Politike

Pjerin Ndreu me ‘dorë të hekurt’, shkurton 179 vende pune në Bashkinë Lezhë

Këshilli Bashkiak i Lezhës vendos shkurtimin e 179 vendeve pune në bashkinë e Lezhës.
Featured image of article: Pjerin Ndreu me ‘dorë të hekurt’, shkurton 179 vende pune në Bashkinë Lezhë Pjerin Ndreu, kreu i Bashkisë Lezhë

Lezhë- Ditën e sotme Këshilli Bashkiak i Lezhës  zhvilloi një mbledhje me kryetarin e ri Pjerin Ndreun, ku morr vendimi për shkurtimin e administratës së kësaj bashkie.  Vetëm me një votë kundër, ky Këshill vendosi që të miratojë shkurtimin me 30% te strukturës aktuale, pra nga 609 punonjës aktual do të mbeten vetëm 430. Po kështu janë anuluar edhe 130 kontrata të tjera punësimi apo shërbimi.

I pranishëm ishte edhe vetë kryebashkiku i Lezhës, Pjerin Ndreu, i cili tha se ky ishte një vendim me peshë që i jep frymëmarrje financanve të bashkisë. “Përveçse një premtim i mbajtur, kjo lëvizje dikton edhe një tjetër filozofi drejtimi, që do të thotë, se Bashkia Lezhë ka vendosur të heqë dorë nga sasia për të kaluar tek cilësia.
Sipas përllogaritjeve e shprehur ne vlerë monetare janë 1.500.000.000 (Një miliard e pesëqind milionë) te vjetra ne vit që hiqen nga fondi i pagave dhe kalojnë për punët e qytetit. Patjetër qe ky është një vendim me peshe, pasi i jep frymëmarrje financave të Bashkisë por gjithashtu ndihmon një proces ri-filtrimi, ose njëfarë Vettingu le te themi ne te gjitha hallkat e Bashkisë Lezhë”, u shpreh Ndreu.

Për më shumë bëhu pjesë e grupit më viral në Facebook, Dosja.al

vijon…

J.V/Dosja.al 

Etiketa:

Shto Koment