Aktualitet

Policía Rrugore masa të ashpra për parandalimin e aksídenteve, pezullohen 176 leje drejtimi, radarë ‘Trucam’ për të monitoruar mjetet (VD)

Në Tiranë, Lezhë, Durrës, Fier, Elbasan, janë vendosur radarë Trucam për të monítoruar dhe parandaluar aksídentet rrugore që vijnë si pasojë e shpejtësísë mbi normat e lejuara.

TIRANË– Polícia Rrugore e Tiranës ka shtuar masat për parandalimin e aksidenteve rrugore. Në njoftimin e polícisë bëhet me dije se Në Tiranë, Lezhë, Durrës, Fier, Elbasan, janë vendosur radarë Trucam për të monítoruar dhe parandaluar aksídentet rrugore që vijnë si pasojë e shpejtësísë mbi normat e lejuara.

Si rezultat i këtyre masave, gjatë 24 orëve të fundit deri në këto momente, janë pezulluar 176 leje drejtimi për shpejtësi tej normave të lejuara, nga këto: 51 në Tiranë, 47 në Durrës, 49 në Lushnjë-Fier nga njësia Operacionale e Polícisë Rrugore, 15 në Lezhë dhe 14 në Elbasan.

Njoftimi i plotë i Polícisë Rrugore:

Drejtoria e Polícisë RrugoreMasa të shtuara në të gjitha rrugët urbane, interurbane, por edhe ato rurale për parandalimin e aksídenteve rrugore.Në Tiranë, Lezhë, Durrës, Fier, Elbasan, radarë Trucam për të monitoruar dhe parandaluar aksídentet rrugore që vijnë si pasojë e shpejtësisë mbi normat e lejuara.Radar edhe në rrugët e brendshme të qytetit të Tiranës.

Për më shumë bëhu pjesë e grupit më viral në Facebook, Dosja.al

Masa edhe në drejtim të parandalimit të aksídenteve rrugore që shkaktohen si pasojë e drejtimit të automjetit nën efektin e alkóolit apo në gjendje të déhur. Kontrolle të shtuara me alkóoltestues drágera.Si rezultat i këtyre masave, gjatë 24 orëve të fundit deri në këto momente, janë pezulluar 176 leje drejtimi për shpejtësi tej normave të lejuara, nga këto: 51 në Tiranë, 47 në Durrës, 49 në Lushnjë-Fier nga njësia Operacionale e Policisë Rrugore, 15 në Lezhë dhe 14 në Elbasan.Njëkohësisht, në të gjithë vendin janë vendosur 235 masa administrative për mosrregullim shpejtësie, veçanerisht në qendrat e banuara dhe shpejtesi jo më shumë se 20 km/h mbi normat e lejuara.Si rezultat i kontrolleve me aparatin alkóoltestues drager, në të gjithë vendin janë árréstuar në flágrancë 13 drejtues mjetesh, për drejtim mjeti në gjendje të dehur, 9 prej të cilëve në Tiranë, si dhe janë pezulluar 41 leje drejtimi për drejtim mjeti nën efektin e alkóolit. Po gjatë kontrolleve janë verifikuar dhe árréstuar në kushtet e flágrancës 20 shtetas, për drejtim mjeti pa leje drejtimi, nga të cilët 16 në Tiranë.Po gjatë kontrolleve janë evidentuar parakalime dhe manovra të rrezíkshme në rrugë e në afërsi të kalimit të këmbësorëve, në segmente me fushëpamje të kufizuar etj, si dhe janë ndéshkuar për mosdhënie përparësie këmbësorëve, në të gjithë vendin, 234 drejtues mjetesh, nga të cilët 165 në Tiranë. Janë evidentuar dhe ndéshkuar 456 drejtues mjetesh, të cilët janë konstatuar duke drejtuar mjetin pa vendosur rripin e sigúrimit. 287 drejtues mjetesh duke përdorur aparatin celular gjatë drejtimit të mjetit.34 drejtues motomjetesh dhe ciklomotorrësh pa vendosur káskën mbrojtëse dhe 22 drejtues mjetesh për shkélje të sinjalizimit të ndritshëm (semafor). 24 drejtues mjetesh, nga vende të ndryshme të BE-së, janë konstatuar me shpejtësi mbi normat e lejuara, shumica e të cilëve, duke përfituar nga lehtësirat e párashikuara në Kodin Rrugor, kanë dhënë pëlqimin për të paguar dyfishin e maksimumit të gjóbës për shkéljen e konstatuar dhe iu është rikthyer përsëri leja e drejtimit.

Si dhe në të gjithë vendin, po gjatë 24 orëve të fundit, janë vendour 1450 masa për parkime të gábuara e shkélje të tjera të Kodit Rrugor.Policia Rrugore, në vijim të planit të detajuar të masave do forcojë më tej kontrollet me radar, drágera, punonjës civilë, për të bërë të mundur parandalimin e aksídenteve rrugore që vijnë si pasojë e këtyre shkéljeve dhe sigurimin e një transporti rrugor me parametra normalë dhe të sigurt, në të gjithë vendin dhe veçanërisht në akset rrugore që të çojnë në pikat e kalimit kufitar me shtetet fqinje.Polícia Rrugore apélon për të gjithë drejtuesit e mjeteve të respektojnë sinjalizimin rrugor, për të shmangur aksidentet dhe pénalitet, e parashikuara në Kodin Rrugor. Njëkohësit, këmbësorët të tregojnë kujdes gjatë kapërcimit të rrugës nga njëra anë në tjetrën, të kalojnë në vijat e bardha dhe aty ku ato mungojnë, të tregojnë kujdes të shtuar duke respektuar kërkesat dhe normat e sjelljes të përcaktuara në Kodin Rrugor.Drejtoria e Polícisë Rrugore fton qytetarët që të dénóncojnë në numrin e emergjencave 112 e në Komísariatin Dixhital çdo shkélje të rregullave të qarkullimit rrugor, duke u garantuar reagim të shpejtë, lígjor dhe të paanshëm në raport me shkéljet e verífikuara.

(a.m/dosja.al)

Shto Koment