Bota

Shoqata e shurdhmemecëve padit Shtëpinë e Bardhë: Të përdorë interpretues të gjuhës së shenjave në konferencat për koronavirusin

Ata i kanë kërkuar një gjykatësi federal të urdhërojë Shtëpinë e Bardhë të shtojë interpretimin e drejtpërdrejtë të televizioneve ASL në të gjitha konferencat publike mbi koronavirusin.
Featured image of article: Shoqata e shurdhmemecëve padit Shtëpinë e Bardhë: Të përdorë interpretues të gjuhës së shenjave në konferencat për koronavirusin Presidenti amerikan, Donald Trump

SHBA–  Shoqata Kombëtare e njerëzve që nuk dëgjojnë kanë paditur Shtëpinë e Bardhë në për të detyruar Presidentin Donald Trump dhe zyrtarë të tjerë të lartë të kenë interpretues të Gjuhës së Shenjave në konferencat Covid-19.

Ata i kanë kërkuar një gjykatësi federal të urdhërojë Shtëpinë e Bardhë të shtojë interpretimin e drejtpërdrejtë të televizioneve ASL në të gjitha konferencat publike mbi koronavirusin.

“Mosarritja e Shtëpisë së Bardhë për të ofruar interpretues ASL gjatë konferencave të lidhura me Covid-19, duke përfshirë edhe njoftimet për shtyp, është kundër ligjit.”- thuhet në padinë e re në Gjykatën e Qarkut DC.

Për më shumë bëhu pjesë e grupit më viral në Facebook, Dosja.al

Padia pretendon se mungesa e interpretimit të gjuhës së shenjave të drejtpërdrejtë shkel ndryshimin e parë të Kushtetutës së SHBA. Shtëpia e Bardhë nuk i është përgjigjur pyetjeve të CNN se pse një përkthyes i gjuhës së shenjave nuk përdoret në konferencat.

Burimi: CNN

A.C/Dosja.al

Shto Koment