BotaKuriozitete

Pse nuk u quajt Princ Filipi mbret?

Në mënyrë që të martohej me të, Princit Philip iu desh të humbte titujt që mbante si pasardhës i familjeve mbretërore të Greqisë dhe Danimarkës, për të marrë titullin e Dukës së Edinburgut, duke e ditur se ai kurrë nuk do të bëhej mbret.
Featured image of article: Pse nuk u quajt Princ Filipi mbret? prinici philip mbreteresha elizabeth

MBRETËRIA E BASHKUAR- Princi Philip nuk mund të merrte kurrë titullin Mbret, megjithëse ai ishte i martuar me Mbretëreshën Elizabeth.

Në mënyrë që të martohej me të, Princit Philip iu desh të humbte titujt që mbante si pasardhës i familjeve mbretërore të Greqisë dhe Danimarkës, për të marrë titullin e Dukës së Edinburgut, duke e ditur se ai kurrë nuk do të bëhej mbret.

Titulli i mbretit ishte superior ndaj mbretëreshës, gjë që nuk lejohet, pasi që Philip-i u martua me një anëtar të familjes mbretërore, por nuk lindi aty, sipas BBC.

Sipas sistemit të vjetër patriarkal, mbreti i kalon mbretëreshat, që do të thotë se Philip-i do të ishte në një pozitë më të lartë se mbretëresha, diçka që protokolli nuk e lejonte kur martohesh me një anëtar të familjes mbretërore

Rezultatet finale të zgjedhjeve në kohë reale dhe të përditësuara nga burimi zyrtar KQZ këtë vit do të mund ti ndiqni në Dosja.al. Kliko për të parë platformën.

Më 22 shkurt 1957 , Pallati lëshoi ​​një deklaratë për këtë çështje. Mbretëresha njoftoi se po i jep titullin Princ i Mbretërisë së Bashkuar Lartmadhërisë së Tij Mbretërore Dukës së Edinburgut.

(f.i/dosja.al)

 

Shto Koment