Fierit, ku dëshmia e penalitetit pastrohej pas pagesës së një shumë prej 600 eurosh. Një qytetar ka treguar për emisionin se në vitin 2012 ishte dënuar me 8 vite burgim. Duke përfituar nga amnistia, ai u lirua, e më pas në vitin 2022 ka kërkuar një dëshmi penaliteti, iu 'pastrua' për 600 euro.

aksioni ne burgun e fierit fier burgu i fierit

Sondazh

Poll

Aksidenti me dy viktima në autostradën Tiranë-Durrës, makina mori para bordurat e rrugës

Aksidenti me dy viktima në autostradën Tiranë-Durrës, makina mori para bordurat e rrugës

VIDEO- Shpërthimi me tritol në butikun në Durrës, ja si u dëmtua biznesi i gruas

Berisha dhe demokratët 'zaptojnë' Kuvendin

Me pistoleta dhe kallashnikovë në Range Rover/ Arrestohen 4 "të fortët" në Tiranë

Berisha shton akuzën ndaj Ballës: Te ndjek hija e avokatit Ravik Gurra

VIDEO E SHERRIT/ Berisha akuzon Ballen per vrasjen e avokatit Ravik Gurra

PA KOMENT- Shkodra 'nën ujë', ja si duket qyteti

Protesta kundër traut në Divjakë, një betoniere brenda parkut

EKSKLUZIVE- Lulzim Basha takohet me Ben Blushin ne Panairin e Librit, merr me vete edhe vajzën

Balla: Berishës iu dogjën tre marrëveshje tek Porti i Durrësit, koncensionarët po i kërkojnë lekët

Balla-Spahos: Do shkosh tek Porti i Durrësit me pistoletë si Strazimiri, s'keni zgjidhje tjetër

Ndërtimi i rrugëve/Balla 'shigjeton' Partinë e Lirisë:Mondi bëj kallëzime, kishin ministritë në 2017

Balla 'lëshon' gojën: Saliut i rri mendja tek vëllezërit Kariç, na vjen dhe zor t'i përmendim...

Elisa Spiropali realizon "ëndrrën" e fëmijërisë me Berishën, del LIVE me të, tregon 2 gishta

Perplasje mes banoreve dhe Policise ne Divjake

Berisha 'shënjestron' Ulsi Manjën: Vetëm dy mushka kanë mbetur pa u punësuar në fshatin tënd

Berisha bllokon foltoren dhe del në Facebook: Jam live në gjithë botën, mos ma qani hallin mua!

Berisha: Parlamentin e komandojne grupet kriminale

Dëshmia e Orges Xhelilit para avokatëve: Policët bashkiakë më goditën

ME VIDEO- PLAS KEQ SHERRI në Komision, Braçe e humb kontrollin, "shpërthen": Ik ore pirdhu!

Protesta e opozitës, pamjet nga Bulevadi, mijëra qytetarë të mbledhur

Sherri i plotë i Ramës me dy deputetët e PD: Ta tregoj unë ty, do të shkatërroj!

Balla: Kokoneshi jashtë rrezikut për jetën

Veliaj takon Papa Françeskun: Jemi takuar në Tiranë...e aprovuam ndërtimin e bustit të Nënë Terezës

Droge mes karameleve ne Tirane

Grida Duma lë mandatin, kolegët e saj në lot, Açka dhe Gjekmarkaj të përlotur

Grida Duma lë mandatin e deputetes së Partisë Demokratike

Masakra e Lushnjes, babai i Leart Haxhiut: Djali im është i pafajshëm, se di ku është

Përdhunues serial, MOMENTI i arrestimit të Spartak Dyrmishit

Nga një armë në çdo raft rrobash, çfarë gjeti Policia gjatë aksionit në Shkodër

Dalin PAMJET nga megaaksioni në Korçë

Qeni i prish mitingun Ramës, të gjithë meken, kryeministri: Po lëre në punën e vetë...

Ibrahim Lici mesazh audio nga Turqia: Jetoj i lirë, nuk jam arrestuar

Arrestohet Agim Gjata, qelloi mbi RENEA

Meta: O Edi, o lepurush, do të shporrim me poezinë ‘liri a vdekje’ të Havzi Nelës

Pakti PD PL, Meta: Kryetari i Keshillit super politikan

Paloka 'korrekt' me orarin, takohet me Bardhin në një lokal para parlamentit

Alibeaj-Majkos: Je kokrra e komunistit! Deputeti socialist: Budalla! Dosjet s'mund të hapen për...

Flet avokati i vellezerve Mollaj: Tina genjen, e shantazhojne

Durrësi zgjohet nën ujë

Tetori rozë, vajzat dhe gratë e FA i bashkohen fushatës sensibilizuese kundër kancerit të gjirit

NIS PROTESTA në Elbasan/ Qytetarët fikin makinat në shenjë rebelimi, rreshtohen në shesh

Alibeaj pranoi bashkëpunimin, do nisin negociatat/ Berisha: E mirëpres. S'tërhiqem nga Primaret

Demokrati emocionet për 'doktorin'! I bie telefoni kur po fliste me Berishën,e përplas në tokë

Privatizimi i ish-klubit ‘Partizani’, dëshmon Qirjazi: MM më kërkoi firmën, bëra ç’ishte e ligjshme

Tiranë, bënin kontrabandë me veshje, pije, cigare dhe rroba, 3 të arrestuar në 2 operacione

Me 14 emigrantë në Morinë, arrestohet 19-vjeçari, shpallet në kërkim bashkëpunëtori i tij

Rrumbullaku ngre strukturë për emërimet në polici: Riformatim ekipeve që hetojnë krimin

Me dy kallashnikovë në shtëpi e municion luftarak, arrestohet 31-vjeçari në Dibër

"Porsche", "Maseratti" e 'Mercedes Benz", arrestohet 52-vjeçari që shiste mjetet e vjedhura në BE