Aktualitet

Moti i keq në Shqipëri/ Si paraqitet situata e përmbytjeve në territorin e Bashkisë Shkodër, Rruga e Obotit e pakalueshme me mjete të vogla

Në një njoftim për mediat , Bashkia, bën të fitur se hidrometri në Dajç , shënon kuotën 5.75m, dhe në krahasim raportimin e ditës së djeshme ka rritje të nivelit të ujit me 25 cm.
Featured image of article: Moti i keq në Shqipëri/ Si paraqitet situata e përmbytjeve në territorin e Bashkisë Shkodër, Rruga e Obotit e pakalueshme me mjete të vogla Pamje nga permbytjet

SHKODËR– Bashkia Shkodër, ka treguar se si paraqitet së fundmi situata e permbytjeve për shkak të motit në vend.  Në një njoftim për mediat , Bashkia, bën të fitur se hidrometri në Dajç , shënon kuotën 5.75m, dhe në krahasim raportimin e ditës së djeshme ka rritje të nivelit të ujit me 25 cm. Ndërkohë, tek Rruga e Obotit, niveli i ujit mbi rrugë arrin rreth 35 cm, është e pa kalueshme me mjete te ulëta.

SITUATA NË SHKODËR

Situata e përmbytjeve në territorin e Bashkise Shkodër, data 24.01.2021, ora 08.30
Nga monitorimi periodik në terren ditën e sotme datë 24.01.2021,ora 08.30, situata e përmbytjeve në terren vazhdon të jetë si më poshtë:

• Hidrometri në Dajç në orën 08.30, shënon kuotën 5.75m.(Kuota max 6.30 m).Në krahasim me raportimin e ditës së djeshme kemi rritje të nivelit të ujit me 25 cm.

• Hidrometri i Liqenit të Shkodrës në orën 08.30,shënon kuotën 8.18 m.(Kuota max 8.70 m). Në krahasim me raportimin e ditës së djeshme kemi rritje të nivelit të ujit me 18 cm.

• Hidrometri i lumit Drin në orën 08.30,shënon kuotën 6.40m. (Kuota max 7.50 m).Në krahasim me raportimin e ditës së djeshme kemi rritje të nivelit të ujit me 15 cm.

• Kemi shtim të prurjeve të Lumit Kir.

Bashkia Shkodër

Siperfaqe totale e përmbytur 748 Ha
1. Tokë e pakultivuar 198 Ha
2. Foragjere të dyta, jonxhe 535 Ha
3. Grurë 15 Ha
Nj.A. Ana e Malit

1. Tek Rruga e Obotit, niveli i ujit mbi rrugë arrin rreth 35 cm, është e pa kalueshme me mjete te ulëta.

Për më shumë bëhu pjesë e grupit më viral në Facebook, Dosja.al

2. Ujësjellësi Oblika 1,si pasojë e përmbytjeve është jasht funksionit.

3. Sipërfaqja e tokës bujqësore e përmbytur vlerësohet në 480Ha, kryesisht në fshatrat Obot, Muriqan,Oblikë

• Tokë e pakultivuar 95 Ha
• Foragjere të dyta, jonxhe 380 Ha
• Grurë 5 Ha
Nj.A Dajç

1.Sipërfaqja e tokës bujqësore e përmbytur vlerësohet në 260 Ha, kryesisht në zonën e quajtur “Këneta e Dajçit” (fshatratMushan,Shirq,Suka-Dajç), nga të cilat :
• Tokë e pakultivuar 100 Ha
• Foragjere të dyta, jonxhe 150Ha
• Grurë 10 Ha
Nj. A. Guri i Zi

Vazhdon gerryerja e tokës bujqësore nga lumi Drin në vendin e quajtur Mali i Vukatanit, fshati Ganjollë.
Nj.A.Bërdicë

Vazhdon gërryerja e tokës bujqësore nga lumi Drin në vendin e quajtur Harku i Bërdicës, fshati Bërdicë e Sipërme.
Nj.A.Rrethina

Sipërfaqja e tokës bujqësore e përmbytur vlerësohet në 8 Ha, në fshati Zues (tokat në fushen e Oblikës)
• Tokë e pakultivuar 3 Ha
• Foragjere të dyta, jonxhe 5 Ha

-Kërkohet që nga Drejtoria e Ujitjes dhe Kullimit Lezhë të ndërhyet për marrjen e masave për pastrimin e “Përroit të kufirit” Muriqan në Nj.A Ana e Malit.

-Kërkohert mbeshtetje me baze ushqimore për gjënë e gjallë ( koncentrat) përNJ. A. Ana e Malit dhe Dajç, sipas kërkesës të bërë nga Bashkia Shkodër me nr.689 prot, datë.14.01.2021.

(a.k.dosja.al)

Shto Koment