Aktualitet

Nis zyrtarisht punën Policia Shtetërore me pagesë/ Lleshaj: Me “Illyrian Guard” do ulet kosotoja ruajtjes së objekteve

VIDEO
Lleshaj theksoi se nëpërmjet "Illyrian Guard" do ulet kosotoja ruajtjes së objekteve shtetërore dhe do të rritet cilësia e shërbimit.
Featured image of article: Nis zyrtarisht punën Policia Shtetërore me pagesë/ Lleshaj: Me “Illyrian Guard” do ulet kosotoja ruajtjes së objekteve Sandër Lleshaj

TIRANË- Ditën e sotme ministri i Brendshëm Sandër Lleshaj dekalroi se ka nisur zyrtarisht punën  Illyrian Guard”, roja e objekteve shtetërore. Lleshaj theksoi se krijimi i një kompanie 100% në pronësi të shtetit erdhi si rezultat i dy nevojave kryesore, rritja e cilësisë, por edhe uljen e kostove në ruajtjen e objekteve shtetërore.

Fjala e Lleshajt:

Për më shumë bëhu pjesë e grupit më viral në Facebook, Dosja.al

Është krijuar në funksion për ruajtjen e objekteve shtetërore pas një përvoje jo të mirë disa vjeçare të privatizimit të këtij shërbimi, që solli një farë degradimi të parametrave të sigurisë në këto institucione, por edhe rritje ekonomike. Rritja e cilësisë dhe uljen e kostos, mori vendimin për të krijuar këtë strukturë që do ofrohet nga vetë shteti. Me të drejtë mund të thuhet që është një emër  rëndësishëm dhe masat e marra për pajisjen për kompletimin me të gjitha element që i duhen dhe para së gjithash për rekrutimin e stafeve, janë elemente më të rëndësishëm. Kjo mund të quhet dita e parë zyrtare, në kuptimin e fillimit të aktivitet me të gjithë kapacitetet, pajisjet dhe stafet, fillimi është i rëndësishëm. Pretendojmë që të rriten profesionalisht, vëmendje personelit që shërbejnë që duhet të përfaqësojnë një model të punonjësve që shërbejnë në fushën e sigurisë në kuptimin e integritetit, profesionalizmit, të arsimimit, kualifikimit, integritetit. Punonjësit duhet të jenë në lartësi të emrit që mbajnë, integriteti mbetet ADN-ja na duhen njerëz me nder, me profesionalizëm dhe zgjuarsi. Misioni i këtyre punonjësve është trajnimi i vazhdueshëm që të shndërrohet një brenda i rëndësishëm që dalëngadalë pasi të mbulojë përgjegjësinë e saj për ruajtjen e objekteve shtetërore, mund të shohë edhe për ruajtjen e subjekteve private në vend, ndoshta edhe jashtë saj. Dhe për këtë duhen njerëz profesionistë. Do jenë jo vetëm roje fizike, por edhe angazhimit të teknologjisë moderne dhe njerëz të përgatitur në përdorimin e saj.  Ruan një pjesë të madhe të pasurisë së këtij vendi, hidrocentrale, ministri, spitali, universitete, dhe shumë e shumë institucione të rëndësishme të këtij vendi dhe për ta plotësuar këtë ne do jemi të motivuar për ta mbështetur këtë kompani që do ta vazhdojë këtë proces të rritjes profesionale dhe të imazhit të saj, një model i ri dhe në kontekstin e të gjithë operatorëve të tjera private që duhet të synojnë të vendosin standardeve të ngjashme me këto, sepse ministria e Brendshme ka një detyrë të rëndësishëm në monitorimin e profesionalizëm dhe licencimit të tyre, që i gjithë tregu të jenë në paramentat optimal dhe një nga kryesoret është trajtimi i stafeve, kemi pasur përvoja jo të mira në trajtimin e stafeve të këtyre kompanive në vend. Ne kemi vendosur një standard të ri, trajtim dinjitoz, financiar mbështetje me pajisje dhe standarde të tilla të respektohen edhe në operatorët e tjerë private. 

Për herë të parë në vitin 2019 shteti shqiptar krijoji polici shtetërore private. Sipas vendimit të Qeverisë, bëhet me dije se Ministria e Brendshme tashmë do të ofrojë dhe shërbime policore kundrejt pagesës. Menaxheri ose pronari i saj është Ministri i Brendshëm, Sandër Lleshaj. Vlera, 10 mln lekë dhe kapitali 100% do zotërohet nga Ministria e Brendshme.

J.V/Dosja.al

Shto Koment