Politike

DENONCIMI/ Berisha: Rama po i jep 300 hektarë tokë në Karavasta kushërirës së tij nga Vunoi, krijuan kompani fantazëm me Presidentin që banon në Danimarkë, ja skema e mashtrimit me Çuçin

 Sipas mesazhit, Kuenka Pavli administrator e shoqërisë Farm Albania Shpk ka marrë këtë tokë në Karavasta përmes një kontrate me Ministrinë e Bujqësisë që të investojë 30 deri në 50 milion euro, porn ë fakt si capital në QKR ka deklaruar vetëm 100 mijë lekë. Si President, kjo shoqëri ka një person me banim në Danimarkë, Bujar Zhuri.
Featured image of article: DENONCIMI/ Berisha: Rama po i jep 300 hektarë tokë në Karavasta kushërirës së tij nga Vunoi, krijuan kompani fantazëm me Presidentin që banon në Danimarkë, ja skema e mashtrimit me Çuçin Edi Rama, Bledi Çuçi dhe Sali Berisha

TIRANË– Ish-kryeministri Sali Berisha ka bërë një tjetër denoncim në rrjetet sociale. Përmes një statusi në profilin e tij në Facebook, Berisha ka publikuar mesazhin e një prej ndjekësve të tij, i cili shkruan se kryeministri Edi Rama përmes ministrit Bledi Çuçi i ka dhënë 300 hektarë tokë bujqëspre në Karavasta kushërirës së tij.

 Sipas mesazhit, Kuenka Pavli administrator e shoqërisë Farm Albania Shpk ka marrë këtë tokë në Karavasta përmes një kontrate me Ministrinë e Bujqësisë që të investojë 30 deri në 50 milion euro, porn ë fakt si capital në QKR ka deklaruar vetëm 100 mijë lekë. Si President, kjo shoqëri ka një person me banim në Danimarkë, Bujar Zhuri.

Ky i fundit, sipas mesazhit të publikuar nga Berisha është një person që merret me krijimin  kompanive fantazëm dhe që njihet për këtë gjë. Këtë kompani, sërish sipas mesazhit të publikuar nga Berisha, Zhuri e ka kriajuar që t’I mundësojë kushërirës së kryeministrit Rama tokën në Karavasta.

Statusi i plotë

Për më shumë bëhu pjesë e grupit më viral në Facebook, Dosja.al

Breaking news!!
Megaafere tjeter korruptive me parkun e energjise diellore te Karavastase! Miq, Edvin Hajduti merr me nje kompani fantazem me kapital 100 mije lek dhe kushuriren e tij si administratore te saj, 300 h toke ne Karavasta. Pronari i kompanise fantazme me 100 mije ek kapital te krijuar dite para lidhjes se kontrates banon ne Danimarke. Kontraten me kompanine fantazme me administratore kushuriren e besimit te larte te Edvin Hajduti e ka firmosur narkoministri i familjes Çuçi. 300 hektar toke ne Karavasta kane per destinacion parkun e energjise diellore te Karavastas te familjes Rama qe do ndertoje me nje investim 50 milion euro kompania fantazme me kapital 100 mije lek dhe administratore kushuriren e besimit me te larte te Edvin Hajduti.

Lexoni denoncimin e qytetarit dixhital. Sb. I nderuar Z. Berisha! Me anë të këtij mesazhi që klrkoj ta bëni publikë dua të denoncoj një shpërdorim të detyrës nga ana e Ministrisë së Bujqësisë dhe Zhvillimit Urban, dhe përkatësisht të Ministrit Bledi Çuçi, sekretarit përgjithshëm Z. Enea Hoti dhe gjithë grupit të vlerësimit për dhënien me qira të tokave bujqësore..Në datën 22.09.2020 përpara noterit publik është lidhur kontrata e qirasë ndërmjet Ministrisë së Bujqësisë dhe Zhvillimit Rural dhe Shoqërisë Farm Albania Shpk duke i dhënë kësaj shoqërie 300 ha tokë bujqësore në fshatin Karavasta e re sot Bashkia Divjak. Kjo shoqëri fantazmë është krijuar disa kohë apo ditë më parë nga një individ i quajtur Bujar Zhuri me banim në Danimarkë i cili është edhe presidenti saj. Nëse shohim Ekstraktin e shoqërisë Farm Albania Shpk, ka si kapital vetëm 100 mijë lekë. Gjithashtu në ekstrakt është shënuar administratori shoqërisë znj. Kuenka Pavli e cila është me origjinë nga Vunoi dhe nga informacionet që kemi është kushërirë e Kryeministrit Edi Rama. Po ku qëndron problemi? Shoqëria Farm Albania Shpk, është krijuar me profil prodhim të energjisë diellore dhe nga ku individi presidenti saj i quajtur Bujar Zhuri, ka marë përsipër që të investoj 30 deri në 50 milion euro pasi edhe sipërfaqe prej 300 ha është e mjaftueshme për kaq. Ndërkohë që në ekstrakt shoqëria ka të deklaruar vetëm 100 mijë lekë! Pra Ministria e Bujqësisë dhe Zhvillimit Rural nën justifikimin e investitorit strategjikë që në fakt është një mashtrim i ka dhënë këtij individi anonim 300 ha tokë bujqësore të shtetit me një afat 99 vjeçar. Bujar Zhuri është një individ që krijon shoqëri fantazma dhe në këtë mënyrë bënë mashtrime duke bashkëpunuar me mafjen në drejtim të Ministrisë Bujqësisë dhe Qeverisë. Unë këtë shpërdorim të detyrës nga ana e zyrtarëve të Ministrisë Bujqësisë në bashkëpunim në formën e grupit strukturuar kriminal do ti drejtohem SPAK në ditët e ardhshme..bashkëngjitur këtij mesazhi keni edhe kontratën e qirasë ndërmjet palëve të sipërcituara. Me respekt.

(f.m/dosja.al)

Shto Koment