AktualitetFactcheck

ZERO siguri në Rinas. Grabitja spektakolare zbuloi dështimin e TIA-s, kompania ICTS s’kishte asnjë faj

Pas hetimit tonë, zbuluam se që nga ndërprerja e përkohshme e bashkëpunimit të TIA me TCTS për shkak të ACAA-s jo pozicion i qartë në lidhje me "nëse kërkohet licencë e kompanisë ose jo", TIA është duke luftuar për të menaxhuar sigurinë brenda personelit të sigurisë së ICTS!
Featured image of article: ZERO siguri në Rinas. Grabitja spektakolare zbuloi dështimin e TIA-s, kompania ICTS s’kishte asnjë faj

TIRANËFluturimi nga Tirana dhe arritja për në Athinë me lidhjen e fluturimit në destinacion tjetër së bashku me ne një çift pasagjerësh të tjerë tranzit nga Tirana, me sa duket duhet të kalojmë shqyrtimin e ri të sigurisë në Athinë dhe për habinë tonë… Siguria identifikon në të gjithë pasagjerët e tjerë më shumë se 7 shishe lëngje brenda tyre mbajnë çanta dore.

Seriozisht? Çfarë ishte ajo? U trondita? Dhe siguria e Rinasit nuk pa asgjë?

Pas hetimit tonë, zbuluam se që nga ndërprerja e përkohshme e bashkëpunimit të TIA me TCTS për shkak të ACAA-s jo pozicion i qartë në lidhje me “nëse kërkohet licencë e kompanisë ose jo“, TIA është duke luftuar për të menaxhuar sigurinë brenda personelit të sigurisë së ICTS!

Për më shumë bëhu pjesë e grupit më viral në Facebook, Dosja.al

Procedurat e dobëta ose mungesa totale e tij pasi TIA nuk ka njohuri mbi Aviacionin e Sigurisë, por një operator të saj në aeroport, dorëheqjet dhe zvogëlimin e numrit të punonjësve të sigurisë… por mbi të gjitha absolutisht asnjë trajnim më për stafin që nga qershori i vitit 2019. Këto dështime të mëdha në TIA, janë arsyet që siguria nuk ka munguar vetëm për një shishe, por në rastin tonë më shumë se 7 në pak pasagjerë të një fluturimi dhe imagjinoni se çfarë po ndodh çdo ditë gjatë gjithë këtyre muajve që TIKT nuk është më.

Duke iu rikthyer çështjes TIA-ICTS, hetimi ynë zbuloi Raportin e ACAA-s pas Grabitjes së Rinas që stafi i ICTS nuk kishte asnjë faj atë ditë gjatë operacionit të tyre ndërsa prokurorët gjithashtu nuk gjetën asgjë të gabuar të ndodhur me ICTS. Përkundrazi, ende në deklaratat e kaluara dhe të fundit nga TIA, kjo e fundit gjithmonë vlerësonte bashkëpunimin me ICTS.

Pra, nëse TIA dhe ACAA kanë qenë gjithmonë të kënaqur me funksionimin e konglomeratit francez ICTS dhe pasi ACAA ka dëshmuar në gjykatën e fundit (e cila u fitua nga ICTS kundër TIA dhe ACAA) se “nuk ka kërkesë për licencë të Kompanisë nga TCTS”,  atëherë cilat janë arsyet që TIA u detyrua të ndërpresë kontratën me ICTS dhe kush qëndron prapa… dhe arsyeja e vetme që ka të bëjë me hetimin e autorit këtu është se 7 shishe në rastin tim (dhe kush e di sa më shumë gjatë gjithë këtyre muajve), nuk ka trajnime për personelin e sigurisë dhe kaq shumë kërcënime të tjera në zhvillim dhe askush nuk kujdeset !!!  Ku është ACAA i cili është autoriteti përgjegjës për të bërë hetim ose inspektim dhe të marrë masa për këtë situatë???

Shto Koment