Kulture

Mes 100 romaneve më të mirë të të gjitha kohërave, “Le Monde” përzgjedh Ismail Kadarenë ndër emrat e sugjeruar nga kritikët

Romani “Gjenerali i Ushtrisë së Vdekur” është përzgjedhur si një ndër librat më të mirë të të gjitha kohërave nga gazeta franceze “Le Monde”.
Featured image of article: Mes 100 romaneve më të mirë të të gjitha kohërave, “Le Monde” përzgjedh Ismail Kadarenë ndër emrat e sugjeruar nga kritikët Shkrimtari, Ismail Kadare.

Autori dhe shkrimtari i mirënjohur Kadare, ka marrë një tjetër vlerësim, tashmë nga gazeta e famshme franceze “Le Monde”. Shkrimtari është përfshirë në listë e 100 romaneve më të vlerësuar nga kritikët, me romanin e tij “Gjenerali i ushtrisë së vdekur”.

“Në një botë ku alghoritmet duan të bëjnë ligjin ne po bëjmë zgjedhjen e subjektives “, shkruan editoriali i suplementit të “Le Monde”. Duket se përzgjedhja nuk ka qenë dhe aq e lehtë, mes shumë alternativash, por lajmi i mirë erdhi për shkrimtarin e mirënjohur, Kadare.

Mes emrave të mëdhenj të shkrimtarëve gjendet dhe Kadare, i përzgjedhur nëpërmjet një suplementi të veçantë letrar, që ndër të tjerë, këshillon dhe romanin e famshëm të të madhit Ismail Kadare, si një ndër më të bukurit.

 “Ajo që godet menjëherë është ironia fine e autorit, gjenerali i tij italian nuk është një karikaturë. Ai ka virtytet e tij, një nga të cilat është besimi gjysmak në misionin e vet dhe të meta si për shembull indiferenca ndaj gjithçkaje”, – shkruan Alen Boske për romanin “Gjenerali i ushtrisë së vdekur”.

(R.L/Dosja.al)

Shto Koment