Diaspora

Pandemia në Itali/ Arbëreshët gjejnë forma të veçanta për të ruajtur gjuhën e tyre

Kjo nismë synon të aktualizojnë gjuhën në kuadër të zhvillimeve socio-psikologjike në këtë kohë pandemia që është përfshirë i gjithë vendi.
Featured image of article: Pandemia në Itali/ Arbëreshët gjejnë forma të veçanta për të ruajtur gjuhën e tyre Fjalori.

ITALI– Arbëreshët kanë gjetur shumë forma për ta ruajtur gjuhën dhe traditat e tyre. Së fundmi, me zhvillimet që ofron teknologjia, janë përshtatur edhe me trajtat e reja të përcjelljes së trashëgimisë së tyre shpirtërore, por edhe me zhvillimet e aktualitetit.

Faza e tretë e koronavirusit

Kështu, në kohën e pandemisë nga Covid-19, Sporteli Linguistik i Arbëreshëve të Molisës ka hartuar një fjalorth termash në arbërisht mbi terminologjinë e këtij virusi. Madje edhe këshillat mbi përshtatjen me situatën e re sociale paraqiten me perifrazim në arbërisht.

Fjalori per koronavirusin

Kjo nismë synon të aktualizojnë gjuhën në kuadër të zhvillimeve socio-psikologjike.

Për më shumë bëhu pjesë e grupit më viral në Facebook, Dosja.al

Burimi: sportellolinguisticomolise

A.C/Dosja.al

Shto Koment