Sociale

Sot Dita Botërore e Mjedisit, ndërgjegjësim sensibilizues për njerëzit (FOTO)

Qëllimi i kësaj dite është të nxisë aktivitete dhe aksione për të arritur ndryshime pozitive në mbrojtjen e mjedisit. Kjo ditë zakonisht përcillet me një tematikë të caktuar.
Featured image of article: Sot Dita Botërore e Mjedisit, ndërgjegjësim sensibilizues për njerëzit (FOTO)

TIRANË- 5 qershori njihet ndryshe si Dita Botërore e Mjedisit. Kjo ditë u caktua si Dita Botërore e Mjedisit në vitin 1972 nga Asambleja e Përgjithshme e OKB –së.

Qëllimi i kësaj dite është të nxisë aktivitete dhe aksione për të arritur ndryshime pozitive në mbrojtjen e mjedisit. Kjo ditë zakonisht përcillet me një tematikë të caktuar. Në të kaluarën tema të kësaj dite kanë qenë kujdesi për tokën dhe ujin, mbrojtja e shtresës së ozonit, ndryshimet klimatike dhe zhvillimi i qëndrueshëm duke patur gjithnjë në fokus ruajtjen e shëndetit human.

Festimi i kësaj ditë na ofron një mundësi për të ndriçuar opinionin si dhe për të bërë më të ndërgjegjshëm individët, ndërmarrjet dhe komunitetet në ruajtjen dhe përmirësimin e mjedisit’ thuhet në faqen zyrtarë OKB-së.

Foto nga planeti tokë

(a.m/dosja.al)

Shto Koment