Aktualitet

Procedohet penalisht zyrtari i lartë i Bashkisë Durrës, 5 akzuat që janë ngritur për të

Sipas informacioneve mësohet se ky procedim penal ka filluar para 9-muajsh nga Prokuroria Durrës gjithashtu nga Hetimi dhe Krimi Ekonomik pranë Drejtorisë së Policisë Vendore të Qarkut Durrës.
Featured image of article: Procedohet penalisht zyrtari i lartë i Bashkisë Durrës, 5 akzuat që janë ngritur për të Bashkia Durrës

DURRË- Një zyrtari i lartë i Bashkisë Durrës është proceduar penalisht. Sipas informacioneve mësohet se ai është bashkëshorti i prokurores Rabina Halili, kreu i IMT-së.

Sipas informacioneve mësohet se ky procedim penal ka filluar para 9-muajsh nga Prokuroria Durrës gjithashtu nga Hetimi dhe Krimi Ekonomik pranë Drejtorisë së Policisë Vendore të Qarkut Durrës. Ku porcedim është bërë publik nga Bledar Dervishi, i cili ka bërë një denoncim në Fax News.

Për më shumë bëhu pjesë e grupit më viral në Facebook, Dosja.al

Ky procedim penal hapet:
1. Për mitmarrje
2. Për dy kallzime te rrema prane prokurorise Durrës
a)Me datë 3/11/2018 kercenohet zyrtari I lartë I Bashkisë Durrës në Gjirin e Lalzit
b)Për ndërtim të paligjshem e cila Prokuroria e Durrësit deklaron që është kallzim I rremë.
3. Ka lëshuar dy gjoba fictive nga zyra me nga 5 milion lek ndaj një familje
4. ka nxjerrë vendim prishje objekti në mënyrë të pa ligjshme pa pritur nje muaj afati kohorë qe duhet të kishte nga procesi I legalizimit.
5. Ka kërcenuar për 3 orë me forca policore, ka dhunuar familjen e Ardian hHalilit dhe shkaterruar banesen
Por pas gjithe ketyre dokumentave dhe padrejtësive të shkelura prokurori Ndricim Troplini dhe gjygjtarja Eda kaja mbzllen ketë qeshtje ne shkallën e parë
Përsoni që bëri denoncimin në Fax neës eshte drejtuar në gjykaten e apelit Durrës dhe gjzkata ka vendosur qe: Praniumin e kërkesës ankimore të kërkuesit. 
Shfuqizimin e vendimit të prokurorisë dhe gjzkates dt/ 15/11/2018 për mosfillimin e procedimit penal në lidhje me materialet të kallëzuesit gjithashtu ka dhënë dhe regjistrimin e procedimit penal ndaje Kreut të IMT-së bashkëshortit të prokurores se shkallës së parë Durrës Rabiana Halili nr. Regjistrimi 3775 dt 08/ 11/ 2018
Me datë 04/04/2019 shpallet vendimi për regjistrimin e procedimit penal, por Ardian Halili vazhdon të mos ndjeket penalishte por mbi të gjitha vazhdone te jete në krye të detyres“, shkruhet në denoncim. 

(A.B. Dosja.al)

Shto Koment