Kuriozitete

Me sy të skuqur, kurriz të dalë e gjymtyrë të fryra, e pabesueshme si do duken punonjësit e zyrave në të ardhmen

Ky model u krijua nga studiuesit pas disa intervistave me më shumë se 3000 punonjës për çështjet dhe shqetësimet e tyre shëndetësore. Ekipi i studiuesve bën thirrje urgjente për ndryshime rrënjësore në mënyrën sesi ne duhet të punojmë, duke përfshirë këtu më shumë sesi duhet të jenë zyrat në të ardhmen dhe faktin se na duhen më shumë pushime për personelin.
Featured image of article: Me sy të skuqur, kurriz të dalë e gjymtyrë të fryra, e pabesueshme si do duken punonjësit e zyrave në të ardhmen Modeli i krijuar nga studiuesit

BRITANI E MADHE- Shkencëtarët kanë krijuar një model grotesk sesi mund të duken punonjësit e zyrave brenda 20 viteve të ardhshme, falë orëve të shumta që kalojnë në tavolina. Sipas modelit të krijuar njeriu i zyrave do të ketë një kurriz të dalë, sy të kuq e gjymtyrë të fryra. “Ju do të jeni njësoi si ky model nëse nuk përmirësoni kushtet tuaja të punës”, paralajmërojnë ekspertët. Ky model u krijua nga studiuesit pas disa intervistave me më shumë se 3000 punonjës për çështjet dhe shqetësimet e tyre shëndetësore. Ekipi i studiuesve bën thirrje urgjente për ndryshime rrënjësore në mënyrën sesi ne duhet të punojmë, duke përfshirë këtu më shumë sesi duhet të jenë zyrat në të ardhmen dhe faktin se na duhen më shumë pushime për personelin.


“Raporti i Kolegut të Punës” që do të kemi në të ardhmen tregon se punëdhënësit me të vërtetë tani duhet të veprojnë në të mirën e tyre dhe të adresojnë problemin që kanë me zyrat. “Nëse nuk bëjmë ndryshime rrënjësor në jetën tonë dhe mënyrën sesi punojmë, të tilla si të lëvizim sa më shumë, të qëndrojmë mirë në tavolinë, të marrim pushime të rregullta, zyrat ku ne punojmë do të na sëmurin. Si rezultat punëtorët në të ardhmen mund të pësojnë probleme shëndetësore po aq të këqija sa ato që menduam se do t’i lëmë pas në Revolucionin Industrial.”, shkruan Daily Mail.

Për më shumë bëhu pjesë e grupit më viral në Facebook, Dosja.al

Studiuesit zbuluan se punonjësit e zyrave kalojnë mesatarisht ulur në tavolinë 6 orë. Më shumë se 90% e të anketuarve raportuan se ishin të shqetësuar, pasi kjo ishte një kohë shumë e gjatë dhe që mund të çojë në probleme shëndetësore në të ardhmen. Në Britaninë e Madhe, ekipi zbuloi se 90% e punonjësve të zyrave raportuan se kishin probleme shëndetësore që zvogëlonin produktivitetin e tyre dhe pothuajse të gjithë vuajnë nga sytë, dhimbjet e shpinës dhe dhimbjet e kokës.

(E.S. Dosja.al)

Shto Koment