Aktualitet

Vettingu, konfirmohet në detyrë kreu i Gjykatës Administratives Korçë, Sokol Ibi

Konfirmohet në detyrë gjyqtari i Korçës, Sokol Ibi. Ai mban detyrën e kreut të Gjykatës Administrative.
Featured image of article: Vettingu, konfirmohet në detyrë kreu i Gjykatës Administratives Korçë, Sokol Ibi Sokol Ibi, gjyqtar
Përditësuar:

Tiranë– Konfirmohet në detyrë gjyqtari i Korçës, Sokol Ibi. Sipas KPK-së kryetari i Gjykatës Administrative kaloi me sukses të tria kriteret, atë të pasurisë, pastërtisë së figurës dhe aftësive profesionale.

Hetimi:

ILDKPKI, ka dorëzuar një raport me konstatimin se, deklarimi është i saktë dhe në përputhje me ligjin. Ka burime të ligjshme, nuk ka kryer deklarim të rremë dhe nuk ndodhet në kushtet e konfliktit të interesit.

Për më shumë bëhu pjesë e grupit më viral në Facebook, Dosja.al

U hetuar pasurua shtëpi banimi 127 metra katrorë, së bashku me tokën bujqësore në Pogradec. Nga hetimi i KPK, ka rezultuar se subjekti nuk ka deklaruar një tokë bujqësore. Komisioni ka konstatuar mospërputhje ne deklarime, për blerjen e pronës bujqësore dhe një banese. KPK gjithashtu, ka konstatuar dy kontrata shit-blerje për pronën, njëherë në vlerën 100 mijë lekë, njëherë 145 mijë lekë. Në kontratën e dytë është e detajuar secila nga pasuritë.

Nga analiza financiare e depozitave bankare të deklaruara, iu kalua barra e provës në lidhje me pamundësinë financiare për dy depozita në vlerëb 700 mijë lekë, para fillimit të detyrës. KPK ka konstatuar edhe përdorimin e një mjeti mercedes benz, në bazë të kontratës hua përdorjes nga babai i tij. Babai e ka blerë në 2008, por policat e sigurimit nga 2011 deri në 2018 janë paguar nga subjekti. Më tej është konatatuar se babai nuk ka leje drejtimi. Komisiini ngriti dyshime në lidhje me pronësinë e këtij mjeti.

J.V/Dosja.al

2 Komente në “Vettingu, konfirmohet në detyrë kreu i Gjykatës Administratives Korçë, Sokol Ibi

  1. Po sokoli e ka shkelur ligjin qe sekretaren e ka kusheriren e 1 te gruas sofjolken. Po qe feridon ibi kusheriri i pare vjedh energji elektrike nga trashenta me tel

  2. Po sokoli e ka shkelur ligjin qe sekretaren e ka kusheriren e 1 te gruas sofjolken. Po qe feridon ibi kusheriri i pare vjedh energji elektrike nga trashenta me tel…

Shto Koment