Kuriozitete

Pamje MAHNITËSE! Hëna e plotë ngrihet pas kolonave të tempullit të lashtë të Poseidonit në Cape Sounion

Tempulli u ndërtua midis 444-440 para Krishtit - rreth në të njëjtën kohë me Parthenon dhe thuhet se formon një trekëndësh izoscel me Hephaisteion në Athinë dhe tempullin e Aphaia Athena në Aegina.

ATHINË – Pamje të mrekullueshme janë publikuar nga mediat e huaja ku shihet se Hëna e plotë ngrihet pas kolonave të tempullit të lashtë të Poseidonit në Cape Sounion, afër Athinës.

Tempulli u ndërtua midis 444-440 para Krishtit – rreth në të njëjtën kohë me Parthenon dhe thuhet se formon një trekëndësh izoscel me Hephaisteion në Athinë dhe tempullin e Aphaia Athena në Aegina. Ndërkohë për kolonat e saj të cilat ajën në ngjyrë të bardhë u tha se ndihmonin marinarët që ktheheshin në shtëpi.

(A.K.dosja.al)

Shto Koment