Blog

Mbajeni mend këtë emër: Greta Thunberg, 16-vjeçarja që po tmerron egërsirat e koorporatave

Kjo është Greta Thunberg, suedeze, 16 vjeçare, e shndërruar befasisht në ikonën e luftës kundër ngrohjes globale, përmes parandalimit të shkatërrimit të ambientit.
Featured image of article: Mbajeni mend këtë emër: Greta Thunberg, 16-vjeçarja që po tmerron egërsirat e koorporatave Greta Thunberg

Qysh thojnë: mbajeni në mend këtë emër dhe këtë fytyrë.

Kjo është Greta Thunberg, suedeze, 16 vjeçare, e shndërruar befasisht në ikonën e luftës kundër ngrohjes globale, përmes parandalimit të shkatërrimit të ambientit.

Greta këtë luftë e kishte fillu krejtesisht e vetme. Ka fillu me protestu për këtë kauzë çdo të premte para institucioneve suedeze. Një gjë e tillë u ka ra në sy mediave dhe përmes tyre protesta e Gretës është shndërruar në protestë globale.

Aq globale sa Evropa filloi me pasë probleme me procesin mësimor ditëve të premte, sepse nxënësat protestonin në atë që u quajt Friday for Future. Egërsirat e korporatave të mëdha në fushën e energjisë janë të tmerruar nga një fëmijë 16-vjeçar. Aq të frikësuar sa kanë filluat fushata kundër saj, se si Greta është autiste dhe se si ajo është një fëmijë i çuditshëm.

E vërtetë që kjo është një fëmijë i çuditshëm. Mirëpo jo i çuditshëm për arsyet që ata thonë.

Shto Koment