Kuriozitete

Studimi i fundit/ Peshqit e ndiejnë dhimbjen në një mënyrë të ngjashme me njerëzit

Studimet kanë treguar se peshqit janë krijesa të ndjeshme, dhe ato mund të përceptojnë një gamë të gjerë emocionesh, përfshirë këtu edhe dhimbjen
Featured image of article: Studimi i fundit/ Peshqit e ndiejnë dhimbjen në një mënyrë të ngjashme me njerëzit

SIDNEY – Profesori Culum Brown, i universitetit të Sidneit në Australi, bashkë me stafin e tij kanë dalë në rezultatet e një kërkimi disa vjeçar përsa i përket peshqëve dhe funksionimit të mendjes së tyre.

Studimet kanë treguar se peshqit janë krijesa të ndjeshme, dhe ato mund të përceptojnë një gamë të gjerë emocionesh, përfshirë këtu edhe dhimbjen.

Disa nga rezultatet shokuese mbi peshqit, të bëra nga universiteti australian i Sidneit janë:

1- Peshqit zhvillojnë tradita kulturore dhe madje mund të njohin veten dhe të tjerët .

2-Ata gjithashtu tregojnë shenja të inteligjencës Machiavellian, të tilla si bashkëpunimi dhe rënia dakort midis njëri tjetrit.

3- Profesori Brown tha se shqisat parësore të peshkut janë “po aq të mira” dhe në disa raste më të mira se ato të njerëzve.

4-Niveli i kompleksitetit mendor që shfaqin peshqit është në të njëjtën mënyrë me shumicën e vertebrorëve të tjerë.

5- Peshqit  mund t’a ndiejnë dhimbjen në një mënyrë të ngjashme me njerëzit

Burimi:Psychologytoday

E.C/Dosja.al

Shto Koment