Politike

EMRAT/ Zgjidhen me short 9 anëtarët e rinj të KED, kryetari i ri, Ervin Pupe! Ngelet jashtë Vitore Tusha (LISTA)

VIDEO
U hodh sot në Presidencë shorti për përzgjedhjen e 9 anëtarëve të rinj të KED. Anëtarët e zgjedhur kanë afat 1-vjeçar që nga marrja e detyrës. KED zgjedh anëtarët e GJK.
Featured image of article: EMRAT/ Zgjidhen me short 9 anëtarët e rinj të KED, kryetari i ri, Ervin Pupe! Ngelet jashtë Vitore Tusha (LISTA) Pamje nga hedhja e shortit
Përditësuar:

TIRANË– Këshilltari i Presidentit Ilir Meta, Bledar Dervishaj ka realizuar sot shortin për zgjedhjen e 9 anëtarëve të rinj të Këshillit të Emërimeve në drejtësi. 9 anëtarët e rinj do të jenë pjesë e KED për një mandat 1-vjeçar. KED është institucioni më i lartë që ka për funksion vlerësimin e kandidatëve që hyjnë në Gjykatën Kushtetuese.  Pjesë e shortit ishin kandidatët e sjellë nga Gjykata Kushtetuese, Këshilli i Lartë i Prokurorisë dhe Këshilli i Lartë Gjyqësor, ndërsa kryetari Ervin Pupe u zgjodh automatikisht për shkak të postit që mban aktualisht në Gjykatën e Lartë, që i jep mundësinë të jetë edhe kryetari i ri i KED, në vend të Ardian Dvoranit. Ndërkohë që anëtarët e rinj të KED janë: 

Ervin Pupe, Ilir Panda, anëtar zëvendësues në KED nga Gjykata e Lartë.

Marsida Xhaferllari, Elsa Toska, Anëtare të KED nga Gjykata Kushtetuese

Fiona Papajorgji, anëtare zëvendësuese e KED nga Gjykata Kushtetuese, ndërsa Vitore Tusha është lënë jashtë

Adnand Xholi, anëtar nga Prokuroria e Përgjithshme

Astrit Kalaja, Elona Toro dhe zëvendësuese Zegjine Sollaku- Anëtarë të KED nga Gjykata e Apelit. 

Gjon Fusha, Genti Xholi, anëtarë të KED si përfaqësuesë të Prokurorisë së Apelit

Për më shumë bëhu pjesë e grupit më viral në Facebook, Dosja.al

Kleanth Zeka (zëvendësues i tyre në KED).

Rilinda Selimi, anëtare e KED nga Gjykata Administrative (zv nga Gentiana Xhelili).

 

 

 

(a.b;f.m;f.g/dosja.al)

 • 12:02

  EMRAT/ Kush janë anëtarët e KED nga Prokuroria e Përgjithshme


  Nga Prokuroria e Përgjithshme u zgjodh ai anëtar: Adnan Xholi. Anëtar zëvendësues është zgjedhur Kujtim Luli.

 • 11:45

  EMRAT/ Ja kush janë anëtaret e KED, përfaqësuese e Gjykatave Administrative

  Nga Gjykatat Administrative, është zgjedhur Rilinda Selimi. Zëvendësuese do të jetë Gentiana Xhelili.

 • 11:33

  EMRAT/ Zgjidhen anëtarët e KED, përfaqësues nga Prokuroritë e Apeleve

  Goglat zgjodhën Gjon Fushën dhe Genti Xholin si anëtarë në KED si përfaqësues të Prokurorive të Apelit. Ndërsa Kleanth Zeka do të jetë përfaqësues zëvendësues.

 • 11:33

  LISTA E PLOTË/ DAlin emrat, ja kush janë anëtarët e KED nga Gjykata e Apelit

  Anëtare e KED nga Gjykata e Apelit: Astrit Kalaja, Elona Toro, Zëvendësuese Zegjine Sollaku

 • 11:36

  EMRAT/ Përfaqësuesit e Gjykatës së Lartë në KED


  Nga Gjykata e Lartë u zgjodh anëtar: Ervin Pupe, ndërsa Ilir Panda anëtar zëvendësues.

 • 11:33

  Zgjidhen anëtarët e KED nga Kushtetuesja, Tusha mbetet jashtë


  Anëtare e KED nga Gjykata Kushtetuese: Marsida Xhaferllari, Elsa Toska. Anëtare plotësuese: Fiona Papajorgji.

Shto Koment