Rama i dorëzon Macron dhe Scholz një draft për Asociacionin në Kosovë: Është SEKRET, s'e kam folur as me Albin Kurtin
Rama: Ndërkombëtarët janë të zotët e shtëpisë në Kosovë, Kurtin do e mbështes deri në...
Rama: Ndërkombëtarët janë të zotët e shtëpisë në Kosovë, Kurtin do e mbështes deri në...
Fillimisht e mohon, pastaj flet për dhunën, Basha për OFENDIMET e mbështetësve të tij: S'i kam parë fare pamj...
I arrestuar për shpërdorim detyre, Vangjush Dako mbërrin me furgon në GJKKO, sot do njihet me 'masën e sigurisë' ...
Shkatërrimi i digës Nova Kakhovka/ Rritet shqetësimi i minave 8 Qershor, 08:42 Sulmi i digës/ 14 mijë...
Aktualisht, në sektorin e bareve dhe restoranteve, janë rreth 15 mijë vende të lira pune. Sipërmarrësit thonë se shkaku kryesor është largimi i popullatës në emigracion. Rritja e çmimeve është një tjetër faktor.
Kriza e mungesës së fuqisë punëtorëve ka prekur baret dhe restorantet. Aldo, prej vitesh merret me menaxhimin e ketyrë aktiviteteve. Por kohët e fundit, për të gjetur kamarierë, banakierë apo dhe sanitare, është kthyer në sfidë.
“Duke ardhur dhe duke rënë kërkesa për kamarier, banakierë apo dhe pozicione të tilla të punë. Ne tani kemi vende vakante dhe aktualisht dhe kërkesat janë shumë të ulta”, u shpreh ai.
Aktualisht, në sektorin e bareve dhe restoranteve, janë rreth 15 mijë vende të lira pune. Sipërmarrësit thonë se shkaku kryesor është largimi i popullatës në emigracion. Rritja e çmimeve është një tjetër faktor.
“Kërkojnë rroga shumë të larta dhe nuk kanë aftësinë e duhur për atë pagë që kërkojnë. Vijnë, punojnë 2-3 ditë dhe me anë të një mesazhi thonë se nuk jemi më nesër në punë”, theksoi Aldo.
Nga ana tjetër, janë shtuar kërkesat për të kryer kurse në fushën e bareve dhe restoranteve. Termi, kamerier me shkollë, po merr formë.
“Në 2015 pagat kanë qënë 30 mijë lekë të reja, ndërsa sot pa 50 mijë lekë nuk është se gjen kollaj varet dhe nga vendi dhe aftësitë që ke. E shohin si një profesion afatshkurtër, por duhet të kuptojnë që edhe kamarierët mund të rriten brenda industrisë, sot kamarier, nesër menaxher.
Të jesh kamarier nuk është diksuh që mban pjatat apo është i sjellshëm. Një kamarier sot duhet të dijë me detaje, pjatat, salcat, mënyrën e gatimit, pijet apo verërat”, deklaroi Gladiona Dona, trajnere dhe konsulente hotelerie.
Shoqata e Bareve dhe Restoranteve ka thënë se nga muaji mars, do të ketë një rritje të çmimeve, për shkak të kostove të larta nga rritja e pagave dhe shtrenjtimi i çmimeve të importit të kafes apo çajrave. Sipas INSTAT-it, në Shqipëri, janë 17 mijë bare dhe restorante dhe në këtë sektor punojnë gati 100 mijë njerëz./EuroNews
Foto ilustruese GRAMSH- Agjencia e Mbikqyrjes Policore në Elbasan ka zbatuar vendimin e gjykatës duke pezulluar nga detyra një efektiv ...
Bledar Muça TIRANË- Vrasja e Bledar Muçës, i konsideruar si njeriu i besuar i Florenc Çapjas, ka sjellë sërish n&e...
Foto ilustruese Erald Xeka nuk është hetues me profesion por kjo nuk e ndalon të bie në gjurmët e gjuetisë së paligjshme...
Foto ilustruese TIRANË- Bordi i Transparencës ka ndryshuar sërish çmimin e karburanteve në vend. Në njoftimin zyrtar ë...
Foto ilustruese Nga 32 mijë dosje që u mblodhën të gjitha në një të vetme, në Gjykatën e Apelit të juridi...
Foto nga zjarri TIRANË- Një banesë ka marrë flakë ditën e sotme në Tiranë. Mësohet se banesa që ka m...
Ambulanca GJIROKASTËR- Një aksident i rëndë është shënuar në Gjirokastër. Policia njofton se një 56-vje&c...
Armida Hamiti TIRANË- Komisioneri Publik, brenda afatit ligjor, ushtroi ankim në Kolegjin e Posaçëm të Apelimit, pranë Gjyk...
arrestohet shqiptari në Itali ITALI- Një shqiptar është vënë në pranga nga policia në Itali. Mediat italiane raport...
Ura SHKODËR- Policia ka shoqëruar një 60-vjeçar pasi dyshohet se ka shembur mbikalimin e këmbësorëve. Sipas forcave bl...