LIVE UPDATES
LIVE UPDATES

Komisioni në TIMS/ Salianji: Jeni mësuar qyl! Dogjanit për Ervin Muçën: Transferoi nga emri i punonjësit 1 mln euro kur ishte te AKSHI! Gogu: Nuk jemi gjyqtarë

• Mbledhja e Komisionit Hetimor për të dhënat e sistemit TIMS ka nisur ditën e sotme mes debatesh. • Nënkryetari i këtij komisioni, Toni Gogu, kërkoi nga kolegët e opozitës t'i përmbahen vendimit të Kuvendit. • Ai iu përgjigj akuzave të opozitarit Ervin Salianji pas arrestimit të drejtorit të IT në Policinë e Shtetit. • Gogu shtoi se opozitarët nga njëra anë duan të shfajësojnë farefisin e tyre politik dhe nga ana tjetër të ndëshkojnë kundërshtarin politik. • Ndërsa deputeti demokrat Asllan Dogjani ka deklaruar se ka informacione se Ervin Muça,në kohën që ka qenë në punë te AKSHI ka transferuar nga emri i një punonjësi 1 milion euro. • Në mbledhjen e komisionit hetimor të TIMS, Dogjani tha se pasi është zbuluar ka bërë kallëzim dhe është larguar nga puna. • Po ashtu, në mbledhje, kreu i Komisionit, Ervin Salianji, teksa ka lexuar rendin e ditës ka ironizuar maxhorancën duke u thënë se janë mësuar me qyl. • Ai ka përdorur dhe një shprehje popullore. • Debatet kanë agravuar për shkak të pyetjeve që nënkryetari i komisionit Toni Gogu ka bërë ndaj ekspertëve të pranishëm. • Kryetari i komisionit, Ervin Salianji kërkoi që ekspertët të mos trajtohen si dëshmitar. • Deputetët e PS kërkuan që të mbyllet seanca ndërsa Salianjii tha se do bëjë kallëzim.• Kreu i këtij Komisioni, Ervin Salianji propozoi që të mblidheshin sërish të hënën, në orën 17:00. • Por mes palëve nuk është gjetur në dakordësi për orën pasi ai ka vijuar përplasjen me deputetin Toni Gogu i cili iu drejtua duke i thënë se Salianji kishte frikë sa herë që ai fliste. •Pas më shumë se 4 orësh dhe mes debatesh, Komisioni Hetimor parlamentar për sistemin TIMS ka miratuar kërkesat për informacion drejtuar institucioneve. • Kryetari i këtij komisioni, Ervin Salianji, ka bërë me dije se mbledhja e radhës do të mbahet ditën e hënën në orën 17:00. • Mësohet se përmes Kuvendit, këto kërkesa për informacion do t’u drejtohen institucioneve duke filluar nga Kryeministria, Ministria e Brendshme, Shërbimi Informativ Shtetëror, Prokuroria e Posaçme, Prokuroria e Tiranës etj. • Miratimi është bërë me 7 votat e opozitës, ndërsa mazhoranca ka votuar në bllok kundër me 6 vota.

6 artikuj për këtë temë.

1 MUAJ ME PARE

Katër orë debate, Komisioni Hetimor i TIMS miraton kërkesat për informacion drejtuar institucioneve

Komisioni në TIMS/ Salianji: Jeni mësuar qyl! Dogjanit për Ervin
Komisioni

TIRANA- Pas më shumë se 4 orësh dhe mes debatesh, Komisioni Hetimor parlamentar për sistemin TIMS ka miratuar kërkesat për informacion drejtuar institucioneve. Kryetari i këtij komisioni, Ervin Salianji, ka bërë me dije se mbledhja e radhës do të mbahet ditën e hënën në orën 17:00.

Mësohet se përmes Kuvendit, këto kërkesa për informacion do t’u drejtohen institucioneve duke filluar nga Kryeministria, Ministria e Brendshme, Shërbimi Informativ Shtetëror, Prokuroria e Posaçme, Prokuroria e Tiranës etj. Miratimi është bërë me 7 votat e opozitës, ndërsa mazhoranca ka votuar në bllok kundër me 6 vota.

 

1 MUAJ ME PARE

"Sa herë që flas unë, ti ke frikë", Komisioni për TIMS/ Salianji propozon: Të mblidhemi sërish të hënën

Komisioni në TIMS/ Salianji: Jeni mësuar qyl! Dogjanit për Ervin
Komisioni

TIRANA- Ka vijuar mes debatesh mbledhja e Komisionit Hetimor për sistemin TIMS. Kreu i këtij Komisioni, Ervin Salianji propozoi që të mblidheshin sërish të hënën, në orën 17:00. Por mes palëve nuk është gjetur në dakordësi për orën pasi ai ka vijuar përplasjen me deputetin Toni Gogu i cili iu drejtua duke i thënë se Salianji kishte frikë sa herë që ai fliste.

Pjesë nga debati: 

Salianji: Meqë kemi disa propozime dhe nuk kemi dakordësi, ju doni të bllokoni komisionin. Mos ta bëjmë si gallatë. Duam dakordësi. Ju thoni eprorëve; që thamë një fjalë aty, ja çfarë bëmë. Ditën e hënë lëmë një mbledhje tjetër për shkak të ndërhyrjes në TIMS. E lëmë në ditën e hënë, në çfarëdolloj ore që të doni, po jua lë juve në dorë. Sot propozimet e ekspertëve janë këto që janë. Ditën e hënë i lëmë kohën ekspertëve që të vinë në atë orë që doni ju, që t’i lëmë kohë atyre që të marrim kohë.

Gogu: Unë e di që ti ke frikë sa herë që flas unë. Sa herë që flet ligji.

Salianji: O Lindita eja pak, të fshihem pas teje se kam frikë.

Gogu: Na jepni kohë që të njihemi me kërkesat për informacion. Nëse doni të hënën, ok, hajde e caktojmë.

1 MUAJ ME PARE

Komisioni për TIMS, deputetët e PS kërkojnë mbylljen e seancës, Salianji: Do bëj kallëzim penal!

Komisioni në TIMS/ Salianji: Jeni mësuar qyl! Dogjanit për Ervin
Ervin Salianji

TIRANA- Ka vijuar me përplasje mes anëtarëve të opozitës dhe të mazhorancës mbledhja e sotme e komisionit hetimor parlamentar për ndërhyrjen në sistemin TIMS. Debatet kanë agravuar për shkak të pyetjeve që nënkryetari i komisionit Toni Gogu ka bërë ndaj ekspertëve të pranishëm. Kryetari i komisionit, Ervin Salianji kërkoi që ekspertët të mos trajtohen si dëshmitar. Deputetët e PS kërkuan që të mbyllet seanca ndërsa Salianjii tha se do bëjë kallëzim.

Pjesë nga debati:

Salianji: Një sekond se nuk e drejtoni ju komisionin. Doni ta prishini mbledhjen. Mu drejtoi mua, pastaj u drejtohem unë. Shtruar, avash avash. Prit një sekond mo burrë. Zoti nënkryetar që bën zhurmuesin, cilit nen po i referoheni? Sapo morët vesh cilat janë kërkesat për informacion, po kërcen nga belaja. Të nderuar  kolegë e kuptoj shqetësimin dhe djegien e mizës nën kësulë për pyetjet ndaj institucionet. Nuk mund të intimidosh ekspertët.

Gogu: Kuptimi i kryetarit për detyrat e komisionit dhe detyrat e anëtarëve rezulton i cekët, sepse ne këtë marrëdhënie kemi me ekspertët.

Salianji: Fol fol se shfryhesh. Citoni ligjin ose rregulloren kur merrni fjalën.

Gogu: Pyetja ime tjetër është kjo.

Salianji: Po për kë e ke pyetjen.

Gogu: Për ekspertët, ma ngarkon ligji.

Salianji: Mbi bazën e cilit nen dhe ligj kërkoni t’u drejtoni pyetje ekspertëve. A u çuat. Sikur i hodhët bombat. Kërkesa për informacion kanë sjellë. Nëse e mbyllni mbani përgjegjësi penale. Nëse e trajtoni këtë sallë si të ishte pronë e juaja, do të bëj kallëzim.

1 MUAJ ME PARE

“Laraska hu më hu”, Salianji kapet me maxhorancën: Ju jeni mësuar qyl se zgjedhjet ua siguron Rama

Komisioni në TIMS/ Salianji: Jeni mësuar qyl! Dogjanit për Ervin

TIRANË- Komisioni për sistemin TIMS ka nisur me debate të ashpëra mes kreut të Komisionit Ervin Salianjit dhe maxhorancës. Në mbledhje Salianji teksa ka lexuar rendin e ditës ka ironizuar maxhorancën duke u thënë se janë mësuar me qyl. Po ashtu ai ka përdorur dhe një shprehje popullore.   

“Ne nuk kemi përfunduar akoma me pikën një se ju e kërkuat fjalë për procedurë dhe po bëni politikë, po u përgjigjem me një shprehjeje të popullit, ‘laraska hu më hu, e gjen ndonjëherë vetë pastaj’. Nuk mund të kalohet nga në degë në një tjetër. Pretendohet se…por a keni ju shqetësim që persona të tillë drejtojnë këtë strukturë në Policinë e Shtetit. Një pjesë e madhe e juaja është mësuar qyl nga maxhoranca, se zgjedhjet jua merr Rama. Çdo gjë e paguajnë bandat. Për ça ju duhet? Kjo është logjika. A jeni dakord me këtë rend dite?”, tha Salianji.

1 MUAJ ME PARE

Akuza e Dogjanit për Ervin Muçën: Transferoi nga emri i punonjësit 1 mln euro kur ishte te AKSHI

Komisioni në TIMS/ Salianji: Jeni mësuar qyl! Dogjanit për Ervin
Asllan Dogjani

TIRANË- Deputeti demokrat Asllan Dogjani ka deklaruar se ka informacione se Ervin Muça,në kohën që ka qenë në punë te AKSHI ka transferuar nga emri i një punonjësi 1 milion euro. Në mbledhjen e komisionit hetimor të TIMS, Dogjani tha se pasi është zbuluar ka bërë kallëzim dhe është larguar nga puna. 

“Kam dhe një informacion tjetër për këtë Muçën, që në kohën që ja qenë te AKSH, një punonjës i tij e ka kallëzuar sepse ka përdorur të dhënat e tij për të transferuar 1 milionë euro te një kompani. Pasi është zbuluar, është marrë në pyetje punonjësi, dhe ka thënë se nuk di gjë. Më pas ai ka bërë kallëzim, dhe është larguar nga puna. Ky (Ervin Muça) mund të jetë një agjent i shërbimeve të huaja që merr të dhënat e qytetarëve dhe mund t’i përdorë kundër Shqipërisë. Dhe ndaj e kemi kërkuar si dëshmitar. Do kërkoja të shtrijmë hetimin se mund të jetë agjent i shërbimeve të huaja, ai ka bërë tradhti kombëtare,” tha ai.

1 MUAJ ME PARE

Komisioni për TIMS/ Gogu-Salianjit: Javën e kaluar donit pafajësinë Berishës, sot bëheni gjyqtar i Ervin Muçës

Komisioni në TIMS/ Salianji: Jeni mësuar qyl! Dogjanit për Ervin
Komisioni

TIRANA- Mbledhja e Komisionit Hetimor për të dhënat e sistemit TIMS ka nisur ditën e sotme mes debatesh. Nënkryetari i këtij komisioni, Toni Gogu, kërkoi nga kolegët e opozitës t'i përmbahen vendimit të Kuvendit. Ai iu përgjigj akuzave të opozitarit Ervin Salianji pas arrestimit të drejtorit të IT në Policinë e Shtetit. Gogu shtoi se opozitarët nga njëra anë duan të shfajësojnë farefisin e tyre politik dhe nga ana tjetër të ndëshkojnë kundërshtarin politik. 

"Rezultatet e punës sonë janë një hetim ligjor mbi veprimtarinë e sistemeve qe mbrojnë sistemin TIMS, nuk janë gjyqe. Ju tërheq vëmendjen t'i qëndrojmë këtij urdhëri të Kuvendit. Zotëria të cilit ju i referoheni ka statusin e të prezumuarit i pafajshëm. Nuk ndëshkon Kuvendi. Ne hetojmë veprimtarinë me ndihmën e disa eksperteve. Unë e kuptoj që ju jeni shumë të trembur dhe ndiqni strategjinë e atij që është sot më i tremburi në ballkonin e shtëpisë së tij.

Ky rol është të marrësh rolin e gjyqtarit. Javën e kaluar donit t'i jepnit pafajësi Berishës, sot doni të bëheni gjyqtari i Ervin Muçës. Ju nuk ndiheni rehat në rolin e parlamentarit që heton sipas vendimit të Kuvendit. Nga njëra anë doni të shfajësoni farefisin tuaj politik dhe nga ana tjetër të ndeshkoni kundërshtarin politik. Kjo sepse jeni humbës serialë. Pa humbur kohë ju lutem kthehuni në shinat e vendimit të Kuvendit. Mos u bëni ju inkuizitorë", tha Gogu.

komisioni per sistemin tims

Sondazh

Poll

Lapsusi me datën/ Rama njofton samitin e madh me komunitetin Europian

Lapsusi me datën/ Rama njofton samitin e madh me komunitetin Europian

“Keni fituar më shumë zgjedhje se unë”/ Cameron batuta me Ramën

"Emigracioni është problem," Cameron i prerë: Partneritet dhe në luftën kundër krimit të organizuar

Emigracioni/ Rama me Cameron: Operacionet do të vazhdojnë, gadishmëria jonë është maksimale

“Anglia më e pranishme në vendin tonë”, Rama: Projekt strategjik për hekurudhën Durrës-Prishtinë

Rama: Me Cameron kemi biseduar për marrëdhëniet bilaterale

Nis fuqishëm protesta para Bashkisë Tiranë, qytetarët hedhin molotov para godinës

Të pranishëm në protestë, akti fisnik i qytetarëve, u japin ujë efektivëve të policisë

VIDEO-VIRALE/ Po fliste në Rrugën e Salës, demokrati 'kapet mat' nga gruaja

"Injoranca nuk është argument" Nuk i pëlqeu pyetja, Rama prek në faqe gazetaren Ambrozia Meta

Del VIDEOJA, Elia godet Princ Lekën: Familja ime të ka mbajtur me bukë

VIDEO/ Noka i jep Spiropalit pankartën, Ministrja ofrohet ta mbaj para fytyrës

Publikohen pamjet nga brenda bazës ajrore të Kuçovës, Komandanti: E gatshme për stërvitjen e trupave

Tempulli 2/ Me kanabis gati për shitje dhe shuma parash, arrestohen 4 të rinj në Tiranë

Dalin pamjet nga kasollja ku u vra 50-vjeçari në Durrës

Kontrabandonin ilaçe dhe telefona, arrestohen dy persona në Tiranë, sekuestrohen 47 iPhone

I vunë flakën eskavatorit me vlerë 150 mijë euro, arrestohen 2 autorët e ngjarjes

Reshjet e shiut dhe borës në vend, policia: Moderoni shpejtësinë e mos kryeni parakalime të gabuara

Kampioni Alvin Karaqi mes lotësh: Për besë u ndjeva si Gjergj Kastrioti kur mora flamurin

'Dokumentar horror'/ Berisha publikon pamjet: Do ju paraqes terrorin që Bajrajt ushtruan më 14 maj

Krimi në Bulqizë/ Fqinji: Po hante bukë në banesë kur erdhën dy makina!

Dosja "Gjici"/ Zv.kryetari i bashkisë së Kukësit shkon në SPAK

Newsroom 11 |XAMA: LAJMI I FUNDIT FAKE QË PASHË, ISHTE PËR MUA

Newsroom 11 |XAMA: KËSHILLË QYTETARËVE- MOS LEXONI VETËM NJË BURIM

Newsroom 11 | XAMA: GAZETARËT NUK SHKRUAJNË ME EMËR, KJO S'ËSHTË ETIKE

Xama në Newsroom: Lajmet e rreme përhapin panik! Më akuzuan se kisha marrë para për një shkrim

Muka në Newsroom: Në Shqipëri ka portale gjobaxhie, u bëjnë shantazh njerëzve

Xama në Newsroom: Fake News shpërndahet më shumë në Facebook e Tik Tok! Gazetarët të shkruajnë emrin

Newsroom 11 |Kush prodhon lajme të rreme në Shqipëri

Newsroom 10 |SENJA: NE S'REAGOJMË NDAJ GJUHËS SË URREJTJES

Newsroom 10 |HAZIZAJ: 'ÇOHU ENVER', PJESË E GJUHËS SË URREJTJES

Newsroom 10 | HAZIZAJ KEMI MARRËVESHJE PËR TË MBROJTUR 'VIKTIMAT'

Newsroom 10 |HAZIZAJ: GJUHA E URREJTJES KA SHKAKTUAR DHE KRIME

Newsroom 10 |GAZETARI: GJUHA E URREJTJES, PJESË E SHOQËRISË

Newsroom 10 |HAZIZAJ: GJUHA E URREJTJES, E FRIKSHME NË SHQIPËRI

Vidhnin në banesa duke përdorur çelësa të klonuar, vihet në pranga 1 person,nje tjeter në kërkim

Newsroom 10 |GJUHA E URREJTJES PËRDORET NGA POLITIKA, AMA TË KONTROLLOJË GJUHËN E URREJTJES

Newsroom 10 | HAZIZAJ: STEREOTIPET NXISIN GJUHËN E URREJTJES

Newsroom 10 | HAZIZAJ: GJUHA E URREJTJES LUFTOHET ME EDUKIM

Newsroom 10 | Gjuha e urrejtjes në media, si dhe kush e shpërndan?

Ndryshimet në PS/ Gjiknuri: S'është fundi, por fillimi i diçkaje të re.

Inceneratorët/ S’kam dhënë asnjë kontratë pa garë, ato janë publike!

Ndihet 'i shitur' nga Rama? Gjiknuri: Nuk ndjej braktisje, kam komunikim me të prej 20 vitesh

Klosi: Kemi primare reformimin e partisë, PS synon mandatin e katërt

U shkarkua si Sekretar i Përgjithshëm, Gjiknuri: PS edhe kur fiton, refekton!

Digjet shtëpia në Shkodër, në banesë ndodhej një i moshuar, përfundon në spital

Vazhdon përplasja në PD! Basha kërkon mbledhjen e Komisionit të Etikës për të, Bardhi: Shenjë humbje

Vrasja e Jetmirës/ Autori u dënua me 28 vite burg, nëna e viktimës: Duhet dënim përjetë!

Newsroom 9 | Kallanxhi: Threads? S`besoj se do zgjasë shumë

Newsroom 9 | Eksperti i IT: Mos merrni për bazë asgjë thuhet në rrjet