Aktualitet

Qetësohet situata në Bularat, mediat shqiptare lejohen të futen në varreza(VD)

Më herët familajrët dhe të afër të të ndjerit kishin lejuar vetëm mediat greke në varreza, ndërsa gazetarëve shqiptarë u kërkuan që të largoheshin se nuk i donin.

BULARAT- Pas tensioneve, gazetarët shqiptarë janë lejuar që të marrin pjesë në ceremoninë përkujtimore për Kostandino Kacifas në varrezat e fshatit Bularat.

Më herët familajrët dhe të afër të të ndjerit kishin lejuar vetëm mediat greke në varreza, ndërsa gazetarëve shqiptarë u kërkuan që të largoheshin se nuk i donin.

Një prej të afërmëve tha se shqiptarët i urrenin grekët dhe prandaj nuk lejuan asnjë që të ishte i pranishëm gjatë ceremonisë përkujtimore.

Dosja.al ka siguaur një video nga brenda varreza dhe shihen dhjetëra njerëz që janë mbeldhur për të kujtuar Kostandino Kacifas.

Sot në Bularat u zhvillua ceremonia përkujtimore për vdekjen e Kostandin Kacifas. Familjarët s’kanë lejuar gazetarët shqiptarë në varreza dhe thanë se i urrenin. Nëna e Kacifas, mbi varrin e të birit ka bërë thirrje për luftë dhe të gjithë të rrëmbenin armët. Cermonia nuk u shoqërua me incidente. Policia kishte blinduar të gjithë fshatin dhe ndaloi në kufi disa persona të shpallur ‘non grata’.

(A.B. Dosja.al)

Shto Koment