Aktualitet

Enver Hoxha padi kundër ministrisë së Jashtme, çështja në Apel: Më riktheheni në punë

Hoxha, jo ish-diktaori kërkon që të zhbëhet urdhri që e la atë pa punë dhe të rikthehet në detyrën që kishte.
Featured image of article: Enver Hoxha padi kundër ministrisë së Jashtme, çështja në Apel: Më riktheheni në punë Ministria e Jashtme dhe padia e Enver Hoxhës

TIRANË- Pas shkarkimit nga puna si pjesë e stafit diplomatik në Bukuresht të Rumanisë, Enver Hoxha ka paditur ministrinë për Evropën dhe Punët e Jashtme. Hoxha, jo ish-diktatori kërkon që të zhbëhet urdhri që e la atë pa punë dhe të rikthehet në detyrën që kishte.

Shkarkimi nga puna i Enver Hoxhës është bërë që në periudhën kur ministria drejtohej nga Ditmir Bushati në vitin 2015. Tashmë padia e diplomatit është për gjykim në gjykatën Adminsitrative të apelit, pasi është rrëzuar nga shkallën e parë.

Enver Hoxha kërkon rikthimin në pozicionin që mbante dhe marrjen e të gjitha pagesave që nga viti 2015, ku është shkarkuar deri tani.

Detajet e çështjes

Paditës: Enver Hoxha

Për më shumë bëhu pjesë e grupit më viral në Facebook, Dosja.al

I paditur: Ministria e Puneve te Jashtme te R.SH

Objekti: Deklarimin absolutisht te pavlefshem te aktit administrative vendimit nr 25 prot dhe nr 3 regjistri date 21.1.2015 te Komisionit te Disiplines ne Ministrine e Puneve te Jashtme Tirane pasi eshte marre me shkelje te renda te procedurave qe rregullojne kete.

Relatori: Bari Shyti         

Dispozitivi: Lënien në fuqi të vendimit Nr. 2130, datë 21.04.2015, të Gjykatës Administrative të Shkallës së Parë Tiranë. Kundër vendimit lejohet rekurs në Kolegjin Administrativ të Gjykatës së Lartë brenda 30 ditëve, duke filluar ky afat nga dita e nesërme e komunikimit të këtij vendimi.

(A.B. Dosja.al)

Shto Koment