Politike

Dokumentet për dënimin e Pjetrit, Balla: Të zbardhet e vërteta, me PD-në do përballemi në gjyq

 • Zbulohet vendimi, Valdrin Pjetri u dënua në Itali (DOKUMENTI)
 • Balla i konsideron shpifje akuzat e PD-së dhe shprehet se do të përballet në Gjykatë me ta. Ndër të tjera Balla shton se pavarësisht akzuave, në këto raste duhet të veproje ligji dhe se duhet zbardhur e vërteta.
  Featured image of article: Dokumentet për dënimin e Pjetrit, Balla: Të zbardhet e vërteta, me PD-në do përballemi në gjyq
  Përditësuar:

  TIRANË– Kreu i grupit parlamentar të Partisë Sociliste, Taulant Balla ka reaguar në lidhje me dokkumentet e publikuara nga Partia Demokratike ku vërtetohej se kryebashkiaku Valdrin Pjetri ka qenë dënuar në Itali.

  Në një status në rrjetet sociale, Balla i konsideron shpifje akuzat e PD-së dhe shprehet se do të përballet në Gjykatë me ta. Kreu i grupit parlamentar të PS-së shprehet më tej se këto akuza, sipas tij janë të neveritshme dhe të bazuara nga burime të ashtuquajtura “diplomatike”.

  Ndër të tjera Balla shton se pavarësisht akzuave, në këto raste duhet të veproje ligji dhe se duhet zbardhur e vërteta. Ai vë në dukje se përpara ligjit nuk është askush dhe se ka një vijë të kuqe, përpara të cilës duhet të përballet çdo person që ushtron një funksion publik pa asnjë lloj përjashtim.

  Reagimi i plotë i Taulant Ballës

  I kemi ndjekur në vazhdim prononcimet e Partisë Demokratike, mbi pretendimin se Kryetari i Zgjedhur i Bashkisë Shkodër, është subjekt i Ligjit “Për garantimin e integritetit të personave që zgjidhen, emërohen ose ushtrojnë funksione publike”.

  Në raport me ligjin e me drejtësinë dhe padiskutim edhe me këtë aspekt specifik të legjislacionit shqiptar, lidhur me pastërtinë e figurave që ushtrojnë funksione publike, Partia Socialiste ka përcaktuar qartë një vijë të kuqe, për të gjithë anëtarët e saj. Kjo vijë e kuqe nuk përjashton askënd, që nga Kryetari i Partisë deri tek anëtari i thjeshtë.

  Për Partinë Socialiste të gjithë janë të barabartë para ligjit, askush nuk është mbi ligjin dhe ligji është mbi çdo invidid dhe interes politik.

  Pavarësisht opinionit tonë mbi qasjen destruktive dhe gjuhën baltosëse, që karakterizojnë sjelljen publike të Partisë Demokratike, ky rast konkret është një nga ato raste, kur politika duhet t’i referohet vetëm ligjit. E vërteta mbi këtë rast, s’mund të zgjidhet sipas preferencës apo interesit politik. Ajo duhet të zbardhet deri në fund përmes rrugës së përcaktuar qartësisht në ligj.

  Ne e përshëndesim faktin se Prokuroria e Përgjithshme dhe Policia e Shtetit, janë vënë në lëvizje, duke kërkuar zyrtarisht informacionin përkatës pranë autoriteteve italiane, qysh në momentin e parë të shfaqjes së këtij pretendimi, lidhur me pastërtinë e figurës së Kryetarit të zgjedhur të Bashkisë Shkodër, Valdrin Pjetri.

  Për Partinë Socialiste, qoftë pretendimet e opozitës jashtëparlamentare, qoftë sqarimet e dhëna nga Valdrini, përshirë edhe publikimin e dokumentacionit përkatës nga Italia (të vënë më parë në dispozicon prej tij, kur ne kemi kryer si për çdo kandidaturë të gjitha verifikimet ligjore që mundëson statusi ligjor i organizatës sonë) nuk mjaftojnë. Me këtë rast, hedhim poshtë me neveri akuzat lidhur me ndonjë marrje në dijeni, nga burime të ashtuquajtura “diplomatike” apo të çfarëdolloji tjetër, mbi pretendimin e Partisë Demokratike. Kjo është tërësisht e pavërtetë dhe do t’i referohet gjykatës, në formën e padisë njësoj si për shpifje të tjera.

  Dihet botërisht tanimë se në çdo rast, kur mes palëve politike përfshihen institucionet ligjzbatuese dhe kur bëhet fjalë për raportin e individit me ligjin, Partia Socaliste nuk investohet në asnjë debat, përpara se sa institucionet të thonë fjalën e tyre.

  Konkretisht, akuza e ngritur ndaj Valdrin Pjetrit, me një pretendim të bazuar në dokumenta joligjore nga ana e Partisë Demokratike, nuk mjafton as për t’u pranuar a priori, as për t’u rrëzuar a priori.

  Përtej dëshirës sonë që e drejta të jetë në anën e tij, Partia Socialiste garanton opinionin publik dhe komunitetin e nderuar të Bashkisë së Shkodrës, se përtej çdo interesi partiak, politik apo individual, do të qëndrojë edhe në këtë rast në anën e ligjit dhe të interesit publik.

  Vetëm pak më parë Partia Demokratike publikoi dokumentet që vërtetonin se kryebashkiaku i Shkodrës ka qenë dënuar me 18 muaj burg në Itali për drogë.

  (f.m/dosja.al)

  Shto Koment