Politike

Si ka ndryshuar mbështetja për partitë në 4 sondazhet e Barometrit Politik (Grafik)

Por nga ana tjetër diferenca mes dy partive kryesore është ngushtuar ndërsa Lëvizja Socialiste për Integrim ka pasuar rënie të fortë. Hendeku mes Partisë Socialiste dhe asaj Demokratike nga sondazhi i parë që ishte me 13.6% është ngushtuar në 7.6%.
Featured image of article: Si ka ndryshuar mbështetja për partitë në 4 sondazhet e Barometrit Politik (Grafik) Sondazhi

TIRANË- Nga sondazhi i parë kombëtar i realizuar nga MRB për Euronews Albania më 21 janar deri në sondazhin e katërt të publikuar sot më 8 prill, dy partitë e mëdha, ajo Socialiste dhe Demokratike janë rritur.

Por nga ana tjetër diferenca mes dy partive kryesore është ngushtuar ndërsa Lëvizja Socialiste për Integrim ka pasuar rënie të fortë. Hendeku mes Partisë Socialiste dhe asaj Demokratike nga sondazhi i parë që ishte me 13.6% është ngushtuar në 7.6%.

Kurba e mbështetjes së PS njohu një rënie të vogël në sondazhin e dytë ku nga 41.8% shkoi në 39.9% dhe më pas në sondazhin e tretë shkoi në 41.3% për të përfunduar në sondazhin e fundit në nivelin e 43%.

Nga ana tjetër, PD e nisi sondazhin e parë me një pëlqim prej 28.2% në prirjen e votës për të shkuar në 30.6% në të dytin dhe 30.8% në sondazhin e tretë dhe tashmë ka shkuar në sondazhin e katërt në 35.4%.

Për më shumë bëhu pjesë e grupit më viral në Facebook, Dosja.al

Për LSI, kurba e ndryshimit është në rënie ku nga 10.3% të votave që kishte në sondazhin e 21 janarit, në sondazhin e fundit ka shkuar në 5.2%, duke shënuar në total një rënie prej 50% të mbështetjes.

Ndërkohë që mbështetja për forcat e tjera ka mbetur në nivelin nën 4%, në sondazhin e fundit vihet re që përqindja e të pa përcaktuarve ka rënë duke bërë që më shumë njerëz të pozicionohen në prag të mbajtjes së zgjedhjeve. Pikërisht kjo shpjegon që rritja e PD dhe PS është më shumë përqindje se sa vetë rënia e LSI.

MARRË NGA EURONEWS

Etiketa:

Shto Koment