Bota

Si do të shpërndahet vaksina në Itali: Plani zyrtar publikohet në 2 dhjetor, por disa elementë tashmë dihen

Pas vonesave fillestare, lista më në fund u dërgua nga të gjitha rajonet tek Komisioneri për Emergjencat Domenico Arcuri në këto orë dhe përfshin të dy spitalet në gjendje të ruajnë dhe administrojnë vaksinën dhe RSA, të cilat do të shërbehen përmes njësive mobille.
Featured image of article: Si do të shpërndahet vaksina në Itali: Plani zyrtar publikohet në 2 dhjetor, por disa elementë tashmë dihen Foto ilustruese

Italia po përgatitet për fushatën e madhe të vaksinimit kundër virusit SarsCov2. Plani i vaksinës do të paraqitet zyrtarisht në Parlament nga Ministri i Shëndetësisë Roberto Speranza në 2 Dhjetor. Por disa elemente dihen tashmë. Do të ketë 300 pika në të gjithë vendin ku do të shpërndahen 3.4 milion dozat e para të vaksinës Pfizer, të cilat nga fundi i janarit duhet të lejojnë që 1.7 milion italianë të vaksinohen. Pas vonesave fillestare, lista më në fund u dërgua nga të gjitha rajonet tek Komisioneri për Emergjencat Domenico Arcuri në këto orë dhe përfshin të dy spitalet në gjendje të ruajnë dhe administrojnë vaksinën dhe RSA, të cilat do të shërbehen përmes njësive mobille.

300 pika shpërndarjeje

Në letrën dërguar Rajoneve me të cilën Komisioneri Arcuri u kërkoi presidentëve të siguronin listën e pajisjeve të përshtatshme për shpërndarje dhe administrim, Komisioneri tregon se mund të parashikohet që në këtë fazë të parë administrimi i vaksinës direkt në spitale dhe, përmes njësive të lëvizshme, në shtëpitë rezidenciale për të moshuarit. Pfizer do të dërgojë vaksinën në 300 pikat e identifikuara “për të garantuar integritetin e saj”. Secila njësi spitalore e identifikuar, në letër ende lexon, “duhet të jetë në gjendje të vaksinojë të paktën 2 mijë njerëz (ose më shumë njerëz, por me shumëfisha të një mijë) brenda 15 ditësh”.

Synimi është vaksinimi i 60-70% të italianëve

Për vaksinat e tjera hyrëse të destinuara për të gjitha kategoritë e tjera të qytetarëve, thuhet ende në letrën nga Arcuri drejtuar Rajoneve, “do të sigurohen metoda të ndryshme të administrimit, në përputhje me menaxhimin e zakonshëm të vaksinimit, përmes një fushate në shkallë të gjerë” gjithashtu duke përdorur drive-in ose, por ato janë ende hipoteza, gjithashtu salla sportive, panaire dhe palestra, “duke filluar me njerëz me një nivel të lartë të dobësisë”. Me një paralajmërim të përsëritur nga Gianni Rezza, Drejtori i Parandalimit të Ministrisë së Shëndetësisë: “Për të pasur imunitet në tufë, të paktën 60-70% e italianëve duhet të vaksinohen”. Në praktikë, mbi 40 milion njerëz.

Kategoritë në rrezik

Për më shumë bëhu pjesë e grupit më viral në Facebook, Dosja.al

Këto janë premisat e planit italian që po shfaqen ditët e fundit dhe i cili, siç pranuan teknikët e Ministrisë së Shëndetësisë, do të marrë shkas nga ai gjerman. Ministri Roberto Speranza synon ta paraqesë atë në ditët e ardhshme në Parlament ku, ndër të tjera, do të diskutohet çështja “e detyrueshme” e vaksinës – duket se tregon një “rekomandim” – si dhe kategoritë që do të kenë përparësi: ideja është atë të vaksinimit të punëtorëve shëndetësorë së pari dhe më pas të moshuarve (veçanërisht në RSA) dhe agjencive të zbatimit të ligjit.

Shpresa: blerja e vaksinave do të jetë e centralizuar

Ndryshe nga vaksinat e tjera, blerja e të cilave bëhet në nivel rajonal, për anti-Covid “blerja do të centralizohet dhe menaxhohet nga shteti”. Kjo u deklarua nga Ministri i Shëndetësisë, Roberto Speranza, duke shpjeguar se kontrata të shumta janë nënshkruar “dhe të tjerat do të nënshkruhen së shpejti. Ashtu si Italia – njoftoi ai – ne do të kemi 13.65% të vaksinave opsionale tashmë në Europë”.

Ndalimi i shiringave

Thirrja për tenderë për blerjen e mbi 100 milion shiringave është gjithashtu duke u zhvilluar: kompanitë do të kenë 15 ditë nga botimi i kërkesës për të paraqitur oferta dhe në atë pikë do të bëhet përzgjedhja

Marrë nga Scan

Shto Koment