Aktualitet

Ndërtimi i HEC-it në Mat, 200 banorë në protestë, kërkojnë pezullimin e punimeve

Banorët e këtyre fshatrave kërkojnë pezullimin e punimeve, pasi sipas tyre futja në tubacione e lumit Flim, do të dëmtonte jo vetëm ekosistemin, por do të detyronte banorët të shpërngulen nga aty.

MAT- Banorët e fshatrave, Gjoçaj, Zall-Gjoçaj dhe Lam i Madh në Bashkinë e Matit vijojnë rezistencën e tyre kundër ndërtimit të një HEC-i.

Rreth 200 banorë të ardhur edhe nga Tirana u mblodhën këtë të premte në fshatin Lam i Madh, pranë kantierit të ndërtimit, duke penguar edhe punën e firmës. Ndërsa, në mbështetje të banorëve ishte edhe ambnientalisti Sazan Guri.

Banorët e këtyre fshatrave kërkojnë pezullimin e punimeve, pasi sipas tyre futja në tubacione e lumit Flim, do të dëmtonte jo vetëm ekosistemin, por do të detyronte banorët të shpërngulen nga aty.

(a.m/dosja.al)

Shto Koment