Aktualitet

ZYRTARE/ Shoqata e Transportit: Të hënën rinisin punë urbanët në Tiranë, kemi arritur marrëveshjen me Veliaj

Bashkia Tiranë ka rishikuar dhe ka bërë ndryshimin e protokollit të sigurisë, ku ndër të tjera, sipas legjislacionit në fuqi, ka lehtësuar përgjegjësinë ligjore të operatorëve duke bërë të mundur operimin në linjë.
Featured image of article: ZYRTARE/ Shoqata e Transportit: Të hënën rinisin punë urbanët në Tiranë, kemi arritur marrëveshjen me Veliaj

TIRANË- Shoqata Kombëtare e Transportit Qytetas ka njoftuar sot se të hënën do të rinisin punë të gjitha linjat e urbanëve në Tiranë. Në një njoftim për mediat kjo shoqatë bën me dije se sot është arritur një marrëveshje me kreun e Bashkisë së Tiranës, Erion Veliaj.

Më tej shtohet se puna do të vijojë me kushtet e reja, të diktuara nga situata e pandemisë të shkaktuar nga COVID-19. Bashkia Tiranë ka rishikuar dhe ka bërë ndryshimin e protokollit të sigurisë, ku ndër të tjera, sipas legjislacionit në fuqi, ka lehtësuar përgjegjësinë ligjore të operatorëve duke bërë të mundur operimin në linjë.

Në fund Shoqata Kombëtare e Transportit Qytetar u bën thirrje të gjithë përdoruesve të transportit publik, të respektojnë protokollin e sigurisë antiCovid-19, për shëndetin e tyre dhe të stafeve të urbanëve.

NJOFTIMI I PLOTË

Pas zgjidhjes së pjesëshme të kërkesave tona, tashmë të bëra publike, në marrëveshje me Kryetarin e Bashkisë, z.Veliaj, Ju bëjmë me dije vendimin e të gjithë operatorëve të transportit publik në qytetin e Tiranës për rifillimin e shërbimit të transportit qytetës në Tiranë në kushte të reja në përputhje me stuatën epidemike. Bashkia Tiranë, sipas kërkesës tone, ka rishikuar dhe ka bërë ndryshimin e protokollit të sigurisë, ku ndër të tjera, sipas legjislacionit në fuqi, ka lehtësuar përgjegjësinë ligjore të operatorëve duke bërë të mundur operimin në linjë.

Për më shumë bëhu pjesë e grupit më viral në Facebook, Dosja.al

Bazuar nga sa më lart, ne, operatorët e transportit publik në Tiranë, kemi marrë vendimin për të rifilluar shërbimin në linja me kapacitete të përshtatura me kushtet e reja, në respekt të kërkesës së Kryetarit të Bashkisë dhe të qytetarëve të Tiranës, me qëllim mundësimin e ofrimit të këtij shërbimi në qytet. Ndërkohë me Bashkinë Tiranë do të vijojnë diskutimi i kushteve për hartimin e një kontrate shtesë me kushte dhe afate të përcatuara për zbatim nga secila prej palëve (bashkia dhe operatorët). Moszabtimi i kushteve të kontratës shtesë do të përbëjë shkak në ditët në vijim për rindërprejen e këtij shërbimi.

Mbetemi shpresë plot se do të plotësohen edhe kërkesat tona ekonomike, të dakortësuara në marrëveshjen me bashkinë, pasi në rast të kundërt, situata e krijuar do të na çojë drejt falimentit të sigurt. I bëjmë thirrje të gjithë përdoruesve të transportit publik, të respektojnë protokollin e sigurisë antiCovid-19, për shëndetin e tyre dhe të stafit tonë.

Më herët, Bashkia e Tiranës ka bërë me dije se ka gjetur dakordësinë për të mundësuar rinisjen e shërbimit urban. Sipas njoftimit nga bashkia bëhet me dije se puna do të vijojë normalisht, ndërsa është dakordësuar edhe për protokollin e sigurisë. Çdo përdorues i transportit publik qytetas/rrethqytetas është i detyruar të ndjekë me përpikmëri 13 pikat e rekomanduara nga Ministria e Shëndetësisë.

Tranporti urban në Tiranë, ka qëndruar ui mbyllur që prej fillimit të muajit Mars me urdhër të Ministrisë së Shëndetësisë, në kaudër të masave kundër përhapjes së COVID-19. Pasi ministria anuloi këtë urdhër në fund të muajit maj, shoqatat e transportit kanë dorëzuar disa kërkesa dhe deklaruar se nuk mund të rinisnin shërbimin e tyre. Ata kanë kërkuar disa masa lehtësuese nga qeveria dhe subvencione, pasi janë një ndër sektorët më të prekur nga pandemia.

(A.B. Dosja.al)

Shto Koment