Aktualitet

Pasuria ‘djeg’ ish-drejtuesin e Apelit të Krimeve të Rënda, KPA shkarkon përfundimisht prokurorin Bajrami. Po hetonte dosjen e Dritan Dajtit

Në një vendim të marrë sot KPA, ka vendosur që shkakrkojë nga detyra Bajramin.
Featured image of article: Pasuria ‘djeg’ ish-drejtuesin e Apelit të Krimeve të Rënda, KPA shkarkon përfundimisht prokurorin Bajrami. Po hetonte dosjen e Dritan Dajtit Artan Bajrami në seancën e KPK-së

TIRANË- Kolegji i Posaçëm i Apelit ka lënë në fuqi vendimin e Komisionit të Pavarur të Kualifikimit për shkarkimin nga detyra të prokurorit, Artan Bajrami. Në një vendim të marrë sot KPA, ka vendosur që shkakrkojë nga detyra Bajramin.

“Trupi gjykues i Kolegjit të Posaçëm të Apelimit, i përbërë nga Rezarta Schuetz kryesuese, Ardian Hajdari relator, Ina Rama, Luan Daci, Sokol Çomo anëtarë, shpalli vendimin për çështjen (JR) nr.20/2019, datë 18.04.2019, që lidhet me ankimin e subjektit të rivlerësimit Artan Bajrami, kundër vendimit nr. 107, datë 14.02.2019 të Komisionit të Pavarur të Kualifikimit.

Në përfundim të gjykimit në dhomë këshillimi, trupi gjykues, bazuar në nenin 66, pika 1, germa “a” e ligjit nr.84/2016, “Për rivlerësimin kalimtar të gjyqtarëve dhe prokurorëve në Republikën e Shqipërisë”, me shumicë votash, vendosi: Lënien në fuqi të vendimit nr. 107, datë 14.02.2019 të Komisionit të Pavarur të Kualifikimit, që i përket subjektit të rivlerësimit Artan Bajrami. Ky vendim është përfundimtar dhe ka efekt të menjëhershëm”, është njoftimi i KPA-së.

VENDIMI I KPK-së

Barjami u shkarkua nga KPK në datën 14 shkurt 2019. Në seancat e zhvilluara në shkallën e parë të Vettingut, komisionerët gjetën parregullësi në të shkuarën e prokurorit Artan Barjami. Ai ka mbajtur postin e drejtuesit të Prokurorisë së Apelit për Krime të Rënda dhe u rivlerësua në të tri kriteret, ku për dy prej tyre, atë pastërtisë së figurës dhe profesionalizimin mori nota pozitive, por u gjetën probleme në deklarimin e pasurisë.

Për më shumë bëhu pjesë e grupit më viral në Facebook, Dosja.al

Ai kishte deklaruar një pagesë prej 1.5 milionë lekësh për të blerë apartamentin 110 metra katrorë në Tiranë në vitin 2000 ishte mbuluar nga kursimet dhe nga shitja e një shtëpie në Gramsh për 4 mijë dollarë. Po ashtu nga relacioni doli se ai i kishte bërë edhe dhurata të tjera familjes së prokurorit, përfshi pagesën e qirasë pas transferimit në Tiranë dhe një sërë ndihmash të tjera në vlerë 2.2 milionë lekë. KPK tha se personi i lidhur në këtë rast kishte burim të ligjshëm. Këto probleme kanë djegur Bajramin, i cili sot është shkarkuar përfundimisht nga detyra. 

Po kush është Artan Bajrami?

Bajrami është prokurori që po hetonte dosjen e Dritan Dajtit në Apelin e Krimeve të Rënda. I pyetur nga mediat pas përfundimit të seancës dëgjimore lidhur me dënimin prej 25 vitesh të të akuzuarit, prokurori u shpreh se do ta dërgonte çështjen për rekurs në Gjykatën e Lartë. 

Dritan Dajti është i dënuar për vrasjen e 4 policëve në plazhin Iliria në vitin 2009 në Durrës. Fatos Xhani, Altin Dizdari, Kastriot Freskaj dhe Sajmir Duçkollari u vranë më 7 gusht të vitit 2009, kur Forcat Operacionale shkuan të arrestonin Dritan Dajtin, i cili asokohe ishte shpallur në kërkim për vrasjen e biznesmenit Agim Beqo.

(AB. Dosja.al)

Shto Koment