Aktualitet

2 ratifikime marrëveshjesh për bujqësinë dhe 1 marrëveshje me Zvicrën, Presidenti Meta dekreton 3 ligje

Ai ka dekretuar 2 ratifikime të marrëveshjeve ndërkombëtare për çështjet e bujqësisë dhe një marrëveshje tjetër bashkëpunimi me Zvicrën. 
Featured image of article: 2 ratifikime marrëveshjesh për bujqësinë dhe 1 marrëveshje me Zvicrën, Presidenti Meta dekreton 3 ligje Ilir Meta

TIRANË– Presidenti Ilir Meta ka firmosur sot dekretet për 3 ligje të miratuara nga Kuvendi i Shqipërisë. Bëhet fjalë për 2 ratifikime të marrëveshjeve ndërkombëtare për çështjet e bujqësisë dhe një marrëveshje tjetër bashkëpunimi me Zvicrën. 

Njoftimi i plotë:

Për më shumë bëhu pjesë e grupit më viral në Facebook, Dosja.al

“Ligj nr.99/2021 “Për ratifikimin e vendimit të Komitetit të Përbashkët EFTA-Shqipëri nr. 1 i vitit 2021, miratuar më 24.6.2021, për ndryshimin e protokollit B të marrëveshjes së tregtisë së lirë ndërmjet shteteve të EFTA-s dhe Republikës së Shqipërisë lidhur me përkufizimin e konceptit të “produkteve origjinuese” dhe metodat e bashkëpunimit administrativ, dhe ndryshimi i marrëveshjeve për bujqësinë ndërmjet Republikës së Shqipërisë dhe Konfederatës së Zvicrës, dhe Republikës së Shqipërisë e Republikës së Islandës, si pjesë përbërëse të saj. Ligj nr.100/2021 “Për ratifikimin e marrëveshjes ndërmjet Këshillit të Ministrave të Republikës së Shqipërisë dhe Konfederatës Zvicerane, përfaqësuar nga Agjencia Zvicerane për Zhvillim dhe Bashkëpunim (SDC) e Departamentit Federal Zviceran për Punët e Jashtme, e cila vepron përmes Ambasadës Zvicerane në Shqipëri për projektin “Lëviz Albania”, faza e dytë korrik 2019 – qershor 2023. Ligj nr.101/2021 “Për ratifikimin e vendimit të Komitetit të Përbashkët të Marrëveshjes së Tregtisë së Lirë të Europës Qendrore nr. 1/2021, miratuar më 21.6.2021, për ndryshimin e shtojcës 4 të marrëveshjes së tregtisë së lirë të Europës Qendrore (CEFTA 2006), që përcakton protokollin në lidhje me përkufizimin e konceptit të “produkteve origjinuese” dhe metodat e bashkëpunimit administrativ, të referuar në nenin 14, paragrafët 1 dhe 3, dhe që shfuqizon dhe zëvendëson vendimin nr. 3/2013 dhe vendimin nr. 3/2015 të Komitetit të Përbashkët të Marrëveshjes së Tregtisë së Lirë të Europës Qendrore”

(e.k/dosja.al)

Shto Koment