Politike

Abuzimi 300 milionësh i Ministrisë së Bujqësisë, Prokuroria nis hetimet

Në një tender të zhvilluar nga Ministria e Bujqësisë, fitues ishte shpallur firma e cila ishte ofertuesja me vlerën me të lartë, gati 300 milionë lekë më shumë sesa ofertuesja e parë.
Featured image of article: Abuzimi 300 milionësh i Ministrisë së Bujqësisë, Prokuroria nis hetimet Bledi Çuçi

TIRANË- CNA.al ka denoncuar përmes disa shkrimeve të njëpasnjëshme një skandal ku është përfshirë Ministria e Bujqësisë.

Në një tender të zhvilluar nga Ministria e Bujqësisë, fitues ishte shpallur firma e cila ishte ofertuesja me vlerën me të lartë, gati 300 milionë lekë më shumë sesa ofertuesja e parë.

Me datë 2 Shtator, Agjencia e Prokurorimit Publik ka publikuar buletinin e radhës dhe në faqen 74, jepen të dhënat e skandalit.

Sipas të dhënave që ka publikuar APP, Ministria e Bujqësisë ka zhvilluar një tender me fond limit 163.860.449 lekë pa TVSH, dhe për këtë tender kanë konkuruar disa subjekte si bashkime operatorësh.

Fitues është shpallur bashkimi i operatorëve që ka ofruar 300 milionë lekë të vjetra më shumë dhe asnjë nga operatorët që kanë ofruar ulje në këtë tender.

Sipas të dhënave fituesi është shpallur me 1.55 miliardë lekë, ndërkohë që fituesi i parë dhe i vërtetë ka qënë me 1.2 miliardë lekë.

Për më shumë bëhu pjesë e grupit më viral në Facebook, Dosja.al

Pas publikimit të këtij investigimi me dyshimin se është abuzuar me  300 milion lekë nga Ministria e Bujqësisë, Prokuroria Gjyqësore e Shkallës së Parë ka nisur hetimet. Konfirmimi vjen nga organi i akuzës për CNA.al.

“Prokuroria pranë Gjykatës së Shkallës së Parë Tiranë, lidhur me publikimet në median tuaj online, ka regjistruar kallëzimin penal nr. 12753 date 11.09.2019 dhe janë duke u kryer verifikimet përkatëse për rastin në fjalë”, konfirmon Prokuroria.

“Specialistët” e tenderave fshihen në procedura, tashmë pritet vetëm të shohim a do i zbardhë dot Prokuroria kleçkat korruptive proceduriale të “specialistëve”.

Marrë nga CNA.al

(dosja.al)

Shto Koment