Aktualitet

Doni të dilni për Pazar nga e hëna? Mësoni hap pas hapi se si merret leja e daljes

Sipas një njoftimi nga e hëna do ketë një regjim të ri, ku do dalë vetëm një anëtar i familjes vetëm një orë për të bërë pazarin.
Featured image of article: Doni të dilni për Pazar nga e hëna? Mësoni hap pas hapi se si merret leja e daljes Foto ilustruese

TIRANË- Qeveria shqiptar enga e hëna do kufizojë sërish daljen nga shtëpia të qytetarëve. Sipas një njoftimi nga e hëna do ketë një regjim të ri, ku do dalë vetëm një anëtar i familjes vetëm një orë për të bërë pazarin.

Qytetarët do të duhet të dalin për të bërë Pazar apo për shërbime të tjera vetëm një orë në ditë, vetëm një pjesëtar i familjes dhe duke marrë leje tek autoritetet. Më poshtë keni të gjithë mënyrën se si duhet të veproni për të marrë leje për të dalë nga banesa.

NJOFTIMI I PLOTË

“Leje për dalje” është një shërbim elektronik, i cili u mundëson qytetarëve të aplikojnë online për t’u pajisur me leje për të dalë nga banesa e tyre për arsye të ndryshme si: për pazar, farmaci apo arsye të tjera urgjente.

Dokumentacioni i nevojshëm: Për këtë shërbim nuk nevojitet dokumentacion shoqërues.

Për më shumë bëhu pjesë e grupit më viral në Facebook, Dosja.al

Hapat e procedurës: Identifikohuni si qytetar në portalin e-Albania; Zgjidhni shërbimin “Leje për dalje”; Klikoni butonin “Përdor”; Kryeni aplikimin duke përzgjedhur orarin, si dhe personin që do të dalë nga familja juaj (në rastet kur nuk jeni ju personalisht).

 Vetëm një anëtar i familjes mund të aplikojë për leje për dalje gjatë 24 orëve brenda fashës orare të lejuar 05.00-13.00; Në rast se një nga anëtarët e familjes punon në një qytet të ndryshëm nga vendbanimi aktual, lejohet të vijojë aplikimi për leje dalje dhe për këtë anëtar, pasi kryhet në kohë reale verifikimi mbi vendodhjen e punës; Miratimi do të dërgohet në adresën e-mail që keni përdorur për regjistrimin në portalin në e-Albania dhe/ose sms. – Në rast se dëshironi të përdorni një email tjetër, ju duhet ta ndryshoni në rubrikën “Hapësira Ime” duke klikuar: Ndrysho të dhënat e llogarisë. Policia mund të verifikojë në kohë reale nëse një qytetar ka një miratim të autorizuar ose jo.

Koha e nevojshme e marrjes së shërbimit: Menjëherë. Kostot: Pa pagesë. Për çdo pyetje apo paqartësi mbi përdorimin e shërbimit mund të kontaktoni në adresën [email protected]

(A.B. Dosja.al)

Shto Koment