Sport

Firmoset memorandumi trepalësh mes Shqipërisë, Bullgarisë dhe Maqedonisë për energjinë elektrike

Operatori i Sistemit Elektroenergjetik të Bullgarisë (ESO), Operatori i Sistemit të Transmisionit të Maqedonisë Veriore (MEPSO) dhe Operatori i Sistemit të Transmetitmit të Shqipërisë (OST) kanë nënshkruar një memorandum mirëkuptimi për zhvillimin e tregut të energjisë elektrike dhe forcimin e bashkëpunimit rajonal.
Featured image of article: Firmoset memorandumi trepalësh mes Shqipërisë, Bullgarisë dhe Maqedonisë për energjinë elektrike Linjë e tensioni të lartë

Operatori i Sistemit të Transmetimit (OST) në Shqipëri ka nënshkruar një memorandum mes transmetuesve të energjisë elektrike të shtetit Bullgar dhe atij Maqendonas në Sofie më 8 mars.

Operatori i Sistemit Elektroenergjetik të Bullgarisë (ESO), Operatori i Sistemit të Transmisionit të Maqedonisë Veriore (MEPSO) dhe Operatori i Sistemit të Transmetitmit të Shqipërisë (OST) kanë nënshkruar një memorandum mirëkuptimi për zhvillimin e tregut të energjisë elektrike dhe forcimin e bashkëpunimit rajonal në evropën juglindore nëpërmjet ndihmës së ndërsjelltë.

Palët deklaruan vullnetin e tyre për të bashkëpunuar ngushtë dhe për të kontribuar në zhvillimin e tregut të energjisë elektrike duke bashkuar tregjet kombëtare dhe duke i integruar ato në tregjet e vetme evropiane të energjisë elektrike.

Për më shumë bëhu pjesë e grupit më viral në Facebook, Dosja.al

Memorandumi parashikon gjithashtu grumbullimin e segmentit të tregut në kufijtë e përbashkët të tre vendeve, e cila të shoqërohet ndarje të mirëpërcaktuar të aftësive të transmetimit ndër-sistem në përputhje me Modelin Evropian të Synuar, sipas ESO.

Me nënshkrimin e dokumentit, tre operatorët e sistemit elektroenergjetik shprehin vendosmërinë e tyre për të ndjekur bashkëpunimin rajonal nëpërmjet krijimit të një Qendre Rajonale të Sigurisë në një shtet anëtar të BE në Evropën Juglindore.

B.N/dosja.al

Shto Koment