Kulture

Shqiptarët e Zvicrës hapin shkollë shqipe: Mësojini fëmijët të ruajnë gjuhën dhe kulturën

Një lajm i mirë vjen nga Zvicra, aty ku shqiptarët në bashkëpunim me njëri-tjetrin, kanë vendosur të hapin një shkollë e cila do t’i ndihmojë ata të ruajnë gjuhën dhe t’a mësojnë atë.
Featured image of article: Shqiptarët e Zvicrës hapin shkollë shqipe: Mësojini fëmijët të ruajnë gjuhën dhe kulturën

Shqiptarët që jetojnë dhe punojnë në Diasporë po përballen me shumë sfida, përfshirë këtu edhe ruajtjen e gjuhës dhe traditave.

Por një lajm i mirë vjen nga Zvicra, aty ku shqiptarët në bashkëpunim me njëri-tjetrin, kanë vendosur të hapin një shkollë e cila do t’i ndihmojë ata të ruajnë gjuhën dhe t’a mësojnë atë.

Lajmi bëhet i ditur nga Lidhja e Arsimitarëve dhe Prindërve Shqiptarë, “Naim Frashëri” në Zvicër.

Shkolla shqipe do të hapet në Schonberg, në Kantonin e Fribourgut.

“Mundësoni fëmijëve tuaj që të mësojnë dhe të ruajnë gjuhën shqipe, historinë, kulturën dhe traditën tonë”, thuhet në apelin e tyre.

Postimi i Lidhjes së Prindërve Shqiptarë Naim Frashëri:

Shto Koment