Aktualitet

Vettingu në Polici/ Zgjidhen anëtarët e Komisionit të Vlerësimit (Emrat)

Janë përzgjedhur 5 anëtarët e Komisonit Vlerësues dhe Sekretariati teknik, i cili do të kryejë Vettingun në Policinë e Shtetit, Gardë dhe në SHÇBA.
Featured image of article: Vettingu në Polici/ Zgjidhen anëtarët e Komisionit të Vlerësimit (Emrat) Foto ilustruese

TIRANË- Përzgjidhen anëtarët e Komisionit të Jashtëm të vlerësimit dhe Sekretariatit teknik për Vettingun në Polici, Gardën e Shtetit dhe SHÇBA.

Ministria e Brendshme ka publikuar anëtarët e përzgjedhur pas një periudhe kontrolli që ka zgjatur 4 muaj. Pas konstituimit pritet të kalojnë në filtër 300 policët e parë duke nisur me Drejtorin e Përgjithshëm, Ardi Veliun dhe më pas në drejtorët e qarqeve dhe sipas gradave. Pas fazës së parë, procesi i Vettingut do të përfshijë gjithë strukturat në çdo nivel.

Bordi i Përzgjedhjes, në mbështetje të nenit 9, 10, të ligjit nr.12/2018 “Për vlerësimin kalimtar dhe periodik të punonjësve të Policisë së Shtetit, Gardës dhe SHÇBA, në Ministrinë e Brendshme”, VKM nr. 14, si dhe pas përfundimit të procedurës, përzgjodhi anëtarët e Komisionit të Jashtëm të Vlerësimit:

 1. Ana Kapaj
 2. Artur Baku
 3. Marjeta Gjelaj
 4. Sonila Kadareja
 5. Viktor Bërdo

Nga kandidaturat e përcjella nga Rektorati i Universitetit të Tiranës u përzgjodhën kandidatët:

 1. Ela Kërka 
 2. Elda Kuka (Balili)
 3. Elida Liko
 4. Ledian Rusta
 5. Mirela Ujkani (Miti)

Anëtarë zëvendësues të anëtarëve të Komisionit të Jashtëm të Vlerësimit u përzgjodhën kandidatët, sipas renditjes:

 1. Nertila Sadedini (Murati)
 2. Bledar Ilia
 3. Arta Lleshi
 4. Elton Muça

Anëtarë të Sekretariatit Teknik u përzgjodhën kandidatët:

Për më shumë bëhu pjesë e grupit më viral në Facebook, Dosja.al
 1. Amarildo Kurti
 2. Arta Lleshi
 3. Eralda Bajollari
 4. Erjena Bashari
 5. Erlisa Shkodrani
 6. Floris Muho
 7. Gent Pejo
 8. Gëzim Selmani
 9. Ilva Mitro
 10. Iva Guçe
 11. Klevi Hajdini
 12. Marjana Çela
 13. Marjeta Përlala
 14. Suela Pashaj
 15. Laert Elmazaj

Inspektoriati i lartë i Deklarimit dhe Kontrollit të Pasurive dhe Konfliktit të Interesave ka caktuar si anëtarë të Komisionit të Jashtëm të Vlerësimit, punonjësit:

 1. Elvira Dabërdaku, inspektor
 2. Adriana Meko, inspektor
 3. Zamira Gjini, inspektor
 4. Alban Laska, inspektor
 5. Besnik Hodo, inspektor

Anëtarë zëvendësues janë:

 1. Dhimitrulla Spiro, inspektor
 2. Vjollca Koçollari, inspektor

Vetting-u në Policinë e Shtetit nisi më 9 prill të vitit 2018, ku 11 mijë efektivëve të parë që do t’u nënshtroheshin procesit iu la një afat 30 ditor për dorëzimin e formularëve të vetëdeklarimit. Procesi i vetëdeklarimit u mbyll më 8 Maj, nga ku 2300 punonjës të Policisë së Tiranës, 44 prej tyre dhanë dorëheqjen. 

Efektivët e policisë kanë deklaruar në formular të ardhurat vit pas viti dhe çdo pasuri që disponojnë. Vettingu në Policinë e Shtetit, njësoj si ai në drejtësi, shihet si një premisë e cila do identifikojë punonjësit me integritet profesional dhe të pa implikuar me krimin e organizuar. Të gjithë efektivët të cilët nuk justifikojnë pasurinë do të përjashtohen nga radhët e Policisë së Shtetit dhe më pas çështja do t’ju kalojë institucioneve ligjzbatuese.    

(k.m./dosja.al)

Shto Koment