Rajoni

Skandali në Kosovë, komuna e Mitrovicës blen 30 mijë prezavativë. Pas debatit në rrjet vjen reagimi zyrtar: Kemi anuluar tenderin

Më mediat sociale, kanë nisur akuzat kundër Bahtirin, duke thënë se komuna që drejton ai nëpërmjet një tenderi ka blerë 30 mijë prezervativë.
Featured image of article: Skandali në Kosovë, komuna e Mitrovicës blen 30 mijë prezavativë. Pas debatit në rrjet vjen reagimi zyrtar: Kemi anuluar tenderin Komuna e Mitrovicës

KOSOVË- Një debat i fortë ka nisur në Kosovë në lidhje me një tender të zhvilluar nga Komuna e Mitrovicës, Agim Bahtiri. Më mediat sociale, kanë nisur akuzat kundër Bahtirin, duke thënë se komuna që drejton ai nëpërmjet një tenderi ka blerë 30 mijë prezervativë. Pas këtyre akzuave ka ardhur një reagim nga drejtoresha e Shëndetësisë në këtë komunë, Erseka Hasanaj Barani. Më anë të një postimi në mediat sociale, Barani ka sqaruar situatën.

Sipas saj kryetari i Komunës së Mitrovicës dhe Drejtoria për Shëndetësi ka marr masa të menjëhershme dhe ka anuluar sasinë e porositur nga njësia kërkuese, konkretisht e artikullit (prezervativ). “Kryetari menjëherë ka themeluar një komision dhe ka kthyer të gjithë artikullin tek OE dhe është bërë minusimi i asaj asaj shume, menjëherë pas pranimit të faturës. Pra, nuk është bërë asnjë pagesë e asaj fature deri më sot dhe nuk do të kryhet asnjë pagesë për atë artikull pasi që është kthyer”, shton ajo.

POSTIMI I PLOTË

SQARIM LIDHUR ME FURNIZIMET MJEKËSORE NË QKMF. Pas kërkesës nga njësia kërkuese e barnatores qendrore dhe menaxherit të kontratës për funizim me medikamente për trajtim parenteral/ampular dhe orale, si dhe material tjetër medicial i nevojshëm për funskionimin dhe ofrimin e shërbimeve ndaj pacientëve në QKMF, hyjnë edhe shërbimet parandaluese si planifikimi familjar. Për shkak të një planifikimi më afatgjatë në bazë të situatës epidemiologjike të krijuar nga virusi COVID-19, ka ardhur edhe kërkesa nga QKMF për material të nevojshëm për institucionin bazuar nga kërkesat e qytetarëve. Pas furnizimit nga OE me medikamente dhe material shpenzues, është vërejtur një lëshim teknik tek artikulli (prezervativ).

Për më shumë bëhu pjesë e grupit më viral në Facebook, Dosja.al

Kryetari i Komunës së Mitrovicës dhe Drejtoria për Shëndetësi ka marr masa të menjëhershme dhe ka anuluar sasinë e porositur nga njësia kërkuese, konkretisht e artikullit (prezervativ). Kryetari menjëherë ka themeluar një komision dhe ka kthyer të gjithë artikullin tek OE dhe është bërë minusimi i asaj asaj shume, menjëherë pas pranimit të faturës. Pra, nuk është bërë asnjë pagesë e asaj fature deri më sot dhe nuk do të kryhet asnjë pagesë për atë artikull pasi që është kthyer.

Përndryshe, për informimin tuaj, parandalimi i shtatzanive të padëshiruara, parandalimi i aborteve, parandalimi i sëmundjeve seksuale transmisive dhe shëndeti riprodhues i gruas, janë dhe mbeten prioritet i Strategjisë Sektoriale të Shëndetësisë së Qeverisë së Republikës së Kosovës. Njëkohësisht, shëndeti i gruas është një nga objektivat kryesore të Drejtorisë për Shëndetësi. Ku në vazhdën e anagazhimeve ka qenë sjellja e aparaturës së Mamografisë, nënshkrimi i marrëveshjes për lansimin e programit të skriningut të kancerit të qafës së mitrës, e shumë aktivitete të tjera edukative për shëndetin e gruas në përgjithësi. Dezinformata të tilla keqadashëse, shqetësojnë qytetarët dhe janë tendencioze, andaj kush do që do përgjigje dhe fakte rreth kësaj dezinformate, i ftoj të ndjekin procedurat zyrtare dhe të marrin informatat e duhura nga institucionet përgjegjëse e jo të dalin me informata të tilla pa hulumtime paraprake.

(A.B. Dosja.al)

Shto Koment