Factcheck

Hije skandali me tenderat e Postës Shqiptare, Laert Duraj nxjerr 75.7 mln lekë…në drejtim të paditur (DOKUMENTI)

Janë tri tendera, që mbajnë datën 23 korrik në të cilat thuhet se objekti i tenderit është rikonstruksioni i Filialeve të Postës, ndërkohë që materialet shoqëruese mungojnë.
Featured image of article: Hije skandali me tenderat e Postës Shqiptare, Laert Duraj nxjerr 75.7 mln lekë…në drejtim të paditur (DOKUMENTI) Posta Shqiptare dhe tri tenderat e njoftuar diten e sotme

TIRANË- Përfundimi i zgjedhjeve lokale dhe shpërndarja e administratës me pushimet e verës, e ka gjetur Postën Shqiptare në një valë rregullimi të ambienteve. Posta Shqiptare, dhe drejtori Laert Duraj, kanë njoftuar nisjen e procedurave për rikonstruksionin e zyrave në të gjithë Shqipërinë.

Dosja.al ka vëzhguar procedurën e nisur nga Posta Shqiptare dhe Titullari Laert Duraj.

Janë tri tendera, që mbajnë datën 23 korrik në të cilat thuhet se objekti i tenderit është rikonstruksioni i Filialeve të Postës, ndërkohë që materialet shoqëruese mungojnë.

Tenderat e Postes Shqiptare

Vlera e tenderave vijon si më poshtë: 32.2 mln lekë për rikonstruksionin e Filialeve të Postës në Shkodër, Lezhë, Mat dhe Kukës.

75.8 mln lekë për rikonstruksionin e Filialeve në Lushnjë, Berat, Fier, Mat, Lezhë, Shkodër dhe Kukës, e ndarë në lote.

Ndërsa tenderi i tretë është me vlerë 43.5 mln lekë, me objekt rikonstruksionin e filialeve të Postës në Berat Lushnje dhe Fier.

Ajo që duhet të ishte bashkëngjitur me këto dokumente duket se është një luks. Bëhet fjalë për dokumentat plotësuese, ku përfshihet edhe Formulari i Njoftimit të Kontratës.

Vetëm tenderi i dytë e përmban këtë njoftim, i cili është i ndarë me dy lote me një vlerë totale 75.8 mln lekë të reja.

Dy tenderat e tjerë me një vlerë totale 75.7 mln lekësh nuk kanë asnjë relacion dhe dokument shpjegues se ku do të përfundojnë këto para.

Titullari i Postës Shqiptare, Laert Duraj është mjaftuar me njoftimin e vetëm një tenderi, duke hedhur kështu hije skandali për tendera fantazmë.

Njoftimi i kontrates per tenderat e Postes
Njoftimi i kontrates per tenderat e Postes

Kjo mungesë transparence nuk ndodh në një vend aspirant për në BE, me synime të qarta për t’u integruar, por tolerohet të ndodhë vetëm në një komunë të largët, ku nuk ka as energji elektrike, as valë telefonike.

Posta Shqiptare dhe titullari, Laert Duraj, kanë për detyrim të bëjnë transparencë me paratë që kanë vendosur të shpenzojnë, e që nuk janë pak, por plot 75.7 mln lekë të reja.

Shto Koment