Politike

Zbardhet vendimi i plotë për shpalljen e gjendjes së emergjencës, masat, evakuimi, strehimi dhe përfitimet

Komiteti Ndérministror i Emergjencave Civile është institucioni që do të drejtojë të gjithë punën për masat që do të merren në dy qytetet që është shpallur gjendja e jashtëzakonshme.
Featured image of article: Zbardhet vendimi i plotë për shpalljen e gjendjes së emergjencës, masat, evakuimi, strehimi dhe përfitimet Pallati i shmebur në Durrës

TIRANË- Kryeministri Edi Rama shpalli në mbledhjen e sotme të qeverisë gjendjen e jashtëzakonshme në Tiranë dhe Durrës të cilat janë edhe qarqet më të prekura nga tërmeti 6.4 ballë. 

Dosja.al ka siguruar këtë vendim, ku janë të gjitha detajet se si do të veprohet gjatë kohës ku vendi është në gjendje të jashtëzakonshme. Sipas dokumentit bëhet me dije se do të krijohet Komiteti Ndérministror i Emergjencave Civile është institucioni që do të drejtojë të gjithë punën për masat që do të merren në dy qytetet që është shpallur gjendja e jashtëzakonshme. Ky institucion kryesohet nga kryeministri Edi Rama, ndërsa në përbërje ka edhe disa prej ministrive;

 

Për më shumë bëhu pjesë e grupit më viral në Facebook, Dosja.al

 

Ministrinë e Mbrojtjes;
Ministrinë e Brendshme;
Ministrinë e Shéndetésisé dhe Mbrojtjes Sociale
Ministrinë e Financave dhe Ekonomisé
Ministrinë e Infrastrukturés dhe Energjisé
Ministrinë e Turizmit dhe Mjedisit;
Ministrinë e Arsimit, Sportit dhe Rinisé;
Drejtorin e Pérgjithshém té Agjencisé Kombétare té Mbrojtjes Civile
Shefin e Shtabit té Pérgjithshém té Forcave té Armatosura;
Drejtorin e Pérgjithshém té Policisé sé Shtetit;
Prefektin e Qarkut Durrés;
Prefektin e Qarkut Tirané.

35 viktima, 658 të lënduar, 47 të shpëtuar, ky është bilanci i tërmetit të djeshëm, që e ka futur vendi në zi kombëtare dhe ka detyruar autoritetet të shpallin gjendjen e jashtëzakonshme. Ende vijojnë kërkimet në Thumanë dhe Durrës pas tërmetit, pasi mbi 25 persona janë ende të humbur nën rrënoja, dhe nuk dihet asgjë për fatin e tyre. 62 persona po marrin mjekim në spitalin e Traumës.

(A.B. Dosja.al)

Shto Koment