Psikologji

Stresi dhe lodhja në punë, shkaktarët që rrisin peshën tuaj trupore

Lodhja në punë nuk është nuk ju sjell vetëm lodhjen psikologjike por më shumë se kaq, ndikon edhe në rritjen e peshës tuaj trupore.
Featured image of article: Stresi dhe lodhja në punë, shkaktarët që rrisin peshën tuaj trupore Ndjenja e lodhjes nga puna ose nga shkolla mund të çojnë në sjellje jo të shëndetshme që shkaktojnë tek njerëzit shtimin e peshës- Getty Images

TIRANË-Qoftë në shkollë apo në punë, të gjithë lodhen dh ekjo lodhje shoqërohet me nivel të lartë stresi por jo vetëm.

Lodhja në punë nuk është nuk ju sjell vetëm lodhjen psikologjike por më shumë se kaq, ndikon edhe në rritjen e peshës tuaj trupore.

Nga një studim ka rezultuar se personat që stresohen në punë gjejnë zgjidghje vetëm tek ushqimi, dhe në këtë mënyrë proteinat, yndyrnat dhe vlerat e larat ushqyese që përmbajnë ushqimet e përzgjedhur anga punonjësit e stresuar rrisin peshën e tyre.

U hulumtuan rreth 1,000 burra dhe gra që punonin me kohë të plotë, dhe nga përgjigjet e tyre rreth ngarkesës në punë, përgjigjet e tyre konsistonin se stresi për ta kishte vetëm një zgjidhje, “të ngrënit pa u ndalur.” Ata gjithashtu kanë tendencë të zgjedhin ushqime që kanë më shumë yndyrë.

Për më shumë bëhu pjesë e grupit më viral në Facebook, Dosja.al

Prandaj një sugjerim i ardhur pas këtij studimi për të gjitëh ju që keni lodhje dhe stres të niveleve të larta në punë, evitoni sa më shumë ushqimet që ju shtojnë në peshë. Mundohuni të gjeni diçka shëruese, që nuk ka të bëjë kaq shuëm me ushqimin.

Marrë dhe përshtatur nga healthline

A.C/Dosja.al

Shto Koment