Virale

Foleja më e famshme e lejlekut në Shqipëri zgjerohet me 5 anëtarë të rinj, FOTOT e zogjve që nuk duhen humbur

Në ditët e para pas çeljes së vezëve ishte vështirë të përcaktohej numri zogjëve të çelur, përgjithësisht ky llojë lëshon 2 deri në 4 vezë.

GJIROKASTËR– Me mbërritjen e pranverës në muaj prill në Gjirokastër kanë ardhur dhe ‘banorë’ të ri si çifti i lejlekut (Ciconia ciconia).

Në ditët e para pas çeljes së vezëve ishte vështirë të përcaktohej numri zogjëve të çelur, përgjithësisht ky lloj lëshon 2 deri në 4 vezë.

Siç shikohet dhe në foto foleja më e famshme në Shqipëri e lejlekut ka tanimë 5 anëtarë të rinj të cilët janë nën kujdesin prindëror.

Për më shumë bëhu pjesë e grupit më viral në Facebook, Dosja.al

Platforma e Gjirokastrës monitorohet nga Protection and Preservation of Natural Environment in Albania (PPNEA) të cilët vazhdojn me instalimin e tyre duke krijuar hapësira për çifte të tjera folezuese të këtij lloji.

(D.K. Dosja.al)

Shto Koment