Blog

20 euro për “Qun Mula”, fatura e DJ në dasmë

Për të shmangur mbylljen e dasmës nga një aksion i befasishëm tatimor dhe rrezikun e pirshjes së krushqisë, edhe ata që shërbejnë në dasma kanë marrë masa serioze.
Featured image of article: 20 euro për “Qun Mula”, fatura e DJ në dasmë Foto nga dasma dhe fatura e DJ

TIRANË- Superaksioni i tatimeve, pamjet me mbyllje hotelesh dhe lokalesh nuk mund të mos ndikonte edhe faturimin e dasmave. Për të shmangur mbylljen e dasmës nga një aksion i befasishëm tatimor dhe rrezikun e pirshjes së krushqisë, edhe ata që shërbejnë në dasma kanë marrë masa serioze. Siç mund ta shikoni në foto, kjo është një faturë e DJ në dasmë, ku janë paraqitur me kujdes të gjithë artikujt e konsumuar me koston e tyre në krah.

Karburanti për shembull, duket qartë që është faturuar me çmim të arsyeshëm. DJ fare mirë mund t’I referohet konsecionit të pompave që do të rrisë çmimin së shpejti, por me shumë ndershmëri e ka kursyer të zotin e dasmës. Nuk mund të tregohej i tillë ama kur vjen fjala tek “napoloni”. Pavarësisht se e ka shitur me shumicë këtë asortiment, edhe për nusen dhe dhëndrin edhe për miqtë, çmimi është 50 euro, i palëvizshëm. Nuk dihet sa shitet me pakicë “napoloni”, por me siguri dj i ka mbetur kursit të këmbimit të kohës së Zogut, përderisa nuk ka patur më zhvillime në këtë fushë.

Fatura e DJ

“Qorri i Lazit” ama është shitur vetëm për 20 euro njësoj sa “Qun Mula”. Një tjetër tipar i emancipimit të Dj që nuk e ka diskriminuar atë të Lazit vetëm për një difekt fizik. Por kur bëhet fjala për të varfrit, ai di të jetë edhe bamirës. “Fukaraja” vërtet ka kushtuar 30 euro, por është me 50 për qind ulje, ndërsa duket qartë që vallja e pingunit ka qenë pjesë e ofertës dhe është vënë gratis.

Ajo që çudit është “Kanga e Zagrebit”. Me 70 euro, çimi i saj është edhe më i lartë e “napoloni”. Kjo mbetet për tu sqaruar, ashtu si hipotezat se sa do të kushtonin hitet si “ec bretkoce”, apo “shamia e beqarit” etj. Gjithsesi fatura 295 euroshe, duket e pranueshme për çmimet e sotme të dasmave, madje lë vend edhe për një bakshish 5 euro që të rrumbullakosë shifrat.

Nëse tatimorët do të kapeshin me mungesën e tvsh në faturë, me plot të drejtë, ndërruesi Iidisqeve në dasmë, pra DJ, do të kërkonte pasqyrimin në ligj të tvsh-së së dasmave. Vërtet qeveria u tregua e kujdesshme të fusë 23 për qind tvsh për reklamat në portale, por për fat të keq e ka harruar për dasmat, që në fund fare, mund të quhen edhe aktivitet publik, mediatik.

(dosja.al)

Shto Koment