Bota

Një miliarder kandidat për president në SHBA, kundërshtar i fuqishëm ndaj Donald Trump

Steyer gjithashtu njihet  për thirrjet e tij të fuqishme, për të shkakruar Presidentin, Donald Trump nga detyra. SIpas tij Donald Trump përdorte reklama televizive të vetëfinancuara dhe duhej hequr nga posti.
Featured image of article: Një miliarder kandidat për president në SHBA, kundërshtar i fuqishëm ndaj Donald Trump Lideri i SHBA-së, Donald Trump dhe kandidati për president në SHBA, Tom Steyer.

SHBA– Miliarderi Tom Steyer ka hyrë zyrtarisht në garën presidenciale, duke thënë se ai do të kërkonte emërimin demokrat për president edhe pse ai ishte përjashtuar nga gara njehërë në Janar.

Steyer ka vepruar si një forcë financimi në politikën demokratike në vitet e fundit, duke financuar kandidatët dhe organizatat që nxisin shkaqet liberale, duke përfshirë edhe faljen e Presidentit Donald Trump. Vlera neto e Steyer arriti në 1.6 miliardë dollarë këtë vit sipas Forbes, një pasuri që ai filloi të grumbullohej në vitin 1986 kur ai nisi fondin e tij të mbrojtjes Farallon Capital.

Steyer gjithashtu njihet  për thirrjet e tij të fuqishme, për të shkakruar Presidentin, Donald Trump nga detyra. SIpas tij Donald Trump përdorte reklama televizive të vetëfinancuara dhe duhej hequr nga posti.

Steyer bashkohet me një sferë demokratike të mbushur me njerëz që tashmë kanë marrë pjesë në raundin e parë të debateve primare.

Hyrja e vonshme e Steyer në garë e bën shumë të vështirë që ai të kualifikohet për raundin e dytë të debateve demokratike. Për ta bërë fazën në më pak se tre javë, ai do të duhet të marrë kontribute nga 65,000 individë dhe të marrë mbështetje prej 1% në të paktën tre sondazhe të miratuara nga DNC.

Neë York Times njoftoi se Steyer ka premtuar të shpenzojë 100 milionë dollarë në ofertën e tij, duke e vënë atë në kundërshtim të drejtpërdrejtë me Elizabeth Warren, e cila kritikoi me zë politikisht ndikimin e miliarderëve dhe korporatave.

Dhe pyetur për hyrjen e mundshme të Steyer në garën të hënën, Warren tha se “secili prej nesh duhet të jetë përgjegjës për llojin e fushatës që kemi.”

Burimi: CNN

(R.L/Dosja.al)

Shto Koment